HWSW Informatikai Kerekasztal: Billentyu vasar! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Billentyu vasar! Kerdes! Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   sorsator 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 19:10

Idézet: beeci - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 16:15

Hasonlít, csak éppen a space rövidebb rajta.

Szerintem csak azért rövidebb a space, mert  az a billentyűzet japán kiosztású.

Lesd meg az angolt.

Láttam másik topicban, hogy neked comf. curve 2000 van. Ahhoz adtak csuklótámaszt?

#1342 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 19:40

Idézet: sorsator - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:10

Szerintem csak azért rövidebb a space, mert  az a billentyűzet japán kiosztású.

Lesd meg az angolt.

Láttam másik topicban, hogy neked comf. curve 2000 van. Ahhoz adtak csuklótámaszt?

Nem, sajnos nem adtak.

#1343 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:06

Sziasztok

Vasaroltam egy Labtec ultraflat billentyut. Szep is jo is, de erdekesseget csinal. Eddig kettot:

1: ha ps2-es csatlakozason dugom az alaplapra, akkor bekapcs utan, mikor a raid bios detektalja a hdd-ket, megall, es nem megy tovabb addig, hogy elkezdjen az xp bootolni (meg a bios tablazata sem jelenik meg, hogy mi van a gepben (asus a7n8x-e deluxe alaplap).
USB-n ezt nem csinalja.

2: Jatszom xp alatt, es egyszercsak elmegy a jatek hangja. A windoz hangeroszabajzoja teljesen le van huzva. Mikor felhuzom az egerrel, magatol visszacsuszik 0-ra. Most jottem ra, hogy ezt is a billentyuzet csinalja, ugyanis ha lehuzom a billentyuzetet, akkor fel tudom huzni a csuszkat, es nem is megy vissza 0-ra... de egy ido utan megint lemegy, ha ujra elkezdek jatszani.. Olyan, mintha a billentyuzet hangeroszabalyzoja beragadna, es lehuzna a hangerot...

Most vagy a billentyuzet hibas.
Vagy a bill nem szereti, ha 2-3-4 gombot nyomok le egyszerre...

Nem lehet kikapcsolni a windozba valahol, hogy a billentyuzeten levo hangeroszabalyzok ne elljenek? Lehet ez is segitene...

Koszi

Laca

Szerkesztette: Laca 2006. 12. 19. 21:07 -kor

#1344 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 22:15

Idézet: sorsator - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 13:47

Microsoft Wireless Optical Desktop 3000

Bár az egerét nem tervezem használni (vezetékes Intellimouse Explorer 4-nel nem hinném, hogy komfortosabb), ahhoz képest, hogy kombó is, meg wireless is, - ismereteim szerint - jó árban van: 5400 Ft.

Van esetleg valakinek tapasztalata  vele kapcsolatban?

Ez nálam ki van lőve, mert nem szeretem a vezetéknélküli cuccokat. Minek vezetéknélküli amikor itt van a gép 1 méterre? Egérből meg csak IBM kell. :)

#1345 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 22:30

Idézet: Laca - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:06

Nem lehet kikapcsolni a windozba valahol, hogy a billentyuzeten levo hangeroszabalyzok ne elljenek? Lehet ez is segitene...

Van ra vmi reg fajl, ami kikapcsolja.

Lustabbak meg felrakhatjak a Microsoft IntelliType Pro-t, aztan abban azt konfiguralsz, amit akarsz.
Pl. a CapsLock is letilthato.

#1346 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 23:53

Idézet: sorsator - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 13:47

Kép

Microsoft Wireless Optical Desktop 3000

Bár az egerét nem tervezem használni (vezetékes Intellimouse Explorer 4-nel nem hinném, hogy komfortosabb), ahhoz képest, hogy kombó is, meg wireless is, - ismereteim szerint - jó árban van: 5400 Ft.

Van esetleg valakinek tapasztalata  vele kapcsolatban?

