HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 20. 14:52

Nagyon sok olyan film is készül, amiből többet is ki lehetne hozni. Sztem ilyen lesz az AvP, kiváncsi vagyok rá, előre nem írom le, de nem is várok csodát tőle, pedig egy nagyon jó filmet lehetne csinálni belőle.

Mondjuk azért az is tetszik, hogy most készül a Catwomen. Ugye az előzetesben benne volt az is, hogyan lett vadmacska a kis titkárnőcskéből. A mókás az, ha valaki emlékszik, ezt a Batman visszatérben már láttuk :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#22 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 17:32

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 13:52

Nagyon sok olyan film is készül, amiből többet is ki lehetne hozni. Sztem ilyen lesz az AvP, kiváncsi vagyok rá, előre nem írom le, de nem is várok csodát tőle, pedig egy nagyon jó filmet lehetne csinálni belőle.
...

Jaja! Az Underworld is tök jó alapötlettel indult, és mekkora hülyeség lett belőle. Horrornak nevetséges, vígjátéknak gyenge.  :D
Egyébként egyszer valaki már jól megmondta, hogy azért ilyen béna a hollywoodi filmek legtöbbje, mert a mozik közönségének jelentős hányada a 12-14 éves korosztályból kerül ki.
Nekik nem lehet ám látványszegény meg túl bonyi történetű filmeket adni, mert nem jön a pénz! :rolleyes:
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#23 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 18:18

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 18:32

Jaja! Az Underworld is tök jó alapötlettel indult, és mekkora hülyeség lett belőle. Horrornak nevetséges, vígjátéknak gyenge.  :D
Egyébként egyszer valaki már jól megmondta, hogy azért ilyen béna a hollywoodi filmek legtöbbje, mert a mozik közönségének jelentős hányada a 12-14 éves korosztályból kerül ki.
Nekik nem lehet ám látványszegény meg túl bonyi történetű filmeket adni, mert nem jön a pénz! :rolleyes:

Underworld annyira nem volt tré film szerintem, bár olyan überf*szának sem mondanám, olyan este megnézhető kategória :) Mondjuk a Pengéktől elég messze van :D A Van Helsingtől voltam kiborulva, az valahogy a nagyon f*s kategóriába tartozik. Hála Istennek nem dobtam ki pénzt rá :D

Az mondjuk fölöttébb érdekes, ha a 16+os filmet a 12-14 éves korosztálybak szánják :D
Mondjuk az is jelent valamit, hogy a Mátrix trilógia ugye kultuszfilm, az első részét 3 részletben sikerült végignézni, majd elaludtam rajta, a másodikat végig röhögtem, a harmadikat dettó :D
Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de ha a többi kultuszfilmet megnézzük az 50es évektől felfele, valahogy a Mátrix nem igazán egy olyan film, ami megérdemli :D

Az emberek is kezdenek úgy lenni ezzel, hogy beülök a moziba nem akarok gondolkodni. Mert én már egy rahedli művészfilmet láttam, amikben sokszor még a háttérben elhelyezett gumióvszernek is hatalmas a jelentősége, csak én valahogy nem akarom megfejteni. Nem akarok órákat agyalni rajta, hogy az a mondat miért volt benne a filmben, amikor nem is illik oda. Mondjuk azért a ló túloldára sem kéne átesni, hogy a történet kb fél perc alatt elmondható, de a teletűzdelt effektek miatt 3 és fél óra a film.

Szerintem a kiadók is igénytelenné vállnak, egyre inkább azt nézik, hogy tudnak minimális befektetéssel nagyot kaszálni. Ott van pl a Gyűrűk ura. Nem igazán tudom az a cég (asszem warner) hogy gondolta, hogy egy estés filmben szépen összefoglalja a filmet. Így is kimaradt belőle jó pár dolog. Ha mondjuk ezt 120 percben próbálják összefoglalni, akkor kb katasztrófa határait súrolja a mű. Szerencsére PJ talpraesett kis golyó :D
Tipikus példa erre a Háború a Földön c. film. A könyv 1XXX oldalas, erre csinálnak belőle egy 100 perces filmet. Iszonyatos csalódás volt, amikor megnéztem, majdnem elsírtam magam. Az egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam és csináltak belőle egy olyan filmet, hogy komolyan mondom kár volt elpazarolni rá a filmet és életemből azt a 100 percet.

Szerkesztette: BoGab 2004. 07. 20. 18:21 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#24 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 20:18

Az Underworldöt én nem bírtam végignézni, vagy 10 percet láttam az elejéből, aztán delete. Pedig egy gyengébb filmet is meg szoktam nézni, már csak a magyar vonatkozás miatt is, nade ebben még az sem bírt rávinni, hogy végignézzem.

A Penge az tényeg film, a második része viszont fele olyan jó sem lett mint az első, kiváncsi vagyok mit hoznak ki a harmadikból, de bármilyen az előszele, már csak Jessica Biel miatt is megnézem :D

A Mátrix nem egy rossz film, kultuszfilmnek túlzás nevezni, hacsak nem a special effektek tekintetében.

A Gyűrűk ura nem nagyon tetszett, szvsz talán a két torony állt a legközelebb a könyvhöz, a másik kettő nagyon sok helyen eltért, és ezért nem tetszett.

A művészfilmekkel úgy vagyok, hogy nem tudom mi az, az egyik kedvenc filmemre, azt mondják az művészfilm, jó, biztos igazuk van :D De én nem tudom mitől az, vagy nem az valami.

#25 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 21:04

Kb ezért hallgatom apám lemezeit, meg régi "jól bevált" zenéket. Azok garantáltan jó zenék.
Igaz, ha valami nagyon tetszik, akkor azt megveszem. pl 97-es Karthago koncertalbumért
képes voltam kiadni majd' 7 ezret. De sokszor vagyok úgy hogy végigsétálok egy lemezboltan,
egy csomó cd van amit megvennék, mert érdekel, kíváncsi vagyok rá, de azért nem fogok 5-6 ezret kidobni, hogy adott esetben meghallgatom egyszer mert nem tetszik.
Ellenpélda: Vedre Joe lemeze. kiadta magánkiadásban, neten megrendelheted, 1000 forint, meg postaköltségért a tied. Ennyit áldozok arra, hogy "kipróbáljam" tetszik-e az előadó. (Tetszik... :D )
mt

#26 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 22:17

Idézet: m-t - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 22:04

De sokszor vagyok úgy hogy végigsétálok egy lemezboltan,
egy csomó cd van amit megvennék, mert érdekel, kíváncsi vagyok rá, de azért nem fogok 5-6 ezret kidobni, hogy adott esetben meghallgatom egyszer mert nem tetszik.

Ezzel valahogy én is így vagyok. Egy csomó azért nincs, de 2-3 lemezt mindig látok, ami adott esetben érdekelne, de nem adok érte 5ezret azért, hogy rosszabb esetben 1 meghallgatás után örökre eltűnjön a fiók mélyén.

#27 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 13:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 23:17

Ezzel valahogy én is így vagyok. Egy csomó azért nincs, de 2-3 lemezt mindig látok, ami adott esetben érdekelne, de nem adok érte 5ezret azért, hogy rosszabb esetben 1 meghallgatás után örökre eltűnjön a fiók mélyén.

Stimmel. :up:

Egyébként hülyeségnek tartom, hogy a filecsere miatt nem vesznek meg az emberek filmeket, albumokat. Lehet, hogy csak én vagyik így de ami NAGYON tetszik, ami számomra felejthetetlen, valódi élményt nyújt, nekem alapműnak számít legyen az film vagy zene, azt általában szépen meg is veszem, akkor is, ha le tudom tölteni valahonnan.
42

#28 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 13:40

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 14:27

Stimmel. :up:

Egyébként hülyeségnek tartom, hogy a filecsere miatt nem vesznek meg az emberek filmeket, albumokat. Lehet, hogy csak én vagyik így de ami NAGYON tetszik, ami számomra felejthetetlen, valódi élményt nyújt, nekem alapműnak számít legyen az film vagy zene, azt általában szépen meg is veszem, akkor is, ha le tudom tölteni valahonnan.

Szintén :)

Ami tényleg tetszik megveszem. Legyen zene, játék, film.

#29 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 18:08

Idézet: bean - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 8:01

Hm, nálam a "jól csináltátok srácok" abban nyilvánul meg, hogy beteszek egy öteuróst egy borítékba, írok pár sort, és elküldöm a bandának. Tudom, hogy jobban járnak (sokkal!!), és én is jobban járok... Ez után mondja valaki, hogy a letöltéssel elveszem a banda kenyerét...

:up:

en is gondoltam mar ilyesmire, de a megvalositasig meg nem sikerult eljutnom :respect:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#30 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 19:09

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 19:08

:up:

en is gondoltam mar ilyesmire, de a megvalositasig meg nem sikerult eljutnom :respect:

Én ezt csináltam már akkor is amikor még nem is volt EUR... jó lenne ha minél többen csinálnák ezt, mert akkor a pénzéhes kiadók meg az Artisjus megdögölhetnek, a bandák meg tízszer annyi pénzt keresnek a lemezekkel, mint így. Illetve hát a mostani rendszerben nem is keresnek semmit, hacsak nem ultrahipermegasztárok, mert a stúdió fedezi a a lemezkiadás minden vackát, stúdió, marketing amit akarsz cserébe viszont szinte semmit nem lát a banda a lemezbevételből. Mehetnek koncertezni.

#31 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 00:35

Idézet: bean - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 20:09

Én ezt csináltam már akkor is amikor még nem is volt EUR... jó lenne ha minél többen csinálnák ezt, mert akkor a pénzéhes kiadók meg az Artisjus megdögölhetnek, a bandák meg tízszer annyi pénzt keresnek a lemezekkel, mint így. Illetve hát a mostani rendszerben nem is keresnek semmit, hacsak nem ultrahipermegasztárok, mert a stúdió fedezi a a lemezkiadás minden vackát, stúdió, marketing amit akarsz cserébe viszont szinte semmit nem lát a banda a lemezbevételből. Mehetnek koncertezni.

Miért, szerinted a koncertekből annyira hűde sok jut nekik?
Azt is csinálja valaki. Szponzorok, támogatók egyebek, akik leveszik szépen a maguk részét.
42

#32 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 22. 00:44

Ez az undorító ebben az egészben.
Nagy kiadói gépezetek, amik mögött mára sok-sok Artisjus-hoz hasonló, állami támogatással működő rablóbanda áll. A zenész egy senki, aki mutatja magát, de csak egy kis pont az egészben.
Az összes kiadó saját magát védi ezekkel a szervezetekkel, a filcsere-hálók elleni támadással, azzal, hogy mára a kisembert piszkálják és okolják azért, mert kevésbé megy nekik.

Az igényes mű gyakorlatilag eltűnt, csak múlandó csinált sztárocskák vannak.
A kiadók pedig egész egyszerűen túl nagyra nőttek, s most kétségbeesetten mindenféle agyatlan intézkedéssel, egyéb szerveket is pénzelve, bevonva kapálóznak, hogy fenntartsák ezt az irdatlan nagy médiagépezetet. Közben támadnak mindent és mindenkit, csak éppen azt nem ismerik be, hogy túlnőttek saját magukon, s ezt a szervezetet iszonyú nehéz és egyre nehezebb lesz fenntartani. Ezért  aztán biztos vagyok benne, hogy jönnek majd még sokkal durvább rendeletek, sokkal erősebben fogják támadni az embereket, hogy meglegyen a hasznuk. Közben pedig szorgalmasan tapossák a földbe az embereket, a zenészeket - s azt hiszem, lassan a filmet is, hiszen sajnos a filmek között is egyre ritkább az igényes alkotás.  :(
42

#33 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 07:36

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 1:44

egyre ritkább az igényes alkotás. 

És még ráfogják, hogy ennek az az oka, hogy nincsenek bevételeik, a filecserélők miatt.

#34 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 08:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 8:36

És még ráfogják, hogy ennek az az oka, hogy nincsenek bevételeik, a filecserélők miatt.

Persze, hogy ráfogják. Ráfogni valamire, hogy attól vagyunk szarok, jóval egyszerűbb mint a problémát ténylegesen megoldani, nem?  :(
42

#35 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 09:04

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 1:35

Azt is csinálja valaki. Szponzorok, támogatók egyebek, akik leveszik szépen a maguk részét.

Ha nem magyar előadóról van szó, akkor egy turné alatt sok banda többet keres meg, mint egy lemez kiadásával. Külföldön ez kicsit másképp megy, mondjuk az is iagz, hogy egy ilyen nevenincs buzernyák kidob egy albumot és az eladott lemezek száma übereli a magyar eladásokat, nem azért mintha olyan marha jó lenne, csak nagyobb a közönség.

Magyarországon a tisztelt kiadók botrányos pénzeket zsebelnek be, a jogvédő szervezetekről nem is beszélve. Artisjus matricáját meg ráakasztják egy cd/dvdre és hirtelen 5x annyiba kerül.

