HWSW Informatikai Kerekasztal: A BAD szektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A BAD szektor hogyan keletkezik, javítható-e? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 29. 13:19

Biztos  a sok Zalatnay-cd hallgatása tett be neki, nem? :D

#22 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 13:46

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 14:16

Nekem ilyet a régi Abit KT7-es alaplapom produkált

En probalgattam 5-6 gepben is, mondjuk ezt a masolgatos dolgot csak otthon vettem eszre. Ja es otthon csak 40-eres kabelen van, amit meg is jegyez bootolasnal. A savszelessegen kivul van mas kulonbseg is a 40/80 eres kozott? Ettol csak nem lesz baja...

#23 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 14:09

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 18:13

A gép bootoláskor a Maxtor Calypsot írja ki, de sem a BIOS, se semmilyen progi nem látja a HDD-t, még a PowerMax se. Van valakinek valamilyen ötlete, hogy merrefelé léphetek tovább adat-/vinyómentés témában?

https://forum.hwsw.h...showtopic=28388

#24 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 20:10

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 14:19

Biztos  a sok Zalatnay-cd hallgatása tett be neki, nem? :D

Miután átment a GB-hez töröltem az összes albumot :D (Méghogy cd :))

#25 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 30. 08:41

Váratlan és értelmetlen diszkhibát okozott nálam pár púpos kondi az alaplapon. Badsector hegyek, lefagyás telepítéskor és másoláskor. Alacsonyszintű formázás és kondicserélgetés után jó minden.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#26 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 30. 08:49

Idézet: Tron65 - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 9:41

Váratlan és értelmetlen diszkhibát okozott nálam pár púpos kondi az alaplapon. Badsector hegyek, lefagyás telepítéskor és másoláskor. Alacsonyszintű formázás és kondicserélgetés után jó minden.

Elfelejtetted pirosra festeni a lábujjadat.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#27 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 10:59

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 9:58

FDISK /MBR utána particionálás és formázás a /s paraméterrel. Természetesen a régi gépen kell ezt csinálni mert a mai alaplapok (és az XP) nem szeretik a régi HDD-ket. Ha mégis korszerű (mai) alaplappal szeretnéd akkor a CMOS-ban vissza kell venni a MODE-ot és tiltani kell az UDMA beállítást. De ha jót akarsz magadnak akkor a régi gépen particionálsz, formattálsz, másolsz és telepítesz.

Üdv!
Megcsináltam a dolgot. FreeDos-os rendszerlemezem van, bebootolt a gép arról. Töröltem minden partíciót, fdisk /MBR megvolt, rebootoltam, ahogy kérte, majd a format c:/s közben a freedos format parancsa minden szektor után azt írta ki, hogy errors found. A végén valami több százmillió hiba lett, két órán keresztül formázott. A sys parancs hiányában nem is tudodd rendszert átvinni.. Ezt nem értem, na mindegy.. elvileg a format parancs opciója (freeDos miatt?).. :confused:
Majd kivettem a lemezt és reboot újra. fdisk-kel partícionáltam, aktívvá tettem a meghajtót (numero uno), és reboot. Kiszedtem a lemezt és amikor kiírta boot közben, hogy Verifying  DMI Pool data vagy mi, utána a köv sorban csupa krix-krax jelent meg és behalt abban a helyzetben.

ZeroFil segíthet? Vagy mit tehetek még?
strc prst skrc krk

#28 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 11:31

Idézet: Tank - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 11:59

Üdv!
Megcsináltam a dolgot. FreeDos-os rendszerlemezem van, bebootolt a gép arról. Töröltem minden partíciót, fdisk /MBR megvolt, rebootoltam, ahogy kérte, majd a format c:/s közben a freedos format parancsa minden szektor után azt írta ki, hogy errors found. A végén valami több százmillió hiba lett, két órán keresztül formázott. A sys parancs hiányában nem is tudodd rendszert átvinni.. Ezt nem értem, na mindegy.. elvileg a format parancs opciója (freeDos miatt?).. :confused:
Majd kivettem a lemezt és reboot újra. fdisk-kel partícionáltam, aktívvá tettem a meghajtót (numero uno), és reboot. Kiszedtem a lemezt és amikor kiírta boot közben, hogy Verifying  DMI Pool data vagy mi, utána a köv sorban csupa krix-krax jelent meg és behalt abban a helyzetben.

Valószínű a FreeDOS hazavágta a HDD masterboot-ját. Bootolni sima win98 CD vagy floppy és FDSIK /MBR (ez újra felteszi a masterboot-ot /a HDD első szektora melynek mérete 512byte/) és ugyanazon win98 rendszeren format/s és kész.

Szerkesztette: wpepi 2004. 07. 30. 11:37 -kor

#29 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 30. 11:56

Idézet: Tank - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 11:59

Melyik gépen csináltad?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#30 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 12:17

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 12:56

Melyik gépen csináltad?

