HWSW Informatikai Kerekasztal: mai (2004. VII. 8.) lehalás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

mai (2004. VII. 8.) lehalás Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 08. 22:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 23:29

szerződésben 100% bix rendelkezésre állás van, 99.9% külföd

hogyhogy néhány perccel megúsztátok?
melyik hotelben (1-2-3) van a gépetek?

A harmadikon vagyunk, az uj csodaban. Nem tudom miert/hogyan usztuk meg, de ~15:20 korul hivott a kollega hogy 8 perc az uptime-unk, mivel be tudott sshzni, ezert ment kivulrol. Hozzatartozik, hogy pont IW kornyeken volt egy megbeszelesem, es haver is kozel dolgozik akihez utana mentem, szal ha gaz lett volna szinte elsokent tudok erkezni. :)

A madarak azt csiripeltek, hogy a UPS-ben az a logika fosott be, ami eldonti, hogy aksirol vagy normal taprol menjen a kakao. Gyakorlatilag eltunt az aram a UPS kimeneterol.

Szal ize 99,99 ha jol emlekszem, de teljesen mind1, ez nem volt bejelentve (ha bejelentik es a vallalton tul van, akkor is jar persze) es elvileg akkor jar a kotber. Ezt egy IW-s illetekes jobban tudna, pontosabban azt hogy hajlandok-e fizetni/jovairni.

#22 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 23:05

Idézet: buga - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 22:56

Egyedul azert orulok, hogy lesz miert visszavenni az arcukbol :) Amugy viszont ha 3 evente 1x ilyen *emberi faktor* miatt elofordul, akkor a usereknek nem erdemes emiatt kikelni magukbol, meg igy is eleg jo. Ha szerzodes eloirja a kotber fizeteset (nem ismerem a szerzodesuket), akkor pedig be kell vasalni rajtuk.

Az arcukbol ne vegyenek vissza, mert akkor jon az axelero uralom. :) Inkabb a tobbi szolgaltato erositsen es verseny meg minden. Ha belegondolunk az IW Mo. egyik legnagyobb szolgaltatoja azt hiszem, olyan nagyon ha akarna se tudna visszavenni.

Oszinten szolva csak az tud elore torni es tartosan fentmaradni akinek van arca, es esetleg nagy is. Meghuzodo nyuszikent nekunk sem menne a szeker, mert csodbe mennenk.

#23 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 23:25

Idézet: andrej - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 23:58

A harmadikon vagyunk, az uj csodaban. Nem tudom miert/hogyan usztuk meg, de ~15:20 korul hivott a kollega hogy 8 perc az uptime-unk, mivel be tudott sshzni, ezert ment kivulrol. Hozzatartozik, hogy pont IW kornyeken volt egy megbeszelesem, es haver is kozel dolgozik akihez utana mentem, szal ha gaz lett volna szinte elsokent tudok erkezni. :)

A madarak azt csiripeltek, hogy a UPS-ben az a logika fosott be, ami eldonti, hogy aksirol vagy normal taprol menjen a kakao. Gyakorlatilag eltunt az aram a UPS kimeneterol.

Szal ize 99,99 ha jol emlekszem, de teljesen mind1, ez nem volt bejelentve (ha bejelentik es a vallalton tul van, akkor is jar persze) es elvileg akkor jar a kotber. Ezt egy IW-s illetekes jobban tudna, pontosabban azt hogy hajlandok-e fizetni/jovairni.

most akkor a te/ti gépeitek előbb kaptak áramot mint pl. a mieink  :confused:

#24 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 00:32

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 0:25

most akkor a te/ti gépeitek előbb kaptak áramot mint pl. a mieink  :confused:

Ugy latszik. Nezek is neked uptime-ot.

FreeBSD (XEON)
-bash-2.05b$ uptime
 1:29AM  up 10:20, 1 user, load averages: 1.04, 1.02, 1.00
-bash-2.05b$

~15:10-kor kaptunk aramot eszerint. Ez nem jelenti azt, hogy rogton elerheto is volt, bar 8 perccel utana mar igen. Gondolom sorban mentek atnezni a gepeket, es igy alakult.

Telleg ugy nez ki, hogy fokozatosan kapcsoltak vissza a szegmenseket, ami mondjuk ertheto, mert mikor 1400 gep eccere indul, akkor "nehany" ampert felszednek. :) Viszont arra nincs szukseg, hogy orakig elhuzzak ezt, max ~30-45 perc alatt fel lehetne tornazni a gepeket, persze attol fuggoen, hogy mennyire szallt el a betap. Tobb mas gep ami ismerose, azokon is ezt vettuk eszre.

#25 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 06:36

Idézet: andrej - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 1:32

Ugy latszik. Nezek is neked uptime-ot.

FreeBSD (XEON)
-bash-2.05b$ uptime
 1:29AM  up 10:20, 1 user, load averages: 1.04, 1.02, 1.00
-bash-2.05b$

~15:10-kor kaptunk aramot eszerint. Ez nem jelenti azt, hogy rogton elerheto is volt, bar 8 perccel utana mar igen. Gondolom sorban mentek atnezni a gepeket, es igy alakult.

Telleg ugy nez ki, hogy fokozatosan kapcsoltak vissza a szegmenseket, ami mondjuk ertheto, mert mikor 1400 gep eccere indul, akkor "nehany" ampert felszednek. :) Viszont arra nincs szukseg, hogy orakig elhuzzak ezt, max ~30-45 perc alatt fel lehetne tornazni a gepeket, persze attol fuggoen, hogy mennyire szallt el a betap. Tobb mas gep ami ismerose, azokon is ezt vettuk eszre.

andrej: merd meg, mennyi ido alatt dugsz ra egy gepre 1 konzolt. A visszakapcsolas valoban blokkonkent tortent, de nem minden gep indul el magatol, nem mindenki allitja be biosba, hogy visszaterjen az elozo allapotba. Ezert minden gepre egyenkent konzolt kell dugni, megnezni, mi van vele, powert nyomni, resetelni, felhivni ugyfelet ha pl CTRL+D, blabla... ez nem 30 perc...

Aga

Szerkesztette: Aga 2004. 07. 09. 06:37 -kor

#26 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 06:50

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 18:53

bocs, tényleg, kértem a mod-od, javítsa ki

javítottam...

#27 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 08:09

Idézet: Aga - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 7:36

andrej: merd meg, mennyi ido alatt dugsz ra egy gepre 1 konzolt. A visszakapcsolas valoban blokkonkent tortent, de nem minden gep indul el magatol, nem mindenki allitja be biosba, hogy visszaterjen az elozo allapotba. Ezert minden gepre egyenkent konzolt kell dugni, megnezni, mi van vele, powert nyomni, resetelni, felhivni ugyfelet ha pl CTRL+D, blabla... ez nem 30 perc...

Aga

Az interware szerverhotelben előre bekötött konzolok vannak, szépen kialakított távmanageléssel;
tehát egy gépre sem kellett rádugniuk semmit.

#28 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 08:09

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 7:50

javítottam...

köszönöm

#29 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 08:30

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 9:09

Az interware szerverhotelben előre bekötött konzolok vannak, szépen kialakított távmanageléssel;
tehát egy gépre sem kellett rádugniuk semmit.

pgyafi: ne magyarazd mar meg nekem :))) itt ulok a mellette levo szobaba es nekem is van teruletem ott. NINCS minden gepre konzol tavmanagelessel! blackbox console extenderek vannak amiket kipatchelhetsz a belso 1db konzolra vagy a 2. emeleti konzol szoba valamely portjara. es van kb 3-4 blackbox, erre nem tudok pontos adatot...

Kerlek ne allits olyat, amit nem tudsz biztosan.

Aga

#30 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 10:46

Aga

Ize itt aramszunet volt, majd sikerult hozzaszolni. :D

Szoval en abbol indulok ki, hogy kis izgalom mellett tavolrol rebootolhato egy gep es esetleges reset gomb megnyomast is elvisel. Aki pedig ext2-vel nyomja az megerdemli...

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 09. 11:00

Hümmm. Ma reggel már bő 17 órás uptime volt, login: és nem megy a hálózat. Érdekes.
Make love not Wor.

#32 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 11:12

nem nyitok kulon topicot, azthiszem idefér:
a mailbox.hu ugyan elérheto, de egy mail sem jön. ma eddig 3kellett volna érkezzen. tegnap 4.
a feladók elküldték pedig, a tegnapiakat már a leallas utan. :(

#33 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 11:12

Aga:
Az swis gepeket is erintette az aramszunet?
Mert tegnap delutan ujraindult a nalatok es az iwnel levo gepem is.
Remlem hogy igen, es nem valami gebasz van azzal a geppel. :)

Koszi
  Nagyi

#34 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 11:18

Idézet: Nagyika - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 12:12

Aga:
Az swis gepeket is erintette az aramszunet?
Mert tegnap delutan ujraindult a nalatok es az iwnel levo gepem is.
Remlem hogy igen, es nem valami gebasz van azzal a geppel. :)

Koszi
  Nagyi

sokakat erintett, nem csak minket... IW-nel kb 10 ISP berel infrastrukturat.

#35 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 11:22

Idézet: Aga - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 9:30

pgyafi: ne magyarazd mar meg nekem :))) itt ulok a mellette levo szobaba es nekem is van teruletem ott. NINCS minden gepre konzol tavmanagelessel! blackbox console extenderek vannak amiket kipatchelhetsz a belso 1db konzolra vagy a 2. emeleti konzol szoba valamely portjara. es van kb 3-4 blackbox, erre nem tudok pontos adatot...

Kerlek ne allits olyat, amit nem tudsz biztosan.

Aga

Én azokra a gépekre gondoltam, amit az ügyfél közvetlenül az iw-nél helyez el, nem egy közvetítő szolgáltatónál aki helyet bérel (ott ugye már a saját infrastruktúrája van).

#36 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 11:41

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 12:22

Én azokra a gépekre gondoltam, amit az ügyfél közvetlenül az iw-nél helyez el, nem egy közvetítő szolgáltatónál aki helyet bérel (ott ugye már a saját infrastruktúrája van).

Igen, ami a 3. emeleti szerver terem bal oldali reszeben van.

Gyere mar fel es mutass mar egyetlen radugott monitor jellegu targyat barmelyik gepen! Tobb100 gepre nem tesznek konzolt egyszerre! Meg ha elmeletben tobb melysegben furtozott sok portos konzol switchekkel megoldhato is lenne.

Aga

#37 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 11:45

Idézet: Aga - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 12:41

Igen, ami a 3. emeleti szerver terem bal oldali reszeben van.

Gyere mar fel es mutass mar egyetlen radugott monitor jellegu targyat barmelyik gepen! Tobb100 gepre nem tesznek konzolt egyszerre! Meg ha elmeletben tobb melysegben furtozott sok portos konzol switchekkel megoldhato is lenne.

Aga

A 3. emeleten még nem jártam. A 2. emeleten a legrégebbi teremben jártam (még felújátás előtt), ott volt minden gépen bill. és monitor kábel.
A 3.-on nem a kisebb szolgáltatók saját ügyfél gépei vannak?
Eddig bármikor odamentem, bármelyik gépemhez pár másodpercen belül hozzáférhettem, senki nem rohangált kábeleket dugdosni ide-oda.
De hagyjuk ezt a témát, el fogok menni, és benézek majd.

Szerkesztette: pgyafi 2004. 07. 09. 11:50 -kor

#38 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 11:51

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 12:45

El fogok menni, és meg fogom nézni! A 3. emeleten még nem jártam. A 2. emeleten a legrégebbi teremben jártam (még felújátás előtt), ott volt minden gépen bill. és monitor kábel.

A 3-dikon van a nagy IW terem, a masodikrol mindenkit es mindent felkoltoztettek, mert azt a termet felujtijak/atepitik. Gondolom a sajat cuccuk lesz ott. Mi is IW-vel allunk szerzodesben.

Pgyafi telleg nincs minden gepen egyszerre konzol, nem is akarjak es ensem akarom hogy a gepemen allando konzol logjon.

#39 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 11:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 12:45

A 3. emeleten még nem jártam. A 2. emeleten a legrégebbi teremben jártam (még felújátás előtt), ott volt minden gépen bill. és monitor kábel.
Eddig bármikor odamentem, bármelyik gépemhez pár másodpercen belül hozzáférhettem, senki nem rohangált kábeleket dugdosni ide-oda.
De hagyjuk ezt a témát, el fogok menni, és benézek majd.

6 eve vagyok IW ugyfel, soha egyik termukben sem volt ilyen szolgaltatas.

Aga

#40 Felhasználó inaktív   Gaab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 12:35

Aga

A szep az, hogy nem egy gepnel nem dugtak ra semmit.. es megnezni se neztek volna (este 7 magassaga) ha nyomatekosan nem kerjuk, tobbszor. Pelda: cpq vas, ami F1 nelkul nem bootol be, ha nincs rakotve billencs :) A masikon elhalt egy raid volume, ott allt mar egy-masfel oraja kb, hogy mi a turot csinaljon, mert nem tudja, merre van az /usr :) Es amikor kerdezik, hogy mi van vele, az a valasz, hogy megy a gep, mert villog az ethernet kartya ledje... monitorrol 2mp alatt latszott volna h mi van..

Masik thread-hez: en is ugy tudom, h kisse manualis konzolvezerles van :) Legalabbis a PSInet reszben, meg a koltozes elott, szepen odaseta volt a megfelelo gephez es a ps2 csatik raaggatasa. Hogy az IW reszben illetve most, a koltoztetes utan mi van, azt persze nemtom :)

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó