Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:29
Attól még hogy a 12x-es írási sebességet ajánlja fel maximumként a 8x-os és 16x-os Verbatim lemezhez is, az írási stratégia az említett két lemeznél lehet - sőt biztosan! - más. A 8x-os és a 16x-os lemezhez 100%, hogy nem ugyanazt az írási stratégiát használja, nem is használhatná, mert a lemezek (fizikai tulajdonságai, horddozóréteg is) különböznek. Nem azért nem ajánlja fel a 16x-os tempót mert "nem tudja tökéletesen", hogy "milyen" lemez van az íróban, hanem pont azért, mert "tudja", hogy a 16x-os sebességhez nincs a firmware-rében írási stratégia ehhez a lemezhez. Ez nagyon nem úgy működik, ahogy te elképzeled. Tehát az ilyen alapon nyugvó biztonságérzeted merőben képzeletbeli alapokon nyugszik.
A Verbatim esetén nincs 16X írási stratégia, a Fujifilm 8X DVD+R esetén van. A firmware (1.18) nem mai darab, tehát lehet, hogy a Verbatimot és más lemeztipusokat is tudna majd 16X szorosan írni. Más alapanyag,...., ... a 16X szerinted is valamelyest. Én szeretem, ha az író "tökéletesen(!!)" felismeri a lemezt, biztosabb vagyok benne, hogy jól írja meg. Én ezt gondolom, egyszerű mezei felhasználóként.
Baráti Üdvözlettel
macska
Ui: A válaszaidból sok hasznos infó kerül terítékre, így már megérte, hogy beszélgettünk a témáról.

Egyébként meg tudnád mondani, hogy a 12X írás az most melyik??? A 8X Verbatimé, vagy a 16X verbatimé a firmware-ben, mert azért lehetnek különbségek a 2 alapanyag között, ezt te is kifejtetted. Ha 16X ajánlana fel, akkor eme kérdésem fel sem vetődne.
Szerkesztette: Macska 2005. 03. 12. 15:53 -kor