Idézet: blabla* - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 11:12
abban maradtunk hogy nincs szükség ilyen szimbolikus szertartásokra, mert isten - lévén nem kicsinyes - nem az alapján ítél hogy mindez elvégeztetett vagy sem.
A klasszikus, bibliai értelemben vett vízkeresztségre vonatkozott a kérdésem. Értem hogy a fontos lépés ott történik, hogy az ember gondolatilag eljusson a felismerésig, ami istenhez bűnbocsánathoz (ezen lehetne szintén vitatkozni, de ez is más téma...) és ezen keresztül vezet a megtisztuláshoz. Illetve azt írod hogy az ehhez tartozó vízkeresztség fontos lépés. Miért? szerintem itt is a gondolati felismerés a fontos, az összes többség már körítés és ugyanúgy vonatkozik rá a megjegyzésem.
Na persze, a felismerés legelőször természetesen a gondolatodban ill. elmédben születik meg. Ez idáig rendben is volna. De nem rekedhet meg ezen a szinten, mint ahogy a mindennapi életünkben is ha a gondolatainkat tett nem követi, azonképpen soha nem valósulna meg, amit kigondoltunk. Ugyanez vonatkozik ide is. Mint ahogy " a test szellem nélkül halott, aképpen cselekedetek nélkül a hit is meghalt önmagában."- Biblia-Jak.3.17. Ez a mi szempontunkból azt jelenti, hogy meg kell vallani Isten és ember előtt az elkötelezettségünket, mert ez fejezi ki a hovatartozásunkat. Ez kívülállóként, lehet, hogy ceremóniának hat, de a mindennapi életben, ha belegondolsz ugyanezt tesszük, pl. én megkaptam a diplomámat , nyilvánvalóan a kezemben tartottam, mint bizonyítékot, mégis fel kellett esküdnöm a szakmára a doktorok és szakmai társak előtt, pedig tudták, hogy közéjük tartozom.

( a számmal is megvallást kellett tennem, hogy hittel, szívvel és lélekkel szolgálom az emberiséget teljes tudásom szerint )
(És az Urat, hogyne szolgálnám szívvel-lélekkel? - az emberiségért való szolgálatom is tlkp neki szól

)
A vizkeresztség : hátat fordítasz a korábbi életedben elkövetett olyan dolgoknak, amik nem öszeegyeztethetőek Isten törvényével, eltemeted ezeket, alámeríted a víz alá stb., ami felold az addig elkövetett hamis, rossz dolgokból, bűnökből. A bemerítkezés után, új ember vagy, és tisztán (bűnöktől mentesen) járulhatsz az Úr színe elé, innentől Jézushoz tartozol. Közösséged van vele. Ezt vallottad meg a száddal és cselekedeteddel. A víz természetesen szimbólum, a lényeg a cselekedetben és a megvallásban van De szükség van rá, mert maga Jézus volt az elöljáró ebben, hogy ezt cselekedjük. Akinek ő a szellemi vezetője, az megteszi ezt. Hitből.
"Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az. A régiek elmúltak, íme újjá lett minden." De ennek előfeltétele a megtérés, anélkül nem lehet hozzá tartozni, mert a hit cselekedetek nélkül meghalt önmagában.
Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 08. 01. 18:34 -kor