Hol kerül ennyibe? :o
Csak mert egy helyen láttam a Kiskerárakon ennyiért, de mikor megnéztem a bolt hivatalos árlistáját, ott már kicsit magasabb ár szerepelt: 7 583 Ft - Bruttó: 9 100 Ft. :reklamacio:
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1347 Felhasználó inaktív   sorsator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 00:38

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 22:15

Ez nálam ki van lőve, mert nem szeretem a vezetéknélküli cuccokat. Minek vezetéknélküli amikor itt van a gép 1 méterre? Egérből meg csak IBM kell. :)

Tkp nálam csak a pettingnél tart még a dolog, nekem sem létezésem elengedhetetlen tartozéka a vezetéknélküliség, ám nagyon szimpatikus maga a billentyűzet, és a magyar bötűk is fontosak lennének.  ;)

Amugy láttam, hogy az magyar MS oldalon is van kép róla (MS 2000, ráadásul magyar a felirat a képen!), lehet, hogy ez lenne a kiosztás domesztikálásának előszele?  :think:

#1348 Felhasználó inaktív   sorsator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 00:51

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 23:53

Hol kerül ennyibe? :o
Csak mert egy helyen láttam a Kiskerárakon ennyiért, de mikor megnéztem a bolt hivatalos árlistáját, ott már kicsit magasabb ár szerepelt: 7 583 Ft - Bruttó: 9 100 Ft. :reklamacio:

Ott a pont, de kérlek hidd el nekem így ismeretlenül, hogy múlt csütörök-péntek tájt néztem a kereskedő oldalát, és akkor még a kiskerarak-on feltüntetett összeggel szerepelt a cucc az üzlet árlistájában.

Viszont - ha már, - a második legjobb árat is meglestem, és _elvileg_ ugyanannyiért kínálja weboldalán is a kereskedő, mint ami a kisker-en szerepel (5809Ft).

Ha esetleg beizzítod, írhatnál pár sort a tapasztalataidról.

#1349 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:34

Idézet: sorsator - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 0:51

Ott a pont, de kérlek hidd el nekem így ismeretlenül, hogy múlt csütörök-péntek tájt néztem a kereskedő oldalát, és akkor még a kiskerarak-on feltüntetett összeggel szerepelt a cucc az üzlet árlistájában.

Viszont - ha már, - a második legjobb árat is meglestem, és _elvileg_ ugyanannyiért kínálja weboldalán is a kereskedő, mint ami a kisker-en szerepel (5809Ft).

Ha esetleg beizzítod, írhatnál pár sort a tapasztalataidról.

Elhiszem én. A kiskerárakon fel is van tüntetve, hogy "dec. 14" állapot. És azóta ki tudja, hogy hányszor változtatott árat a kereskedő.

Végülis 6000-ig belefér. Még az is "jóóó" árnak számít. :up: Már csak a billentyűzet: használhatósága/minősége/megbízhatósága/strapabírósága... számít. :think: Erről tud valaki nyilatkozni? :confused:

Jelen állás szerint jan. vége előtt nem lesz meg. :(
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1350 Felhasználó inaktív   sorsator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:21

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 11:34

Már csak a billentyűzet: használhatósága/minősége/megbízhatósága/strapabírósága... számít. :think: Erről tud valaki nyilatkozni? :confused:

Szerintem - cáfoljatok, ha tévednék! -, az MS 3000-es kombónak a  billentyűzete a vezeték(nélküliség)et kivéve megegyezik az MS 2000-rel, amiről találsz némi infót ebben a topicban, csak vissza kell keresni. Illetve van róla egy informatív kép ITT.

#1351 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 18:36

Idézet: djculture - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 0:10

Labtech-ultra flat keyboardot ajánlom a helyszűkében lévőknek, nekem bevált kicsi lapos,és nem hangosak a gombjai...

Neked nicns olyan problemad, hogy a hangeroszabalyzo gomb beragad? Lehet csak en fogtam ki egy rosszat, de nekem folyamatosan leveszi a hangerot, es mikor nyomom a hangositast, es elengedem, 1-2 masodperc mulva megindul lefele, es vagy lemegy 0-ig vagy csak felig, de utanna megint megindul, mintha be lenne ragadva a billentyu, pedig nem :)

Illetve mikor bootol a gep, nekem eloszor egy boot menu jon be, ahova folyaamtosan "c" betuket ir, mikor megnyomom, akkor abbahagyja... de igy meg belep a boot menube, es nem indul el a gep :)

Nekem ilyen hujeseget csinal ;(

Szerkesztette: Laca 2006. 12. 20. 18:37 -kor

#1352 Felhasználó inaktív   Meszo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 13:28

Hello.Nem tudja valaki véletlenül, hogy FuSi billentyűket hol lehet megnézni, szagolni? Erre a típusra lennék kíváncsi :Fujitsu-Siemens KBPC PX

#1353 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 02:42

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 8:47

Kép

Ilyen lett, nagyon bejövős.  :cool:

B+. Az meg hagyjan, hogy a Dell ilyen randa billzetet ad a 250+fas szerverei melle, de hogy van pofajuk egy ~500Ft-s GOLYOS USB egeret csomagolni hozza, az azert mar durva.

Elso dolgom volt kihajitani, aztan rakotni egy MS WMO-t a gepre.
Az legalabb nem ugralt 1 ora hasznalat utan sem a laminalt asztalon.

Egyebkent a billzet hatareset, kemenyebb, mint a Logitech-ek, viszont nem tunt hangosnak, amig elotte ultem.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 23. 02:48 -kor

#1354 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:33

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 3:42

B+. Az meg hagyjan, hogy a Dell ilyen randa billzetet ad a 250+fas szerverei melle, de hogy van pofajuk egy ~500Ft-s GOLYOS USB egeret csomagolni hozza, az azert mar durva.

Csatlakoznek, eloszor azt hittem, hogy a golyos eger csak vicc, felrerendeles, elkeveres, de nem volt aprilis, es a cucc maradt. Hanyinger kerulgetett. A fenti billentyuzettel tobbszori probalgatas utan sem tudtam megbekelni, a kinezete vitathato, de a billentyuktol szor nott a hatamon, tulsagosan kenyelmetlennek talaltam (nem a billentyuk elhelyezkedeset, azzal nincs gond, magat a gepelest). Lehet hogy csak lettem tul posh vagy az izlesem roncsolodott a felismerhetetlensegig, de ma mar csak logitech es microsoft billentyuzeteket es egereket vagyok hajlando venni es hasznalni.
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#1355 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 01:48

Idézet: sorsator - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 14:18

Üdv,

a lekopott feliratokat matricázással lehet pótolni, keress rá gugliban, hogy  "billentyűzet matrica", olcsónak is tűnik (pár száz Ft), viszont tapasztalat híján fogalmam sincs, hogy mennyire tartós/esztétikus megoldás.

Szia!
Köszi a segítséget, több helyen is találtam, pár száz ft-ot megér hogy kipróbáljam.

#1356 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 18:44

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 15:36

Errol a Logitechrol tudtok vmit, esetleg itthoni beszerezhetoseget, arat?

Kép

Sima Ultra se rossz, de ez az UltraX tetszik igazabol, erre valszeg lecserelnem a Genius KB19-emet. Mindenkepp flat kivitelu bill. kellene.

Sun, találtál már valami infót erről a billről? Nekem is cserélni kellene és ez nagyon tetszik viszont az itthoni hivatalos forgalmazó semmit sem tud róla :p

#1357 Felhasználó inaktív   rookie32 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:04

Sziasztok,

Olyan vezetek nelkuli billt ill egeret keresek, ami hatotavolsaga 5-6m. Amiket eddig neztem max 2-3metert tudnak. Ill nehanynal meg a gyarto sem tunteti fel mennyi is a hatotav.
koszi.

#1358 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 29. 14:38

Idézet: rookie32 - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 14:04

Sziasztok,

Olyan vezetek nelkuli billt ill egeret keresek, ami hatotavolsaga 5-6m. Amiket eddig neztem max 2-3metert tudnak. Ill nehanynal meg a gyarto sem tunteti fel mennyi is a hatotav.
koszi.

5-6 méter nem éppen átlagos távolság.

#1359 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 15:32

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 18:44

Sun, találtál már valami infót erről a billről? Nekem is cserélni kellene és ez nagyon tetszik viszont az itthoni hivatalos forgalmazó semmit sem tud róla :p

Lufi, sajna nem. Csak a sima verziot lattam mindenhol. :(
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1360 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 12:14

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 15:32

Lufi, sajna nem. Csak a sima verziot lattam mindenhol. :(

Közben beújítottam egy ilyenre :

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:lollypop: