HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A08 & DVR-108 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A08 & DVR-108 Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 25. 13:30

Csak hogy világos legyen: már ezerszer elmondtam, hogy minden egyes (2x-esnél gyorsabb) DVD lemeznek az ADIP zónájából olvasható ki a lemez gyártóján kívül még számos olyan információ, amely a lemez különböző sebességű korrekt megírásához szükséges (kalibrációs értékek a lemez gyárilag szavatol írási sebességeihez). Namármost, természetesen az írók saját firmware-e is tartalmaz egy rakás plusz információt, amely alapján (a lemezen talált információkkal együttesen) a drive felajánlja a lemez számára javallott írási sebességeket. Ezeket az adatokat a meghajtók és a lemezgyártók együttműködése során kipróbált lemezek, írési tesztek, azaz a párhuzamosan haladó fejlesztési folyamatok eredményei alapján töltik fel a gyári firmware-ekbe az írók programozása (a firmware-ek írása, javítása) során. A firmware hackerek nem rendelkeznek azzal a technikai háttérrel, amely a lemezek teszteléséhez szükséges, nem tudnak plusz kalibcrációs méréseket végezni, adatokat elemezni, csupán a firmware-ben talált (más gyártók más lemezéhez való) gyorsabb írási stratégiákat párosítják azokhoz a lemezekhez, amelyek a firmware szerint csak lassabban lennének írhatók. A végeredmény épp ezrt lehet - a véletlennek köszönhetően - kiváló, vagy éppen borzasztó sz@r is, arról nem is beszélve, hogy a frissen megírt, eleinte tökéletesnek tűnő lemez teljesen másképp viselkedhet az idők múlása során, mintha a gyárilag ajánlott értékek mentén lett volna megírva, tehát az élettartama drasztikus módon változhat.

#262 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 13:31

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 14:00

Csak azt nem értem, ha már egyszer kőkemény bizniszben nyomul, miért nem fizet meg valakit, aki összerakja és összeteszteli a rendszerét.

Ezt minek szántad, szerintem elég személyes.

Idézet

Neked nincs véleményed, csak értelmetlenségeket kérdezel

Hol tettem fel itt értelmetlen kérdést? (egyébként ez minösités ami megint csak személyes, de hadgyuk)

össz visz három kérdésem volt, melyik az értelmetlen???

1.) Lehet?
2.) Hogy?
3.) Probálta már valaki és milyen lett?

Miért nincs vagy nem lehet véleményem???

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 25. 13:31 -kor

A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#263 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 13:34

Idézet: oalex - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 14:31

Hol tettem fel itt értelmetlen kérdést? (egyébként ez minösités ami megint csak személyes, de hadgyuk)

össz visz három kérdésem volt, melyik az értelmetlen???

1.) Lehet?
2.) Hogy?
3.) Probálta már valaki és milyen lett?

Miért nincs vagy nem lehet véleményem???

Szerintem is "hadgyuk".

#264 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 13:54

4x-es lemezt 16x-an megirni????  :bolond: 

:nevet2:  :nevet2:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#265 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 14:04

Ráadásul NIL: hackelt 108-as firmware-e az 1.06-os gyári firmware-re épül, tehát lehet, hogy egy pár 4x-es lemezt jól meg tudsz írni vele gyorsabban, viszont a többi lemezt jó eséllyel rosszabbul írja majd, mintha a gyári 1.14-es lenne benne.

#266 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 14:11

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 15:04

Ráadásul NIL: hackelt 108-as firmware-e az 1.06-os gyári firmware-re épül, tehát lehet, hogy egy pár 4x-es lemezt jól meg tudsz írni vele gyorsabban, viszont a többi lemezt jó eséllyel rosszabbul írja majd, mintha a gyári 1.14-es lenne benne.

PPeter, nekem is 1.06-os FW-vel jott meg az irom, erdemes felfrissitenem a legutolsora?

Elsosorban G04/G05-os lemezeket irnek vele 4/8x sebessegen... (Adat, filmet nem irok).
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#267 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 14:30

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 15:11

PPeter, nekem is 1.06-os FW-vel jott meg az irom, erdemes felfrissitenem a legutolsora?

Elsosorban G04/G05-os lemezeket irnek vele 4/8x sebessegen... (Adat, filmet nem irok).

szerintem igen, érdemes a legujjab, több lemez fel ismer. De a Nero-bol sem árt a leg ujjab verzió (v6.3.1.25). Kár hogy ez még nem heckelték meg (már mint az új firmware-t). Én most fel rektam a heckelt 1.06-ost, most pörkölök 8x (G04-egyt), majd megltjuk mi lesz :). De valoszinüleg PPéter-nek lesz igaz, ezeket megirja, de majd az újjab mediákat már nam bisztos. Ugy hogy ellöb utobb váltok a 1.14-re én is. csak még kicsit kisérletezgetek.

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 25. 14:31 -kor

A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#268 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 14:56

na: a teszt

Első proba: Ridata (G04) az alcohol 120% 8x sebességet állitotam be. Irás 6x-on kezdödöt és 20%--nál már 8X volt. megis irta 8:20mp allat. Jól  vissza olvasható lett, egészen szép görbe, asztalin is ki probáltam, hibátlan a kép (mivel video volt).
Második proba: ugyan az az alap anyag, csak most Max sebességre álitva (16x-elvileg). Ugyan ugy 6x-an kezdte és a aztán felment egészen 12x-ig a vége felé vissza vette magát 8x-ra és 7:26mp allat végzet. Ennek most vizsgálom a minösségét.

EDIT: hát a max sebbeséges is visza olvasható lett, de nem modanám jónak, nero speednél egészen jól ment, de a vége elött egy kicsivel leugrott 12x sebeségröl 2x-re(olvasásnál), szoval 8x fölöt kilöve.

Marad a 8x sebesség. de ez is király.

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 25. 15:05 -kor

#269 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 15:56

Idézet: oalex - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 13:56

na: a teszt

Első proba: Ridata (G04) az alcohol 120% 8x sebességet állitotam be. Irás 6x-on kezdödöt és 20%--nál már 8X volt. megis irta 8:20mp allat. Jól  vissza olvasható lett, egészen szép görbe, asztalin is ki probáltam, hibátlan a kép (mivel video volt).
Második proba: ugyan az az alap anyag, csak most Max sebességre álitva (16x-elvileg). Ugyan ugy 6x-an kezdte és a aztán felment egészen 12x-ig a vége felé vissza vette magát 8x-ra és 7:26mp allat végzet. Ennek most vizsgálom a minösségét.

EDIT: hát a max sebbeséges is visza olvasható lett, de nem modanám jónak, nero speednél egészen jól ment, de a vége elött egy kicsivel leugrott 12x sebeségröl 2x-re(olvasásnál), szoval 8x fölöt kilöve.

Marad a 8x sebesség. de ez is király.

Ne igyál előre a medve bőrére! Majd más lejátszóban-olvasóban kiderül minden. Az én asztalim is megeszik mindent, csak aztán nehogy kifogj egy Dimarsonos ügyfelet! Aztán te tudod: te kérdeztél, mi próbáltunk segíteni, jó tanácsot adni - feleslegesen. Hát csak nyomd a DVD ipart, majd meglincselnek a visszatérő vendégeid!  :box2:
Azt hiszed, csak te írtál életedben egy nap 50 lemezt? Hahaha  :p

#270 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 16:05

Még valami: én 90 forintért veszem a G04 lemezt, nem 115-ért, mégsem szeretem kidobálni mert mint sokan tudjuk sok kicsi sokra megy. Ha mindenáron gyorsabban akarnék írni, hát úgy fektetném be a "kidobandó" pénzemet, hogy valódi 8X lemezt vennék. Vagy ez már túl logikus?  :think:

Szerkesztette: vatom 2004. 09. 25. 16:06 -kor

#271 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 16:31

Idézet: vatom - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 8:33

Húha, akkor én nagyon elméláztam. Nekem mindkét drájvom hasonló burst értékeket produkál (11-12 mb/s). Nem is tűnt fel, hogy esetleg Pio módban lehetnek (pedig mindkettő Pioneer  :D ), hiszen elég gyorsan és stabilan olvasnak. Miért nem mehet az UDMA? Már megint valami registry turkálás szükségeltetik? Letöltöttem a legújabb INf drivert a laphoz, s nagyon várom már, hogy hazaérjek és csekkoljam valóban ez e a gond.

Ppeter!  :respect:  Légyszi...

Feldobtam az új Intel driver-t de semmi változás. WinXP szerint mindkét meghajtó UDMA üzemmódban van. Burst nem megy feljebb. Most csinálok egy defragot de nem hinném, hogy segít...

#272 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 16:41

Idézet: vatom - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 17:31

Ppeter!  :respect:  Légyszi...

Feldobtam az új Intel driver-t de semmi változás. WinXP szerint mindkét meghajtó UDMA üzemmódban van. Burst nem megy feljebb. Most csinálok egy defragot de nem hinném, hogy segít...

Így most nincs tippem. 40 vagy 80 eres kábel?

#273 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 18:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 15:41

Így most nincs tippem. 40 vagy 80 eres kábel?

Mindkettő 80 eres...  :think: író master olvasó slave de természetesen nem egy csatornán.

#274 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 18:30

Idézet: vatom - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 19:01

Mindkettő 80 eres...  :think: író master olvasó slave de természetesen nem egy csatornán.

Aham, és az író mellett van valami? A kábel végén van az író, mint master? Jah, és ugye az alap ATA vezérlőn van és nem valami alaplapi RAID csodán?

#275 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:06

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 17:30

Aham, és az író mellett van valami? A kábel végén van az író, mint master? Jah, és ugye az alap ATA vezérlőn van és nem valami alaplapi RAID csodán?

Pontosan ahogy írtad. Író mellett másodlagosnak egy 200-as Seagate. Mindez IC7 alaplapi vezérlőn. Frissítettem BIOS-t is az előbb, de minek? Asszem telepítek egy XP-t  :reklamacio: .

#276 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:30

Idézet: vatom - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:06

Pontosan ahogy írtad. Író mellett másodlagosnak egy 200-as Seagate. Mindez IC7 alaplapi vezérlőn. Frissítettem BIOS-t is az előbb, de minek? Asszem telepítek egy XP-t  :reklamacio: .

Kipróbálnád a kedvemért úgy, hogy nincs mellette a vinyó? A BIOS-ban nincs tudatosan levéve a DMA mód, AUTO-n van tuti?

#277 Felhasználó inaktív   Dr_Hengelhoffer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:31

Idézet: vatom - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 17:31

... WinXP szerint mindkét meghajtó UDMA üzemmódban van...

Hol lehet ezt megnézni?
"Az igazság nem más, mint a képzelőerő hiánya." Garak
Üdv, Dr.H.

#278 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:34

Idézet: Dr_Hengelhoffer - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:31

Hol lehet ezt megnézni?

Eszközkezelő, ATA/IDE vezérlő tulajdonságai...

#279 Felhasználó inaktív   Dr_Hengelhoffer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 25. 21:17

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:34

Eszközkezelő, ATA/IDE vezérlő tulajdonságai...

Már mindenhol megnéztem, többek között ott is. De most megint megnéztem. Ezen az egy oldalon lehet valami, de az is szürke...

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ide.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

"Az igazság nem más, mint a képzelőerő hiánya." Garak
Üdv, Dr.H.

#280 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 07:00

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 19:30

Kipróbálnád a kedvemért úgy, hogy nincs mellette a vinyó? A BIOS-ban nincs tudatosan levéve a DMA mód, AUTO-n van tuti?

Megpróbálom, bár az író mellett nincs semmi. A rendszer SATA vinyón van (remélem nem ez a gáz)... A BIOS természetesen AUTO üzemmódban van, bár én úgy tudom, hogy a Windows ettől függetlenül is használja az UDMA módot - már ha az eszköz is képes rá.  :think: Egyébként vinyók között olykor 50 mega/sec sebességgel is másolok, tehát tuti, hogy ez nem PIO mód.

Amúgy kösz a segíteni akarást  :respect:  Na mindjárt nyomok egy RESTART-ot.

Újraindítás után:
Most már egyik mellett sem volt hdd, de semmi változás.  :confused:

Szerkesztette: vatom 2004. 09. 26. 07:16 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16