HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1531 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 11:17

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 10:19

@sebgutkopf: feltételezhetően a mozilla kompatibilissé tette a Vistaval a Thunderbird-öt.

köszi! :respect:
ezt akartam hallani! :)
My photos

#1532 Felhasználó inaktív   Dudikoff 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 20:59

Hello!
Vettem egy új laptopot, amihez Vista Business x86 járt. Nem tetszik, úgy hogy felraknék inkább XP-t. De ha már rakok,akkor x64-et(proci: C2D). Előre le akarom tölteni az összes hozzávaló drivert, és itt akadtam el. A gép honlapján (Lenovo) vannak driverek XP-re,Vista 32-,Vista 64-bitre. Elvileg az XP x64 közelebb áll a Server 2003 x64-hez,mint az XP x86-hoz, de azt nem tudom,hogy a Server 2k3 meg mihez áll közel :) Ha nincs külön kiemelve az XPnél,hogy 64es,akkor gondolom 32es.

Tehát a kérdés ami megválaszolásra vár: Vista x64-es driver vajon fut-e XP x64-en?

Köszi a válaszokat előre is!

#1533 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 22:48

Idézet: Dudikoff - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 21:59

Tehát a kérdés ami megválaszolásra vár: Vista x64-es driver vajon fut-e XP x64-en?

Köszi a válaszokat előre is!

Nem igazán. Legalábbis az én notimhoz való intel grafikus/lan/wlan/webcam driverek külön vannak x64-es Vistahoz és x64-es XPhez.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1534 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 09:15

itt az ideje kipróbálni a sp2-t, esetleg előtte valaki tud modani pár dolgot a hatásáról? (nem a hivatalos lista érdekel, azt olvastam), olyasmi mint pl uxtheme patch megmarad-e, vagy felmegye-e corporate változatra is?

#1535 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 04. 30. 09:34

http://www.start64.hu/index.php?option=com...d=858&Itemid=91

#1536 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 08:10

http://www.start64.hu/index.php?option=com...d=195&Itemid=73

#1537 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 00:05

Idézet: gbr - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 9:15

itt az ideje kipróbálni a sp2-t, esetleg előtte valaki tud modani pár dolgot a hatásáról? (nem a hivatalos lista érdekel, azt olvastam), olyasmi mint pl uxtheme patch megmarad-e, vagy felmegye-e corporate változatra is?

Gond nélkül láttam műxeni SP2-t 1 darab XP x64 professional corporate cuccon. :up:

A cucc nem crackelt, vagy hasonló barbár módon megpiszkált jószág, ha jól láttam. Legalábbis semmi erre utaló nyom nincsen. Teljesen natúr "ilyen téren", át is megy a genuine adv. vizsgálaton vagy min.

uxtheme pacs: vat iz it ? :confused:

#1538 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 15:00

Helló!

Nekem angolba van meg a 64bites xp, lehet hozzá kapni magyar nyelvi filet?

Köszi!
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1539 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 15:23

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 16:00

Helló!

Nekem angolba van meg a 64bites xp, lehet hozzá kapni magyar nyelvi filet?

Köszi!

Kapni se. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1540 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 15:25

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 14:23

Kapni se. :)

Ezt szomorúan hallom.
Pedig ilyen GUI-k régen voltak ha jól emlx, de semmit nem találtam ms honlapján, ezexerint nem véletlenül.
Köszi.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1541 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:40

Ha felrakom az ie7-et akkor a 32bites ie6 is leváltásra kerül 32 bites ie7re?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1542 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:43

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:40

Ha felrakom az ie7-et akkor a 32bites ie6 is leváltásra kerül 32 bites ie7re?

igen ;)

#1543 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:36

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:43

igen ;)

Köszi, valóban  :respect:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1544 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 18:55

sziasztok!

most biztosan borzasztó amatőr lesz a kérdés. de nem teljesen tiszta, ezért kérdezek. ha 64-bites XP-t használ valaki, akkor a 32-bites programok valami emuláció alatt futnak vagy le tudja kezelni őket lassulás nélkül?

ha a gépben 64-bites processzor van, akkor ez jelent érezhető javulást mondjuk képfeldolgozás alatt? feltételezem, hogy ehhez a képfeldolgozó programnak is 64-bitesnek kell lennie.

abban az esetben, ha 2 db 32-bites program fut egymás mellett egy 64-bites rendszeren, akkor ügyesen tudja őket "függetleníteni" egymástól és a teljes rendszer teljesítménye javul? vagy nem szignifikáns a különbség?

ha nincs semmi extrém dolog a gépben (TV-kártya, hangkártya, meg hasonlók), akkor a driverek beszerzése után jelent-e a stabilitásban romlást a 64-bit?

remélem, hogy nem túl :lama: a sok kérdés. de úgy gondoltam, hogy inkább kérdezek, mint maradok buta. ha pedig ezeket mind el tudom olvasni valahol, akkor szívesen fogadok linket is. köszönöm a türelmet!

:up:

üdv!
.
.
.

#1545 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 19:15

Most talaltam ra erre a topicra.

Tudom n+1 millioszor mar ki lett targyalva a tema, de ujra felteszem a kerdest.

Vki tudna ajanlani tuzfalat, a lehetosegekhez kepest vmi ingyenest vagy ami nem zargat allandoan azzal, hogy vegyem meg vagy egyszeruen csak lehal x ido mulva.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1546 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 22:11

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 19:55

sziasztok!

most biztosan borzasztó amatőr lesz a kérdés. de nem teljesen tiszta, ezért kérdezek. ha 64-bites XP-t használ valaki, akkor a 32-bites programok valami emuláció alatt futnak vagy le tudja kezelni őket lassulás nélkül?

ha a gépben 64-bites processzor van, akkor ez jelent érezhető javulást mondjuk képfeldolgozás alatt? feltételezem, hogy ehhez a képfeldolgozó programnak is 64-bitesnek kell lennie.

abban az esetben, ha 2 db 32-bites program fut egymás mellett egy 64-bites rendszeren, akkor ügyesen tudja őket "függetleníteni" egymástól és a teljes rendszer teljesítménye javul? vagy nem szignifikáns a különbség?

ha nincs semmi extrém dolog a gépben (TV-kártya, hangkártya, meg hasonlók), akkor a driverek beszerzése után jelent-e a stabilitásban romlást a 64-bit?

remélem, hogy nem túl :lama: a sok kérdés. de úgy gondoltam, hogy inkább kérdezek, mint maradok buta. ha pedig ezeket mind el tudom olvasni valahol, akkor szívesen fogadok linket is. köszönöm a türelmet!

:up:

üdv!

Nem tudom, hogy emuláció alatt fut-e, de lassulás nélkül csinálja :)

Mit értesz képfeldolgozás alatt?

Ugyanúgy futnak egymás mellett a progik mint minden más oprendszeren.

Ha a driverek jók, akkor elég stabil a rendszer. Sőt. Még nem volt windows hiba miatt fagyi vagy leállás nálam, csak driver és hardverbajok miatt.

#1547 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 09:17

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 22:11

Nem tudom, hogy emuláció alatt fut-e, de lassulás nélkül csinálja :)

Mit értesz képfeldolgozás alatt?

Ugyanúgy futnak egymás mellett a progik mint minden más oprendszeren.

Ha a driverek jók, akkor elég stabil a rendszer. Sőt. Még nem volt windows hiba miatt fagyi vagy leállás nálam, csak driver és hardverbajok miatt.

Képfeldolgozás --> amatőr fotós vagyok és "masszírozom" a képeimet PS alatt, amolyan retusálás, de igazából nem az. Egyik-másik filter több másodpercig is dolgozik, ilyenkor leterhelődik a gép.

A párhuzamos dolgok alatt azt a tipikusan 0,1%-ban előforduló esetet értem, amikor mondjuk egy nagy terhelésű dolog fut és közben próbálsz valami mást is csinálni a gépen. Mondjuk mp3 kódolás és közben dolgozni a képeken. Sajnos jobb ötletem nincs, csak kíváncsi voltam, hogy drámaian jobb-e a 64-biten több processzt futtatni, mint a 32-bites esetet nézve.