Kösz a helpet srácok! Természetesen a kisgépen csináltam, az eredeti helyén. Most megpróbálom a Win98-as dolgot. Nemsokára jövök. :)
strc prst skrc krk

#31 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 30. 12:18

Idézet: Tank - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 13:17

Kösz a helpet srácok! Természetesen a kisgépen csináltam, az eredeti helyén. Most megpróbálom a Win98-as dolgot. Nemsokára jövök. :)

Kábelt nézd át.
¤

#32 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 12:26

http://freepctech.co.../files010.shtml
Ez lehet, hogy sokaknak segíthet egyszer :) Miután kész, indítom a banzájt!
strc prst skrc krk

#33 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 12:29

Idézet: Tank - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 13:26

http://freepctech.co.../files010.shtml
Ez lehet, hogy sokaknak segíthet egyszer :) Miután kész, indítom a banzájt!

Khmmm, biztos, hogy ez ebben a formában legális?

#34 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 14:40

Üdv!

Na sikerült megcsinálni a Windows98-as rendszerlemezzel! Nagyon köszönöm a segítséget!!!! :)
Felraktam rá egy Win95-öt és visszaadom a masinát a gazdájának. Nincs többre időm. Egész nyáron csak az ismerősök és az ő ismerőseinek számítógépeit javítom és már nagyon unom. :( :(
Na kellemes hétvégét kívánok!

(PPeter: biztos nem legális, de nekem pl. sokat segített... :))
strc prst skrc krk

#35 Felhasználó inaktív   mva 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 18:24

...

Szerkesztette: mva 2004. 08. 25. 18:34 -kor

#36 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 11:54

Idézet: bazse - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 13:59

Nos, nalam is van egy problemas vinyo. 20G-s Seagate, tavaly ota egy 486-osban volt 5xx megasnak formazva, most a napokban nagyon belassult, az adatokat is alig lehetett leszedni rola. A DOS-os fdisk, meg format nagyon lassan "dolgozik" rajta, sok a "Try recover alloc. unit". Win98-as Scandisc a teljes teszten hibatlannak mutatta, de le is fagyott utana rogton. Az XP lemezkezeloje szeint pedig hasznalhatatlan volt. Ezutan a Seagate-es Discwizarddal formaztam meg (FAT32) es most hasznalhatonak tunik, csak masolasnal idonkent belassul - ujra nekilendul. Gyanus hangot, melegedest nem eszleltem, es vegul az sem derult ki eddig, hogy van-e rajta bad sector, vagy ilyesmi.

Balazs

Na meg megvan ez a lemez. Discwizard utan tok jo volt par alkalommal, de most megint belassult, par file-t nem is tudott olvasni. Fdisk+format megint nem birt vele, a Discwizard is csak akkor, ha fdisk-kel elotte letorlom a particiokat. Igy most ujra OK-nak tunik, de meddig...
Nem sejti valaki, mi baja lehet? Vigyem szervizbe?
Amugy ez az:
http://www.seagate.com/cda/products/discsa...081,557,00.html

Koszi
Balazs

Szerkesztette: bazse 2004. 09. 02. 11:57 -kor

#37 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:10

Fejlemenyek: Linux alatt "dd if=/dev/zero of=/dev/hdd"-t probaltam. Kb. masfel ora mulva kezdett I/O error-okat kiirogatni. Utana probakeppen meg tudtam formazni ext2-nek az egesz 20 gigat, de mivel win alatt is hasznalnam, XP lemezkezelojevel FAT32-t szerettem volna ra. 50%-nal megallt a formazas. :( Lehet, hogy eddig jutott a zerofill? Megformaztam az elso 49%-ot, ezt azota tudom hasznalni.
Powermax teljesen hibasnak latja a SMART adatok alapjan, a Seatools meg csak kijavitott par bad sectort es kesz.  :think:  Egyebkent SMART: Activesmart-ban egyik parameter mellett sincs OK, Aida-ban mindegyik az. Sejtem, hogy ezek az adatok nem mervadoak, ezert kerdeznem hogy szerintetek van-e meg remeny, hogy egyszer majd mind a 20 giga jo lesz?

Balazs

#38 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 14:50

Nos? Valakinek otlete? Van valami trukk, amit meg nem probaltam?

#39 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 16:03

Én mondjuk fognám a PowerMax-et és végigrugdalnám rajta a zerofillt, aztán valami dosos SMART prgvel, pl X-ATA, lecsekkolnám mi a helyzet, azok kevésbé hazudnak mint egyes windowsos fosok.

#40 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 16:08

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 17:03

Én mondjuk fognám a PowerMax-et és végigrugdalnám rajta a zerofillt, aztán valami dosos SMART prgvel, pl X-ATA, lecsekkolnám mi a helyzet, azok kevésbé hazudnak mint egyes windowsos fosok.

Zerofillnek nem jo az a linuxos dd, amit irtam? X-ATA-t meg nem probaltam.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó