HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A08 & DVR-108 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A08 & DVR-108 Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 15:29

Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:23

PPeter. 8X és 16X szerinted sem ugyanaz. Az írási paraméterek is különbözhetnek ebből kifolyólag???? Esetleg??? (Ez a "biztonságérzet", azaz tökéletesen tudja milyen lemez van az íróban, és azt úgy írja meg, ahogy kell, 8X-san is. Szerintem. )

Attól még hogy a 12x-es írási sebességet ajánlja fel maximumként a 8x-os és 16x-os Verbatim lemezhez is, az írási stratégia az említett két lemeznél lehet - sőt biztosan! - más. A 8x-os és a 16x-os lemezhez 100%, hogy nem ugyanazt az írási stratégiát használja, nem is használhatná, mert a lemezek (fizikai tulajdonságai, horddozóréteg is) különböznek. Nem azért nem ajánlja fel a 16x-os tempót mert "nem tudja tökéletesen", hogy "milyen" lemez van az íróban, hanem pont azért, mert "tudja", hogy a 16x-os sebességhez nincs a firmware-rében írási stratégia ehhez a lemezhez. Ez nagyon nem úgy működik, ahogy te elképzeled. Tehát az ilyen alapon nyugvó biztonságérzeted merőben képzeletbeli alapokon nyugszik.

#1982 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 15:36

Idézet: Martin - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:28

Na akkor ezt is lefordítom.  :D  Én ugyanis értem. Arra gondol, hogy ha egy lemezt hivatalosan lehet írni 16-szorosan, akkor a 8 szoros a 16x-hez képest biztosabb, mint a 8-szoros a 12x-hez képest, mivel az elő esetben  nagyobb mértékben vette vissza a tempót, kvázi jobban kíméli a lemezt (legalább is elméletileg).

Végülis a 16x-es írás - az ábrád alapján - csak 10-es,  esetleg 16 max. Én eedig azt hittem, hogy a 12x-es csak azért volt egy csak perccel rövidebb, mint a 12-szeres, mert nem (volt) elég gyors a vinyóm. De a új vinyónál is csak minimálisan lett gyorabb.

Feletted megfogalmaztam, mit értek "biztonságérzet" alatt, amit te kifejtettél, az + kiegészítés, ez már nekem túl "mélyreható".  :up:
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1983 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 15:46

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:29

Attól még hogy a 12x-es írási sebességet ajánlja fel maximumként a 8x-os és 16x-os Verbatim lemezhez is, az írási stratégia az említett két lemeznél lehet - sőt biztosan! - más. A 8x-os és a 16x-os lemezhez 100%, hogy nem ugyanazt az írási stratégiát használja, nem is használhatná, mert a lemezek (fizikai tulajdonságai, horddozóréteg is) különböznek. Nem azért nem ajánlja fel a 16x-os tempót mert "nem tudja tökéletesen", hogy "milyen" lemez van az íróban, hanem pont azért, mert "tudja", hogy a 16x-os sebességhez nincs a firmware-rében írási stratégia ehhez a lemezhez. Ez nagyon nem úgy működik, ahogy te elképzeled. Tehát az ilyen alapon nyugvó biztonságérzeted merőben képzeletbeli alapokon nyugszik.

A Verbatim esetén nincs 16X írási stratégia, a Fujifilm 8X DVD+R esetén van. A firmware (1.18) nem mai darab, tehát lehet, hogy a Verbatimot és más lemeztipusokat is tudna majd 16X szorosan írni. Más alapanyag,...., ... a 16X szerinted is valamelyest. Én szeretem, ha az író "tökéletesen(!!)" felismeri a lemezt, biztosabb vagyok benne, hogy jól írja meg. Én ezt gondolom, egyszerű mezei felhasználóként.

Baráti Üdvözlettel
                              macska  ;)

Ui: A válaszaidból sok hasznos infó kerül terítékre, így már megérte, hogy beszélgettünk a témáról.  :up:
Egyébként meg tudnád mondani, hogy a 12X írás az most melyik??? A 8X Verbatimé, vagy a 16X verbatimé a firmware-ben, mert azért lehetnek különbségek a 2 alapanyag között, ezt te is kifejtetted. Ha 16X ajánlana fel, akkor eme kérdésem fel sem vetődne.

Szerkesztette: Macska 2005. 03. 12. 15:53 -kor

#1984 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 15:53

Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:46

Én szeretem, ha az író "tökéletesen(!!)" felismeri a lemezt, biztosabb vagyok benne, hogy jól írja meg. Én ezt gondolom, egyszerű mezei felhasználóként.

De könyörgöm, hát nem érted, hogy butaságot írsz??? Az író fejlesztői, gyártói nem tettek a 16x-os MCC004 lemezhez 16x-os írási stratégiát a firmware-be, mert a tesztelés során nyilván arra jutottak, hogy a Pioneer 108-as hardveres, fizikai képességeivel nem lehet olyan, 16x-os írási stratágiát kitalálni, amivel optimális eredményt kapnál az írást követően. Nem érted, hogy fordítva ülsz a lovon, és pont azért nem ajánlja fel a 16x-os írást hozzá, mert minden bizonnyal nem lehetett kielégítően megvalósítani vele, tehát pont azért történik mindez, mert igenis jól ismeri fel a lemez tulajdonságait? Nem azzal jelzi egy író, hogy "tökéletesen ismeri" fel a lemezt, hogy mindenképp felajánlja hozzá azt a sebességet is, amin nem tudja normálisan megírni, hanem pont fordítva, hogy csak azt ajánlja fel, amit biztosan meg is tud valósítani. Még egyszer leírom: az ilyenmód képzelt biztonságérzetednek SEMMILYEN VALÓS alapja nincs.

#1985 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 15:54

Egyébként meg tudnád mondani, hogy a 12X írás az most melyik??? A 8X Verbatimé, vagy a 16X verbatimé a firmware-ben, mert azért lehetnek különbségek a 2 alapanyag között, ezt te is kifejtetted. Ha 16X ajánlana fel, akkor eme kérdésem fel sem vetődne.  :think:

#1986 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 15:57

Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:54

Egyébként meg tudnád mondani, hogy a 12X írás az most melyik??? A 8X Verbatimé, vagy a 16X verbatimé a firmware-ben, mert azért lehetnek különbségek a 2 alapanyag között, ezt te is kifejtetted. Ha 16X ajánlana fel, akkor eme kérdésem fel sem vetődne.  :think:

Nem értem a kérdést.

#1987 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 16:02

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:57

Nem értem a kérdést.

A 8X Verbatimra is 12X írás sebességet ajánl fel például a Nero, de a Verbatim 16X-ra is. Ha a két alapanyag különbözhet valamelyest, akkor most biztos lehetek abban, hogy a 16X alapanyag írásparamétereivel írok, vagy netán a 8X-séval írom a 16X Verbatimot????

#1988 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 16:11

Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 16:02

A 8X Verbatimra is 12X írás sebességet ajánl fel például a Nero, de a Verbatim 16X-ra is. Ha a két alapanyag különbözhet valamelyest, akkor most biztos lehetek abban, hogy a 16X alapanyag írásparamétereivel írok, vagy netán a 8X-séval írom a 16X Verbatimot????

Biztos lehetsz benne. Ha mind a két lemezre ugyanazzal az írási stratégiával írna 12x-esen, akkor a kettő közül az egyik olvashatatlan lenne az írás után. El sem hiszem, hogy ilyet kérdezel, azok után, hogy mi mindent leírtunk már erről a DVD-írós topikokban. A firmware adatbázisában minden egyes MID (MMC002, MCC003, RITEKG05 stb.) mellett külön szerepelnek az adott kódhoz tartozó támogatott írási sebességek, és az egyes támogatott írási sebességhez "járó" írási stratégia (kalibráció) adatai. Egy XY lemez 12x-es írása nem ugyanaz mint egy ABC lemez 12x-es írása, hiába 12x-es mind a kettő.

#1989 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 16:24

Jó. Tudnál segíteni abban, hogy hol tudnám  megnézni a gyártó oldalán, hogy az 1.18-as firmware milyen lemezeket "támogat". Nem tudom az angol kifejezését ennek a "témakörnek." THX. ;)

8X Verbatim: Manufacturer ID: MCC 02RG20
16X Verbatim: Manufacturer ID: MCC  Media Type ID: 004

Szerkesztette: Macska 2005. 03. 12. 16:42 -kor

#1990 Felhasználó inaktív   kalmy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 16:44

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:01

Probald ujra... Nem kell elotte semmi uninstall, en is siman csak ugy frissitettem, igaz, azert kikapcsoltam mindent...

Vagy hússzor megpróbáltam, az eredméy mindig ua.!!!!

Valakinek valami ötlet?

Miért nem megy az a ku...a firmware frissítés! Itt állok kinyitott géppel (vissza akarom majd rakni slave-nek, ha sikerül) két napja és üldözöm a gyerekeimet, ha a gép közelébe akarnak menni!

#1991 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 17:04

Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 16:24

Jó. Tudnál segíteni abban, hogy hol tudnám  megnézni a gyártó oldalán, hogy az 1.18-as firmware milyen lemezeket "támogat". Nem tudom az angol kifejezését ennek a "témakörnek." THX. ;)

8X   Verbatim: Manufacturer ID: MCC 02RG20
16X Verbatim: Manufacturer ID: MCC  Media Type ID: 004

Még hozzáteszem, hogy ráadásul különböző (DVD-R illetve DVD+R) lemezekről van szó, tehát ott eleve különbözinie kell az írási stratégiának.

Itt nézelődj:

http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/...ev00003r_e.html

#1992 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 17:11

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 17:04

Még hozzáteszem, hogy ráadásul különböző (DVD-R illetve DVD+R) lemezekről van szó, tehát ott eleve különbözinie kell az írási stratégiának.

Itt nézelődj:

http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/...ev00003r_e.html

THX.  ;)  :respect:

Megint sok minden megvilágosodott előttem. THX. :respect:  :respect:

Szerkesztette: Macska 2005. 03. 12. 17:21 -kor

#1993 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 18:23

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:19

Valószínűleg azt fogják válaszolni, hogy a kérdéses lemezt a Pioneer 108-as nem lenne képes úgy megírni 16x-osan, hogy azt felvállalja a Pioneer, ezért nem támogatják a firmware-ben. Biztos nem véletlen, hogy "csak" 12x-esen írja.

De most akkor  lemez gázos, :confused:  hiszen a FUJI 8+ (Ty :) ) ott a 16x, mint lehetőség.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1994 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 18:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:19

Valószínűleg azt fogják válaszolni, hogy a kérdéses lemezt a Pioneer 108-as nem lenne képes úgy megírni 16x-osan, hogy azt felvállalja a Pioneer, ezért nem támogatják a firmware-ben. Biztos nem véletlen, hogy "csak" 12x-esen írja.

De most akkor  lemez gázos, :confused:  hiszen a FUJI 8+ (Ty :) ) ott a 16x, mint lehetőség.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1995 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 18:41

Idézet: Martin - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 18:28

De most akkor  lemez gázos,   :confused:  hiszen a FUJI 8+ (Ty :) ) ott a 16x, mint lehetőség.

Látom nem értitek. Számos oka lehet annak, hogy jobbnak látták nem erőltetni a 16x-os írást vele. Így nem lehet összehasonlítani két lemezt. Az írás egy nagyon bonyolult művelet, nem lehet így szimplán elintézni, hogy XY lemez jobb, mert azt engedi 16x-osan, ABC meg nem, mert ahhoz csak 12x írási sebességet variáltak össze egy adott írón belül. Ráadásul a DVD-R lemezek esetén sokkal nehezebb az ilyesmi, mint a DVD+R lemezekkel. Nagyon rossz úton jártok.

#1996 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 18:54

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 18:41

Látom nem értitek. Számos oka lehet annak, hogy jobbnak látták nem erőltetni a 16x-os írást vele. Így nem lehet összehasonlítani két lemezt. Az írás egy nagyon bonyolult művelet, nem lehet így szimplán elintézni, hogy XY lemez jobb, mert azt engedi 16x-osan, ABC meg nem, mert ahhoz csak 12x írási sebességet variáltak össze egy adott írón belül. Ráadásul a DVD-R lemezek esetén sokkal nehezebb az ilyesmi, mint a DVD+R lemezekkel. Nagyon rossz úton jártok.

Megnézvén az általad mutatott táblázatot, nekem már nincs gondom. Ezenkívül a beszélgetés során egy két dolgot tisztábban kezdek látni. (Az volt számomra zavaró, hogy a 12X írás most melyik, a 8X Verbatimé vagy a 16X-é. Azonban a Pioneer által adott táblázat nyilvánvalóvá tette a dolgokat számomra.)

#1997 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 19:00

Idézet: Martin - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 18:28

Igen. PPeter kicsit rosszul fogalmazott szerintem, mert nem hinném, hogy az író számára probléma lenne a 16X írás. Ez csupán firmware frissítési gond esetleg, és nem az író "fizikai, hardware" problémája okozza. Egyébiránt természetesen, ha a gyártó biztosabbnak ítéli meg a lassabb írást, ám tegye. Ha már szóba került, engem az is zavar, ha gyorsabban lehet megírni egy lemezt, mint a maximális névleges sebesség (pl. 8X-ost 12X-sen vagy 16X-san írni). Próbából mindig írtam 1 db-ot, és általában nálam rosszak lettek eme lemezek. (Verbatim DVD-R csak 1.18-cal írta meg nálam 12X-sen, 1.14-gyel rossz lett. 8X Ridisc MCC 12X-sen már írás közben lefagyott 1.18-as firmware-rel.)

Szerkesztette: Macska 2005. 03. 12. 19:15 -kor

#1998 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 19:25

Idézet: kalmy - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 16:44

Vagy hússzor megpróbáltam, az eredméy mindig ua.!!!!

Valakinek valami ötlet?

Miért nem megy az a ku...a firmware frissítés! Itt állok kinyitott géppel (vissza akarom majd rakni slave-nek, ha sikerül) két napja és üldözöm a gyerekeimet, ha a gép közelébe akarnak menni!

Alaplapi ATA/IDE vezérlő drivere lehet a ludas, több ötletem nincs.

#1999 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 19:37

Kalmy. Nekem is az jutott eszembe, hogy meg kéne próbálni egy másik gépbe frissíteni az írót, mert ezzel kiderül, hogy az író a ludas esetleg, vagy a gép.

Szerkesztette: Macska 2005. 03. 12. 19:39 -kor

#2000 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 19:37

PPeter: tényleg, egy-két mondatban össze tudnád foglalni, hogy mi a lényegi eltérés a pluszos és a minuszos szabvány(?) között? Tehát miben tér el a DVD-R és a DVD+R lemezek írása?
Magyar nyelvű leírást még nem nagyon találtam ezzel kapcsolatban.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.