HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1541 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:40

Ha felrakom az ie7-et akkor a 32bites ie6 is leváltásra kerül 32 bites ie7re?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1542 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:43

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:40

Ha felrakom az ie7-et akkor a 32bites ie6 is leváltásra kerül 32 bites ie7re?

igen ;)

#1543 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:36

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:43

igen ;)

Köszi, valóban  :respect:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1544 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 18:55

sziasztok!

most biztosan borzasztó amatőr lesz a kérdés. de nem teljesen tiszta, ezért kérdezek. ha 64-bites XP-t használ valaki, akkor a 32-bites programok valami emuláció alatt futnak vagy le tudja kezelni őket lassulás nélkül?

ha a gépben 64-bites processzor van, akkor ez jelent érezhető javulást mondjuk képfeldolgozás alatt? feltételezem, hogy ehhez a képfeldolgozó programnak is 64-bitesnek kell lennie.

abban az esetben, ha 2 db 32-bites program fut egymás mellett egy 64-bites rendszeren, akkor ügyesen tudja őket "függetleníteni" egymástól és a teljes rendszer teljesítménye javul? vagy nem szignifikáns a különbség?

ha nincs semmi extrém dolog a gépben (TV-kártya, hangkártya, meg hasonlók), akkor a driverek beszerzése után jelent-e a stabilitásban romlást a 64-bit?

remélem, hogy nem túl :lama: a sok kérdés. de úgy gondoltam, hogy inkább kérdezek, mint maradok buta. ha pedig ezeket mind el tudom olvasni valahol, akkor szívesen fogadok linket is. köszönöm a türelmet!

:up:

üdv!
.
.
.

#1545 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 19:15

Most talaltam ra erre a topicra.

Tudom n+1 millioszor mar ki lett targyalva a tema, de ujra felteszem a kerdest.

Vki tudna ajanlani tuzfalat, a lehetosegekhez kepest vmi ingyenest vagy ami nem zargat allandoan azzal, hogy vegyem meg vagy egyszeruen csak lehal x ido mulva.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1546 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 22:11

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 19:55

sziasztok!

most biztosan borzasztó amatőr lesz a kérdés. de nem teljesen tiszta, ezért kérdezek. ha 64-bites XP-t használ valaki, akkor a 32-bites programok valami emuláció alatt futnak vagy le tudja kezelni őket lassulás nélkül?

ha a gépben 64-bites processzor van, akkor ez jelent érezhető javulást mondjuk képfeldolgozás alatt? feltételezem, hogy ehhez a képfeldolgozó programnak is 64-bitesnek kell lennie.

abban az esetben, ha 2 db 32-bites program fut egymás mellett egy 64-bites rendszeren, akkor ügyesen tudja őket "függetleníteni" egymástól és a teljes rendszer teljesítménye javul? vagy nem szignifikáns a különbség?

ha nincs semmi extrém dolog a gépben (TV-kártya, hangkártya, meg hasonlók), akkor a driverek beszerzése után jelent-e a stabilitásban romlást a 64-bit?

remélem, hogy nem túl :lama: a sok kérdés. de úgy gondoltam, hogy inkább kérdezek, mint maradok buta. ha pedig ezeket mind el tudom olvasni valahol, akkor szívesen fogadok linket is. köszönöm a türelmet!

:up:

üdv!

Nem tudom, hogy emuláció alatt fut-e, de lassulás nélkül csinálja :)

Mit értesz képfeldolgozás alatt?

Ugyanúgy futnak egymás mellett a progik mint minden más oprendszeren.

Ha a driverek jók, akkor elég stabil a rendszer. Sőt. Még nem volt windows hiba miatt fagyi vagy leállás nálam, csak driver és hardverbajok miatt.

#1547 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 09:17

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 22:11

Nem tudom, hogy emuláció alatt fut-e, de lassulás nélkül csinálja :)

Mit értesz képfeldolgozás alatt?

Ugyanúgy futnak egymás mellett a progik mint minden más oprendszeren.

Ha a driverek jók, akkor elég stabil a rendszer. Sőt. Még nem volt windows hiba miatt fagyi vagy leállás nálam, csak driver és hardverbajok miatt.

Képfeldolgozás --> amatőr fotós vagyok és "masszírozom" a képeimet PS alatt, amolyan retusálás, de igazából nem az. Egyik-másik filter több másodpercig is dolgozik, ilyenkor leterhelődik a gép.

