Van egy kis problémám. A Pioneer 108-as írómba betettem 4 fajta ÜRES DVD lemezt (Verbatim 8X DVD-R nem egy hengerből, Traxdata DVD-R 4X G04, Fujifilm 8X DVD+R (TY), Ridisc 8X DVD-R (MCC) és a Windows-nak az a DVD lejátszó, író progit felajánló progija nem jön fel, pedig úgy emlékszem mindig feljön, bármilyen lemezt rakok az íróba.
Az eset a következő. Ridisc MCC-re írtam volna, feltünt, hogy ez a progi nem jött fel az elején (utálom egyébként), nem törődtem vele, viszont az írásnál a Neróval Lézerkalibrációs hiba, meg lemezfelismerés probléma. Az író elindul, mikor beteszem az üres lemezeket, de mintha "kínlódna", szóval nem olyan mint szokott lenni, nem jön fel automatikusan semmilyen progi, pedig lemezt tettem az íróba. Normál XP beállítások, nem kapcsoltam ki semmit. Nem akarok több lemezzel próbálkozni, mivel szerintem elszúrja az írást.
Verbatim újraírhatónál (DVD-RW) sem jön fel ez a progi, de legalább csinál valamit, mert a Windows saját íróprogi felajánlása feljön, míg a sima ÜRES DVD-nél semmi nem történik.
Megírt Verbatim DVD-R-nél a DVD speed test végigfutott gond nélkül, tehát olvasni tud szerintem.
Az író garanciális. Még megnézem a kontaktusokat IDE kábel, de nem hiszem. A rendszer látja a Pioneer 108-at, Firmware 1.20. Haldoklik a Pioneer 108-am???
Ha valaki benéz, tegyen már be egy ÜRES lemezt, nézze meg reagál e a WinXP valamit, mert az a gyanum, hogy az üres DVD-t nem ismeri fel az íróm, a DVD RW-re legalább reagál valamit a rendszer. Bocsi, de kicsit ideges vagyok, ezért nem szakszerűen írom le a gondomat, de valami nem stimmel szerintem.