HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-3500A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-3500A 16x-os DVD+/-R, 4x-es DVD+R DL Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:26

A NEC sokkal (de még milyen sokkal!)  fürgébb olvasó a DVD+R/-R lemezekkel, ugyannakkor a Pioneer a DVD+/-RW, azaz újraírható DVD-lemezek olvasásásában remekel, bár nem sokkal jobb ebben, mint a NEC. A CD lemezek olvasásában első pillantásra jobb, azaz inkábbb csak gyorsabb a NEC, ugyanakkor a karcos, hibás, régi, multisession lemezek olvasása nem megy neki, ebben a Pioneer sokkal jobb. A NEC a CD-írás extrém területein domborít jobban, pl. túlírásban és a 90 perces lemezek írásában elég jó, a Pioneer pocsék ebben, de ezt megszokhattuk. A Pioneer firmware-e már nagyobb szabadságot enged, mint a NEC-é, hiszen utóbbiból csak az első (hivatalos) gyári változat van a drive-okban, tehát a Pioneer 108-assal nagyobb esélyünk van a 4x-es lemezek 8x-os, illetve a 8x-os lemezek 12x-es írására, és mindezt állati jó minőségben teszi. A Pioneer kiforrottabb, masszívabb, kevésbé kiakasztható drive és jóval csendesebb, mint a NEC ND-3500, utóbbiban viszont sok tartalék rejlik és azok alapján, amit eddig megmutatott magából a DVD-írás minősége terén, hát könnyen lehet, hogy a végső értékelés során jobbnak találtatik, mint a Pioneer DVR-108.

#162 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:30

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 23:26

A NEC sokkal (de még milyen sokkal!)  fürgébb olvasó a DVD+R/-R lemezekkel, ugyannakkor a Pioneer a DVD+/-RW, azaz újraírható DVD-lemezek olvasásásában remekel, bár nem sokkal jobb ebben, mint a NEC. A CD lemezek olvasásában első pillantásra jobb, azaz inkábbb csak gyorsabb a NEC, ugyanakkor a karcos, hibás, régi, multisession lemezek olvasása nem megy neki, ebben a Pioneer sokkal jobb. A NEC a CD-írás extrém területein domborít jobban, pl. túlírásban és a 90 perces lemezek írásában elég jó, a Pioneer pocsék ebben, de ezt megszokhattuk. A Pioneer firmware-e már nagyobb szabadságot enged, mint a NEC-é, hiszen utóbbiból csak az első (hivatalos) gyári változat van a drive-okban, tehát a Pioneer 108-assal nagyobb esélyünk van a 4x-es lemezek 8x-os, illetve a 8x-os lemezek 12x-es írására, és mindezt állati jó minőségben teszi. A Pioneer kiforrottabb, masszívabb, kevésbé kiakasztható drive és jóval csendesebb, mint a NEC ND-3500, utóbbiban viszont sok tartalék rejlik és azok alapján, amit eddig megmutatott magából a DVD-írás minősége terén, hát könnyen lehet, hogy a végső értékelés során jobbnak találtatik, mint a Pioneer DVR-108.

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:
Egyébként mi a véleményed a Verbatimról, mint DVD-R?
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#163 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 13. 22:34

Egy utolsó gyöngyszem így lefekvés előtt:

Kép

Az íróba betettem a DVD+RW-t (Imation). Az egy dolog, hogy nem látja az intézőben. No de hogy a Nero6 azt mondja, mikor törölni akarom az RW-t az már kész.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#164 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:37

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 23:30

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:
Egyébként mi a véleményed a Verbatimról, mint DVD-R?

Kedvelem a Verbatim DVD-R lemezeket. Nálam négyféle gyártó írható DVD-R/+R lemeze rúghat labdába komolyabb írási feladatok során (ha nem újraírható lemezekről, hanem szigorúan egyszer írható lemezekről beszélünk): Taiyo Yuden, MKM, Sony, Ricoh, a Taiyo pl. Plextor lemezként érhető el itton, az MKM ugyebár a Verbatim vagy néha Philips, a Sony az lehet Sony vagy Eurodata, a Ricoh meg sok minden más márkanév alatt tűnik fel, de azért sajna már vannak gyengébb szériák is. Átlagos favágásra valamelyik szerencsésebb sorozatú Ritek klón, Primedisc, vagy átlagos TDK, Philips lemezek jók lehetnek, low-end (egyszer használatos) célra meg jöhet a legalja, de Princo sosem.

#165 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:42

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 23:34

Egy utolsó gyöngyszem így lefekvés előtt:

Kép

Az íróba betettem a DVD+RW-t (Imation). Az egy dolog, hogy nem látja az intézőben. No de hogy a Nero6 azt mondja, mikor törölni akarom az RW-t az már kész.

Üdv!

Szerintem 100% hogy hibás darabba nyúltál bele. Előfordul, sajnos  :(
Cseréltesd ki minél hamarabb. Bár szerintem nem fogsz ismét NEC-t kérni, mert elvesztetted benne a hitedet... :confused:
De én azt mondom adj esélyt egy másik darabnak. Hidd el megéri  ;)

#166 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:45

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 23:37

Kedvelem a Verbatim DVD-R lemezeket. Nálam négyféle gyártó írható DVD-R/+R lemeze rúghat labdába komolyabb írási feladatok során (ha nem újraírható lemezekről, hanem szigorúan egyszer írható lemezekről beszélünk): Taiyo Yuden, MKM, Sony, Ricoh, a Taiyo pl. Plextor lemezként érhető el itton, az MKM ugyebár a Verbatim vagy néha Philips, a Sony az lehet Sony vagy Eurodata, a Ricoh meg sok minden más márkanév alatt tűnik fel, de azért sajna már vannak gyengébb szériák is. Átlagos favágásra valamelyik szerencsésebb sorozatú Ritek klón, Primedisc, vagy átlagos TDK, Philips lemezek jók lehetnek, low-end (egyszer használatos) célra meg jöhet a legalja, de Princo sosem.

Köszönöm az übergyors választ  :D
Akkor maradhatok a Verbatimnál. Sajnos a többit nem tudom olcsón beszerezni.
PRINCO akkor sem kellene többet, ha fizetnének érte, hogy elvigyem... :boa:
Elégvolt egyszer szívni vele... :banghead:

#167 Felhasználó inaktív   CAMUS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 14. 12:56

PPéter, amúgy a Teac hasonló íróját nem tesztelgeted, bár gondolom még nincs kis hazánkban.

Egy régi irányzatú kérdés: Teszteltél freecom beatman 2-est, és azt írtad, hogy olvassa az rw-ket. Nekem nem nagyon olvassa, meg pár emberke is ezt mondta, jobbanmondva olvassa, csak nem a legjobban. Te milyen lemezzel próbáltad?
utálom a sztracsatellát!Meg ki használja az Enigma nevet?

#168 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 14. 15:23

Mindjá indulok a vizesbótba, oszt remélem jó lesz azeníszí amit kapok (vagy 2 hét mulva?  :rolleyes:  :(  - remélem nem).

Azért üdv minden Nec3500a tulajnak!  :respect:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#169 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 15:42

Körömrágva várjuk a történéseket!  :typing:

#170 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 16:34

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 16:23

Mindjá indulok a vizesbótba, oszt remélem jó lesz azeníszí amit kapok (vagy 2 hét mulva?  :rolleyes:  :(  - remélem nem).

Üdv!

Remélem azonnal cserélik  :up:

#171 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 18:59

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 16:23

Üdv!

na mi a helyzet ???? érdekel máá, hogy mennyire normálisak, meg különben is :)

#172 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 19:04

Kép

Ez a teszt egy újságban talált "gratis" DVD-ről készült. Majd két éve hányódik a diszk a fiókomba... Még aszongyák, hogy a NECcek nem tudnak rossz lemezt olvasni  :omg:
Mellesleg végig néztem a filmet, minden probléma nélkül.

#173 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 21:12

Idézet: Porker - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 20:04

Ez a teszt egy újságban talált "gratis" DVD-ről készült. Majd két éve hányódik a diszk a fiókomba... Még aszongyák, hogy a NECcek nem tudnak rossz lemezt olvasni  :omg:
Mellesleg végig néztem a filmet, minden probléma nélkül.

Én már a 2510-ről is írtam, hogy semmilyen olvasási problémát nem tapasztaltam  :D
Jah kérem, hogy PRINCO-t nem olvas rendesen?  :think:
Ha lenne egy Ferrarim én sem 91-est tankolnék bele  :D  :D  :D

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 09. 14. 21:13 -kor

#174 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 21:50

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 22:12

Ha lenne egy Ferrarim én sem 91-est tankolnék bele  :D  :D  :D

Ugyanmár, mit flancolsz?
Román 78 oktános az igazi... (90-ben a benzinhiány idején ez volt meg 85-ös...)
 aláírás
Spoiler

#175 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 21:59

Idézet: worxland - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 22:50

Ugyanmár, mit flancolsz?
Román 78 oktános az igazi... (90-ben a benzinhiány idején ez volt meg 85-ös...)

Tényleg. Anno még a Simsonomba is tankoltam 85-ös keveréket :D  :D  :D  :omg:  :omg:  :omg:

#176 Felhasználó inaktív   doger 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 22:00

Sziasztok !!

Tudnátok esetleg nekem is segíteni !
A következő a problémám ,ma hazahoztam a NEC-3500 kis ketyerét ,ha már az LG 4082B vel nem volt
szerencsém (garcsere) hátha ez jó lesz .
Következő történt : írással nincs gond (persze nincs agyon tesztelve 3 lemezt írtam )
de az olvasás az siralmas : írtam egy Princot 4* -sen és vissza akartam másolni a
vinyóra T.C. -ben és keservesen kúszott fel 3 MB/s -re !!!!!!!!!!
ez történt a 2* Verbatim RV -ve l is !!!!!!!!!!!!!
az LG vel írt lemez végét nem is olvasta be ( persze hiszen rossz volt az LG)!!!
egyetlen lemez érte el a 6-7MB/s -et , amit még a haverom írt a SONY íroján ez egy
EMTEC lemez volt !!!
Szerintetek mi lehet a probléma ???? vagy ez normális ?

Doger.

#177 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 22:15

ne princora írj.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#178 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 23:15

Kíváncsiságból kipróbáltam, hogy milyen sebességgel lehet másolni a DVD-ről. Tesztalanykent két, általam megírt lemezt fogtam be. Mindkettő Verbatim+R 4x-es, amelyek 4x-es sebességgel kerültek megírásra. Az egyik lemez mintegy 5000 db kisebb méretű állomány tartalmazott 4.2 GB méretben, a másik 6 db 700-as állományt.
A másoláshoz W2K alatt az ún. Far comanderrel kezdtem hozzá. Az "apróságokat" tartalmazó lemezt 506 másodperc alatt sikerült a vincsire másolnom. Ezzel szemben megizzadtam a nagyobb állományokkal. Ui. szépen elkezdődtek az adatok átmászni - 8.5 mb feletti sebességgel - majd szépen leállt minden. Négy perc után eluntam a várakozást és leállítottam a műveletet.
Következő probálkozásom a windows explorerrel történt. Próbálkozásom siker koronázta és az állományok 72 - 89 másodpercek alatt kerültek a vincsimre.

A fentiek után 2 kérdésem van:
1. Vajon kedvenc FAR-om miért nem volt hajlandó átmásolni az állományokat?
2. Árthat-e a DVD lemezeknek a filctollal (CD marker) elkövetett felirat?

#179 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 23:17

Idézet: doger - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 23:00

Sziasztok !!

Tudnátok esetleg nekem is segíteni !
A következő a problémám ,ma hazahoztam a NEC-3500 kis ketyerét ,ha már az LG 4082B vel nem volt
szerencsém (garcsere) hátha ez jó lesz .
Következő történt : írással nincs gond (persze nincs agyon tesztelve 3 lemezt írtam )
de az olvasás az siralmas : írtam egy Princot 4* -sen és vissza akartam másolni a
vinyóra T.C. -ben és keservesen kúszott fel 3 MB/s -re !!!!!!!!!!
ez történt a 2* Verbatim RV -ve l is !!!!!!!!!!!!!
az LG vel írt lemez végét nem is olvasta be ( persze hiszen rossz volt az LG)!!!
egyetlen lemez érte el a 6-7MB/s -et , amit még a haverom írt a SONY íroján ez egy
EMTEC lemez volt !!!
Szerintetek mi lehet a probléma ???? vagy ez normális ?

Doger.

1. PRINCO-t felejtsétek már el!!! Hányszor kell elmondani????  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  ;)
2. Milyen szoftverrel írtad a lemzeket? Állítólag Nero-nak nem erőssége a DVD írás, ha esetleg azzal írtad volna.
Én az alábbiakat javasolnám használni:
- CopyToDVD
- DVDDecrypter

#180 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 23:21

Idézet: Porker - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 0:15

Kíváncsiságból kipróbáltam, hogy milyen sebességgel lehet másolni a DVD-ről. Tesztalanykent két, általam megírt lemezt fogtam be. Mindkettő Verbatim+R 4x-es, amelyek 4x-es sebességgel kerültek megírásra. Az egyik lemez mintegy 5000 db kisebb méretű állomány tartalmazott 4.2 GB méretben, a másik 6 db 700-as állományt.
A másoláshoz W2K alatt az ún. Far comanderrel kezdtem hozzá. Az "apróságokat" tartalmazó lemezt 506 másodperc alatt sikerült a vincsire másolnom. Ezzel szemben megizzadtam a nagyobb állományokkal. Ui. szépen elkezdődtek az adatok átmászni - 8.5 mb feletti sebességgel - majd szépen leállt minden. Négy perc után eluntam a várakozást és leállítottam a műveletet.
Következő probálkozásom a windows explorerrel történt. Próbálkozásom siker koronázta és az állományok 72 - 89 másodpercek alatt kerültek a vincsimre.

A fentiek után 2 kérdésem van:
1. Vajon kedvenc FAR-om miért nem volt hajlandó átmásolni az állományokat?
2. Árthat-e a DVD lemezeknek a filctollal (CD marker) elkövetett felirat?

1. Nekem a kedvenc FARom nem is tud másolni, mert az az asszonyé  :D  :D  :D
2. Nem, feltéve, hogy nem arra az oldalra írtál, ahová a lézer is
:D  :D  :D
Többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki.... :D

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.