A párhuzamos dolgok alatt azt a tipikusan 0,1%-ban előforduló esetet értem, amikor mondjuk egy nagy terhelésű dolog fut és közben próbálsz valami mást is csinálni a gépen. Mondjuk mp3 kódolás és közben dolgozni a képeken. Sajnos jobb ötletem nincs, csak kíváncsi voltam, hogy drámaian jobb-e a 64-biten több processzt futtatni, mint a 32-bites esetet nézve.

Én laikus módon úgy tudom elképzelni a dolgot, hogy a 64-bites A64 procinak a "fele nem megy", amikor 32-bites rendszer megy rajta. Tudom, hogy ez ordító hülyeség, mert nem különül el két szimmetrikus félre, de nem használja ki. Ha egy jól megírt 64-bites rendszer futna, akkor az én konyhai logikám szerint az drámaian felgyorsul, mert a dupla szélességű pályán haladnak az adatok.

De lehet, hogy olyan marginális a nyereség, hogy nem vennék észre semmit. Csak bemagyaráznám magamnak, hogy ez most a tuti…

Üdv!
.
.
.

#1548 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:12

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 19:55

ha 64-bites XP-t használ valaki, akkor a 32-bites programok valami emuláció alatt futnak vagy le tudja kezelni őket lassulás nélkül?

Igen, lassabban futnak de a különbség olyan minimális, hogy észre sem veszed. Nagyságrendileg 1% alatti, csakhogy írjak egy számot hasraütve. :D

Idézet

Erre a két kérdésre egyszerre válaszolnék. Több program egymás mellett futása és a 64-bitesség között nincs semmilyen (szoros) összefüggés. A 64-bitesség két lényeges dolgot jelent, megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy én is értsem. :Đ

- A processzor "szóhossza" 64 bites, vagyis az általános célú regiszterei 64 bites egész számokat tudnak kezelni ugyanolyan gyorsan, mint a 32 biteseket. Mivel a legtöbb képfeldolgozó program SIMD (egy utasítással több adaton végzett művelet) utasításokat (MMX, SSEn) használ, amiket nem érint az általános célú regiszterek szélesedése, ezért ezeknél nem lesz semmilyen gyorsulás. Ami miatt az x86-64 utasításkészletre optimalizált programok mégis gyorsabbak lehetnek, a regiszterek számának növekedése, ugyanis mind az általános célú, mind a SIMD (XMM) regiszterek száma megduplázódott. Azonban a processzor "szívében" a végrehajtóegységek száma (természetesen) ugyanannyi mint 32-bites módban, ezért egy nagyon jól megírt (az órajelenként végrehajtható utasítások számát maximálisan kihasználó) kóddal szintén nem fogsz tapasztalni lényeges gyorsulást.

- A fizikailag megcímezhető memória sokkal nagyobb... ugyan nem 64-bit, hanem 40-bit (a virtuális címzés 64-bit), de ezzel is a 32-bites mód 4GB-ja helyett, 64-bites módban 1TB fizikai memória címezhető. Tehát ennek akkor van létjogosultsága, ha gépedben illetve a programodnak ~3GB-nál* több RAM-ra van szüksége. (*Ezt most inkább nem magyarázom el.)

Az operációs rendszer taszkkezelésén önmagában nem javít a 64-bitesség, több program "függetlenítéséhez" inkább többmagos processzorra lesz szükséged. ;)

Javaslom a Wikipedia idevonatkozó szócikkének tanulmányozását: http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64 (Megjegyzem, én sem olvastam végig. :D)

Idézet

Az x64 egy meglehetősen stabil oprendszer, lévén a Win2003 kódjára épül (majdhogynem egy az egyben megegyezik), de a driverekkel valóban gond lehet. A puding próbája... ;)

#1549 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:15

Idézet: twollah - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 20:15

Vki tudna ajanlani tuzfalat, a lehetosegekhez kepest vmi ingyenest vagy ami nem zargat allandoan azzal, hogy vegyem meg vagy egyszeruen csak lehal x ido mulva.

Beépített tűzfal, right for purpose. ;)

#1550 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:20

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 10:17

A párhuzamos dolgok alatt azt a tipikusan 0,1%-ban előforduló esetet értem, amikor mondjuk egy nagy terhelésű dolog fut és közben próbálsz valami mást is csinálni a gépen. Mondjuk mp3 kódolás és közben dolgozni a képeken. Sajnos jobb ötletem nincs, csak kíváncsi voltam, hogy drámaian jobb-e a 64-biten több processzt futtatni, mint a 32-bites esetet nézve.

Igen, ezeken a dolgokon a 64-bit vajmi keveset segít, jobban jársz több SMT-s (P4-ek), vagy valódi több magos (Athlon X2, Core 2 Duo) processzorokkal, esetleg alternatív operációs rendszerekkel, amiknek jobb a multitaszk támogatása. :D

#1551 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 13:42

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 12:20

Igen, ezeken a dolgokon a 64-bit vajmi keveset segít, jobban jársz több SMT-s (P4-ek), vagy valódi több magos (Athlon X2, Core 2 Duo) processzorokkal, esetleg alternatív operációs rendszerekkel, amiknek jobb a multitaszk támogatása. :D

Köszönöm szépen a kimerítő magyarázatot és a linket leginkább. Megpróbálom kiművelni magam és akkor nem kérdezek 1000x kitárgyalt témákat meg újra. Egyébként valami ilyesmit sejdítettem én is, vagyis hogy számomra nem jelent kiemelkedő előrelépést a használata.

Az alternatív megoldás viszont nagyon érdekel, alighanem kipróbálom az Ubuntu Linux 64-bites változatát. Az az újdonság erejével hat számomra is és lehet vele tanulni érdekes dolgokat. De ez már :offtopic: eléggé itt, így nem is zavarok vele tovább.

Köszönöm még egyszer!

:up: és :respect:
.
.
.

#1552 Felhasználó inaktív   Rainy Daze 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 21:36

Hi!

Van egy ilyenem: http://www.msi-computer.de/produkte/komm_i...php?Prod_id=224
és nem akar müködni viata alatatt...
Valakinek sikerült beüzemelni a fenti oprendszeren? Nagyon jo lenne mert lassan lekne telorol szedni képeket és igy nem megy...
Probáltam blusoleil telepitést de leált a soros port vagy valamilyen porttelepitésnél...

Tippeket kérnék hogy csináljam meg!

Köszönöm szépen!

üdv
EPOX EP K-HAL4+ , AMD Athlon XP K-7 2200+/1800Mhz , 1,3 giga DDR-RAM , Gainward Geforce 4 MX440 64 MB, Samsung syncmaster 913N, Logitech Cordless Desktop LX700 , Pioneer DVD-RW DVR-108

#1553 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 16:05

Alaplapcsere óta nem raktam vissza a tévétunert (PCTV 110i), a mai beszereléskor viszont kellemes meglepetés ért. :) Eddig egy másik kártya hekkelt driverével kellet használnom, de most telepítéskor a Microsoft Update automatikusan leszedett egy nem túl régi WHQL drivert hozzá.

Csatolt fájl:

#1554 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 16:10

Idézet: Rainy Daze - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 22:36

Van egy ilyenem: http://www.msi-computer.de/produkte/komm_i...php?Prod_id=224
és nem akar müködni viata alatatt...

Ööö, ez itt nem a Vista topik. Amúgy nincs ötletem.

#1555 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 09:57

Hali!

Hasznal itt valaki vmware-t vagy virtualpc-t x64 win aaltt?
Mert pl egy virtualpc2007-t megprobaltam telepiteni, eredmeny:
Error 1719: The Windows Installer Service couldn't be accessed. This can occur if you are running Windows in safe mode, or if the Windows installer is not correctly installed.

Tapasztalt mar valaki ilyet??

#1556 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 19:15

Nekem csont nélkül felment a Virtual PC 2007.

Olvasd el és kövesd az itt leírtakat, hátha segít: http://support.microsoft.com/kb/315346

#1557 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:53

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 10:57

Hali!

Hasznal itt valaki vmware-t vagy virtualpc-t x64 win aaltt?
Mert pl egy virtualpc2007-t megprobaltam telepiteni, eredmeny:
Error 1719: The Windows Installer Service couldn't be accessed. This can occur if you are running Windows in safe mode, or if the Windows installer is not correctly installed.

Tapasztalt mar valaki ilyet??

vmware tökéletesen fut.

#1558 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:54

Próbálkoztam új nvidia drivert feltenni, persze nem jó (miért is lenne az). Szóval visszatettem a régit, de most a k!tv nem talál overlayt! 2x is felttem a drivert és ugyanaz a hiba. De így nem tudok tv-t nézni. Valakinek van ötlete?

#1559 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:01

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 17:05

Alaplapcsere óta nem raktam vissza a tévétunert (PCTV 110i), a mai beszereléskor viszont kellemes meglepetés ért. :) Eddig egy másik kártya hekkelt driverével kellet használnom, de most telepítéskor a Microsoft Update automatikusan leszedett egy nem túl régi WHQL drivert hozzá.

nincs valahol leírva az ms oldalán, hogy a windows update milyen tv tunerekhez tartalmaz 64 bites xp alá drivert ?

#1560 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 16:44

Esetleg a Windows Update Katalógus. (Csak 32-bites IE alól megy, és sosem használtam.)

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.