HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 30. 10:30

Idézet: mrmuerte - Dátum: 2010. 05. 29. 17:35

és IDE-s volt a régi ig és most az újabb is az...:s a fejlemény: elindul az XP install de nem fut végig. Próbáltam RAID illesztőprogram telepítése közben egy F7et nyomni, igy nem települ a HAL és talán nem dobálja nekem a hibaüzeneteket, hogy a cpqarray.sys sérült meg hogy hiba történt a d:\xpsprtm\base\boot\setup\arcdisp.c modulban stb...de semmi...elegem van, megőrülök,3 napja ezzel szórakozom!!!

Szerintem másik oprendszert probálj meg win7/vista.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#802 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 11:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. 05. 28. 10:18

nem ertem, miert nem forditottad le vegig..! ;-)
persze azt sem ertem, hogy ilyen nyelvtudassal miert kell angolul beszelned, hisz lathatolag a hasznos nyelvkincs jo felet ismered! ;-)

Mert utoljára 1986-ban beszéltem oroszul, és csak a tank alkatrészeit ismerem oroszul, az informátyikát már nem. :sandor:
:nevet:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#803 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 12:32

da hat az pont eleg!!!
86 az ugye az a korszak, amikor az ember kilopta a szinesTVt a gyarbol, de otthon osszerakva mindig tank jott ki belole? ;-)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#804 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:45

A lefordítatlan szakasz módosítás nélkül került az orosz szaknyelvbe? :Đ

bogdan: ilyenek voltak az óceán túloldalán is, ajánlom Johnny Cash One piece at a time című nótáját. :Đ

Szerk.: Most nézem, Doktor Úr, maga még él? :-)

Szerkesztette: debaj 2010. 06. 03. 13:46 -kor

#805 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 17:50

Idézet: debaj - Dátum: 2010. 06. 03. 14:45

A lefordítatlan szakasz módosítás nélkül került az orosz szaknyelvbe? :Đ

bogdan: ilyenek voltak az óceán túloldalán is, ajánlom Johnny Cash One piece at a time című nótáját. :Đ

Szerk.: Most nézem, Doktor Úr, maga még él? :-)

Szaknyelvet nem bántom :D , és igen, még élek :dance:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#806 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 20:03

Teszt is, meg hátha újraéled a totyik ;) :

"Láttam egyszerre 3 diszket tönkremenni, kinyírta őket a vezérlő. Disaster recovery Lagos-ban Nigériában.
Beszart egy vinyó, a spare valami miatt nem lépett be az USA-ban valahol. A RAID5 két lábú lett, kiment a lapátkezű nigger kurvaanyja reszelő, hiába villogtattuk neki a ledet a szar vinyón, akkor is egy jót húzott ki. RAIDnek annyi, szintén disaster recovery.

Vagy szalagos egységet cseréltetünk, hogy legyen backup állandóan, a szerelő a határozott utasítások ellenére megy a maga feje után és lehúzza a kábelt a Smart Array kontrollerről és rádugj az alaplapi SCSI kontrollerre, az Ultriumot meg a RAID vezérlőre, boot akarom mondani POST van, de a szerver baszik indulni. Kínában, Indiában, Bangkokban ez rendszeres.

Ma Caracassal szoptam Venezuelában két órát - a héten előtte még 2x2 órát - egy 15 perces meló miatt. Szalagos egységet cserélt előző nap a buzi köcsög angolul nem beszélő szerelő, anélkül, hogy hívott volna minket telefonon - processz szerint -. Ma kaptunk időt a customertől 13:30-14:30 UTC, hogy szerver leállítás, a szerelő kiveszi az Ultrium 1-es szalagos egységet beállítja hogy SCSI ID = 6 visszadugja, ILO-ról beröffentem a szervert aztán teszt backup. A venezuelai tolmács pina elég szarul beszélt angolul, a műszaki nyelvet nem értette igazán, ticketet 5-ször kellett visszabasznom a hardvare prividerhez, hogy mi van, hol állunk van infója? Nagy nehezen telco, ILO nem elérhető, határozott és emelt hangú utasításomra bekapcsolják az UPS-t, a master switch-et, hurrá, van ILO. Csak nem lehet bekapcsolni a szervert sem ILO-ról, sem a helyszínen, még 20 perc telco, aztán: "Sorry, this server will not work today. We need another technician to make the server functional again. Thanks for your cooperation. Good by."
Ticketbe beírom, hogy mifaszvan, tolom a hardware providernek, azok sem mernek szólni, rendelnek azonnal új technikust. Úgy négy-öt óra múlva egyszer csak Caracas eltűnik az alertek közül, ticketet megrázom a providernél, hogy mifaszvan. 10 perc múlva telefon csöng, kollégám kérdi, hogy "Felvegyem?" "Igen, Caracas lesz az." Kollégám két órát szopott a szerelővel meg a tolmácspinával, hogy az analfabéta indián köcsög két jumpert rádugjon a feliratozott 4-es és 2-es rezekre. Fasza.

Peruban Limában egyszer meglepődtem, kellemesen csalódtam, vérprofi volt a tolmács csaj, kiválóan és tökéletesen beszélt angolul - és olyan hangja volt, hogy majdnem megremegett a fitymám -, a szerelő tudta a dolgát tökéletesen - szintén ilyen szalagos szart kellett cserélni - a 15 perces meló 15 perc alatt megvolt, server boot, teszt, teszt backup, minden fasza. Olyan örömmel és őszintén köszöntem meg az együttműködést, amit ritlán hallani a világban. Tőlem minden alkalommal lehet hallani, ha a túloldalon is profik vannak.

SZU utódállamai: Katyerina kapcsolja Alexander Vasziljevicset akárhol, Katerina és Alexander Vasziljevics is szépen és érthetően beszél angolul, a 15 perces meló tényleg 15 perc - szinte még ellenőrizni sem kéne - összes telefon tiszta időben 3 perc, teljes időszükséglet max. 45 perc. Tőlük úgy zoktam búcsúzni, hogy "Thanks for your work and cooperation. Bálsóje szpászíba, Dászvidányijá, Good by, have a nice day."

Na ilyesmit - az utóbbit - a MÁV Informtika, vagy most mi a neve nem igazán fog kapni, max. "Lófasz a szarcsimbókos füstös valagatokba!" szerűt, mert se cluster, se High Availability, se működő monitoring ott nincsen, ismerem a volt és/vagy talán még mindig vezér feleségét és helyettesét aki 3 méterre lakott a szomszédunkban, szintén vasutas család leszármazottja, fater egyszer úgy lebaszta, hogy meggyulladt rajta a ruha, egy hülye picsa, ezek után (is) mi a lófaszt vár még valaki egyáltalán a MÁV-tól.

A magamfajta fáradt vénember ezek után már csak röviden öszefoglalja a konklúziót: "Ó én édes faszom!" :omg: "

#807 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 20:05

Hójjjj bazmeg. Működik! :up: ;) :nevet:

#808 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 20:59

Fiatalabbik öcsém felesége összetalálkozott az öcsém gépén a vírussal múlt pénteken. Természetesen Admin jogosultsággal, ahogy kell és az antivírus irtó és Spybot SD irtó progi is feltelepült. Ma tartottam egyszemélyi orvosi konzíliumot az eset felett. MBR nincs/nem működik, ntldr nincs/nem működik. Hiren's Boot CD-vel sikerült beröffenteni a win maradékát, az eredmény siralmas, a win 90%-a vírus, trójai, spyware, botnet, stb. a maradék az asztal, meg a menü. Konklúzió: a gép hozzám, jobb, mint naponta 2 órát baszakodni és aztán sosem végzek, pluszban a 3 gyerkőc is segít a javításban. :omg: :nevet2:

Vas: valami Foxconn ház és lap 2007-ből alaplapi VGA :fear: egyik vinyó IDE sámsong, a másik SATA sámsong, DVD az IDE-s persze, a táp kiváló minőségű PFC-s ISO - hallott róla valaki? - vírusmentesíteni kell. Csavarhúzóval fog kezdődni, de előtte a tartalék vírusmentes gépemen egy HDD clone-t kéne végrehajtanom, ha már adat pusztul, akkor a nem lényeges menjen, amiből van másolat. Holnap 4:30-kor kelek, reggeli műszak, szerintetek mennyit fogok aludni? :omg:

Vérzombi leszek a munkahelyen. :eek: :nevet2:

#809 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 21:25

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 29. 21:59

Konklúzió: a gép hozzám...

Egyértelmű. Havernál még elsörözgetni éccaka, de az öccs feleségével nem illendő éccakázni.

Idézet

Csavarhúzóval fog kezdődni, de előtte a tartalék vírusmentes gépemen egy HDD clone-t kéne végrehajtanom, ha már adat pusztul, akkor a nem lényeges menjen, amiből van másolat. Holnap 4:30-kor kelek, reggeli műszak, szerintetek mennyit fogok aludni? :omg:

A clone alatt tudsz aludni, mérettől függően fél-1-4 órát. :]
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#810 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 23:14

Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 08. 29. 22:25

Egyértelmű. Havernál még elsörözgetni éccaka, de az öccs feleségével nem illendő éccakázni.

A clone alatt tudsz aludni, mérettől függően fél-1-4 órát. :]

A clone 3 sec alatt lement. :eek: :omg: A tök ugyanolyan üres vinyót sikerült klónozni a tarcsi gép felkészített vinyójára. Most windózt telepítek... drivert töltök le, miazmás.. :banghead:

#811 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 00:13

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 29. 21:59

a táp kiváló minőségű PFC-s ISO - hallott róla valaki?

Foxconn táp semmi baj vele...
Hádédész..

#812 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 07:08

Idézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 30. 01:13

Foxconn táp semmi baj vele...

Akkor sem ha 4 éves elmúlt és még pluszban egy 50-60 W-ot fogyasztó PCI-e VGA kártyát is ki kell majd szolgálnia?

#813 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 08:37

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 30. 08:08

Akkor sem ha 4 éves elmúlt és még pluszban egy 50-60 W-ot fogyasztó PCI-e VGA kártyát is ki kell majd szolgálnia?

Nemhiszem hogy baja lenne, átmatricázott régi minőségi fsp

Szerkesztette: djculture 2011. 08. 30. 08:39 -kor

Hádédész..

#814 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 09:48

Idézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 30. 09:37

Nemhiszem hogy baja lenne, átmatricázott régi minőségi fsp

Így már mindjárt más. :) :up:

#815 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 09. 03. 20:38

No én meg du 2 től mostanra végzek a 40 géppel az egyik ismerősömmel mert mind megpusztult egy áram kimaradás miatt egy cég teljes irodai gép parkja de lehet hogy az lessz hajnali egy is mire meg lesz.
Megkérdeztem az ottani usert hogy miért nem használnak szünetmentest vagy túlfesz védőt erre a válasz az meg mi?
Hogy ilyen enbereket?:omg::reklamacio:
És még lesz holnap vagy 20 db tápom mit javítani kell ugyan innen.

Szerkesztette: adax01 2011. 09. 03. 20:40 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó