Szamomra megboldogult kozepiskolam minden evben szervezett hajokirandulast Leanyfalura, ahol az elso-masodeves tanulok mintegy ritualeszeruen megjartak a hajoallomas-Vorosko turistautat (sacc/kb 150 ember, de ugye fol-le, tehat egy ponton 300 ember ment at). Felfele nem is volt baj, mikor battyogtunk lefele haverokkal, feltunt, hogy az elottunk tavolabb setalo emberek rapszodikusan futasnak erednek, es valami furcsa oknal fogva eszeveszetten kapaloznak
No, kozelebb erve a "bermuda haromszoghoz" lattam, hogy egy ven, korhadt fatorzs mellett visz az ut, kb. labmagassagban egy nagy ureggel, amit elkezdtem szuggeralni, hatha meglatom a veszelyforrast ido elott, es akkor keruloutat keresek. 2 lepesre voltam mar csak, de darazsak, mehek sehol. Na mondom, biztos csak kilometerhianyuk volt, vagy meginditotta a lejto oket, azert futnak
Meg egyet leptem, ekkor a homlokomnak csapodott egy bugo, morcosnak tuno vad darazs; erre felneztem a labamtol, ahol a lyukban kerestem eddig oket, es a fejemnel korozo 15-20 acsarkodo dog, ami idaig furcsamod elkerulte a figyelmemet (es ezek szerint mindenkiet...), futasra osztokelt engem is, persze uvoltve, kapalozva, ahogy azt illik

Hatam mogott meg hallottam, ahogy haver megkerdi:
"Mi van? Jon az ofo?", aztan azt, ahogy elkezd anyazni mindenki
Persze a tortenetnek nemsok ertelme lenne, ha csipes nelkul megusztam volna... Csakhogy egy alantas peldany a hajamba ragadt (nem ertem, hogy), es ott berregett, es szurkalt, ahogy csak tudott. A kezemben levo uditos flakonnal elkezdtem verni a sajat fejemet, izombol

Gondolom, ertelmesnek neztek a tavolbol figyelok... 10-15 csapas utan abbahagytam, es a doglott peldany enyhe fejrazasra kipottyant a hajambol. A helyi orvosi ugyelet megtelt aznap nebulokkal, es ugy dofkodtek belenk az injekciokat, mint valami kutyaoltason
Kovetkezo evben ugyanannal a fatorzsnel az ut helyett 50m-el arrebb, a susnyasban mentunk inkabb...