HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A08 & DVR-108 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A08 & DVR-108 Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 04. 19:59

Idézet: SirMatula - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 20:52

Mekem is van egy ilyen aranyos kis 108-am.
Remekül működik és semmilyen hangos és hosszú ideig tartó felpörgetést nem tapasztaltam nála. Azért azt is el kell mondanom, hogy én kizárólag DVD írásra használom.
A DVD-ket gond nélkül, tökéletes minőségben megírja. 

A Nero és a CloneDVD temészetesen nekem sem engedi átmásolni a jogvédett DVD-t.
Kérdésem, tudtok e olyan progit, amivel meg tudnám oldani a problémát. Amúgy konkrétan megvettem Üvegtigrist, és átvenném magamnak, mert ez a film nálam havonta többször is megfordul a dvd lejátszómban, és minek kopjon az eredeti, ha 100 forintért csinálhatnék magamnak egy másolatot. (DVD Clone, DVD Clone Factory kilőve.)

Amúgy én nem értem azokat akik ha meglátnak egy gyorsabb DVD írót, máris rohannak a boltba megvenni. 20 perc az írás időtartama négyszeres sebességgel. Indítsátok el az írást és olvasgassatok közben, vagy nézzetek tv-t. Már unalmas, hogy az emberek nem látják be, hogy ez felesleges pénzszórás. Arról nem is beszélve, hogy egy fél év múlva már a béka popója alatt lesznek az írók árai, ha ez így megy tovább...

1. CloneDVD 2-es nekem engedi.
2. Esetlek Slysoft AnyDVD-t futtasd háttérben.
3. DVD Decrypterrel leszeded winyóra ISO-ba, bemountolod daemon tools-szal, és utána már a cloneDVD is szeretni fogja.
;)
Válaszd ki a szimpatikus megoldást.  ;)
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#322 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 19:59

Mekem is van egy ilyen aranyos kis 108-am.
Remekül működik és semmilyen hangos és hosszú ideig tartó felpörgetést nem tapasztaltam nála. Azért azt is el kell mondanom, hogy én kizárólag DVD írásra használom.
A DVD-ket gond nélkül, tökéletes minőségben megírja. 

A Nero és a CloneDVD temészetesen nekem sem engedi átmásolni a jogvédett DVD-t.
Kérdésem, tudtok e olyan progit, amivel meg tudnám oldani a problémát. Amúgy konkrétan megvettem Üvegtigrist, és átvenném magamnak, mert ez a film nálam havonta többször is megfordul a dvd lejátszómban, és minek kopjon az eredeti, ha 100 forintért csinálhatnék magamnak egy másolatot. (DVD Clone, DVD Clone Factory kilőve.)

Amúgy én nem értem azokat akik ha meglátnak egy gyorsabb DVD írót, máris rohannak a boltba megvenni. 20 perc az írás időtartama négyszeres sebességgel. Indítsátok el az írást és olvasgassatok közben, vagy nézzetek tv-t. Már unalmas, hogy az emberek nem látják be, hogy ez felesleges pénzszórás. Arról nem is beszélve, hogy egy fél év múlva már a béka popója alatt lesznek az írók árai, ha ez így megy tovább...

DVD Shrink tökéletes erre. Leszeded vele a filmet, átkódolod (ha kell kiszeded a menüt, hangot, stb) ISO-t legyártod vele, majd Decríypterrel kiírod.

Egyébként én 2 hete vettem egy fekete 108-ast, ma jöttek meg az írható Verbatim + -os lemezeim.
Eddig csak újraírhatóval próbálgattam a másolást, lévén ez az első DVD íróm.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#323 Felhasználó inaktív   SirMatula 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 04. 21:05

Köszi a segítséget, meglesem a programokat.

Most jutott eszembe: ma láttam fekete 108-ast egy árlistán:

Link
Abit NF7-S 2.0, AMD2500+, 512MB DDR3200, Abit FX5600DT 256MB, Maxtor 6 Y120M0 S-ATA, Sound Blaster Live 5.1, Samsung SW-216, Asus E616, Pioneer 108DVR, Azona 400W

#324 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 21:51

20 perc az írás időtartama négyszeres sebességgel.

Nálam csak 14-15 perc egy full DVD-t megírni 4x attól függ hogy + vagy - :) Sok egy kicsit az a 20 :)

#325 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 22:08

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 0:04

Latott mostanaban valaki fekete 108-at a boltokban?

Nekem sikerult egyet szereznem, de masnap mar nem tudtam volna vinni, olyan gyorsan elfogytak... :eek:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#326 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 07:42

Nos van egy érdekes problémám.
Megírtam eddig három filmet, és gondoltam Nero CD speed-el eellenőrzöm őket, viszont az indítás gomb teljesen szürke marad, hiába van benne a lemez a driveban. Kipróbáltam adat DVD-vel is, és az eredmény ugynaz:
Kép

Bezzeg CD-R CD-RW CD-ROM az simán megy, ott el tudom indítani
Mi lehet a baj?

