Idézet: multibit - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:41
Bocs a kései válaszért két napig nem voltam net-közelben.
Továbbra is tartom, hogy ha asztali játékosba szánt DVD-video a cél, jobb a CLV írásmód, vagyis a lassabb tempo. Hiába veszek LiteonBenqPlextor írót, meg ilyen-olyan tesztelő programokat, a teszt nem életszerű, mivel nem úgy megy az olvasás a szgépes meghajtóban mint az asztaliban. Nekem nem jelent gondot kivárni a 2x írást (4x DVD), vagy a 4-6x írást (8x DVD).
Idézet
Könnyen lehet, hogy egy szgépes drájv/program más lemezt fog szépnek-jónak látni, mint egy asztali lejátszó.
Ez előfordulhat, de azért az esetek túlnyomó többségében elég szép összefüggés van a teszteredmény és a lemez olvashatósága között.
A lassú tempó olyan lemeznél írónál jó csak, amik a lassabb írásra vannak "beállítva". (Már nem tudom, hogy fogalmazzak....)
Az írók fw-e tartalmazza az egyes írási stratégiákat az egyes lemeztípusokhoz. Ha ez a stratégia gyorsabb írásra "optimalizált", akkor ha meggebed is az ember, akkor is a gyorsabb írás fogja adni a jobb eredményt, AZ ASZTALIVAL IS. Azaz ha szar a lemez, akkor többnyire az asztali is köpködni fog rá, ha pedig jó, akkor szeretni fogja. Ennyi. (Más kérdés, hogy annnak olyan asztalik, illetve szgépes olvasók is, amelyek a legótvarabb lemezeket is simán olvassák, de nem ez a jellemző.)
Tetszik vagy sem, egyre inkább a gyorsabb írás felé mennek, mert ez kell a népnek. Ha pedig a 1000000000000000000000000x-os írás tökéletes eredményt ad, a lassabb pedig egyre kevésbé, akkor bizony turbótempóval kell írni.
Ez volt az audio cd-k esetében is. Mindenki, aki minőséget szeretett volna, az lassabban írt. Ma már egyáltalán nem ajánlott lassan írni audio cd-ket, mert mind az írók, mind a lemezek a gyorsabb írásra vannak optimalizálva, azzal adnak jobb eredményt, s nem csak a számítógépes olvasók szerint. Ugyanez történ(t)ik a DVD lemezeknél is. Akár tetszik, akár nem.