HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1421 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 09. 16:45

Idézet: Martin - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 15:01

Át szeretném állítani a IDEconfigit AHCI-rea a biosban.

Három oprendszerem van:

winxp x32
winxp x64
winvista x64

A két 64 bites ahci-nél kék kék képernyőzik a bootoláskor,  Winxp x32 mindkét beállításnál működik

Arra emlékszem, hogy valamikor régen nézetem az AHCI-standard IDE opciók közti diszkteljesítmény-különbséget. Úgy látszik, a 64 bites rendszerek telepítésekor a standard IDE-n maardt a beállítás a BIOS-ban, és nincs fent ahci driver pedig telepítéskor telepítéskor ahci-t adtam meg, amikor a floppyról kérte a drivert, és ez érdekes módon ez nem akadt össze a bios-beállítással.

A kérdésem az. hogy ha a winxp x64 alatt is újra ahci-t akarok, akkor ezzel a beállítással kell-e újratelepíteni, vagy windows alól is alá lehet tolni a drivert?
Gondolom nem, de hátha....

Hu ha jól veszem ki, akkor sata2 módban akarod használni a winyód, nem ide-ben. Belépsz windowsba, felrakod a sata drivert, újraindítod, biosban sata módra beállítod, és elvileg be kell jönnie a windowsnak és tökéletesen müködnie.

Hitachi winyóknál, a featuretoollal kell átállítani sata-ról sata2-re a winyót.

Szerkesztette: Valdy 2006. 12. 09. 16:46 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1422 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 16:48

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 17:45

Hu ha jól veszem ki, akkor sata2 módban akarod használni a winyód, nem ide-ben. Belépsz windowsba, felrakod a sata drivert, újraindítod, biosban sata módra beállítod, és elvileg be kell jönnie a windowsnak és tökéletesen müködnie.

nekem is ez lenne a tervem, de nem engedi felrakni  az Intel matrix starorage manager-t. Tudtommal ez a sata2 driver. eddig is sata2-ben ment hardverileg. (ahhoz ugyanis - megnéztem - nem nyúltam.

Szerkesztette: Martin 2006. 12. 09. 16:49 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1423 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 20:52

Idézet: Martin - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 16:48

nekem is ez lenne a tervem, de nem engedi felrakni  az Intel matrix starorage manager-t. Tudtommal ez a sata2 driver. eddig is sata2-ben ment hardverileg. (ahhoz ugyanis - megnéztem - nem nyúltam.

Alapban sata 1 módban van, de az everest ki is írja. Át kell állítani sata2-re. Vagyis nálam úgy volt hogy sikerült belöni hogy sata-ban menjen a windowsban, de ez nem volt elég mert a winyó sata 1 módban van alapban, featuretoollal lehet átrakni sata2-be.

És miért nem megy fel?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1424 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 10. 22:19

http://winportal.net/?id=674

#1425 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 22:49

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 21:52

Alapban sata 1 módban van, de az everest ki is írja. Át kell állítani sata2-re. Vagyis nálam úgy volt hogy sikerült belöni hogy sata-ban menjen a windowsban, de ez nem volt elég mert a winyó sata 1 módban van alapban, featuretoollal lehet átrakni sata2-be.

És miért nem megy fel?

Azt mondta, nem nem teljesülnek a min imum feltételek. Chipsetdriver fent volt, ha újraraktam nem csinált semmit, mivel nem volt mit feltennie. Újra húztam. a win32 megmenekült, a  vista meg úgy is időkorlátos volt.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1426 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 23:02

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 12:56

Igen pontosan az a baj, hogy TC alól indítottál. Használj Speed Commandert abból van 64bit-es változat.

a tc akkor veszélyes, ha a registry 64 bites részébe akarsz írni, mert a wow64nod 32 alá pakol pl. 64 bites elemeket. Nekem a 64 bites oracle telepítője és minden más teléepítő is gyönyűrúen megy TC alól.
Azért x lát 32nekbizonyos progikat, mert ezek vegyes kódolásúak. A driver ugyanis nem egyenlő  a kezelőfelülettel. :)

Igen, instabilabb, ha azt instabilitásnak lehet nevezni, hogy valóban  kevésbé bírja a a tuningot, lenti konfig win x86 alatt 4 Gigán megy, de azért pl. cinebencs renderelés még alacsonyabb órajeleen is gyorsabb 15 %-kel. alapórajelen stabilnak kell lennie, főleg, miután  awin2003-ra épül.

Martin

#1427 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:42

Sziasztok!

Flight Simulator 2004 és Flight Simulator X 64bites XP-n jól fut, jobban fut e mint a 32bitesen?

#1428 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:35

Idézet: Martin - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 23:02

a tc akkor veszélyes, ha a registry 64 bites részébe akarsz írni, mert a wow64nod 32 alá pakol pl. 64 bites elemeket. Nekem a 64 bites oracle telepítője és minden más teléepítő is gyönyűrúen megy TC alól.
Azért x lát 32nekbizonyos progikat, mert ezek vegyes kódolásúak. A driver ugyanis nem egyenlő  a kezelőfelülettel. :)

Azt hiszem neked lesz igazad, mert érdekes módon eddig nem csinált semmi hülyeséget a driver, bár 1-szer a CLI.exe-je megzuhant. És persze a "Program Files (x86)" könyvtárba teleíti magát, ami  tudtommal a 32 bites programok könyvtára. A NOD32 szintén ebbe a könyvtárba települ. Akkor ezekszerint ez mindenkinél így van?

Idézet

Flight Simulator 2004 és Flight Simulator X 64bites XP-n jól fut, jobban fut e mint a 32bitesen?

Szerintem 64 bites verzója nincs neki, mivel elég régi game, és ugye a listában sincs benne:64 bites játékok listája
Tehát  nem !
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#1429 Felhasználó inaktív   Sztommy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:10

Sziasztok!

Két kérdés merült fel bennem a 64 bites XP használata során. Az egyik, hogy próbálok minden használni kívánt programból 64 bites verziót keresni. Ez többé-kevésbé sikerül is :) Viszont amikből van 64 bitesek, pl. az Outpost tűzfal is, telepítéskor a Program Files (x86) mappába akarja telepíteni. Volt még két ilyen program, ezeknek most nem jut eszembe a neve. Mennyiben jelent problémát, hogy ide telepítem? Mégsem működik 64 biten?
A másik kérdés: a mai napon kétszer is előfordult velem, hogy netelés közben rákattintottam egy linkre és újraindult a gép :) Normális magyar oldalakat néztem, újraindítás után már rá is tudtam kattintani, de úgy gondolom, hogy ez mégsem normális dolog  :) Van valami ötlet, hogy mitől lehet ez?

A válaszokat előre is köszönöm!
Tomi

#1430 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:34

Idézet: Sztommy - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 21:10

Sziasztok!

Két kérdés merült fel bennem a 64 bites XP használata során. Az egyik, hogy próbálok minden használni kívánt programból 64 bites verziót keresni. Ez többé-kevésbé sikerül is :) Viszont amikből van 64 bitesek, pl. az Outpost tűzfal is, telepítéskor a Program Files (x86) mappába akarja telepíteni. Volt még két ilyen program, ezeknek most nem jut eszembe a neve. Mennyiben jelent problémát, hogy ide telepítem? Mégsem működik 64 biten?
A másik kérdés: a mai napon kétszer is előfordult velem, hogy netelés közben rákattintottam egy linkre és újraindult a gép :) Normális magyar oldalakat néztem, újraindítás után már rá is tudtam kattintani, de úgy gondolom, hogy ez mégsem normális dolog  :) Van valami ötlet, hogy mitől lehet ez?

A válaszokat előre is köszönöm!
Tomi

Talán azért pakolja oda mert vegyes kódú, de ez nem biztos, mert pl az alwil soft termékét a program files-ba rakja, de mondhatnám példának a 7-zip-et is, korábban program files (x86)-ba tettem a 64 bites verziót is, az újabbakat viszont már most is Program Files-ba teszi simán.

#1431 Felhasználó inaktív   zseko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 22:04

Sziasztok!

Kipróbálásra feltettem én is egy 64 bites Win-t. Viszonylag stabilnak tűnik, majdnem minden eszközömhöz van driver, egyedül a scannerhez nem találtam, de ezt nem is csodálom, elég egzotikus darab :D LG Scanworks 600U.
Még valamilyen tűzfalat kell keresnem.

Nekem úgy tűnik, hogy szebb képe van a tv kártyámnak x64 alatt. A felvétel minősége is jobb.

Viszont az index fórumára nem tudok bejelentkezni. Semmi hiba, csak nem jelentkezik be. Ha szándékosan elgépelek valamit, akkor kiírja, hogy hibás név/jelszó, egyébként semmit, csak visszatölti az oldalt. Már több böngészővel próbáltam.

Még amit meg kellene oldani, az az 'y' és a 'z' visszacserélése, mert néha elég idegesítő, hogy a fél levelet ki kell javítani :)
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

#1432 Felhasználó inaktív   zseko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 00:23

Idézet: zseko - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 23:04

...Még amit meg kellene oldani, az az 'y' és a 'z' visszacserélése...

Nah, sikerült megoldani. Telepítéskor a 101 gombos magyart választottam, azt gondoltam ez kell, de úgytűnik mégse.

#1433 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 00:28

Idézet: zseko - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 23:04

Sziasztok!

Kipróbálásra feltettem én is egy 64 bites Win-t. Viszonylag stabilnak tűnik, majdnem minden eszközömhöz van driver, egyedül a scannerhez nem találtam, de ezt nem is csodálom, elég egzotikus darab :D LG Scanworks 600U.
Még valamilyen tűzfalat kell keresnem.

Nekem úgy tűnik, hogy szebb képe van a tv kártyámnak x64 alatt. A felvétel minősége is jobb.

Viszont az index fórumára nem tudok bejelentkezni. Semmi hiba, csak nem jelentkezik be. Ha szándékosan elgépelek valamit, akkor kiírja, hogy hibás név/jelszó, egyébként semmit, csak visszatölti az oldalt. Már több böngészővel próbáltam.

Még amit meg kellene oldani, az az 'y' és a 'z' visszacserélése, mert néha elég idegesítő, hogy a fél levelet ki kell javítani :)

Az indexet rendszeresen szoktam olvasni, de a fórum része hanyagolva one. IE7-el nézted Mozilla Firex 20 (2.0 na)-val nézted?

#1434 Felhasználó inaktív   zseko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 09:27

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 1:28

Az indexet rendszeresen szoktam olvasni, de a fórum része hanyagolva one. IE7-el nézted Mozilla Firex 20 (2.0 na)-val nézted?

Azokkal még nem, nem volt már kedvem este. Ma még megpróbálom. Az IE7 viszont fel akarta telepíteni ezt az 'eredeti win vizsgáló' valamit, de nem hagytam neki, így nem ment fel. Nem szeretem az ilyen progikat, annak ellenére, hogy az XP-m legális.
Ez a Firefox lenne amit írtál? A 2.0 nem jött be, rengeteg memóriát eszik (5 nyitott füllel egy idő után 200MB lett), de megnézem majd ezzel is.

Ez a fórum megy, a prohardver is, meg más is, csak az index nem eddig.

Már csak a scanner nem megy, sajnos szerintem az nem is fog.

#1435 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 01:00

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 20:35

Azt hiszem neked lesz igazad, mert érdekes módon eddig nem csinált semmi hülyeséget a driver, bár 1-szer a CLI.exe-je megzuhant. És persze a "Program Files (x86)" könyvtárba teleíti magát, ami  tudtommal a 32 bites programok könyvtára. A NOD32 szintén ebbe a könyvtárba települ. Akkor ezekszerint ez mindenkinél így van?

Szerintem 64 bites verzója nincs neki, mivel elég régi game, és ugye a listában sincs benne:64 bites játékok listája
Tehát  nem !

Ha enm túl nagy falat a játék a gépnek, akkor sztem nem ogja észrevenni  a  különbséget.

Martin

#1436 Felhasználó inaktív   Sztommy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 17. 01:10

Hello!

Újra felraktam a Windowst, de kb. 2-3 óra használat után ismét újraindult a gép, és most kb. 10 percnként ezt csinálja. A 32 bites akár napokig megy. Lehet h valamelyik hardverrel van probléma? Alaplap? Processzor? Ezeknek van közük a 64 bithez. Van esetleg valami teszt program, amivel meg tudnám nézni?

Köszönöm!
Tomi

#1437 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 12:24

hmm, első körben nézz szét event viewer-ben (run: compmgmt.msc), ha 32 bites xp alatt megy rendesen a gép akkor szerintem nem hardware gond lehet. Aztán kapcsold ki az automatikus ujraindítás, a kékhalálból meg lehet tudni valamit. (jobb gomb saját gépen, properties, advanced tab, startup and recovery-nél katt settings-re és vedd ki a pipát az automaticly restart elől.)  jah és windows build-jét is nézd meg. (parnacssor ba: ver) ha ettől kisebb nem final: 5.2.3790

#1438 Felhasználó inaktív   Sztommy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:50

Idézet: gbr - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 12:24

hmm, első körben nézz szét event viewer-ben (run: compmgmt.msc), ha 32 bites xp alatt megy rendesen a gép akkor szerintem nem hardware gond lehet. Aztán kapcsold ki az automatikus ujraindítás, a kékhalálból meg lehet tudni valamit. (jobb gomb saját gépen, properties, advanced tab, startup and recovery-nél katt settings-re és vedd ki a pipát az automaticly restart elől.)  jah és windows build-jét is nézd meg. (parnacssor ba: ver) ha ettől kisebb nem final: 5.2.3790

Az event viewer-ben mit kéne nézni pontosan? Az automatikus újraindítást kivettem és jött a kékhalál :) Ebben a filtnt.sys fájlt láttam, amiből el tudtam indulni. Az Outpost tűzfalhoz van köze. Megnéztem a program history-ját a http://www.agnitum.c...ost/history.php oldalon és a 2004 februári javítások között szerepelnek a következők: # FILTNT.SYS driver crashes, # IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL BSOD errors. Tehát ezt már javították, de nekem mégis hibát ír ki. (Bemásolhatom a teljes hibaüzit, ha az alapján többet tudna mondani valaki) Más is használ ilyen tűzfalat? Működik rendesen? Van esetleg valami más tűzfal is, az alapon kívül?

Köszönöm
Tomi

#1439 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:43

Ezt próbálta már vki közzületek?

http://www.start64.hu/index.php?option=com...d=471&Itemid=94

http://www.start64.hu/index.php?option=com...d=445&Itemid=94

#1440 Felhasználó inaktív   manog 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:14

Helo!

Windiws XP X64-et telepítettem sp1-el. Csudálatos minden csak a Raltek High Definition Audio eszközből nem tudok hangot kicsikarni. A gyári lemezen van x64-es driver de telepítés közben kiírja hogy kell hozzá egy kb901105 névre hallgató hotfix a microfostól. Na miután ezt telepítem és újra próbálom a Realtek driverétélyebbre feltenni újra és újra ezt a kb901105 hotfixet keresei attól függetlenül, hogy feltelepítettem.Mélyebbre ásva a hotfixek és javítások tengerében egy újabb kb888111 névre hallgatót ajánlgatnak, de ez meg 32bites xp-hez van ha egyáltalán meg lehet találni. Próbáltam mán az sp2-t rátenni hátha úgy pöpec lesz, de akkor  meg nem tok belépni a x64 be indításkor mert kér jelszót, amit meg se adtam. Most ott tartok, hogy próbálok olyan külső hangkarit szerezni, ami kompatibilis az x64-el. Tudna valaki seggíteni? :confused:

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.