HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A08 & DVR-108 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A08 & DVR-108 Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   sityak2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 09:56

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 20:53

de miért kell 8x lemeznél a 12x-es sebességet erőltetni?

Nem kell erőltetni a 8X-osnál nagyobb sebességet, de ha az írás tulajdonságainál a max sebességet állítom be, akkor így írja meg, és teljesen tökéletes lesz. minden hiba nélkül.
Ez is jó kérdés lenne: Miért kell erőltetni egy 1700+-os procinál, hogy 2400+-ként fusson?
Máskor írj privit ha ilyen topiképítő hozzászólásod van.
ABIT NF7-S v.2,AMD ATHLON XP 1800+ @ 2GHz, Aerocool ht-101, HIS Radeon 9500@, Corsair CMX 512-3200LLPT,IBM 80Gb 7200rpm ,HITACHI 120GB 7200rpm SATA, Pio 108, LG 52x24x52x, 17" GABA

#542 Felhasználó inaktív   nemeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 11:47

Hali!

Firkálgattam 108-as íróval (1,14 Filmware, Néró 6.3.1.25) Verbatim Dual Layeres lemezre, de valami még nem koser. A PC-n faintosan működik, de az asztali lejátszókban (JVC, PIONNER, SONY) is korrektül meg lehet nézni a filmet, de ha tekerni akarok és rögtön meg is áll a film (lefagy), és csak a stop gomb segítségével lehet kilépni a megfagyásból.
Ha valakinek van tapasztalata Pioneer108 kontra Dual Layer lemezek írásáról, szívesen veszem, mert még drága dolog kísérletezni a DL lemezekkel.

Köszi, Üdv

#543 Felhasználó inaktív   nemeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 11:49

Ja és elfelejtettem leírni, hogy volt olyan írás ami ezt a hibát a lejátszóban nem produkálja.
Valami szabvány beállításra gondolok.

#544 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 12:52

Idézet: sityak2000 - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 10:56

Nem kell erőltetni a 8X-osnál nagyobb sebességet, de ha az írás tulajdonságainál a max sebességet állítom be, akkor így írja meg, és teljesen tökéletes lesz. minden hiba nélkül.
Ez is jó kérdés lenne: Miért kell erőltetni egy 1700+-os procinál, hogy 2400+-ként fusson?

OK, a Te döntésed, hogy az elméleti sebességnél gyorsabban írd.
Én viszont még mindig kíváncsi vayok, hogy miért jó, ha valaki az adatait kockáztatja ezzel. :rolleyes:
Mert hogy próbaként megírja, az ok, na de hogy rendszeresen.
Tudom, hogy a max sebesség beállításával is megírja, az erőltetést nem erre értettem
A proci hasonlat nagyon is sántít, mert ott vagy működik _stabilan_ vagy nem (itt most ne menjünk bele a stabilnak látszó húzott prociból eredő adatvesztésbe). Írott anyagnál viszont majd csak az idő dönti el, hogy megérte, vagy nem, jó lett-e vagy nem.  :omg:

És nem, az ilyen jellegű kérdéseket nem privátban kell megkérdezni, mert ha valaki elolvas egy hozzászólást, ahol csak annyi van, hogy "dejó ezt meg ezt ennyivel gyorsabban megírtam, mint ami rá volt írva", akkor abból valaki még nagyon megszívhatja. Mert azért az elég sazr dolog lehet, ha valaki megírja a biztonsági mentését, tele fontos adattal, akkor még olvassa is, nyugotan alszik, merthogy ezt olvasta a fórumon, hogy ez így jó, aztán meg néhány hónap múlva néz, hogy miért nem tudja beolvasni.
_Ezért_ kell ezt itt megbeszélni, mert szerintem ezis "topicépítő".  :reklamacio:
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#545 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 13:38

Idézet: sityak2000 - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 9:56

Honnan tudod, hogy tökéletes lesz? Sikerült visszaolvasni rögtön az írás után? És mi lesz egy hónap, vagy egy év múlva? Az optikai adattárolással kapcsolatos eddigi tapasztalatok szerint nem célszerű kihasználni (vagy túllépni) az adathordozók maximálisként megjelölt írási sebességét.

Idézet

Nem hiszem, hogy mikroprocesszor frekvenciájának növelése megfeleő analógia a fizikai adattároló egységbe optikai úton rögzített jelek sebességének növelésével.

#546 Felhasználó inaktív   sityak2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 16:41

Jól van! Igazatok van.
Kedves Pec és PPéter teljesen igazatok van abban, hogy fölösleges gyorsabban megírni egy lemezt az ajánlott sebességnél és SENKI NE TEGYE KOCKÁRA fontos adatait azzal, gyorsabban írja meg a dvd-t mint amire azt az alapanyagot tervezték.

:offtopic:
Én részemről annyit teszek meg a dologért, hogy a fontos dolgaimat minőségibb lemezekre írom (TDK, VERBATIM). De én csak annyit tettem, hogy kérdeztem valamit amire Pew válaszként azt írta, hogy minek gyorsabban megírni egy lemezt. Ez nem válasz az én eredeti kérdésemre. Ehelyett azt is írhatta volna, hogy:
Srácok vigyázzatok azért a gyorsan pörkölt lemezekkel, mert kockára teszitek az adataitokat!
Ez az első és utosó, hogy résztveszek ilyen szőrszálhasogatásban. Én voltam a hülye, hogy reagáltam Pec hozzászólására.
'szal remélem szent a béke, és ezen mondatom végi ponttal lezártuk a témát.
üdv:sityak2000
ABIT NF7-S v.2,AMD ATHLON XP 1800+ @ 2GHz, Aerocool ht-101, HIS Radeon 9500@, Corsair CMX 512-3200LLPT,IBM 80Gb 7200rpm ,HITACHI 120GB 7200rpm SATA, Pio 108, LG 52x24x52x, 17" GABA

#547 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 14:38

Honnan tudod, hogy tökéletes lesz? Sikerült visszaolvasni rögtön az írás után? És mi lesz egy hónap, vagy egy év múlva? Az optikai adattárolással kapcsolatos eddigi tapasztalatok szerint nem célszerű kihasználni (vagy túllépni) az adathordozók maximálisként megjelölt írási sebességét.
Nem hiszem, hogy mikroprocesszor frekvenciájának növelése megfeleő analógia a fizikai adattároló egységbe optikai úton rögzített jelek sebességének növelésével.

Hát a 8x-es Platinum  R+a  NÁLAM 12-szeres írásnál adja a legjobb görbét. Én  először 12-szeres írtam, mondván kipróbálom, mi az igaz a mende-mondákból (mármint, hogy lehet gyorsabban is írni), ill. hogy ha elrontja, egyet kibirok. Aztán  a görbe nem igazán tetszett, mert a vége felé (4GB felett) csúnya lett a grafikon,volt jónéhány helyen sebbességcsökkenés. Na mondom, akkor írjuk 8x-en. DE A GRAFIKON MÉG ROSSZABB LETT. Végül megírtam, 4x-en, mondvan a szép egyenes vonal nekem fontosabb. Erre a végére teljesen leesett a sebesség. Tiszta depi lettem. Egyrészről mindenki, azt mondja, hogy a kelleténél gyorsabb írás árt a minőségnek. Ez így logikus is lenne, de hát a "csúnyább" (több és nagyobb lassúlásokat tartalmazó grafikon), nem éppen hogy azt mutatja, hogy baj van a minőséggel? Én kvázi kényszerből írtam az edigieket (az első kivételéve) 12x-en, bármilyen hihetetlenül is hangzik.

PPeter: Azt hiszem, jogosan teszem fel a kérdést: most az elméletnek higgyek (gyorsabb írás --> rosszabb minőség),  vagy a szememnek: (gyorsabb írás--> szabályosabb grafikon --> jobb minőség)  :confused:  Én sajnos nem tudok PI/PO (vagy milyen) értékeket mérni, így jobbára a grafikont sasolom.

Szerkesztette: Martin 2004. 11. 09. 21:24 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#548 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:32

Idézet: Martin - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:20

Hát a 8x-es Platinum  R+a 12-szeres írásnál adja a legjobb görbét. Én  először 12-szeres írtam, monndván kipróbálom mi az igaz, a mende-mondákból, ill. hogy ha elrontja, egyet kibirok. Aztán  a görge nem igazán tetszett, mert a vége felé (4GB felett) csúnya lett a grafikon,volt jónéhány helyen sebbességcsökkenés. Na mondom, akkor írjuk 8x-en. DE A GRAFIKON MÉG ROSSZABB LETT. Végül megírtam, 4x-en, mondvan a szép egyenes vonal nekem fontosabb. Erre a végére teljesen leesett a sebesség. Tiszta depi lettem. Egyrészről mindenki, azt mondja, hogy a kelleténél gyorsabb írás árt a minőségnek. Ez így logikus is lenne, de hát a "csúnyább" (több és nagyobb lassúlásokat tartalmazó grafikon), nem éppen hogy azt mutatja, hogy baj van a minőséggel? Én kvázi kényszerből írtam az edigieket (az első kivételéve) 12x-en, bármilyen hihetetlenül is hangzik.

PPeter: Azt hiszem, jogosan teszem fel a kérdést: most az elméletnek higgyek (gyorsabb írás --> rosszabb minőség),  vagy a szememnek: (gyorsabb írás--> szabályosabb grafikon --> jobb minőség)  :confused:  Én sajnos nem tudok PI/PO (vagy milyen) értékeket mérni, így jobbára a grafikont sasolom.

Írtam már erről is korábban. Én elhiszem, hogy ezt látod és ebben az esetben igazat kell adjak neked. De a lemezek többségénél nem így működik. Általában a gyorsabb írás (különösen egy lemez ajánlott maximális írási sebességénél nagyobb írási sebesség) rosszabb minőséget ad, mint a lassabb (nem feltétlenül a leglassabb) írási sebesség. Vannak azonban kivételek. Hogyan lehetséges ez? Például könnyen előfordulhat, hogy az adott  lemezen vannak helytelenül megadva a 4x-es és 8x-os sebességhez tartozó kalibrációs értékek, ezért egyedül a 12x-es írással lesz igazán jó az írási minőség, mert az ahhoz tartozó értékek stimmelnek a leghobban a média fizikai paramétereihez. Ugyanígy, az író firmware-ében is szerepelhet rossz írási stratégia egy lemez lassabb írási sebességéhez, ugyanakkor jó adat a gyorsabb íráshoz. Addig amíg 20 féle lemezből 19 esetében a lassabb írási sebesség ad jobb értéket, addig egy-egy ilyen kivételes eset miatt nem szabad arra gondolni, hogy ez minden lemezre/íróra vonatkozik. Például kipróbáltad a megírt lemezeket más meghajtókban is? Sokszor előfordul, hogy egy-egy lemez megírása és sikeres visszaolvasása (az íróval) nem garantálja a más meghajtókban való használhatóságot és fordítva: van olyan író, ami nem olvassa vissza az általa megírt lemezt, de más meghajtók vígan megbírkóznak a feladattal.

#549 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:14

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:32

...

Magyarul a kutya sem tudja megmondani, mi az a sebesseg, amivel irva egy lemezt minden olvaso beolvas.

#550 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:36

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 23:14

Magyarul a kutya sem tudja megmondani, mi az a sebesseg, amivel irva egy lemezt minden olvaso beolvas.

Azt sem, hogy a ma vett lemezek meddig fogják megtartani az adattartalmat. Arról van tapasztalat, hogy mely lemezek azok, melyek még 1 évig sem valószínűleg, de hogy a többi meddig..... .

Sok a megválaszolatlan kérdés, a DVD macerásabb mint a CD. Alapjaiban. Mert az is kérdéses, hogy a ma megírt lemezen meddig is marad meg az adat, gondolok itt a márkás kategóriájú lemezekre is. Ez pedig elég fontos szempont.

Szerkesztette: Macska 2004. 11. 09. 22:39 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#551 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 12:43

Noshat, ma beruhaztam egy ilyenbe... Mindjart be is uzemelem... :)

#552 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 13:39

Egyelore szepen muzsikal...
Hamarosan beleizzitok egy ujabb fw-t is...  :think:

#553 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 13:55

Nah, mar be is egettem a 1.14-est...
Huh... :)
Picit jobb lett. ;)
Elozoleg az 1.06-os volt bent...

#554 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 16:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:32

Írtam már erről is korábban. Én elhiszem, hogy ezt látod és ebben az esetben igazat kell adjak neked. De a lemezek többségénél nem így működik. Általában a gyorsabb írás (különösen egy lemez ajánlott maximális írási sebességénél nagyobb írási sebesség) rosszabb minőséget ad, mint a lassabb (nem feltétlenül a leglassabb) írási sebesség. Vannak azonban kivételek. Hogyan lehetséges ez? Például könnyen előfordulhat, hogy az adott  lemezen vannak helytelenül megadva a 4x-es és 8x-os sebességhez tartozó kalibrációs értékek, ezért egyedül a 12x-es írással lesz igazán jó az írási minőség, mert az ahhoz tartozó értékek stimmelnek a leghobban a média fizikai paramétereihez. Ugyanígy, az író firmware-ében is szerepelhet rossz írási stratégia egy lemez lassabb írási sebességéhez, ugyanakkor jó adat a gyorsabb íráshoz. Addig amíg 20 féle lemezből 19 esetében a lassabb írási sebesség ad jobb értéket, addig egy-egy ilyen kivételes eset miatt nem szabad arra gondolni, hogy ez minden lemezre/íróra vonatkozik. Például kipróbáltad a megírt lemezeket más meghajtókban is? Sokszor előfordul, hogy egy-egy lemez megírása és sikeres visszaolvasása (az íróval) nem garantálja a más meghajtókban való használhatóságot és fordítva: van olyan író, ami nem olvassa vissza az általa megírt lemezt, de más meghajtók vígan megbírkóznak a feladattal.

Köszi, PPeter! Most tulajdonképpen meg isnyugttál, meg nem is.
Egyrészt igen, mert mégis csak érdemes volt a józan paraszti eszemre hallgatni.  :)  Másrészt viszont nem, mert válaszodból az derül ki, hogy vagy a lemezzel vannak gondok, (hiszen a görbe EGYETLEN ESETBEN SEM volt olyan jó, mint pl. a RIDATÁ-nál, vagy az ÍRÓ-LEMEZ PÁROSÍTÁSSAL. Mert ugye egy friss írásnál elvárható lenne a tökéletes görbe (ill. egyenes).  Viszont az is igaz, hogy csak 12X sebessség körül jött a csökkenés, mert ha az ASUS-al olvastam, annál csak 10X-ig gyorsult az olvasás, és ott szabályos volt a grafikon. Visszaolavastam a lemezt egy PIO107-es íróval, és elég érdekes képet kaptam: a zöld vonal egyenes volt (2.68-as konstans olvasási sebesség, a sárga vonal, meg logaritmikusan csökkent. Amit vesztett az író a fordulatszám csökkenése miatt, azt viiszanyerte azzal, hogy a külső részeken nagyobb az olvasási sebesség. 
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#555 Felhasználó inaktív   OldItyu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 10. 20:06

Helló!

Kapható ez a dvd író valahol sulinetben?

#556 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 20:23

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 14:55

Nah, mar be is egettem a 1.14-est...
Huh... :)
Picit jobb lett. ;)
Elozoleg az 1.06-os volt bent...

Melyik raktárban porosodott ez az író? :D
Én a múlt héten vettem, októberi gyártású, 1.14-es FW-rel (amit persze azóta már lecseréltem).

#557 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 22:54

Az lenne a kerdesem, hogy tudtok-e vmi progit 108-hoz amivel lehetne varialni a sebesseget olvasasnal. Konkretan arra kellene, hogy ha beteszek egy audio lemezt akkor azt ne 40x sebesseggel porgesse folyamatosan. Uj Nero Drivespeedje nem volt jo, CD Bremsevel sem jartam sikerrel... :confused:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#558 Felhasználó inaktív   tom35 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 11. 10:18

Sziasztok!

Én is beszereztem egy ilyen írót. Rögtön feltettem hozzá az 1.14-es firmware-t, majd az új Nero-t (6.3.1.15). Szerettem volna vele írni egy audio-cd-t. Én ezt 8x szoktam meg. Viszont nem ajánlotta fel alapból a 8x se a 12x írási funkciót. Helyettük volt 10x.  A gyártó honlapján viszont ezek az értékek szerepelnek, míg a 10x nem (csak RW esetében, viszont én sima CD-R-t használtam). Mi lehet a gond? Nálatok rendesen működik? Ha tudtok, kérlek segítsetek nekem.

#559 Felhasználó inaktív   kryst 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 11:44

Üdv.Ilyen Hackelt FW-t honnan lehetne leszedni a 108-as DVD íróhoz?Thx.

#560 Felhasználó inaktív   Hyder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 12:28

Idézet: kryst - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 10:44

Üdv.Ilyen Hackelt FW-t honnan lehetne leszedni a 108-as DVD íróhoz?Thx.

v1.14 (RPC-1 + unlock ripping speed only)

v1.14 (RPC-1 + unlock ripping speed + 8x, 12x and 16x for MANY DVDs medias)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.