HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen böngészőt IE helyett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen böngészőt IE helyett? Opera? Mozilla? Firefox? egyéb?

#21 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 04. 21:35

Idézet: John Black - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 22:34

Kösz. Akkor még marad. :fear:

mi?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#22 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 23:13

Idézet: charlie - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 22:35

mi?

Mármint az IE.

#23 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 00:28

Idézet: John Black - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 17:45

A második kérdés ugyanez tovább: van néhány program, ami sipákol, hogy min. IE x.x-re települ. Azokkal mi lesz? (Vagy csupán a helphez kell nekik?)

Mik ezek a progik egyébként? Nekem egyedül a legújabb Adobe Acrobat Reader köhögött, hogy IE kell neki, de abból is a hatost akarta asszem. Előkotortam az 5.0 CE-t és azt telepítettem fel.
Persze mondjuk az intéző nem nélkülözheti az Explorert, de nem is kér frissebb változatot, szóval el lehet felejteni, hogy IE is a gépen van. (98SE egyébként).

#24 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 00:31

Na de hogy ontopik legyek: van egy szavazás itt, miszerint a többség nem a Mozillát, hanem a Firefoxot használja. Nem meglepő, bár én mág mindig kitartok a Mozilla mellett, főleg, hogy most már a Calendar is belekerült (bár a levelezőjét sosem használtam...)

#25 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 01:07

Idézet (Netmaster @ 2004. júl. 4., vasárnap - 13:52)

Idézet

A Hálóvilágban az Opera 7-es témáról leválasztottam külön témának azt a részt, amely az alternatív böngészők összehasonlításáról szólt, ide.

Ez jó ötlet volt egyébként...

#26 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 06:37

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 1:28

Mik ezek a progik egyébként? Nekem egyedül a legújabb Adobe Acrobat Reader köhögött, hogy IE kell neki, de abból is a hatost akarta asszem. Előkotortam az 5.0 CE-t és azt telepítettem fel.
Persze mondjuk az intéző nem nélkülözheti az Explorert, de nem is kér frissebb változatot, szóval el lehet felejteni, hogy IE is a gépen van. (98SE egyébként).

nos..

az IE-t külső segítség nélkül (98lite) nem lehet eltávolítani, mivelhogy 98 óta elég rendesen beépült a rendszerbe... tehát ottvan (maga a fájlkezelő/intéző is egy explórer). Ha viszont 98liteal eltávolítjuk teljesen (tehát win95 shell, stb..) akkor egy csomó program nyavajog, hogy nincs meg az IE, vagy olyan fájlok ami azzal jönnének, de kellenek egy külső programnak...

WinNT-knél már ilyen mókát nem lehet játszani, az IE mindenképp marad, csak eldugni lehet (gyakorlatilag csak eldugja az ikonjait...)

#27 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 07:49

Kipróbáltam a mozillát, elsőre kicsit furcsa, de szokható és nagyon barátságos környezet :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#28 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 07:54

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 8:49

Kipróbáltam a mozillát, elsőre kicsit furcsa, de szokható és nagyon barátságos környezet :)

ha ramdiskbe pakolod akkor még gyorsan is indul :)
vagy kapcsold be a gyorsindítót ;)

#29 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 12:30

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 8:49

Nézd végig a beállításait elsőre, utána jobban fog tetszeni :)

#30 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 12:57

Tetszik :respect:

De a flashgetet hogy tudom alá belőni, mert nem nagyon sikerül :(
Az oldalukon írnak valami plugint, azt feltettem, de nem megy :(

(Ezt is mozillában írom ám :D )

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#31 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 13:03

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 13:57

Tetszik :respect:

De a flashgetet hogy tudom alá belőni, mert nem nagyon sikerül :(
Az oldalukon írnak valami plugint, azt feltettem, de nem megy :(

(Ezt is mozillában írom ám :D )

ujratelepítés? vagy felejtsd el azt, használj DAP-ot!

#32 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 16:01

Én mindkettőt használom. A Firefox alatt olyan web developer plugin van, hogy az állam leesett. Az Opera viszont mindennapi böngészésre picit gyorsabb. Mondok egy példányt: kijelölsz egy pár szót, jobbklikk, shift+click a search-ön, máris ugrik fel a google új ablakban a kijelölt szavakra... Az Opera kicsit olyan mint a HP RPN kalkulátorai: bele kell szokni, de ha egyszer beleszoktál, akkor minden másra ráversz egy pár kört. Veszélye is van -- ahogy 15 évvel ezelőtt rászoktam az RPN-re és kínszenvedés "egyenes" gépet használni, úgy problémás Operamentes gépen dolgozni :) Szerencsére nem akkora szenvedés mint az RPN, az komoly gond.

#33 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 16:10

bean: kijelölöd amit akarsz keresni és nyomsz egy jobb kliket, ott pedig kiválasztod a search-öt... mármint mindezt firefox-ban. ;)
firefox+foobar+mplayerc

#34 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 18:04

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 1:28

Mik ezek a progik egyébként? Nekem egyedül a legújabb Adobe Acrobat Reader köhögött, hogy IE kell neki, de abból is a hatost akarta asszem.

Legutóbb a Kaspersky nyafogott... :confused:  Új rendszert kellett telepítenem, Win2K+SP4 és egy tűzfal volt fent, majd ment volna a Kaspersky. Persze lehet, hogy felment volna (5.5 kellett volna neki), de nem kockáztattam (== először IE5.5, majd utána KAV).

#35 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 18:18

Idézet: happy_harry - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 17:10

bean: kijelölöd amit akarsz keresni és nyomsz egy jobb kliket, ott pedig kiválasztod a search-öt... mármint mindezt firefox-ban. ;)

ÉS moziillaban is. :)

#36 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 05. 20:53

:D azért ne menjünk bele egy mozilla opera flamewarba :D
DE szvsz az operában azért bőven vannak olyan dolgok amiket a mozillába jobb esetben is pluginnel pakolhatsz...
nomeg az opera füles rendszere messze űberel mindent.
Kipróbáltam a legújabb firefoxot amúgy tegnap, hááát ugye fülek kezelése nem az igazi, aztán siekresen ki is akasztottam :) a gombsoron a gombok maguktól duplikálódni kezdtek ( a végén 4 vissza 4 előre 4 címsor stb...) majd mehalt :) pedig csak egy skint húztam rá meg kicsit arréb akartam pakolni egykét gombot. Ja meg simán odavolt a 15 megnyitott fülem :) amit azért az opera visszahoz, illetve a füleket nemszeretem felülre tenni, vhogy nálam jobb oldalt jól elvannak... szóval testreszabhatóság sem elég kiforrott. Persze tudom 0.9.1 :)

Amúgy firefox rulez és télleg nagyon profi kis cucc LESZ(!) ;)
amúgy noofense, ez a topic szvsz erre jött létre

Szerkesztette: pascal 2004. 07. 05. 20:56 -kor

In Flames We Trust

#37 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 21:13

pascal: mindig újra kell indítani a firefoxot minden egyes theme és extension telepítése után! Sajna ez van...
firefox+foobar+mplayerc

#38 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 21:30

Még mindig jobb, mintha az IE-ben állítasz valamit és akkor az egész windowst újra kell indítani :D

#39 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 21:53

Idézet

azért ne menjünk bele egy mozilla opera flamewarba :D

Mar keso :)

Idézet

szvsz az operában azért bőven vannak olyan dolgok amiket a mozillába jobb esetben is pluginnel pakolhatsz...

A firefox _direkt_ ilyen, kezdetektol ugy keszul, hogy ez egy kicsi, gyors, jol atgondolt browser legyen a kenyelmes web bongeszeshez szukseges alap funkciokkal. Nem akarnak eleve olyan felesleges funkciokat belepakolni, amit mondjuk az emberek fele nem is hasznal. Akinek nem eleg az alap browser tudasa, az bovitheti jobbnal jobb extensionokkel (pl mint az adblock :respect:, operaban hogy tudsz igy hirdeteseket blokkolni, vagy tud az opera olyasmit, mint amit a web developer extension? Hogy csak a 2 szerintem legjobbat emlitsem a sok hasznos dolog kozul). Szoval ne azt nezd, hogy az alap browser "butabb", mint az opera, hanem azt, hogy az igenyeidnek megfeleloen bovitheted. Gyorsasagban is felveszi a versenyt az operaval.

Idézet

Ja meg simán odavolt a 15 megnyitott fülem..

Ha jol tudom van ilyen extension is, ami megjegyzi a tabokat. Amugy mitol "nem az igazi" a fulek kezelese? Valami 04-05-os verzio ota hasznalom a firefoxot default browsernek (akkor meg phoenix volt a neve), de mar az alap tab kezelessel sincs semmi bajom, nemhogy mondjuk azzal a tudassal, amit a tabbrowser extension nyujt.

Es a 2 legfontosabb: az opera nem free (ugye vagy megveszed, vagy reklamot bamulsz, a harmadik lehetoseget most hagyjuk), es meg mindig a mozilla alapu bongeszok tamogatjak legjobban a webes szabvanyokat.

Ui: probalgasd meg a firefoxot, hatha mgszereted :)

Szerkesztette: zZsOlTi 2004. 07. 05. 21:55 -kor

-ZsOlTi-

#40 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 17:50

túl megszerettem az operát... talán majd az 1.0val megint elszórakozom. Teljesen nyitott vagyok amúgy minden újra.
Ja és a felső vékony reklámcsík nem zavaró, így használom nem zavar.

szerk: ja tabok, szóval ha évekig használsz operát megszokod, hogy a tabokat össze vissza ráncigálhatod a megnyális sorrendbe piszkálhatok, meg hasonlók. Azt már vettem észre hogy a középső egérgombbal be tudom zárni őket firefoxban is ez már jól jel, most rakom fel azt a tabbed browser akármint :) meglesem mit tud.
Ja adblocker minek? szerkesztem a hosts fileomat és kész :)

szerk2: ez az izé eléggé lehengerlő, meglepően profin konfigolható. Amúgy megértem én hogy a firefox az csak a váz és rámegy minden extra amit akarsz, tisztára MirandaIM, az is ilyen :) de az Operában az a jó hogy a rengeteg extra nem megy a sebesség rovására.

Szerkesztette: pascal 2004. 07. 06. 18:01 -kor

In Flames We Trust

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.