Egyébként kicsit viccesnek tartom, hogy egy ilyen író nem tud C2 hibákat visszaadni, ráadásul az infotools azt írja rá, hogy képes.. :rolleyes:

#327 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 08:32

Idézet: PeC - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 8:42

Nos van egy érdekes problémám.
Megírtam eddig három filmet, és gondoltam Nero CD speed-el eellenőrzöm őket, viszont az indítás gomb teljesen szürke marad, hiába van benne a lemez a driveban. Kipróbáltam adat DVD-vel is, és az eredmény ugynaz:

Miért nem DVD Speed-el próbálod?  :think:
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#328 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 11:44

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 9:32

Miért nem DVD Speed-el próbálod?  :think:

lehet, hogy én vagyok a láma :lama:, de nekem a nero (6.3.1.25 ultra) toolkitjében csak Nero CD-DVD speed van, és Drivespeed és az Infotools.

elindításkor ez jelenik meg:
Kép
és itt az extra/lemezminőség tesztet választom.
Nem tudok róla, hogy külön lenne progi DVD-hez is, én azt hittem egybe van.
Mellesleg a lemez ellenőrzés része megy, ha kiválasztom a felület vagy a fájl ellenőrzést.
Mi lehet a baj?

#329 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 11:59

Sorry, az előbb nem figyeltem hogy csak a Quality tesztel van problémád.  :) Sajnos a quality test nem működik minden íróval.

http://www.cdspeed20...=cdspeed30.html
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#330 Felhasználó inaktív   SirMatula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 12:51

Idézet: justme - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 21:51

Nálam csak 14-15 perc egy full DVD-t megírni 4x attól függ hogy + vagy - :) Sok egy kicsit az a 20 :)

Jó-jó. Nekem is csak max 15 perc kell hozzá. Kicsit lódítottam...

Amúgy néztétek a linket, hátha nekik van fekete 108-uk.
Abit NF7-S 2.0, AMD2500+, 512MB DDR3200, Abit FX5600DT 256MB, Maxtor 6 Y120M0 S-ATA, Sound Blaster Live 5.1, Samsung SW-216, Asus E616, Pioneer 108DVR, Azona 400W

#331 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 14:53

Idézet: vatom - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 9:28

Nálam ugyanez a probléma, így maradtam a 6.0.0.0. verziónál.

Probáld  ki a nero 6.3.1.25 verziót abbol mintha kimarad volna ez a funkció!Most tökéletesen tudok másolni lemezeket! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#332 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 14:57

A Nero DVD-5 másolási problémája nem minden verzió esetén jön elő és nem kizárólag a Nero programhibája, hanem sok meghajtó esetében a firmware-től is függ, hogy milyen választ ad a drive a forrás meghajtóban lévő lemez tulajdonságainak lekérdezésekor: egy csomó meghajtó ROSSZUL értelmezi és küldi a lemez CPRM állapotát (hogy másolásra jogosult-e a lemez), és a Nero ez alapján tagadta meg egyes korongok lemásolását - szerintem a legújabb verzió már abszolút helyesen dolgozik még az eddig problémás meghajtó-kombinációkkal is.

#333 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 16:42

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 12:59

Sorry, az előbb nem figyeltem hogy csak a Quality tesztel van problémád.  :) Sajnos a quality test nem működik minden íróval.

http://www.cdspeed20...=cdspeed30.html

Na tök jó, eddig én sem figyeltem, hogy senki nem a minőség tesztet futtatta az írón.
Hát ez azért baromi jó, én meg itt görcsöltem vele, már nem tudtam, hogy mi a gond. :think:
Na mind1, azért kösz ia gyors választ :up: 

#334 Felhasználó inaktív   bagyesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 06. 22:27

Sziasztok!

Segítsetek ha tudtok!
Nemrég vettem az írómat. 1-2 4x-s írás után frissítettem a fw-t 1.06-ról 1.14-re. Utána vettem ARITA DVD-R 8x lemezt. Nem hajlandó 8x-osan megírni és az írót is csak 4x-esnek látja. Előtte SONY DRU 510 A-m volt. Mi lehet a gond? HELP!!!!!!!!!!

#335 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 10:38

Idézet: uboat - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 13:53

Probáld  ki a nero 6.3.1.25 verziót abbol mintha kimarad volna ez a funkció!Most tökéletesen tudok másolni lemezeket! :)

Talán most már megpróbálom az új verzót. Esetleg már normális DVD-videot is ír az új verzió mappákból? :confused:  Erre eddig a Pinnacle Instant CDDVD legújabb verzióját használtam. 6.0.0.0 Neroval mappából írt filmet a Dimarsonom nem szerette. Minden másban oké volt.

#336 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 22:47

Sziasztok, nemrég vettem ilyen írót (Pioneer 108) és gondoltam megosztom a tapasztalataimat veletek. Van egy másik régebbi Pioneer A06 -osom is, így mint látszik elég márka hű vagyok, bár ezt nem bántam meg :) Szóval először is nagyon kellemes meglepetés az olvasási sebesség. 16-17 MB/s DVD+/-R -ről, ami hatalmas előre lépés az A06 után. Persze márkás lemezeket használok: TDK, SONY, VERBATIM, EMTECH, PLATINUM DVD-R / DVD+R. Másik hogy újraírható DVD+RW -k esetén is olyan 10-13 MB/sec sebesség olvasásnál, ha 4x-es a lemez, ha 2.4x-es akkor valamivel lassabb az olvasás róla. Másik kellemes tapasztalat, hogy beolvassa azokat a régi Princo lemezeket, amiket haverjaim írtak és az A06-osom már nem olvas. Persze nem egetrengető sebességgel, hanem olyan 1 MB/sec -el, de ez nagyon jó, pedig ezeket a Princo-kat már az A06-osom, meg haverjaim NEC ND2510-ese és egy LG4120-as sem olvasta már.

Írás és alapanyag minőségét én ugy szoktam tesztelni, hogy van egy régi Hitachi DVD-ROM-om, GD7000-es és hát elég öreg szegény, finnyás a lemezekre és ugy vagyok vele, hogy amit ez beolvass az már nem rossz. Na kérem szépen, ez nem olvasott sok TDK DVD-R lemezt, meg nem nagyon olvassa a noname lemezeket, vagy a túl gyorsan írt lemezeket se. Pl TDK DVD-R (nem tudom milyen sorozat és mediakód) 2x írva nem tetszett neki. De pl DVD+R-eket komálja. Na most Platinum DVD-R 8X-os lemezt (Ritek G05) 12x-esen megírva az új írommal olvashaztó ebben az öreg DVD-ROM-ban és nem csak hogy olvasható, hanem maximális sebességgel olvassa, amit szegény bír. Ez nálam azt jelenti, hogy jobban megírja a 108-as írom a Platinum DVD-R lemezt 12x-esen, mint az A06-osom 4X-esen, utobbi esetben sem olvassa ilyen gyorsan ez a DVD-ROM a megírt lemezt, mint az újjal írva 12x-esen.

Amugy a legújabb hivatalos 1.14-es firmware-t használtam. Nemsokára írok egy DVD+R9 lemezt, (Verbatim), majd annak az eredményéről is beszámolok. Egyenlőre ennyi.

#337 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 10:02

Justme: Kösz a tapasztalatokat. Sirály! Nekem Pioneer 107D van, de már kezdek beizgulni a 108-asra is...
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#338 Felhasználó inaktív   nemeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 17:42

Érdekes dolog

Nekem is Pio108-asom van, persze legújabb fimwarerrel (1.14), vettem fain Verbatim Dula-Layer lemezt jó drágáért persze (2 e), de amikor a Néro (6.3.0.3) írnék egy bazi hosszú filmet, akkor a következő probléma merül fel:
A disc infóban korrektül látja a disc méretét, da már gyanús, hogy 4x írást felajánlja a 2,4x korongra.
Írás indításakor reklamál, hogy a megadott írnivaló nem fér rá a korongra. Azaz a összeállított 7GB nem megy rá a Verbatim 8,5GB DVD+R Dl lemezre.

Valakinek van javaslata azt megköszönöm!

Jelenleg az új Néro verziót töltöm, hátha azzal meni fog!

#339 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 18:12

Idézet: nemeti - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 18:42

Érdekes dolog

Nekem is Pio108-asom van, persze legújabb fimwarerrel (1.14), vettem fain Verbatim Dula-Layer lemezt jó drágáért persze (2 e), de amikor a Néro (6.3.0.3) írnék egy bazi hosszú filmet, akkor a következő probléma merül fel:
A disc infóban korrektül látja a disc méretét, da már gyanús, hogy 4x írást felajánlja a 2,4x korongra.
Írás indításakor reklamál, hogy a megadott írnivaló nem fér rá a korongra. Azaz a összeállított 7GB nem megy rá a Verbatim 8,5GB DVD+R Dl lemezre.

Valakinek van javaslata azt megköszönöm!

Jelenleg az új Néro verziót töltöm, hátha azzal meni fog!

Igen jól teszed, mindenképpen a legujabb nero kell hozzá, nem szabad régebbivel írni, 1. mert nem lehet, akkor még nem volt dual layer elterjedőben, nem használta 2. amikor már használta, akkor is rosszul. A legújabb nero kell mindenképpen!

Aztán meg azt tudnod kell,  hogy erre a lemezre lehet 4x írni. A Pioneer hivatalosan is engedélyezi a firmware-ben e lemez 4x írását. Ez azért van mert nagyon jó minőségű a lemez és nincs semmi gond vele ha 4x írod.

#340 Felhasználó inaktív   nemeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 19:51

Igazad volt, így jó.

Írtam filmet, minden beolvassa. A rétegváltást is alig észrevenni.

Mindenkinek ajánlom az írót.

köszi

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »