HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen böngészőt IE helyett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen böngészőt IE helyett? Opera? Mozilla? Firefox? egyéb?

#41 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 06. 18:32

Idézet: pascal - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 18:50

túl megszerettem az operát... talán majd az 1.0val megint elszórakozom. Teljesen nyitott vagyok amúgy minden újra.
Ja és a felső vékony reklámcsík nem zavaró, így használom nem zavar.

szerk: ja tabok, szóval ha évekig használsz operát megszokod, hogy a tabokat össze vissza ráncigálhatod a megnyális sorrendbe piszkálhatok, meg hasonlók. Azt már vettem észre hogy a középső egérgombbal be tudom zárni őket firefoxban is ez már jól jel, most rakom fel azt a tabbed browser akármint :) meglesem mit tud.
Ja adblocker minek? szerkesztem a hosts fileomat és kész :)

szerk2: ez az izé eléggé lehengerlő, meglepően profin konfigolható. Amúgy megértem én hogy a firefox az csak a váz és rámegy minden extra amit akarsz, tisztára MirandaIM, az is ilyen :) de az Operában az a jó hogy a rengeteg extra nem megy a sebesség rovására.

Tabbrowser extension sokmindent tud, de van egyszerubb/kisebb tudasu extension is a tabok kezelesere (MiniT a neve, en ezt hasznalom).

Adblock - probald ki. Azert ez nagysagrendekkel jobb modszer (es kenyelmesebb is) mint a hosts file szerkesztese. Barmilyen bannert eltuntethetsz, akar ugy is, hogy ahol lehetseges, ott pl a bannert magaba foglalo tabla cellat vagy iframe-t is eltunteti, igy nem maradnak ures helyek a bannerek helyen, hanem ugy nez ki, mintha eleve bannerek nelkul keszult volna az oldal.

2 hwsw screensot (bal oldalt IE, jobb oldalt FF+adblock):

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
-ZsOlTi-

#42 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 19:48

Idézet

Szoval ne azt nezd, hogy az alap browser "butabb", mint az opera, hanem azt, hogy az igenyeidnek megfeleloen bovitheted.

Ezt én is egyértelműen előnyként könyvelem el, sokkal jobb mikor egy vázra csak azt pakolom fel, amire ténylegesen szükségem van. :)

Amúgy én több évi Opera és IE használat után ismerkedtem meg a Firefox-val (akkor még 0.7-es verzióval) és egyből kényelmesebbnek találtatott, mint a másik 2. :) Mondjuk Opera nagyon profi, szó se róla.. viszont Opera-ra és Firefox-ra együtt nincs szükség, nálam utóbbi győzött. :)
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#43 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 20:01

hmm ez a tabbrowser extensions úgy néz ki úgy keletkezhetett hogy vették az összes opera tab featurt leöntötték néhány saját ötlettel és teljes testreszabhatósággal, ez előtt azért fejet kell hajtanom, profi munka és azt kell mondanom lekörözi az operát, az már más hogy eddig az operába épített dolgok és elégnek bizonyultak és elég kényelmes is. Na majd meglátom mi lesz :) ja meg várom a FF 1.0-t :D

szerk: jut SZMbe az opera giganagy előnye a ramcache, ettől lesz marhagyors. Vki arról beszélt, hogy a FF-t ramdiskbe kell tenni... ezt kifejtené nekem bárki bővebben, azt tom mi a ramdisk, tehát nem a láma verzió érdekel, hanem tapasztalatok, meg hogyan is csinálok ramdisket XP alatt :)

Szerkesztette: pascal 2004. 07. 06. 20:22 -kor

In Flames We Trust

#44 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 20:47

Idézet: pascal - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 21:01

hmm ez a tabbrowser extensions úgy néz ki úgy keletkezhetett hogy vették az összes opera tab featurt leöntötték néhány saját ötlettel és teljes testreszabhatósággal, ez előtt azért fejet kell hajtanom, profi munka és azt kell mondanom lekörözi az operát, az már más hogy eddig az operába épített dolgok és elégnek bizonyultak és elég kényelmes is. Na majd meglátom mi lesz :) ja meg várom a FF 1.0-t :D

szerk: jut SZMbe az opera giganagy előnye a ramcache, ettől lesz marhagyors. Vki arról beszélt, hogy a FF-t ramdiskbe kell tenni... ezt kifejtené nekem bárki bővebben, azt tom mi a ramdisk, tehát nem a láma verzió érdekel, hanem tapasztalatok, meg hogyan is csinálok ramdisket XP alatt :)

Hmm ezt nem egeszen ertem. A ramdisk mondjuk arra jo, hogy a program _inditasa_ gyorsuljon, de maga a mukodese ettol nem lesz gyorsabb. Cache-t meg hasznal a Firefox is (a RAM-ban is es a HDD-n is). Sot be lehet allitani, hogy mennyi RAM-ot hasznaljon cache-nek, az alap 4MB-rol mondjuk erdemes feltolni 16-32MB-ra. Ez a beallitas csak config fileban allithato (user.js) vagy az about:config-ban.

Ha pl akarsz 32MB cache-t, akkor az about:config beirasa utan letrehozol egy uj integer kulcsot browser.cache.memory.capacity neven es adsz neki 32768 erteket.

Ja es van meg egy rakas tuningolasi lehetoseg ezen kivul :)

http://forums.mozill...pic.php?t=53650
-ZsOlTi-

#45 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 22:25

Én azt nem értem, hogy miért zavar az valakit, hogy fenn van az IE is... Hadd legyen fenn, attól még nem kell elindítani, és akkor minden OK. Egy-két program használja, kell a Windowsnak, de nem kell vele netezni :)
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#46 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 22:38

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 19:32

...
Adblock - probald ki. Azert ez nagysagrendekkel jobb modszer (es kenyelmesebb is) mint a hosts file szerkesztese. Barmilyen bannert eltuntethetsz, akar ugy is, hogy ahol lehetseges, ott pl a bannert magaba foglalo tabla cellat vagy iframe-t is eltunteti, igy nem maradnak ures helyek a bannerek helyen, hanem ugy nez ki, mintha eleve bannerek nelkul keszult volna az oldal.
...

Ez az AdBlock hogyan működik? Minden flash cuccot kiszed, vagy felismeri, hogy mi a banner?
Ha azt írjátok, hogy jól működik, akkor felrakom  :cool:
FireFox  :respect:

#47 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 23:02

Minden AD gyanús FLASH cuccnál megjelenik egy halvány jel, amire rákattintva kapsz egy felugró ablakot a flash file elérési útjával... ha akarod csak azt a flasht tiltja, ha akarod, akkor a .hu után teszel egy csillagot... :) vagy akárhova... érdemes kipróbálni!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#48 Felhasználó inaktív   zedorg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 23:05

aza adblock nem csak flash-re van, inkabb cimeket tudsz kiszurni http://sher.index.hu/* peldaul kiszur minden arrol a cimrol jovo cuccot. De talan olvasd el, nezd meg a screenshot-okat, probald ki, ez a 3 dolog sokat segit :)

#49 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 23:15

nem semmi ez az adblock, le a kalappal.
firefox+foobar+mplayerc

#50 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 00:32

Megnézem  :up:

#51 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 01:11

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 1:28

Mik ezek a progik [amik IE-t igenyelnek -- neuro] egyébként?

off:
Nalam pl. a HP szkenner sipakolt, hogy IE5 kell neki.
Egyebkent ritka gyoker elborult ware-t adnak hozza. Nem nagyon neztem meg, hogy pontosan hogy is mukodik, mert mar az elejen rosszul lettem: fut egy Tomcat szerver, ezen keresztul valami flash-es sz*rral mukodik a felugyelet is, meg a vezerlo'programja' is flash-ben van irva (gondolom ehhez kell neki az IE). Kulon hata;lmas elony, hogy -- bar a port nyitva a Tomcat miatt (admin bigyo azon fut) -- meg veletlenul sem lehet elerni tavolrol:)

Hihetetlen.

#52 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 00:15

Idézet: zedorg - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 0:05

aza adblock nem csak flash-re van, inkabb cimeket tudsz kiszurni http://sher.index.hu/* peldaul kiszur minden arrol a cimrol jovo cuccot. De talan olvasd el, nezd meg a screenshot-okat, probald ki, ez a 3 dolog sokat segit :)

Honnan lehet leszedni az adblockot?

#53 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 01:05

Mozilla firefox, de a sima talán a legjobb, a firefoxnál tapasztalhattam némi nyelvi hibákat, de "könnyebb" program a sima mozillánál. Ha Linux user vagy a Konqueror, vagy a mozilla az alap de a legjobb webböngészó programok.

#54 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 10:15

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 1:15

Honnan lehet leszedni az adblockot?

Innen: http://update.mozilla.org/extensions/

De ezt az oldalt elered firefoxbol a Tools / Extensions / Get more extensions gombbal is.
-ZsOlTi-

#55 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 17:11

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 11:15

Innen: http://update.mozilla.org/extensions/

De ezt az oldalt elered firefoxbol a Tools / Extensions / Get more extensions gombbal is.

Megvan,fel is raktam csak meg arra nem jottem ra hogy is kellene bealliitani ugy hogy a reklamok ne jelenjenk meg es a hely ahova tartoztak fel legyen toltve igy:
Kép

#56 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 17:22

nekem ez van az adblockban, és nincs luk a reklám helyén:

Idézet

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#57 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 17:42

Idézet: charlie - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 18:22

nekem ez van az adblockban, és nincs luk a reklám helyén:

Es a beallitasoknal mi van beklikkentve?

#58 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 20:19

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 18:11

Megvan,fel is raktam csak meg arra nem jottem ra hogy is kellene bealliitani ugy hogy a reklamok ne jelenjenk meg es a hely ahova tartoztak fel legyen toltve...

AdBlock beallitasainal pipald ki, hogy Collapse Blocked Elements.

Szerkesztette: zZsOlTi 2004. 07. 11. 20:22 -kor

-ZsOlTi-

#59 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 21:01

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 21:19

AdBlock beallitasainal pipald ki, hogy Collapse Blocked Elements.

Ohhh az be volt pipalva,mostmar eltunik a banner,csak luk marad a helyen.Kicsit nehezen megy ez nekem :think:

#60 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 21:16

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 22:01

Ohhh az be volt pipalva,mostmar eltunik a banner,csak luk marad a helyen.Kicsit nehezen megy ez nekem :think:

Latni kene pontosan melyik bannerrol van szo. Lehet, hogy a banner egy IFRAME-ben van benne, akkor nem eleg a bannert magat blokkolni, hanem az egesz iframe-t kell (jobbklikk -> ablock iframe). Egyebkent nem lehet mindig eltuntetn ia banner "alatt" felszabadulo helyet, ez az oldal felepitesetol is fugg.
-ZsOlTi-

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó