HWSW Informatikai Kerekasztal: Debrecen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Debrecen "A legkeletibb nyugati város" Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:41

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#42 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:49

Kép

#43 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 29. 11:40

...mert megérdemli:

A példakép

Kép

Kósa Lajos
Debrecen fideszes polgármestere

nálunk mit vág a képünkbe a városromboló szegfűs polgármesterkénk: 'eddig tervezgettünk, idén nekiállunk tenni is valamit'.... :confused:  kész, és ez a nyugat, napersze...  :(
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#44 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 12:56

Debreceni Egyetem - Orvos és Egészségtudományi Centrum  (DOTE)

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#45 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 17:13

Idézet

Legeza Ilona

Kép

Debrecenben születtem.
Gyermekkoromban szerettem szerepelni.
Tanulmányaim végeztével könyvtáros lettem.
Férjhez mentem, született egy fiam,
- életem nagy többlete.
Idővel lépésváltásra kényszerültem:
szememből kifelé vakság lett a részem,
de amit így látok, azt is szebbé nézem.
Már régen nem szerepelni akarok,
hanem megalkotni magam
az út egy-egy fázisában.

Vagyok, aki voltam; leszek, aki vagyok:
kérésre tárult tenyér, adni kinyújtott kéz.

FAUST
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)

#46 Felhasználó inaktív   Gereb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 05:52

hogy rolam miert nincs itt info, pedig en is itt szulettem! :D

par honapja sikerult ott jarnom, megdobbento volt a kulonbseg Bp. belvarosahoz kepest: azt a beket es nyugalmat pesti ember elkepzelni se tudja. Mindenkinek csak ajanlani tudom Debrecen meglatogatasat hosszabb-rovidebb idore!

#47 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 06:01

Idézet: Gereb - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 6:52

Mindenkinek csak ajanlani tudom Debrecen meglatogatasat hosszabb-rovidebb idore!

Szép,szép , csak az emberek mentalitása kicsit érdekes! Amolyan "vaskalapos",  maradi tipus többnyire! ;)

#48 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 06:54

Idézet: Yep - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 7:01

Szép,szép , csak az emberek mentalitása kicsit érdekes! Amolyan "vaskalapos",  maradi tipus többnyire! ;)

Én ezt nem tapasztalom, de ha így is van/lenne, akkor sem biztos, hogy ez nagyon negatív. :) 

Egy séta Debrecenben, főleg a Nagyerdő környékén, felér egy testi-lelki felüdüléssel. :)  De ilyen szempontból, van még néhány település Magyarországon, ahová érdemes ellátogatni. Például Eger és környéke, Tokaj, stb. Nagyon szép helységek, tájak! De ez már off-topic. :)

#49 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 07:50

Idézet: Zethos - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 7:54

Én ezt nem tapasztalom, de ha így is van/lenne, akkor sem biztos, hogy ez nagyon negatív. :) 

Kérdés, hogy ott élve vagy oda látogatva nem tapasztalod? :)

Mert bizony a "nyakas, kálomista cívis" bizony létezik, és ez hol jó, hol rossz.

Kép

#50 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 10:58

Hát, kicsit nagyzolós város...Nagytemplom, Nagyerdő, Nagyállomás! Na jó, ez csak vicc volt. Már 2 éve tanulok itt, és én is imádom, nagyon király hely! A belvárosban mindent meg lehet találni, amit akarunk, a Nagyerdőn meg tényleg ki lehet kapcsolódni.Főleg az éjszakai kirándulásokat imádom!  :up:
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#51 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 12:29

Néhány dolgot azért jegyezzünk meg Debrecenről:

- Kósa Lajos sok dolgot elért valóban, azonban vannak botrányos döntései dögivel, amik nem jelennek meg az országos médiumokban csak a regionális információ-csatornákon (pl.: Művházbontás --> Konferenciaközpont)

- Szép-szép a főtér, de ha elhagyod kb. 50 méterrel akkora kátyúk vannak, hogy egy IFA-t benyel (ráadásul a külkerületekben lakó embert nem nagyon vígasztalja, hogy van szép főtér, ha egyszer neki földúton kell esőben dagonyázni a házáig)

- A fejlettségről annyit, hogy a Nyíregyházával folytatott "regionális vezető versenyben" Ny. toronymagasan vezet, szal valszeg az EU térségközpont Ny. lesz, nem Debrecen

Mindezt úgy mondom, hogy szeretem Debrecent, sokat vagyok ott (amúgy hajdúböszörményi vagyok).

#52 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 13:51

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 13:29

Néhány dolgot azért jegyezzünk meg Debrecenről:

- Kósa Lajos sok dolgot elért valóban, azonban vannak botrányos döntései dögivel, amik nem jelennek meg az országos médiumokban csak a regionális információ-csatornákon (pl.: Művházbontás --> Konferenciaközpont)

- Szép-szép a főtér, de ha elhagyod kb. 50 méterrel akkora kátyúk vannak, hogy egy IFA-t benyel (ráadásul a külkerületekben lakó embert nem nagyon vígasztalja, hogy van szép főtér, ha egyszer neki földúton kell esőben dagonyázni a házáig)

- A fejlettségről annyit, hogy a Nyíregyházával folytatott "regionális vezető versenyben" Ny. toronymagasan vezet, szal valszeg az EU térségközpont Ny. lesz, nem Debrecen

Mindezt úgy mondom, hogy szeretem Debrecent, sokat vagyok ott (amúgy hajdúböszörményi vagyok).

Érdekes gondolatok, de ebbe tényleg ne merüljünk el, mert szerintem a társaság fele, én vele az élen, bant fog kapni poltopik miatt.
Akár tetszik, akár nem, Kósa Lajos négy év alatt itt többet tett, mint az elődje nyolc év alatt, aki nem hogy segítette volna Debrecent, de Nyíregyházát támogatta. 1990-1998 között Nyíregyháza a fejldődését a mi nagyon "kedves" volt polgármesterünknek is megköszönhette.

Arról meg én is sokat hallok, hogy szép a főtér, de a külterület így, meg úgy. A mi utcánkban sem volt régen se aszfalt, se közmű, semmi, és az utcalakók összedobták és megcsináltatták. Most nehogy már mindenki Kósa fejét akarja leszedni, mert előtte egy b*lfasz polgármester ült a székben.

A Kölcseyt meg nem siratom meg, azt a beton romhalmazt jobbis, hogy lebontották. Ami terveket láttam az új központra, az sokkalta szebb és jobb lesz, nem egy vas-beton kocka förmedvény.

Az út itt-ott kátyús, azt kell mondjam idén annyi a kátyú, mint tavaly. Mi folyamatosan járjuk a várost kocsival és nem tünt fel, hogy több lenne a lyuk az úton, nem hogy nagyobb. Ha Debrecen kátyús, akkor Budapest mi? Maga a feketelyuk?

Én itt születtem, és élek már egy jó ideje. Azt kell mondjam, ez tényleg maga a nyugodt, ámbár vas-kalapos kis város. Egyik ismerős poros, álmos városnak is nevezte, és valamennyire igaza is van. Itt mindenre várni kell, olykor heteket, hónapokat, mire valami ideér. De van aki pont ezt a nyugalmat, ráérősséget szereti.

Ahogy idáig láttam a gyógyfürdőről még nem tett be senki képet. Az is egy nyugodt, kellemes hely.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#53 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 14:41

Azért a főtér esetében azt is meg kell jegyezni, hogy annak idején(néhány éve) még vezetett ott út, el lehetett menni a Plaza felé is a Piac utcáról, és le lehetett kanyarodni a Nagytemplom előtt a Hatvan utca felé is! Aztán ezt szépen elk...szóval elkonfigurálták, és jó kis kerülőket kell tenni a városban ahhoz, hogy olyan helyekre eljussunk, ami légvonalban egy köpésre van. De amúgy kétségtelenül szépre csinálták a főteret.

#54 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 14:55

ezt a mondatot nemigazán értem, amikor írod hogy a belváros jó azon kívül meg minden gány és sz@r, de mutass légyszives egy "vidéki" nagyvárost ahol ez nem így van pl konkrét példa: mindenki által istenített Eger, hát kérlekszépen a belváros tényleg üde szép, jól néz ki, sok szép-jó kifejezőt írhatnék róla, de a külvárost ugye nem akarod hogy minősítsem, vagy itt van szeretett szülővárosom Miskolc, ne akard hogy írjak róla mi van itt :confused: :D

----atyuska----

#55 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 15:00

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 13:55

ezt a mondatot nemigazán értem, amikor írod hogy a belváros jó azon kívül meg minden gány és sz@r,...

Ez most kinek szólt?

#56 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 15:37

Eiki

----atyuska----

#57 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 19:14

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 8:50

Kérdés, hogy ott élve vagy oda látogatva nem tapasztalod? :)

Mert bizony a "nyakas, kálomista cívis" bizony létezik, és ez hol jó, hol rossz.

Valóban nézőpont kérdése. :)  (egyébként ott tanultam, a nővérem az egyetem után ott is maradt, ezért (is) gyakran megyek most is Debrecenbe)

Szerkesztette: Zethos 2004. 06. 30. 19:14 -kor

#58 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 20:34

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 15:55

ezt a mondatot nemigazán értem, amikor írod hogy a belváros jó azon kívül meg minden gány és sz@r, de mutass légyszives egy "vidéki" nagyvárost ahol ez nem így van pl konkrét példa: mindenki által istenített Eger, hát kérlekszépen a belváros tényleg üde szép, jól néz ki, sok szép-jó kifejezőt írhatnék róla, de a külvárost ugye nem akarod hogy minősítsem, vagy itt van szeretett szülővárosom Miskolc, ne akard hogy írjak róla mi van itt :confused: :D

Történetesen Egerben tanulok és ott a külker TELJESEN más mint Debrecenben.

#59 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 20:48

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 12:51

Ahogy idáig láttam a gyógyfürdőről még nem tett be senki képet. Az is egy nyugodt, kellemes hely.

Ja. Bár nekem a 4m-es jobban tetszett, mint ez az "élményfürdő". :reklamacio:

#60 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 20:50

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1