HWSW Informatikai Kerekasztal: Rovarcsípések! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rovarcsípések! És kezelésük... Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 23. 12:49

Ilyen téma még nem volt, gondoltam beszélgethetnénk róla. :)

Milyen apropóból nyitottam a topikot?

Szedem a sárgabarackot, hát nem belecsíp az ujjamba egy észrevétlen darázs, ami a barackból táplálkozott? Itt sajog és dagad az ujjam, bár bekentem Fenistil-el, de nem sokkal jobb. :(

Na de a témajavaslat: kit milyen rovar csípett már meg? Milyen tünetekkel járt? Mivel kezelte a csípést?  ;)

Elkezdem én a felsorolást: a mostani darázs, de már jópárszor attakolt méh is (szegények), a hüvelykujjamban van is egy fulllánk öt éves koromból, már nem fog kikerülni onnan, beépült a szervezetembe. :)
De csípett már meg vízicsíbor is, na az piszkosul tud fájni, és bedagad mint az állat! :)

/Szúnyog és pókcsípéseket most nem taglalom, az nagyon kommersz.../

Nálatok mi a helyzet? Valami afrikai szafari során kapott már be valaki egzotikus fullánkot? :D

#2 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 12:51

Engem csak darázs csípett meg 2*. Pár napig viszekett :D
Beírom hogy egyszer belenyúltam egy ecetfának a tüskéjébe, és felkelett vágni a jobb középső ujjamat egy kicsit, hogy kiszedjék :D

#3 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 12:57

Engem csak egy sima őshonos darázs kapott el. Egy repülőmúzeumban, ki volt állítva a placcra egy régi vadászgép. Volt egy ki nyílás rajta, amiben ugyan nem látszódott, de egy méh fészek volt. Persze bele kellet nyúlnom. auu :) Szerencsére volt a közelben valami élővíz szerűség ott hűtöttem.
Akkor még csak kis tudatlan csíra voltam, azóta sokat fejlődtem, úgyhogy mostmár jobban vigyázok  :D

#4 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 13:01

Idézet: zsber - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 13:57

Engem csak egy sima őshonos darázs kapott el...
de egy méh fészek volt. Persze bele kellet nyúlnom. auu :)
...

Most melyik?  ;)

Mondjuk én a méheket sajnálom, mert szegények megmurdelnek a csípés után, meg egyébként is hasznos kis állatok, de a darazsakat rühellem mint a fene. Ráadásul - bár lehet hogy a sajgó ujjam mondatja ezt velem :) - a csípésük is fájdalmasabb mint a méhcsípés. :)

Jut eszembe, a National Geographic Channel-en láttam egy filmet a Japánban őshonos óriás lódarazsakról... brutálisak. :) Állítólag 30-40 darab fél óra alatt kiírt többezer háziméhet, hogy megszerezzék a kaptárjukat... :) Azoknak hogy fájhat a csípése, Jesszus! :(

#5 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 13:04

Idézet: Etele - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 14:01

Most melyik?  ;)

Nem mutatkozott be  :D

egyébként darázs volt

#6 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 13:09

Idézet: zsber - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 14:04

Nem mutatkozott be  :D

egyébként darázs volt

Ezért kérdeztem: ;)  :)

Idézet

Engem csak egy sima őshonos darázs kapott el...
de egy méh fészek volt. Persze bele kellet nyúlnom. auu

Szerkesztette: Etele 2004. 07. 23. 13:09 -kor

#7 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 13:10

Ez a téma egy reklám lesz a rovarrisztók ellen a végén szerintem :D :D

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 23. 13:15

Darázscsípést ecettel kell bekenni, családban allergiásak rá a népek, csípés után doki, meg injekció kellene, de mostanság ecethez folyamodnak, ami be is válik.
Make love not Wor.

#9 Felhasználó inaktív   desolator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 13:27

Madárpók valaki?  :D
Unokatesóm nyaralt Görögországban, éjszaka egy szép, megtermett pók elkezdett érdeklődni az ágya iránt. Nem csípte meg, de felkeltette az egész szállóhelyet a sikításával.  :D
ps.: Amúgy utálok minden ízeltlábút, kivéve a méheket, a pillangókat, szitakötőket... tehát ami hasznos/szép/ártalmatlan. De a szúnyogokat, meg az élesködő rohadt dögöket utálom. A pókokat meg utálom is meg félek is tőlük, főleg az ilyen kövéreket. Például kaszáspók 5 centin belül elmegy. Ja, meg még a gyors pókokat utálom, mert a lomha elől lehet menekülni.  :D A skorpiókat is utálom, de azokhoz még nem volt szerencsém. (ha lesz is hozzá, vagy a mérgétől, vagy a szívrohamtól döglök meg)

Ja, rovarcsípések?  :think: Én meg itt kimerítem a pókszabásúakat...  :think:
noname 1.1p4ß
Több infó? Katt ide!
Fel van töltve az 1.1ß szörnyek nélkül! Jövő hétre szörnyek is várhatók!

#10 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 14:12

Szamomra megboldogult kozepiskolam minden evben szervezett hajokirandulast Leanyfalura, ahol az elso-masodeves tanulok mintegy ritualeszeruen megjartak a hajoallomas-Vorosko turistautat (sacc/kb 150 ember, de ugye fol-le, tehat egy ponton 300 ember ment at). Felfele nem is volt baj, mikor battyogtunk lefele haverokkal, feltunt, hogy az elottunk tavolabb setalo emberek rapszodikusan futasnak erednek, es valami furcsa oknal fogva eszeveszetten kapaloznak  :D
No, kozelebb erve a "bermuda haromszoghoz" lattam, hogy egy ven, korhadt fatorzs mellett visz az ut, kb. labmagassagban egy nagy ureggel, amit elkezdtem szuggeralni, hatha meglatom a veszelyforrast ido elott, es akkor keruloutat keresek. 2 lepesre voltam mar csak, de darazsak, mehek sehol. Na mondom, biztos csak kilometerhianyuk volt, vagy meginditotta a lejto oket, azert futnak  :)
Meg egyet leptem, ekkor a homlokomnak csapodott egy bugo, morcosnak tuno vad darazs; erre felneztem a labamtol, ahol a lyukban kerestem eddig oket, es a fejemnel korozo 15-20 acsarkodo dog, ami idaig furcsamod elkerulte a figyelmemet (es ezek szerint mindenkiet...), futasra osztokelt engem is, persze uvoltve, kapalozva, ahogy azt illik  :D Hatam mogott meg hallottam, ahogy haver megkerdi: "Mi van? Jon az ofo?", aztan azt, ahogy elkezd anyazni mindenki  :)
Persze a tortenetnek nemsok ertelme lenne, ha csipes nelkul megusztam volna... Csakhogy egy alantas peldany a hajamba ragadt (nem ertem, hogy), es ott berregett, es szurkalt, ahogy csak tudott. A kezemben levo uditos flakonnal elkezdtem verni a sajat fejemet, izombol  :D  Gondolom, ertelmesnek neztek a tavolbol figyelok... 10-15 csapas utan abbahagytam, es a doglott peldany enyhe fejrazasra kipottyant a hajambol. A helyi orvosi ugyelet megtelt aznap nebulokkal, es ugy dofkodtek belenk az injekciokat, mint valami kutyaoltason  :)

Kovetkezo evben ugyanannal a fatorzsnel az ut helyett 50m-el arrebb, a susnyasban mentunk inkabb... :)

#11 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 14:26

Idézet: Etele - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 14:01

Jut eszembe, a National Geographic Channel-en láttam egy filmet a Japánban őshonos óriás lódarazsakról... brutálisak. :) Állítólag 30-40 darab fél óra alatt kiírt többezer háziméhet, hogy megszerezzék a kaptárjukat... :) Azoknak hogy fájhat a csípése, Jesszus! :(

Nem volt gyenge az a dokfilm. Pilláztam vadul, mit tudnak művelni.

Igaz, a méhek kitalálták az ellenszert, de már nem emléxem, mi volt az (sajna).

...

Dehogynem emléxem: a darazsaknak volt vmi előreküldött felderítőjük, azt a méhek becsalták maguk közé, aztán jól elkenték a száját. Így a darazsak nem tudták meg, hová kell menni attakolni.

Szerkesztette: *Iguana* 2004. 07. 23. 14:38 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#12 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 15:21

én sajna allergiás vagyok a méh/darázs csípésekre, mehetek dokihoz ( pontosabban olyan szintű a dolog, hogy VISZNEK, mert nem tudok magamtól menni ) szurira.... :(
Úgyhogy én kifejezetten parázok tőlük

Szerkesztette: Lord 2004. 07. 23. 15:22 -kor

#13 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 15:44

"A viszketés intenzitása fordítottan arányos a viszketés elérhetőségének helyével" (Murphy)
Kép

#14 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 22:27

Hetvegi motrostalin sikerult szetcsapni alkohollal magam, ket napig reszeg voltam.Miutan hazakerultem 4 napig vakaroztam a sok csipestol.Erdekes, hogy akkor semmi bajom nem volt :D
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#15 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 22:42

Idézet: Evil. - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 23:27

Hetvegi motrostalin sikerult szetcsapni alkohollal magam, ket napig reszeg voltam.Miutan hazakerultem 4 napig vakaroztam a sok csipestol.Erdekes, hogy akkor semmi bajom nem volt :D

:D

A részegség is jó kezelés a csípésekre, de sajnos a probléma gyökerét nem szünteti meg. :D

#16 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 07:33

mostanában én is minden nap arra kelek hogy össze vagyok csipkedve a lábszáramon :think: de hogy mi lehet... szúnyog nem, mert az ellen van védelem :cool:, akkor talán pók? :confused:
egyébként én két módszert alkalmazok: fenistil vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyás :p
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#17 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 24. 08:12

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 8:33

össze vagyok csipkedve a lábszáramon :think: de hogy mi lehet... szúnyog nem, mert az ellen van védelem :cool:, akkor talán pók? :confused:

Vagy egy olyan gyorsléptű, kb. 6-8 centi hosszú, szőrös dög :D Éjszaka jönnek elő, és állítólag csípnek is :)

#18 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 08:22

:fear:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#19 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 21:32

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 9:12

Vagy egy olyan gyorsléptű, kb. 6-8 centi hosszú, szőrös dög :D Éjszaka jönnek elő, és állítólag csípnek is :)

Ha az a soklábú rövidtávfutó, amire én gondolok (falrepedésekben, ilyesmikben lakik, legyekre, miegymásra vadászik), az nem csíp. Bár úgy néz ki. :D
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#20 Felhasználó inaktív   szavajoka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 24. 21:42

Idézet: Tinca - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 22:32

Ha az a soklábú rövidtávfutó, amire én gondolok (falrepedésekben, ilyesmikben lakik, legyekre, miegymásra vadászik), az nem csíp. Bár úgy néz ki. :D

Csak ne csótány legyen! :D

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó