HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#391 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:09

Idézet: mckay - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 21:45

Remélem sejted, hogy ez itt a lényeg.

Persze, jó dolog egy fél kilós borda a procira, meg óriási marketingköltségeket az árába foglaló (magyarul feleslegesen drága) venti rá, de a döntő az szokott lenni, hogy egy idő után nincs hova leadni a hőt.

Vagyis mindenekelőtt házat kell szellőztetni, cserélni. Ahogy 2-More és Didyman is írta.

;)

Jaja, ez a ház már elég jól szellőzik.  :D

#392 Felhasználó inaktív   Levedi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 02. 09:51

Szevasztok kérdésem lenne.

Mégpedig: Egyértelmű dolog hogy a ki be kapcsolás nem tesz jót a gépnek, tápnak, winchesternek, stb... De ugyanaz a helyzet pl a újraindításnál is? Nyilván ez sem tesz jót, de teljes mértékben ugyanazt érem el minta kikapcsolnám meg vissza? Gondolok itt arra hogy folyamatosan áram alatt van a gép, nemtudom hogy a winchester feje újraindításnál leáll e ugyanúgy egy pillanatra mintha kikapcsolnám, stb...

Előre is köszi

#393 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:43

Nem. Reset esetén SW-es vagy HW-es reset van, ami elsősorban a processzort hozza alapállapotba (érvénytelenítve a memóriában lévő adatokat és megszakítva az aktuális adatátviteleket is). A táphoz semmi, semmi köze! Egyes vinyók hajlamosak SW reset esetén parkolni, leállni és újraindulni, ennek okát nem tudom. De ezt leszámítva abszolút semmi mellékhatása sincsen.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#394 Felhasználó inaktív   Levedi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 17:21

Köszi szépen a választ!

#395 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 04:57

Regi tortenet: Novell szerver, 4*2.1 GB (HP?) SCSI hdd, mar a fene tudja milyen raid-ban osszekotve, szuk 3 ev folyamatos (hibatlan) uzem utan tervezett leallitas (talan elektromos muvek bejelentett felnapos szunet?), ujrainditas, a 4-bol 3 winyo fel sem porgott...

#396 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 04. 08:53

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? Az IC7-G alaplapom berosált. Egy tuning 2,4C-t járattam benne 3400MHz-en, 1,6V-on. Jópár napig ment, aztán egyik reggel bekapcsoláskor felpörögtek a ventik, de a boot-képernyőig sem jutott el. Mindent végignéztünk (bios clear, másik táp/ videokártya/ processzor/ memória/ vinyó; másik áramkör és házon kívüli üzempróba hátha zárlat van) de semmi.

Egy alaplap behalhat ettől a tuningtól? :think:  Szerintem ez a 200@284MHz nem olyan vészes, a chipset hűtése is megfelelő volt... vélemények?

#397 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 09:36

Idézet: Omega - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 9:53

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? Az IC7-G alaplapom berosált. Egy tuning 2,4C-t járattam benne 3400MHz-en, 1,6V-on. Jópár napig ment, aztán egyik reggel bekapcsoláskor felpörögtek a ventik, de a boot-képernyőig sem jutott el. Mindent végignéztünk (bios clear, másik táp/ videokártya/ processzor/ memória/ vinyó; másik áramkör és házon kívüli üzempróba hátha zárlat van) de semmi.

Egy alaplap behalhat ettől a tuningtól? :think:  Szerintem ez a 200@284MHz nem olyan vészes, a chipset hűtése is megfelelő volt... vélemények?

Mint a fenti ábra mutatja, behalhat.

Proci, memó, VGA életben maradt ? (+ a többi alkatrész ?)

Lehet, hogy az északi híd adta meg magát.

Az a 284 Mhz-s FSB nekem azért soknak tűnik.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#398 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:47

Ezt illett volna bírni, tuninglap...

Amúgy igen, minden más OK, csak a lap nem szólal meg...
Egyébként azt nem értem, hogy akkor egyáltalán miért van lehetőség ilyen beállításra, ha a lap nem bírja? Ez olyan, mintha az autókba nem építenék be a leszabályzást. :omg:

Mellesleg sajna a lap nem volt garis, nem régen vettem használtan.

#399 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:08

Nem valoszinu, hogy a tuningtol halt meg. Abit ennyit birt. Alt. a garido lejarta elott vagy utan par hettel adja be kozuluk eleg sok a kulcsot. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#400 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:48

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:08

Alt. a garido lejarta elott vagy utan par hettel adja be kozuluk eleg sok a kulcsot. :)

Minő meglepő... ;)
És ezt nem csak az Abit-ra értem, hanem úgy általában sokmindenre.

Szerkesztette: tzabo 2005. 07. 04. 14:48 -kor

...

#401 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:54

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:08

Nem valoszinu, hogy a tuningtol halt meg. Abit ennyit birt. Alt. a garido lejarta elott vagy utan par hettel adja be kozuluk eleg sok a kulcsot. :)

Hányszor megfogadtam, hogy gari nélkül nem veszek semmit? :)  Így jártam. :)

A megnyugtató választ köszönöm, én is úgy gondolom, hogy nem hibáztam, nem volt ez olyan hűde hülegyerek tuning, mert a proci minimális feszemeléssel ilyen jól ment, majd marha volnék nem kihasználni :)

Tzabo, hát ja, tapasztaltam mással is.

#402 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 18:06

Ha sikerül megjavítani a lapot (folyamatban, fent van Budapesten), akkor is így fogom használni; ha bedöglik, akkor veszek egy vadi újat (2 év garival láttam maximum), aztán hajrá tovább. Jól teszem vajon? :think:

#403 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:19

Nekem Intel vonalon Asus, Epox, Albatron lapokkal vannak tapasztalataim, meghozza igen pozitivak. :respect:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#404 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 09:10

Idézet: Omega - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 19:06

Ha sikerül megjavítani a lapot (folyamatban, fent van Budapesten), akkor is így fogom használni; ha bedöglik, akkor veszek egy vadi újat (2 év garival láttam maximum), aztán hajrá tovább. Jól teszem vajon? :think:

Pedig nagykerben van 3 év garral is... :think:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#405 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 10:19

Most már valami sztori is jöhetne....  ;)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#406 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 12:50

Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 10:10

Pedig nagykerben van 3 év garral is... :think:

Hmmm... gondolom a kiskereknek jobb, ha mielőbb biztossá válik a hasznuk. :think:

#407 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 13:06

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 11:19

Most már valami sztori is jöhetne....  ;)

halljuk :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#408 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 13:37

:taps:

Szerk.: ja, ez még nem az a rész? :-D

Szerkesztette: Omega 2005. 07. 05. 13:37 -kor

#409 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 16:39

#410 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 10:24

Nos, nem kell ahhoz hekker meg krekker meg vekker, hogy elérhetetlen legyen a vállalati "HOLNAP" mega MÉLSZARVER.

A mai napom két vakriasztással kezdődött:
1., A béres kolléganők jelezték, hogy kattog a szünetmentes, meg "PIROS". Nos, csak annyi történt, hogy itten a "bányában" öléggé ócska a delej, az ups meg nem hajlandó keresztülnyomni a nemlétező kettőhuszat és akksiról dübörög. Miután beindul az összes lift, no meg a "serleges elevátorok a kőtörőgépekkel" együtt, visszaáll a delej "normál üzemmódba" és minden  úgy műxik, ahogy kell.
2., A főnököm szokás szerint már megint beszerzett magának néhány vírust, trójait, egyéb dögöt. Azt hiszem, hogy záros határidőn belül win reinstall fog történni a gépén.

Ezután derült ki, hogy nem műxik a leveledzés, azaz már megint maga alá kakilt a MÉLSZARVER. No meg a vállalati "HOLNAP" is. No de mitől?  :eek:  :eek:

Történt ugyanis az, hogy a brilliáns agyú ifjú titánok a konkurrens informatikai szervezetben - ők huszan vannak, én egyedül - még a múltkorában kitalálták, hogy minek mindent külön tárolni, amikor lehet mindent együtt is.  :D
Ezért aztán föltúrták az internyétet JÓL, hogy megfelelő hardveres megoldást találjanak a dilemmára. (Dilemma= Disznóhús ingyen.  ;) ) LYÓL ki is találták a megoldást, amely a következőképpen hangzik: SZTORIDZS. Azaz, ha valaki nem értené STORAGE (szerver ????).
Meg is lett véve a SZTORIDZS súlyos több tízmillió ócska magyar forintokért, és üzembe lett helyezve. Ez körülbelül akkora batár berendezés, mint a mondabeli ruszki lehallgató készülék. Tud ez a cucc mindent, ami szem-szájnak ingere, többek között RAID-5-ös tömbök tömkelegét bírja egymással is konkurrensen meg hibatűrően kezelni. Azaz tüzijáték, sziporka, sorozatorgazmus, elélvezés.  :D

Csak két baromi nagy probléma van:
1., Mindmáig csak ez az egy példány van ebből a batárból M.o.-n, ergo nem ért hozzá senki.
2., Nincs alatta szünetmentes áramforrás, és a kétlábon járó vírusok főnöke - azaz az informatikai fődroid - pont ma jelentette be, hogy vennének egy milláért úpéeset. Köszönjük szépen a figyelmet, Önök a gyorsreagálású informatikai dandárt látták bevetés közben.

Emiatt zaklat engem legalább száz hülye, hogy most mé nem tudnak leveledzni.  :banghead:  :banghead:

Szerkesztette: Zsivaagoo 2005. 07. 06. 10:27 -kor

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.