HWSW Informatikai Kerekasztal: Láblógatás: Intel és AMD processzorok körmérkőzése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láblógatás: Intel és AMD processzorok körmérkőzése A cikkel kapcsolatos hozzászólások Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   dexion432 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:45

Idézet: gemini - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 19:18

jelenleg 2.0 pIV northwood fut a gépben, 2.4 stabilan.
érdemes-e elmenni 3-3.2 ghz-ig 478 lábú processzorokkal, vagy várjak inkább?
6600 gt és 512 mega ram mellé (abit is7e2-be)
ezek a 3 gigahertz körüli pentiumok meddig huzhatóak?
és ha mégis cserélek, gyári oem hűtő mennyire bírja az overclocking-ot? ezek a csöves processzorhűtők miben jobbak? (néztem aerocool-t - ht 101-jr)

Otthon 3.2 Prescottom van.

Eleinte gyári hűtő volt rajta, az IC7G alaplap (ami állitólag 5-6 fokkal többet mutat, mint a  valóság) 72-73 fokot mért teljes terheléssel (2 SETI, mivel HT).

Most egy Zalman rózsa van rajta (AlCu7000), és igy is 65-69 fok felé jár emlékeim szerint.

Magyarul a gyári hűtő alig hűt rosszabbul, mint a közepes más hűtők, bár fél éve még a rózsa a jobbak közé tartozott.

Ja, a gyári hűtőben van egy kb másfél cm átmérőjű vörösréz henger, körülötte Al bordák, elég jó konstrukció. A ventillátora is elég halk, a fordulatára sajnos már nem emlékszem :-((

Az igazi hűtést nálam a ház erőteljes moddingja jelentette: egy 12-es és egy 8-as SilentBlade van a ház tetején, kifelé fúj, az oldalán + a táp alatt + a vinyók alatt 1-1 8-as SilentBlade fúj be. Természetesen a gyári rácsozást az oldalfal kivételével kivágtam.

Ja és ehhez egy 420as táp.

Szerkesztette: dexion432 2005. 05. 19. 14:46 -kor

T7250/2GB/250GB/HD2700@256MB/17''/1920x1200

#102 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 17:53

Idézet: gemini - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:41

alaplapot nem óhajtok cserélni, de ugy érzékelem akkor, hogy mindenestől csere inkább később?
eddig nem volt amd-m sose, nem vagyok ellene és melette sem, mindig azt igyekszem megvenni, ami adott pillanatban a pénzemért többet nyújtja.
a fejlesztés lényegi dolga nálam most az, hogy most vegyek egy 3 ghz körüli pIv-et, ami elmegy mondjuk 3.4 ghz körül, és akkor kibírok vele kb 2 évet megint, vagy várjak pár hónapot, és alaplapot processzorral együtt cseréljem valamire, amivel kibírok biztosabban 2 évet.
ritkán szánom magam rá a fejlesztésre ;)

Prescott meghúzva simán megeszi akár a 150W-t is amit az alaplapnak valahogy elő is kellene állítani. Soket 775 éppen a villanyrezsó prescott proceszorok kiszolgálása miat volt szükség. Socket 478ban a Prescott kerülendő mert nagyon túlterheli az alaplap tápáramköreit. Várj pár hónapot amíg leesik socket 939 lapok ára is és vegyél jól tuningolható K8+deszka PCI-E SLI rendszert. Azzal kihúzol talá 2évet, de az Ut2007 képeit elnézve hát szkeptikus vagyok.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#103 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 18:06

vmit itt valaki nagyon elszamol :D huzott (3.0->3.8 ) prescott + 2x256 ram + 6600gt + 2 winyo + dvd +5 venti +vizhutes +100% cpu usage = 195w cuzammen, a tapom szerint

szerk: ja, es 3.2es prescott zalman 7700cu-val passzivban is elmegy, ha nem terheled a procit. stock coolerrel 3.8ra huzva nem ment 70 fok fole sehogysem. vizzel nem megy 50 fole, pedig passziv  :cool:

Szerkesztette: c0ke 2005. 05. 19. 18:07 -kor

what the fuck is WTF?

#104 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 00:52

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 19:06

vmit itt valaki nagyon elszamol :D

Ja, nem ártana nálad egy újraszámolás... :p  :rolleyes:  :D
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#105 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 01:55

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 1:52

Ja, nem ártana nálad egy újraszámolás... :p  :rolleyes:  :D

majdnem 200k van a vizhutesemben, szerintem elhiheted, hogy rendesen atszamoltam  :p
what the fuck is WTF?

#106 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 07:21

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 2:55

majdnem 200k van a vizhutesemben, szerintem elhiheted, hogy rendesen atszamoltam  :p

akkor dobd ki a teljesítménymérőd....  :rolleyes: 

alaplap 20W
vga        30W
mem      10W  (2x5)
HDD    20W  (2x10)
coolers 10W  (5x2)
DVD    10W
Prescott 100W

Szumma  200W

+

vízhűtés    ????W
hangkártya????W
hálozati kártya ????W
(ezekről nem adtál infót, hogy vannak-e..)

Mivel ez egy alsó becslés, mindenhol inkább kisebb értékkel van számolva, ezért szinte kizártnak tartom, hogy az össz rendszer terhelve 200W alatt legyen... :cool:
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#107 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 12:32

gyere at es nezd meg akkor :D

latom nagyon betaraztal valami webes fogyasztasosszeallitobol.. persze annak konnyebb hinni, mint a szemednek, ugye gondolom meg nem lattal ekkora configot menetkozben :D
what the fuck is WTF?

#108 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 12:58

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:32

gyere at es nezd meg akkor :D

latom nagyon betaraztal valami webes fogyasztasosszeallitobol.. persze annak konnyebb hinni, mint a szemednek, ugye gondolom meg nem lattal ekkora configot menetkozben :D

El Kebir becslése nem tűnik rossznak...
Hogyan méred a teljesítményt? :think:

#109 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 13:09

Idézet: Bujdy - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 13:58

El Kebir becslése nem tűnik rossznak...
Hogyan méred a teljesítményt? :think:

a tapbol kilogo kanoccal, amin egy led mutatja az aktualis fogyasztast.

na akkor osszefoglalom ujra:

amikor megvettem a tapot megprobaltam minel jobban beterhelni, igy sikerult elernem az eddigi legnagyobb erteket, 205W-t.

ehhez 3.0rol 3.9re huztam a procit feszkoval, a memok 720-on mentek, a vga pedig 500/500rol 590/600ra huzva. az egyik winyorol a masikra elkezdtem masolni 5-6 filmet, audio cdt hallgattam a media playerben, vegtelen ciklusba raktam egy scriptet a mircben (a procinak) es elmentem doom3azni. igy sikerult 205ot csinalnom.

mellesleg az ertekek amiket El Kebir irt tobbnyire a maximum ertekek, kiveve a procit meg a vga-t, mert azokat keveslem (foleg a VGA-t).

szerk: desktop hasznalaton nemigen lehet 170 fole vinni, nameg normalis ember nem hasznalja ugy a gepet tartosan, ahogy fent irtam

Szerkesztette: c0ke 2005. 05. 20. 13:10 -kor

what the fuck is WTF?

#110 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 13:16

nehany fogyasztasi ertek

leragott csont, de ez alapjan teljesen realis... p4XE sokkal tobbet fogyaszt, 2x6800ultrarol nem is beszelve :D

Szerkesztette: c0ke 2005. 05. 20. 13:16 -kor

what the fuck is WTF?

#111 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 13:26

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 14:16

nehany fogyasztasi ertek

leragott csont, de ez alapjan teljesen realis... p4XE sokkal tobbet fogyaszt, 2x6800ultrarol nem is beszelve :D

Ebből világosan látszik két  csúcs rendszer között cirka 40 Watt-nyi különbség van ez esetben. :)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#112 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 14:45

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:09

a tapbol kilogo kanoccal, amin egy led mutatja az aktualis fogyasztast.

LOL  :D

Akkor én meg rákötök egy villanykörtét és abból fogom jósolni a heti lottó 5ös számait. :respect:
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#113 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 14:56

Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:45

LOL  :D

Akkor én meg rákötök egy villanykörtét és abból fogom jósolni a heti lottó 5ös számait.   :respect:

mind1  :rolleyes:

link

Szerkesztette: c0ke 2005. 05. 20. 15:13 -kor

what the fuck is WTF?

#114 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 16:52

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 14:56

mind1  :rolleyes:

link

Nem olyan eccerű ez, mivel, fázistolást, feszültséget, áramot kell mérni, ehhez, legalább, egy 8 bites PIC szükséges.
A lényeget, nem fényképezted le!

#115 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 17:04

Idézet: stol - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 17:52

Nem olyan eccerű ez, mivel, fázistolást, feszültséget, áramot kell mérni, ehhez, legalább, egy 8 bites PIC szükséges.
A lényeget, nem fényképezted le!

a lenyeget nem tudom lefenykepezni, mert a tapon belul van.  :p
what the fuck is WTF?

#116 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 17:12

70 fok?
nekem a northwood perpill 38-39 fok. igy huzva - 3óra hl2 után is. (core fesz. alapon)
ez a természetes (70 fok), vagy ez már a húzásnak köszönhető?
mi különbség van a northwood 3.0 ghz és a prescott 3.0 ghz proci között, azon kivül, hogy az L2 cache a duplája?
értsd: egyforma ár és ghz mellett melyiket érdemes venni?
azt olvastam, hogy attól, hogy az L2 cache nagyobb, még nem biztos, hogy gyorsab... (az access latency is nő)

ha most egy 300-as codegen tápom van, akkor ilyen prescott magasságokban tápcsere is kötelező lesz?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#117 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 02:01

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 14:09

mellesleg az ertekek amiket El Kebir irt tobbnyire a maximum ertekek, kiveve a procit meg a vga-t, mert azokat keveslem (foleg a VGA-t).

nem, többnyire min. értékek...

de nézzük tételesen, és most megpróbálom  valamivel alátámasztani:

alaplap 20W
ez elég soványka,  a két híd (NB, SB) és az a rengeteg izé  :D  terhelve ennél többet fogyaszt...
mivel nincs róla konkrét infó legyen mégkevesebb 15W (25%-kal kevesebb)

vga 30W
no comment, ezt te is elsőre beláttad, hogy megfelelő alsó becslés.
Mert terhelve 48W

mem 10W (2x5)

2db modulra ennél kevesebbet már szégyeltem írni...de legyen kevesebb...  :D  8W(-20%) nagyvonalú vagyok...  :D

HDD 20W (2x10)

samsung hdd-re ez van írva 12V-0.5A 5V-0.6A  ez összesen 9W
talán itt egy kicsit tévedtem (persze nem tudom neked milyen van) és nem 20W, hanem csak 15W a tipikus teljesítménye 2db HDD-nek.

coolers 10W (5x2)

elnézhetsz a zalman oldalára ott a 80mm-es ventire 3W, a 92mm-esre 3,3W van megadva.... én mivel alá akartam becsülni csak ennek 2/3-át vettem...(ex has...)  :D  tehát maradjon 10W

DVD 10W

a meghajtóm tetején ez szerepel a max áramfelvételnél
5V/12V 0.8A/1,7A azaz 4W  és  20W összesen 24W

tehát én a maximálisnak csak a 40%-át vettem...talán nem becsültem túl.... 10W

Prescott 100W

ez még az intel szerint is kevés lenne... :D  :rolleyes:

inkább 115W

Szumma 221W

Itt jönne az, amiről még mindig hallgatsz

vízhűtés    ????W
hangkártya ????W
hálózati kártya ????W
egyéb kártyák ????W
(ezekről nem adtál infót, hogy vannak-e és pl a szivattyúnak mekkora a max teljesítményfelvétele..gondolom még ezek is fogyasztanak, vagy külön tápról mennek? )

ebből arra lehet következtetni, hogy bőven 220W fölött van a fogyasztás. Innentől kezdve nem érdekel neked mit jelez ki a tápod, mert szerintem hibásan jelzi a fogyasztást.  (de írd már le melyik részegység fogyasztását túloztam el...  :rolleyes:  )

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 13:32

latom nagyon betaraztal valami webes fogyasztasosszeallitobol..

nem, még egyett se néztem meg. (tudsz néhány címet adni?)

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 13:32

ugye gondolom meg nem lattal ekkora configot menetkozben

bocsi, nem tudtam, hogy te lennél Pistike, aki a drága gépével vagánykodik... :omg:  :rolleyes: 

Lenne egy kérdésem: A saccoló berendezésed mennyit mutat idle állapotban?  (a korábban említett rendszerbeállításokkal és felépítéssel)
F. Schiller

#118 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 02:14

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 3:01

nem, többnyire min. értékek...

nem kulonosebben izgat. ujfent ajanlom figyelmedbe ezt, ok biztosan pontosabban ki tudjak merni. pont annyival gyengebb a gepem, mint amennyivel kevesebbet mutat (ezen atsiklottal?)..

Idézet

Itt jönne az, amiről még mindig hallgatsz

vizhutes == szivattyu. nem is sejtem, h mennyit fogyaszthat, de szntem nem sokat.

Idézet

ebből arra lehet következtetni, hogy bőven 220W fölött van a fogyasztás. Innentől kezdve nem érdekel neked mit jelez ki a tápod, mert szerintem hibásan jelzi a fogyasztást.  (de írd már le melyik részegység fogyasztását túloztam el...  :rolleyes:  )

hat te kovetkeztess erre, en annak a nyomi kis lednek hiszek. vagy esetleg bongeszd at a feljebb linkelt fogyasztasi adatokat, es szamold ki nekem, hogy hogy is jon ez ki. vagy inkabb ne szamolj semmit.

Idézet

nem, még egyett se néztem meg. (tudsz néhány címet adni?)

nem, viszont nezz korul a tapkerdes topicban, ott szoktak idezgetni ebbol, mire masok rendszerint megjegyzik, hogy baromsag. egyebkent egy sima form, ami hozzatesz 5w-t/winyo, 2w-t/usb satobbi. es az a legeslegeslegdurvabb maximalis ertekekkel szamol ;)

Idézet

bocsi, nem tudtam, hogy te lennél Pistike, aki a drága gépével vagánykodik... :omg:  :rolleyes: 

es miert szemelyeskedsz? ideges vagy?  :confused:

Idézet

Lenne egy kérdésem: A saccoló berendezésed mennyit mutat idle állapotban?  (a korábban említett rendszerbeállításokkal és felépítéssel)

180w-t. proci feszko nelkul, vga nincs huzva, atlag terhelessel.
what the fuck is WTF?

#119 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 02:23

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 3:14

es miert szemelyeskedsz? ideges vagy?  :confused:

esetleg nem kellett volna elkezdened....  :(

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 3:14

180w-t. proci feszko nelkul, vga nincs huzva, atlag terhelessel.

ez terhelés nélkül? azt kérdeztem...

Szerkesztette: El Kebir 2005. 05. 21. 02:24 -kor

F. Schiller

#120 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 02:26

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 3:23

esetleg nem kellett volna elkezdened....  :(

ez terhelés nélkül? azt kérdeztem...

no offense, de en nem szemelyeskedtem ;) vagy mutasd meg mi sertett.

terheles nelkul = proci huzva (nem-huzva nem is volt), es csak a szokasos, wincmd, opera satobbi.
what the fuck is WTF?

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.