HWSW Informatikai Kerekasztal: Billentyu vasar! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Billentyu vasar! Kerdes! Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 17:57

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 22:42

Ez vezetékes? És a csatija USB-s? Mennyi volt?
Ha usb-s, akkor valószínűleg sima pc-vel is menne. Ki tudod próbálni? :Đ

Hát, így első ránézésre elég furcsa. De gondolom idővel meg lehet szokni. :D
Ezt hogy lehet normálisan megfogni és arrébtenni? A szélén már ott vannak a billentyűk.

Sima PC-vel is megy (Bootcamp-es XP-vel megy ugye simán)

6K körül már találsz 1-2 hónaposat használtan...
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1422 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 18:20

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 0:14

Jeee, kijott a Wireless Optical Desktop 3000 magyarul!
(Curve2000 wireless tesoja!)

Nem értem mi ez a wireless mánia. :( Miért nem tudják kiadni ezeket vezetékes változatban is?

#1423 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 23:02

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 18:57

Sima PC-vel is megy (Bootcamp-es XP-vel megy ugye simán)

6K körül már találsz 1-2 hónaposat használtan...

"Bootcamp-es XP" <- ez milyen lenne?

Még a 6k is nagyon sok nekem egy vezetékes bill-ért. :(

Akkor inkább kiegészítem egy kicsit, és veszek belőle egy wireless settet.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1424 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 05:52

Na én pedig visszatértem a nagy kedvenc márkámhoz, a Cherry-hez. Ez egy német minőségi billentyűzeteket gyártó cég. Egy ideig forgalmazták Magyarországon, aztán megszűnt a forgalmazása. Régen volt tőlük Cyboard-om. Igazi minőségi darab volt, egyetlen baja volt, hogy hangos volt. De igazi súlyos darab, az anyagot sem spórolták ki belőle. a szoftvere a keyman pedig verhetetlen volt, egyik neves, kevésbé neves gyártó sem tudja überelni azóta is, pedig kipróbáltam már jó pár darabot. Minden multimédiás billentyűje konfigurálható, még a MUTE is, ami a legtöbb billán nem.

Aztán teltek múltak az idők, és rászoktam a laptop-style billentyűzetekre, mostmár mással nem is nagyon szeretek gépelni. Kipróbáltam Logitechet, Microsoftot, mind nagyon minőségi darab volt, de a régi KeyMan szoftver szolgáltatásait egyik szoftvere sem biztosította.

Így múlt héten az Ebay-en hossza vacillás után vettem egy fehér Cherry eVolution STREAM Corded MultiMedia billentyűzetet. 15 € volt, és DPD-vel 15 €-ért hozták el.
Olyan 7000 Ft körül jött ki. És igen!!!! Visszakaptam a régi Keyman-omat megújult formában, és egy igazi minőségi darab. igaz csak 6 multimédiás gombja van, de nekem többre nincs is szükségem. Ezeket bekonfiguráltam, és most tök jó. Igazi letisztult nagyon kényelmes laptopszerű. Ezelőtt volt egy Logim, ami nagyon jó, de pl. annál úgy éreztem, hogy az asztalt verem, ha gépelek. Ennek meg valahogy úgy van megoldva, hogy van valami visszacsatolás, hogy nem fájdul meg az ujjbegyem. van belőle fekete verzió is, de már annyi fekete billem volt, hogy már ráuntam.
Mondjuk ez a feketét mutatja be, de itt a link róla: Cherry eVolution

Képek pedig itt vannak róla, számszerint 12: Képek (a lap alján lehet lapozni).
Úgyhogy hipp-hipp hurrá, újra Cherry van. Német kiosztású, de pontosan ugyanannyi billentyűje van, mint a magyarnak, az meg, hogy mi van rászitázva, az lényegtelen.
Elnézést a kisregényért, de most felavattam.

#1425 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 16:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 12:08

Nincs.

(Emiatt vettem anno vezetekes Ergo4000-et, mert a wireless kutyukhoz mindhez ki kellett fizetni az egeret is, nekem meg mar volt egy MX1000-em, amit nem szandekoztam lecserelni.)

Az Ergo 4000 -nél azzal a Zoom gombbal mit lehet zoomolni?

Egy alkalmazáson belül működik?
Mondjuk pl. Acrobat Readerben növeli a nagyítást?

#1426 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 17:03

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 17:50

Az Ergo 4000 -nél azzal a Zoom gombbal mit lehet zoomolni?

Egy alkalmazáson belül működik?
Mondjuk pl. Acrobat Readerben növeli a nagyítást?

Ugyanazt csinalja, mint a CTRL+egergorgo.

IE7 alatt pl. el lehet vele olvasni a -7-es betumerettel irt szoveget.
Acrobat Readerben meg a nagyitast lepteti, ahogy pocokteted.
Wow, ACDSee alatt is mukodik. (sose hasznaltam ezt a gombot :) )

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 20. 17:10 -kor

#1427 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 17:07

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 18:03

Na, azt pont nem :omg:

IE6 hulyen kezelte, csak a bal also sarki megjegyzesek nagyitodtak, maga a hozzaszolas nem.

Csatolt fájl:

#1428 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 17:13

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 19:20

Nem értem mi ez a wireless mánia. :( Miért nem tudják kiadni ezeket vezetékes változatban is?

Veszel egy sved vezetekest, meg egy magyar wirelesst, aztan felcsereled a gombjaikat, akkor lesz egy magyar vezetekesed, a sved wirelesst meg eladod :p

Legalabbis az Ergo4000 gombjait ugyanolyan konnyu kipattintatni a helyukrol, ha finoman alanyulsz egy csavarnyuzoval, mint a Logitecheket.
Most, hogy nezem, raferne mar egy alapos takaritas a billzetemre, csak nem merem kimosni, nehogy ugy jarjak, mint a Logitech Cordless Comfort-tal.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 20. 17:17 -kor

#1429 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 23:34

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 18:03

Ugyanazt csinalja, mint a CTRL+egergorgo.

Acrobat Readerben meg a nagyitast lepteti, ahogy pocokteted.
Wow, ACDSee alatt is mukodik. (sose hasznaltam ezt a gombot :) )

A Ctrl+egérgörgővel nekem vegyes tapasztalataim vannak:
- amíg a Firefox-ban ha az egyik irányba tekerem a görgőt, addig nagyít :up:
- addig az adobéban és az office alkalmazásokban meg kicsinyít :omg:

Mókás szokott lenni, mikor csak nagyítani szeretnék, és nem találom el a görgetési irányt, -> és ahelyett hogy nagyítana, még kicsinyít is nekem. :D
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1430 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 23:41

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 18:13

Veszel egy sved vezetekest, meg egy magyar wirelesst, aztan felcsereled a gombjaikat, akkor lesz egy magyar vezetekesed, a sved wirelesst meg eladod :p

Legalabbis az Ergo4000 gombjait ugyanolyan konnyu kipattintatni a helyukrol, ha finoman alanyulsz egy csavarnyuzoval, mint a Logitecheket.
Most, hogy nezem, raferne mar egy alapos takaritas a billzetemre, csak nem merem kimosni, nehogy ugy jarjak, mint a Logitech Cordless Comfort-tal.

Mint billentyűguru:
- hogy szoktad takarítani a billentyűzetet? :confused:

Sajnos az enyémre is ráférne már. De én nem merném kimosni.

#1431 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 00:16

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 17:13

Na ez már kezd alakulni. :)

#1432 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 01:08

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 0:41

Mint billentyűguru:
- hogy szoktad takarítani a billentyűzetet? :confused:

Elozo billzetet az utolso csavarig szetszedtem, aztan szappanos vizben elmostam a kemeny muanyag reszeket, 1 napot szaradnihagy, osszerakaskor meg fejbol 104 gomb helyrerak (elsore 97%-os talalati pontossaggal sikerult :) )
A gond csak ott volt, hogy a muanyag hazat is elmostam, es nem szaradt ki teljesen a viz minden apro zugbol, es amikor osszeraktam, egy vizcsepp valahol rovidrezarta az erintkezofoliat.
Utana hiaba szedtem szet, a folia csak nem akart megjavulni, akarhogy szaritottam. :banghead:

Ergo4000-rel asszem nem lesz ilyen problema, mivel olyan hulye csavarokkal van az elektronika csavarozva az elolaphoz, amihez nincs csavarhuzom.
Igy max a gombok kupakjai lesznek elmosva, alola meg kifujom a rakas zsuvat.
Meg raferne egy kis borapolo a csuklotamaszra is, mivel kezd kopni.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 21. 01:15 -kor

#1433 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 01:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 2:08

Elozo billzetet az utolso csavarig szetszedtem, aztan szappanos vizben elmostam a kemeny muanyag reszeket, 1 napot szaradnihagy, osszerakaskor meg fejbol 104 gomb helyrerak (elsore 97%-os talalati pontossaggal sikerult :) )
A gond csak ott volt, hogy a muanyag hazat is elmostam, es nem szaradt ki teljesen a viz minden apro zugbol, es amikor osszeraktam, egy vizcsepp valahol rovidrezarta az erintkezofoliat.
Utana hiaba szedtem szet, a folia csak nem akart megjavulni, akarhogy szaritottam. :banghead:

Ergo4000-rel asszem nem lesz ilyen problema, mivel olyan hulye csavarokkal van az elektronika csavarozva az elolaphoz, amihez nincs csavarhuzom.
Igy max a gombok kupakjai lesznek elmosva, alola meg kifujom a rakas zsuvat.
Meg raferne egy kis borapolo a csuklotamaszra is, mivel kezd kopni.

Én még nem mertem teljesen szétkapni a billzetet, de a te élménybeszámolód után nem is biztos, hogy szét szeretném szedni a sajátomat. :D

Én az összes gombot ki szoktam pattintani, azok mennek egy vizesfürdőbe, a lecsupaszított billzetet meg lehet vizes/nedves ronggyal törölgetni. :up:
És így még a gombok alatt lévő kosz kifújását is meg lehet spórolni.
Ezzel a módszerrel az gond, hogy legalább fél napig szét van szedve a billzet a teljes száradás miatt, meg sok vele a meló. :(

És a laptop-stílusú külső billzetet, meg a laptop billzetét hogy érdemes? Még nem nagyon mertem ilyennek nekiállni. Igaz már elkezdtem nézegetni ezeket, de itt még a hagyomános gomb-kipattintás módszerére sem jöttem rá. :(

#1434 Felhasználó inaktív   kutyamutya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 13:50

Idézet: tusi - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 6:52

...Így múlt héten az Ebay-en hossza vacillás után vettem egy fehér Cherry eVolution STREAM Corded MultiMedia billentyűzetet. 15 € volt, és DPD-vel 15 €-ért hozták el.
Olyan 7000 Ft körül jött ki. És igen!!!! ...

Yay! Én egy hete rendeltem (feketét) egy német kolléga el is hozza. Már alig várom. Remélem tényleg olyan halk ahogy irják... és olyan szép mint a képeken... :-)
"És együtt alszik majd a bárány és a farkas, de a bárány nem alszik majd jól."

#1435 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 16:33

Idézet: kutyamutya - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 14:50

Yay! Én egy hete rendeltem (feketét) egy német kolléga el is hozza. Már alig várom. Remélem tényleg olyan halk ahogy irják... és olyan szép mint a képeken... :-)

Hogy addig is fokozzam a kedélyeket. A lehetőségek tárháza végtelen.
És ha a 6 extra billentyű bekonfigurálásásánál azt választod, hogy Free assignment akkor ennyi funkció választható. és még a mute billentyű is átkonfigurálható, pedig azt általában nem lehet. A sok nagynevű gyártó tanulhatna a Cherry programozóitól.
Nekem már sok billentyű megfordult a kezeim között, de a Keyman-t
egyik gyártó szoftvere sem tudja überelni. Hol van ettől a Logitech-es Setpoint. Még a Microsoft egy fokkal jobb, de ez viszi a pálmát.

Run program
Open folder/file
Open webpage
Browser/back
browser/forward
Browser/Cancel
Browser/Refresh
Browser/Search
browser/Favourite/Browser/Start page
Browser/New window
Next title
Previous title
Media Stop
Play/Pause
Mute
Volume+
Volume-
Exit multimedia application
Email
Standby
Log off user
"Shutdown Windows" dialog
Run screen saver
Hibernate
Change CD
"Run" system dialog
Eject computer from docking station
Set date/time
"Find" computers dialog box
"Find" files dilaog box
Minimize all applicatoin window
Undo minimize all application window
All application windows overlapping
All application windows arranged vertical
All application windows arranged horisontal
Close foregound window
Minimize foreground window
Maximize foreground window
Taskbar properties
"System properties" dialog box
Open control panel
Open task manager
Mouse settings
Lock system
Scroll up
Scroll down
scroll right
Scroll left
Cut
Copy
Paste
Redo
Undo
Key sequence (bármilyen billentyűkombináció beállítható)
Text macro
Currency symbol
Decimal separation symbol
Time stamp

A csendességről. Nem teljesen hangtalan, bár halk, olyan érdekes,
semmihez sem hasonlítható finom hangot ad.

Szerkesztette: tusi 2007. 04. 22. 16:37 -kor

#1436 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 16:58

És élőben az asztalomon ilyen a fehér:
Kép

#1437 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 22:33

Idézet: tusi - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 17:33

Run screen saver

:offtopic:
Milyen paranccsal lehet elindítani a képernyőkímélőt?

#1438 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 05:47

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 23:33

A parancsot nem tudom, egyszerűen egy gombra ezt programozod rá: Free assignment--> System management-->run screen saver. Külön a parancsát nem tudom. :(

#1439 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 07:06

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 22:33

nem feltétlen kell hozzá parancs, elég ha azt állítod be hogy program futtatása, és kikeresed: windows\system32\ akarmi .scr file-t (sima fekete képernyővédő scrnsave.scr néven van)

#1440 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 16:52

Idézet: tusi - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 6:47

A parancsot nem tudom, egyszerűen egy gombra ezt programozod rá: Free assignment--> System management-->run screen saver. Külön a parancsát nem tudom. :(
Nem erre gondoltam.
Nekem nincs ilyen billzetem, de néha jól jönne, hamár úgysem használom a gépet, akkor ne menjen feleslegesen a képernyő.

Idézet: gbr - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 8:06

nem feltétlen kell hozzá parancs, elég ha azt állítod be hogy program futtatása, és kikeresed: windows\system32\ akarmi .scr file-t (sima fekete képernyővédő scrnsave.scr néven van)
Ez az. :respect:
Köszi!

Miután egy laptopról lenne szó, azt valahogy meg lehet oldani, hogy billzetről ki tudjam kapcsolni a képernyőt, ha nem használom? Aksis üzemnél szerintem számítana, hogyha nem menne feleslegesen.
És úgy lenne jó, hogy egérmozgatásra nem, csak klikkelésre vagy billentyűleütésre kapcsolná csak vissza a gép a monitort.

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.