Én laikus módon úgy tudom elképzelni a dolgot, hogy a 64-bites A64 procinak a "fele nem megy", amikor 32-bites rendszer megy rajta. Tudom, hogy ez ordító hülyeség, mert nem különül el két szimmetrikus félre, de nem használja ki. Ha egy jól megírt 64-bites rendszer futna, akkor az én konyhai logikám szerint az drámaian felgyorsul, mert a dupla szélességű pályán haladnak az adatok.

De lehet, hogy olyan marginális a nyereség, hogy nem vennék észre semmit. Csak bemagyaráznám magamnak, hogy ez most a tuti…

Üdv!
.
.
.

#1548 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:12

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 19:55

ha 64-bites XP-t használ valaki, akkor a 32-bites programok valami emuláció alatt futnak vagy le tudja kezelni őket lassulás nélkül?

Igen, lassabban futnak de a különbség olyan minimális, hogy észre sem veszed. Nagyságrendileg 1% alatti, csakhogy írjak egy számot hasraütve. :D

Idézet

Erre a két kérdésre egyszerre válaszolnék. Több program egymás mellett futása és a 64-bitesség között nincs semmilyen (szoros) összefüggés. A 64-bitesség két lényeges dolgot jelent, megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy én is értsem. :Đ

- A processzor "szóhossza" 64 bites, vagyis az általános célú regiszterei 64 bites egész számokat tudnak kezelni ugyanolyan gyorsan, mint a 32 biteseket. Mivel a legtöbb képfeldolgozó program SIMD (egy utasítással több adaton végzett művelet) utasításokat (MMX, SSEn) használ, amiket nem érint az általános célú regiszterek szélesedése, ezért ezeknél nem lesz semmilyen gyorsulás. Ami miatt az x86-64 utasításkészletre optimalizált programok mégis gyorsabbak lehetnek, a regiszterek számának növekedése, ugyanis mind az általános célú, mind a SIMD (XMM) regiszterek száma megduplázódott. Azonban a processzor "szívében" a végrehajtóegységek száma (természetesen) ugyanannyi mint 32-bites módban, ezért egy nagyon jól megírt (az órajelenként végrehajtható utasítások számát maximálisan kihasználó) kóddal szintén nem fogsz tapasztalni lényeges gyorsulást.

- A fizikailag megcímezhető memória sokkal nagyobb... ugyan nem 64-bit, hanem 40-bit (a virtuális címzés 64-bit), de ezzel is a 32-bites mód 4GB-ja helyett, 64-bites módban 1TB fizikai memória címezhető. Tehát ennek akkor van létjogosultsága, ha gépedben illetve a programodnak ~3GB-nál* több RAM-ra van szüksége. (*Ezt most inkább nem magyarázom el.)

Az operációs rendszer taszkkezelésén önmagában nem javít a 64-bitesség, több program "függetlenítéséhez" inkább többmagos processzorra lesz szükséged. ;)

Javaslom a Wikipedia idevonatkozó szócikkének tanulmányozását: http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64 (Megjegyzem, én sem olvastam végig. :D)

Idézet

Az x64 egy meglehetősen stabil oprendszer, lévén a Win2003 kódjára épül (majdhogynem egy az egyben megegyezik), de a driverekkel valóban gond lehet. A puding próbája... ;)

#1549 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:15

Idézet: twollah - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 20:15

Vki tudna ajanlani tuzfalat, a lehetosegekhez kepest vmi ingyenest vagy ami nem zargat allandoan azzal, hogy vegyem meg vagy egyszeruen csak lehal x ido mulva.

Beépített tűzfal, right for purpose. ;)

#1550 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:20

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 10:17

A párhuzamos dolgok alatt azt a tipikusan 0,1%-ban előforduló esetet értem, amikor mondjuk egy nagy terhelésű dolog fut és közben próbálsz valami mást is csinálni a gépen. Mondjuk mp3 kódolás és közben dolgozni a képeken. Sajnos jobb ötletem nincs, csak kíváncsi voltam, hogy drámaian jobb-e a 64-biten több processzt futtatni, mint a 32-bites esetet nézve.

Igen, ezeken a dolgokon a 64-bit vajmi keveset segít, jobban jársz több SMT-s (P4-ek), vagy valódi több magos (Athlon X2, Core 2 Duo) processzorokkal, esetleg alternatív operációs rendszerekkel, amiknek jobb a multitaszk támogatása. :D

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.