HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról Értékeld a témát: -----

#3701 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 15:25

NA DE MOST TESSÉK KAPASZKODNI, KOLLÉGÁK!

Beraktuk a notesz olvasójába, (3 éves, 8x-es a cucc!!!) ami egyébként semmilyen RW-t nem olvasott eddig.  Viszont a RAMOT wazze, OLVASSA!!!!!!!!!! :omg: (Hitachi rulez! :respect:) Nagy lebőgés lett volna, ha ne tudtuk volna használni, mert mi sóztuk rájuk a spéci írót...
Hozzáteszem, hogy azon kolléga céges LG olvasója sem látta a lemezt, aki ezt a olvasót valszeg az otthoni LG írójához kérte . Azért röhelyes, nem, hogy az LG író tudja írni a RAMOT, de egy szintén LG, vadiúj olvasó nem tud vele mit kezdeni.  :(

Amikor kinyitottuk a lemez 'reteszét', feltűntek rajra vízszintes vonalak, mondván, hogy oda biztos tollal lehet írni. Ez a tokban ugye elég körülményes lehet. Ekkor gondoltunk arra, hogy ez a lemez önállóan is használható lesz.  :think:

A TYPE II, úgy tűnik, a carttridge-ra vaonatkozik, most látom csak, hogy "Disc can be removed", persze a papírtok hátsó oldalára  van ráírva,  :omg: amit a fene se nézett eddig. 
Na szóval, a 1.5 GB-os dump 25 perc alatt sikeresen landolt a szerveren! :)  Már megy is az import...
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#3702 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 19:37

Na, hazahoztam, megnéztem PIO108-assal. Ez is olvassa, de nem ám 1 MB/sec-cel, hanem  2.6-tal :)))  Ez azért megnyugtató... :) Milyen jó, hogy nem 107-est vettem :)

Szerkesztette: Martin 2005. 02. 02. 19:37 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#3703 Felhasználó inaktív   Szkyzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 04. 14:22

Nos emberek, mivel eddig nem kaptam segítséget senkitől megismétlem a gondomat hátha most valaki tud valami érdemlegeset mondani. :(  :think:

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy hol tudnám megjavítatni a két elromlott Yamaha SCSI íróm (CRW8824S és CRW2100S)?
Egyiksem olvassa be a lemezeket, csak felpörgeti és utána leáll.  Ez elektronika vagy olvasófej hiba lehet? Ki lehet ezt (ezeket) cseréltetni?
Tudom, hogy nem mai gyerekek már és nem is éri meg, de azért mégis... 

#3704 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:41

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:20

Ezzel azért vitatkoznék. Addig rendben van, hogy a cdspeed nem minden. Egy korrekt PI/PO teszt + egy cdspeed görbe viszont már talán ad valami infót a lemezről.
De a lassabb tempó NEM EGYENLŐ a minőséggel. Éppen ez az; az, hogy milyen lesz a lemezed, nagyon-nagyon sokban függ pl. a használt lemeztől, vagy az írótól, annak fw-étől stb. Tehát lehet egy 16x-os tempóval égetett lemezed, ami 10000000x jobb mintha 4x vagy 8x tempóval égetted volna meg, ha pl. az író fw-ében az adott lemezhez az írási stratégia olyan, hogy gyorsabb tempóval éget szebben a cucc. (Na ez randa mondat lett, de remélem, érthető azért...)

Tesztelni gyors, érzékeny olvasó+cdspeed, illetve cdspeed vagy kprobe PI/PO teszt. A legjobb, ha van egy LiteOn, vagy Plextor, vagy Benq alapú íród, amikkel korrekt teszteket (is) tudsz csinálni.
Vagyis sztem Benq/Philips/MSI írót kell venni, azzal írni is meg tesztelni is szépen lehet.  ;)

Bocs a kései válaszért két napig nem voltam net-közelben.
Továbbra is tartom, hogy ha asztali játékosba szánt DVD-video a cél, jobb a CLV írásmód, vagyis a lassabb tempo. Hiába veszek LiteonBenqPlextor írót, meg ilyen-olyan tesztelő programokat, a teszt nem életszerű, mivel nem úgy megy az olvasás a szgépes meghajtóban mint az asztaliban. Nekem nem jelent gondot kivárni a 2x írást (4x DVD), vagy a 4-6x írást (8x DVD). Könnyen lehet, hogy egy szgépes drájv/program más lemezt fog szépnek-jónak látni, mint egy asztali lejátszó.

#3705 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:43

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 21:42

Azok biztos hogy jók, 140 Ft körül kaphatóak, de a mostanában 90 Ft körül árultakat azért jobban megnézném  :think:

Igen, én még 170-200 Ft-ért vettem ezeket a Verbatimokat.

#3706 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 16:07

Idézet: multibit - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:41

Továbbra is tartom, hogy ha asztali játékosba szánt DVD-video a cél, jobb a CLV írásmód, vagyis a lassabb tempo.

Ez mindaddig igaz, amíg be nem teszed a lemezt egy asztaliba, ami rögtön megcáfolja ezt az elméletet. Talán így volt ez eleinte, de mostanra megtanították az igényesebb írókat normálisan írni P-CAV-ban is.
Ha asztali játékosnak nem okoz gondot a 12X sebességgel megírt lemez, akkor miért ragaszkodjak régi csökevényekhez, amikkel dupla ideig tart megírni egy lemezt? :p  :cool:  :D

Idézet

Hiába veszek LiteonBenqPlextor írót, meg ilyen-olyan tesztelő programokat, a teszt nem életszerű, mivel nem úgy megy az olvasás a szgépes meghajtóban mint az asztaliban. Nekem nem jelent gondot kivárni a 2x írást (4x DVD), vagy a 4-6x írást (8x DVD). Könnyen lehet, hogy egy szgépes drájv/program más lemezt fog szépnek-jónak látni, mint egy asztali lejátszó.

Egy 2X CLV PI/PO tesztnek tutommal pont az a feladata, hogy szépen lassan végigolvassa a lemezt, amit az asztali játékos is hasonlóan tesz. Általában látni is a hasonlóságot egy alapos tesztelés eredménye és az asztali lejátszó viselkedése között, sőt néha az asztalim olyat is visz, ami már inkább a söralátét kategóriába sorolható a tesztek szerint.
Másrészt a legtöbb minőségi lemez gond nélkül írható a névleges sebességen, teljesen fölösleges egy TYG01 vagy egy RICOHJPN-R01 lemezt 2X sebességgel írni egy 8X-16X íróban (ezeket a lemezeket én 8X sebességgel írom, eddig az összes asztali játékos szerette). Ez is a 2X_lemezt_írjunk_1X-en korszak csökevénye.

#3707 Felhasználó inaktív   warze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 06. 11:25

Üdv.

A következő problémát tapasztaltam PIONEER 107-nél: Egymenetes adat DVD írás után a fájlok visszaellenőrzése szépen lefutott, lemez elkészült, de később sem az Intézőben, sem más fájlkezelőben nem tudtam megnyitni a lemezt. IsoBusterrel megvizsgálva kiderült, hogy nem zárta le a DVD-t! A fájlok szépen felkerültek rá, gond nélkül vissz tudtam menteni őket, de semmilyen fájlkezelőben nem férek hozzájuk.

Mi a hiba? Láttatok már ilyet? Felraktam régebbi NERO-t, másik írószoftvert, de ugyanez a végeredmény.

A lemez egyébként: ARITA 8x +, az író firmware a legújabb.

#3708 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 11:52

Idézet: multibit - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:41

Továbbra is tartom, hogy ha asztali játékosba szánt DVD-video a cél, jobb a CLV írásmód, vagyis a lassabb tempo. Hiába veszek LiteonBenqPlextor írót, meg ilyen-olyan tesztelő programokat, a teszt nem életszerű, mivel nem úgy megy az olvasás a szgépes meghajtóban mint az asztaliban. Nekem nem jelent gondot kivárni a 2x írást (4x DVD), vagy a 4-6x írást (8x DVD).

Idézet

Könnyen lehet, hogy egy szgépes drájv/program más lemezt fog szépnek-jónak látni, mint egy asztali lejátszó.

Ez előfordulhat, de azért az esetek túlnyomó többségében elég szép összefüggés van a teszteredmény és a lemez olvashatósága között.

A lassú tempó olyan lemeznél írónál jó csak, amik a lassabb írásra vannak "beállítva". (Már nem tudom, hogy fogalmazzak....)
Az írók fw-e tartalmazza az egyes írási stratégiákat az egyes lemeztípusokhoz. Ha ez a stratégia gyorsabb írásra "optimalizált", akkor ha meggebed is az ember, akkor is a gyorsabb írás fogja adni a jobb eredményt, AZ ASZTALIVAL IS. Azaz ha szar a lemez, akkor többnyire az asztali is köpködni fog rá, ha pedig jó, akkor szeretni fogja. Ennyi. (Más kérdés, hogy annnak olyan asztalik, illetve szgépes olvasók is, amelyek a legótvarabb lemezeket is simán olvassák, de nem ez a jellemző.)
Tetszik vagy sem, egyre inkább a gyorsabb írás felé mennek, mert ez kell a népnek. Ha pedig a 1000000000000000000000000x-os írás tökéletes eredményt ad, a lassabb pedig egyre kevésbé, akkor bizony turbótempóval kell írni.
Ez volt az audio cd-k esetében is. Mindenki, aki minőséget szeretett volna, az lassabban írt. Ma már egyáltalán nem ajánlott lassan írni audio cd-ket, mert mind az írók, mind a lemezek a gyorsabb írásra vannak optimalizálva, azzal adnak jobb eredményt, s nem csak a számítógépes olvasók szerint. Ugyanez történ(t)ik a DVD lemezeknél is. Akár tetszik, akár nem.
42

#3709 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 13:59

Idézet: warze - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 11:25

A következő problémát tapasztaltam PIONEER 107-nél: Egymenetes adat DVD írás után a fájlok visszaellenőrzése szépen lefutott, lemez elkészült, de később sem az Intézőben, sem más fájlkezelőben nem tudtam megnyitni a lemezt. IsoBusterrel megvizsgálva kiderült, hogy nem zárta le a DVD-t! A fájlok szépen felkerültek rá, gond nélkül vissz tudtam menteni őket, de semmilyen fájlkezelőben nem férek hozzájuk.

Mi a hiba? Láttatok már ilyet? Felraktam régebbi NERO-t, másik írószoftvert, de ugyanez a végeredmény.

A lemez egyébként: ARITA 8x +, az író firmware a legújabb.

Nekem is van egy A07-em, előtte 107 is volt, persze azt nem teszteltem a legújabb driverrel. Nem tapasztaltam ilyet, pedig 3-4 különböző írószoftverrel és sokféle +R lemezzel is próbálkoztam. A RITEK-R03-ból pl. több tucatot írtam vele, soha semmi gond nem volt az írással.

#3710 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 14:49

BigBear, ekoder!

Nem vitaindítónak szántam a hozzászólásomat, csupán a véleményemet és az általam használt DVD-írási módszert írtam le. CD-vel és DVD-vel is azt tapasztaltam, hogy biztosabb a komótosabb írás (főleg - nem vadonatúj - asztali dvd-játszók és playstationok esetén).

Más. Most, hogy ilyen hideg lett, eszembe jutott, hogy mit bírnak a CD-k, DVD-k e tekintetben? Nem az ezzel kapcsolatos előírásokra vagyok kíváncsi, hanem a gyakorlati tapasztalatokra. Egy műanyag szatyorban szállítva lemezeket -10 fok körüli hőmérsékleten, számíthatok arra, hogy károsodik a CD/DVD? A felhasználás nem ilyen hideg állapotban történik, de maga az alacson hőmérséklet ki tudja nyírni a lemezt/adathordozó réteget?