Juszt Laci egyik műsorában volt szó egyszer a MAHASZről és az Artisijusról. Nagyon mókás volt, amikor kiderült, hogy az előadónak a saját budija használatáért is jogdíjat kell fizetnie :omg:

#36 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 09:16

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 1:44

Az igényes mű gyakorlatilag eltűnt, csak múlandó csinált sztárocskák vannak.
A kiadók pedig egész egyszerűen túl nagyra nőttek, s most kétségbeesetten mindenféle agyatlan intézkedéssel, egyéb szerveket is pénzelve, bevonva kapálóznak, hogy fenntartsák ezt az irdatlan nagy médiagépezetet. Közben támadnak mindent és mindenkit, csak éppen azt nem ismerik be, hogy túlnőttek saját magukon, s ezt a szervezetet iszonyú nehéz és egyre nehezebb lesz fenntartani. Ezért  aztán biztos vagyok benne, hogy jönnek majd még sokkal durvább rendeletek, sokkal erősebben fogják támadni az embereket, hogy meglegyen a hasznuk. Közben pedig szorgalmasan tapossák a földbe az embereket, a zenészeket - s azt hiszem, lassan a filmet is, hiszen sajnos a filmek között is egyre ritkább az igényes alkotás.  :(

Ezekről a múlandó sztárocskákról jut eszembe. Jön egy ilyen múlandó sztárocska, aki mondjuk évben számítható ideje van a szinpadon. Múlandó sztárocska kistestvére is úgy gondolja, hogy ő is akar egy lemezt. Sztárunk bedumálja kistesóját a kiadóhoz, egy meghallgatásra. Managerek mindenki összegyűl, demot jó esetben meghallgatják, de az esetek többségében nem az érdekli őket, hanem az, hogy a kistesócska hogy néz ki. Megnézik maguknak, lehet-e valamit kezdeni vele. Egybehangzó válasz, hogy igen, elvégre nem rossz bőr, meg ugye a mi kis sztárocskánk hugicája, meglátjuk mit tudunk kihozni belőle. Persze 2 dolog lesz a fontos: 1. Hangoztatni, hogy sztárocskánk hugicája, 2. Mindén kevesebb ruhadarabban gyorsan 4-5 klipet leforgatni.

Mi a teóriájukban a hiba?
Feltételezik, hogy a sztárocska lemezeladásai autómatikusan tépik magukkal a hugicáét is. Másik: Meglátok egy bikinis nőt a TVben énekelni nem szaladok ki azonnal megvenni a lemezét.
Iszonyatos marketing és reklám hadjárat van ezek mögött. Rengeteg pénzt elb*sz rá a kiadó, de mégsem tudják behozni a kiadást, mert az embereknek nem kell a szemét, amit alkottak! Ezt el kéne tudni viselni.

Érdemes megnézni a sokat emlegetett fiú előadó cspoprtokat vagy nem tudom, hogy mondjam. Mekkora tehetségnek tartották őket mind egy szálig. Majd kifolyt a TV meg a média, még a magyaroktól is, hogy kozsó kisfiai milyen iszonyat tehetségesek. Aztán amikor feloszlanak érdemes megnézni hány tud egyedül is kezdeni valamit. De persze a kiadó támogatja, meg dobja rá ki a pénzt, mert már van neve és majd könnyű lesz eladni, de egy frászt, mert mindegyik tehetségtelen idióta :)

#37 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 10:35

Valamennyire témához illik az a kis magánvélemény "cikkem", amit egy kis oldalon, amolyan hobby oldal, felraktam. A formázásért elnézést, de Shadownak jeleztem, hogy baj van az új rendszerrel, ő ugyan is aki a honlapot kódolja, mert az új "patch" hatására a formázás a cikkből eltünt, így nagyon egybe van állva és nehéz olvasni. (Remélem ezt mi hamarabb orvosolja.)

A "cikk": A pénzgyár
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#38 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 12:04

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 1:35

Én már adtam pénzt egy szimpatikus bandának, hogy adjanak ki CD-t szerzői kiadásban, szerveztem nekik koncertet, szóval ismerem ezt a bizniszt, köszönöm. Mondjuk nullszaldóra kijött és rengeteget tanultam.

#39 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 13:18

egen, az valahol röhely, hogy egy együttes a saját számait nem teheti fel netre anélkül, hogy a kidaó ne basztatná őket érte
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#40 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 13:56

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 14:18

egen, az valahol röhely, hogy egy együttes a saját számait nem teheti fel netre anélkül, hogy a kidaó ne basztatná őket érte

Nem a kiadó, ha nincs kiadó, akkor is basztathatja az artusjus, ha te otthon írsz egy számot, azt sem teheted fel a netre, csak ha befizeted a jogdíjat az artusjusnak, amiből ők majd jó esetben 1-2 éven belül neked visszafizetnek 20-30%-ot :omg:

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó