HWSW Informatikai Kerekasztal: Te mit vinnél filmre? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Te mit vinnél filmre? ...avagy játsszunk produceresdit! Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:22

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 19:19

:eek:  :eek:  :eek:  :OOO

Nem is hallottam róla! A rohadékok, ide az ilyen miért nem jut el?
Tipikusan mint a japán filmek, azok se jutnak el ide soha, pedig igen jókat alkotnak.
( Tényleg, nem tud valaki valamit a Casshern c. filmről? Esetleg az Immortel-ről? )

Sőt, idén áprilisban kiadták felújított, bővített DVD változatban. Na nem itthon, civilizált országokról beszélünk.

#62 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:26

Idézet: Elusive - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 17:24

Idézet

Jeff Wintar, az I, Robot forgatókönyvírója azt nyilatkozta, hogy Isaac Asimov egy újabb nagysikerű művét szeretné filmvászonra adaptálni - a méltán népszerű Alapítvány sorozatról van szó. A munkálatoknak már neki is kezdett - két forgatókönyvbe szeretné sűríteni az eredeti trilógia eseményeit, Alapítvány és Második Alapítvány címmel. Az Asimov által később írt előzmények és folytatások (mint pl. Az Alapítvány pereme, Előjáték az Alapítványhoz) tehát -egyelőre- nincsenek tervbe véve.
A moziváltozat elkészítése persze érdekes problémát vet fel számára - hiszen valójában több, kisebb sztoriról van szó, melyek időben messze játszódnak egymástól; meghalnak a korábbi karakterek, hogy teljesen újaknak adják át helyüket.
A tervek szerint épp emiatt inkább a történet második felére fognak fókuszálni, az Alapítvány históriájának 500. évének környékére.

Ezek egyelőre csak tervek - a filmstúdió, a 20th Century Fox még nem adott zöldlámpát a forgatáshoz.

Reméljük, nem is fog. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#63 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:28

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 19:22

Sőt, idén áprilisban kiadták felújított, bővített DVD változatban. Na nem itthon, civilizált országokról beszélünk.

Hát, köszönöm, hogy megemlítetted, de inkább nem idegesítem magam vele...  :(

Megnéztem imdb-n, tényleg van film.
Ráadásul szép hosszú.
"366 min / USA:359 min (DVD version) / 60 min (6 episodes) / Germany:345 min (DVD version)"
42

#64 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:36

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 19:28

Hát, köszönöm, hogy megemlítetted, de inkább nem idegesítem magam vele...  :(

Megnéztem imdb-n, tényleg van film.
Ráadásul szép hosszú.
"366 min / USA:359 min (DVD version) / 60 min (6 episodes) / Germany:345 min (DVD version)"

Amazon, eBay. Bennem nagyon dolgozik a vágyódás, de most nyaralok, utána meg megrendelem a Drivert :cool:. Már régi vágyam beszerezni, és asszem azt is most adták ki felújítva :cool:. Na, utána lehet, hogy ez jön. Majd tartunk egy HWSW mozidélutánt :D.

#65 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 19:05

Hali!

Stephen King, A Talizmán  c. könyvét szivesen látnám megfilmesítve.
Esetleg néhány néhány Lőricz L. László könyvet meg lehetne filmesíteni jófajta kalandos-hollywoodi stílusban  :)
Az Indiana Jones trilógia óta hiányolok valami kellően szórakoztató kalandos filmet. Talán a Mumia járt eddig a legközelebb...  :)
"Have you tried turning it off and on again?"

#66 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 19:09

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 19:12

Szerény véleményem szerint bugyuta ötlet :D. RW max. a harmincas éveiben jár. Ed Nortont pl. imádnám a szerepben :cool:.

Ja, látom, freeone szemét is megütötte a dolog :D.

:offtopic:
Egy hozzászólásban válaszolok/kérdezek.
Nekem a regényekből egy ősz szakállu, idősödő varázsló szűrődik le. Most hirtelen nem is tudom hol kéne ezt keresni, egy leírást róla, de a könyvek alapján én egy 50-en túli embernek képzeletem el. Esetleg tudnátok idézni egy leírást róla?

Szerkesztette: Daihelyon 2004. 06. 28. 19:12 -kor

Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#67 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 19:13

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 20:09

Egy hozzászólásban válaszolok/kérdezek.
Nekem a regényekből egy ősz szakállu, idősödő varázsló szűrődik le. Most hirtelen nem is tudom hol kéne ezt keresni, egy leírást róla, de a könyvek alapján én egy 50-en túli embernek képzeletem el. Esetleg tudnátok idézni egy leírást róla?

Perpill ezt tudom előhúzni a kabátujjamból (Sourcery):

Idézet

Examine Rincewind, as he peers around the sullen shelves. There are eight levels of wizardry on the Disc; after sixteen years Rincewind has failed to achieve even level one. In fact it is the considered opinion of some of his tutors that he is incapable even of achieving level zero, which most normal people are born at; to put it another way, it has been suggested that when Rincewind dies the average occult ability of the human race will actually go up by a fraction.
He is tall and thin and has the scrubby kind of beard that looks like the kind of beard worn by people who weren't cut out by nature to be beard wearers. He is dressed in a dark red robe that has seen better days, possibly better decades. But you can tell he's a wizard, because he's got a pointy hat with a floppy brim. It's got the word 'Wizzard' embroidered on it in big silver letters, by someone whose needlework is even worse than their spelling. There's a star on top. It has lost most of its sequins.

#68 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 19:16

Én a Dragonlance trilógiát (M. Weiss & T. Hickman) filmesíteném meg. Szerintem u. olyan alapmű a fantasy irodalomban, mint a Gyűrűk Ura. (A női szerzők szemléletmódja pedig kifejezetten üdítő egyediségével, bár néhol kicsit giccsesnek találtam.)
Természetesen a LOTR trilógia színvonalánál nem adnám alább. Nem kell még egy olyan förmedvény, mit a D&D film. :rolleyes:

Hejj, ha valamely rendező ráharapna, be jó lenne!  :) 
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#69 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 20:55

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 20:13

Perpill ezt tudom előhúzni a kabátujjamból (Sourcery):

Az előbb olvastam pontosan ugyan ezt magyarul. :) Nagyon nem hagy nyugodni a dolog, és még most sem igazán hiszem, hogy 50-nél fiatalabb lenne. Persze a per döntő bizonyíték az lenne, ha volna egy pontos leírás róla, de nem találok, pedig most bújom át az összes DW-t könyvet, amim csak van, ahol csak előfordul RW, magyarul, angolul, de semmi.

Szerkesztette: Daihelyon 2004. 06. 28. 20:56 -kor

Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#70 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 21:13

Rövidre zárva a vitát; itt egy eredeti borító:
Kép

nem úgy néz ki mint egy harmincas (na jó, egy kicsit torzak az alakok), inkább ötvenesnek mondanám...

#71 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 21:40

O.K., kockáztassuk meg a fővesztést az offolásáért. Terry mindig is mondta, hogy Kirby festményei fantasztikusak, de eléggé a saját impresszióin és humorán alapulnak, sokkal kevésbé véve figyelembe a valóságot (ld. pl. Kétvirág rajzát a fent említett borítón). Paul Kidby illusztráció viszont szerinte olyanok, amilyeneknek ő elképzelte a karaktereket. Nézzük pl. Rincewindet:

Kép

#72 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 23:34

Én az -állítólag- már készülő Mechwarrior filmre várok :D
Live fast... Die Never!

#73 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 07:10

Ami otthon eszembe jutott:

- King: Setét Torony regények (na, ez hosszban a Gyűrűk Urát is verné, befejezve sincs még)
- Heinlein: Angyali üdvözlet
- Dick: Ember a fellegvárból
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#74 Felhasználó inaktív   Gallows-bird 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 07:44

Hali!

David Gemmel: Legenda.
Raoul Renier: Hitehagyott

sajnos a harmadik könyvet kb 15 éve olvastam, az íróra nem emléxem de a cím megvan. Hozsánna néked Liebowitz.
Egy évszázadokon átívelő történet az emberiség atomháború utáni újracivilizálódásáról egy szerzetesrend életén keresztül.

#75 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 06. 29. 08:31

Egy munkanélküli egy napja Mátészalkán.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#76 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 08:49

Remek kis Top Gun-szerű repcsis filmeket lehetne csinálni a Dale Brown könyvekből.
Vagy krimit Frederick Forsyth regényeiből (Ikon, bár ez unalmas lenne szerintem filmben, viszont a Közvetítő jó lenne)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#77 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:02

Az Én, a robot már egyszer meg lett filmesítve, ha jól emlékszem televíziós produkció volt és valamelyik magyar csatorna le is adta évekkel ezelőtt, késő este.

#78 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:18

Én a Káosz-könyveket filmesíteném meg :) Hogy ki lenne Skandar Graun? Na ezt még nem tudom. Talán Hugh Grant, annak úgyis iszonytató feje van :D
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#79 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:25

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 22:40

O.K., kockáztassuk meg a fővesztést az offolásáért. Terry mindig is mondta, hogy Kirby festményei fantasztikusak, de eléggé a saját impresszióin és humorán alapulnak, sokkal kevésbé véve figyelembe a valóságot (ld. pl. Kétvirág rajzát a fent említett borítón). Paul Kidby illusztráció viszont szerinte olyanok, amilyeneknek ő elképzelte a karaktereket. Nézzük pl. Rincewindet:

Kép

Igazad van. Megzavartak a borítók képei.

Idézet a FAQ-ból, http://www.co.uk.lspace.org/books/apf/the-...r-of-magic.html

- [p. 22/20] "Some might have taken him for a mere apprentice enchanter [...]"

One of the few clues to Rincewind's age being younger rather than older, despite the tendency of every cover artist to depict him as at least sixtyish. No one ever draws him as looking like a weasel, either.

Tehát olyan 40-es lehet inkább.

Akkor Sean mint RW ugrott. Egy valamit viszont kifelejtettünk. Lehet Pratchet ragaszkodni fog angol színészekhez, mint ahogy Rowling is tette/teszi, akkor viszont Norton nem jöhet szóba, szerintem nem is lenne alkalmas, mert nem olyan menyét fejü. :D
Csak azért is.

#80 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:53

Továbbra is sci-fi:

Ha szeretnénk dőlni a röhögéstől - Harry Harrison: Bill, a galaktika hőse :D :D
Alapmű ;)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.