#3711 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 22:09

-15 fokos éjszakát simán bírják az autóban. ;)  :D

#3712 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 01:34

mennyire megbízhatóak az Aopen írók/olvasók?

pl. az Aopen DUW1608-as íróban milyen belső van?  :confused:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#3713 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 01:47

Idézet: multibit - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 14:49

Más. Most, hogy ilyen hideg lett, eszembe jutott, hogy mit bírnak a CD-k, DVD-k e tekintetben? Nem az ezzel kapcsolatos előírásokra vagyok kíváncsi, hanem a gyakorlati tapasztalatokra. Egy műanyag szatyorban szállítva lemezeket -10 fok körüli hőmérsékleten, számíthatok arra, hogy károsodik a CD/DVD? A felhasználás nem ilyen hideg állapotban történik, de maga az alacson hőmérséklet ki tudja nyírni a lemezt/adathordozó réteget?

A szélsőséges hőmérsékletváltozással járó tágulás-zsudorodás, a páralecsapódás, nyirkos környezet drámai hatással tud lenni a lemezekre. Elvileg annyit ki kellene bírnia, amit említettél, de jó alaposan becsomagolnám őket (dupla táska, esetleg valami vastagabb takaró).

#3714 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 12:08

Kösz! Azt hiszem amíg ilyen hideg van, inkább nem hurcolok lemezeket...

#3715 Felhasználó inaktív   ttlacika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:54

Sziasztok,

Valaki meg tudná mondani, hogy melyik szoftver(ekk)el lehet egy videósávra egy másikat rákódolni úgy, hogy mindenféle effektet ráteszek (pl. áttünést, hogyan - milyen módon - jelenjen meg). Mindig amikor látok egy gyári DVD lemezen egy nagyon szép menüt, akkor elhatározom, hogy kipróbálom hogyan lehet ilyet csinálni. Úgy érzem ennek most jött el az ideje.  :cool:  Csak hogy érthetőbb legyen, hogy mit szeretnék: pl. a Harry Potter 3 DVD-knek van olyan menüje, hogy a háttér egy felhős égbolt és a felhőkben megjelennek különboző videórészletek, majd eltűnnek. Na, ettől teljesen készen vagyok.  :D Tud valaki segíteni? Ha csak egy használható szoftvert javasoltok, már az is nagy segítség!

Köszi,
Lacika.
"R.F.M."

#3716 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:03

Ismeri valaki ezt a DVD-író programot?

http://shop.traxdata.fr/

Én használom már egy hónapja és úgy tűnik, hogy minden rendben van körülötte. Az ára is meglehetősen baráti, szemben a Neroval. Egyszerű, könnyen kezelhető, szinte csak egy START gomb van benne.

#3717 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 17:10

próbaképpen írtam egy VANGUARD (TYG02) szitázású lemezt 12* sebességgel NEC 3500AG íróval,a visszaolvasási görbék :

- NEC íróval >>>ITT<<<
- LG ovasóval <<<ITT>>>

#3718 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 17:22

Idézet: ttlacika - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 19:54

Ha csak egy használható szoftvert javasoltok, már az is nagy segítség!

Köszi,
Lacika.

Ulead DVD Moviefactory-val tudsz ilyen csicsás menüket csinálni szerintem (vagy legalábbis megpróbálhatod :D)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#3719 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 18:09

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 17:10

próbaképpen írtam egy VANGUARD (TYG02) szitázású lemezt 12* sebességgel NEC 3500AG íróval

Akkor volt az TYG02, amikor a Hyundai meg a Fortis. A legnagyobb szívatás, hogy egy gyenge lemezt a legjobb médiakóddal látnak el, így aztán még véletlenül se tud megfelelő stratégiát találni az író.

#3720 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 18:43

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 18:09

Akkor volt az TYG02, amikor a Hyundai meg a Fortis. A legnagyobb szívatás, hogy egy gyenge lemezt a legjobb médiakóddal látnak el, így aztán még véletlenül se tud megfelelő stratégiát találni az író.

" Vanguard 8X - 25db/henger - TYG02 - Taiyo Yuden
99db-ig - 100Ft/db
100db-tól - 95Ft/db"

pedig látod...a hirdetésben is így szerepel...

Téma megosztása:

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.