HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:10

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 2:07

Úgy tűnik van igény erre a témára.

- Mi a vallásod?

Lehetőleg mindenki törekedjen a kulturált állásfoglalásra, túlzott indulatok, gyűlöletkeltés és személyeskedés nélkül.

0 off volt részemről és te szólítottál meg engem.

De ha mégis arra vetemednék, hogy egy topikot indítsak a témában, akkor a nyakamat kitekernék páran és minden hozzászólást átmozdítanának ebbe a topikba :Đ

Már megbocsáss, de ha itt Istenről van szó, aki ügye elvileg az összes vallási felekezetnek a főnöke, akkor magáról Istenről miért ne lehetne beszélni :think:  :D

#302 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:12

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:02

Még mindig nem értem, hogy miért kellene ebben az egészben hinni?

Istennél olyan nem létezik, hogy kell. Mert onnantól az már neked nem öröm, hanem teher. Nekem sem kell benne hinnem, mégsem jelent terhet erről beszélni, annak ellenére sem, hogy függetlenül kinek mi a hite, de abban megegyeznek, hogy ez ellen egységesen fellépnek.

Majd később még folytatom, most mennem kell.

#303 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:20

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:12

Istennél olyan nem létezik, hogy kell. Mert onnantól az már neked nem öröm, hanem teher. Nekem sem kell benne hinnem, mégsem jelent terhet erről beszélni, annak ellenére sem, hogy függetlenül kinek mi a hite, de abban megegyeznek, hogy ez ellen egységesen fellépnek.

Majd később még folytatom, most mennem kell.

Nem tudhatod, hogy létezik. Csak hiszed, reméled, vágyod, hogy így van. Nem érzem semmivel sem érthetőbbnek, mint a gyilkosokat, akik azt mondják, az ördög volt, ő szállta meg őket, ő szúrt a késükkel.

#304 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 17. 08:26

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:20

Nem tudhatod, hogy létezik.

A tudás a hit gyilkosa :) Hisz magad is olvastad ;)
Elköltöztem :-)

#305 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:38

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:26

A tudás a hit gyilkosa :) Hisz magad is olvastad ;)

Ezek szerint hazudtam, mert a hit valójában törékeny dolog :). A tudás ugyanúgy megöli, mint a kétely :).

#306 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:44

Ezt írta Guga:

Idézet

Isten már többet nem követte el azt a hibát, hogy olyan hatalmasat és tökéleteset teremtsen, mint Lucifer.

Hibát követett el? :eek:  :eek:  :confused:   Akkor nem mindenható. Ha pedig elkövette, miért nem tette jóvá? :confused:

Szerk: mint ahogy azt Diablovazze is észrevételezte, csak Ő később kattintott. :D

Szerkesztette: Thrawn 2004. 08. 17. 08:49 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#307 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:45

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 7:42

..... Isten már többet nem követte el azt a hibát, hogy olyan hatalmasat és tökéleteset teremtsen, mint Lucifer.

Khm, nem akarok senkit sem megbántani, sőt, ilyen kicsi részéletet kiragadni sem szokásom, de azt hittem, a vallás egyik alaptétele, hogy Isten tökéletes és mindenható... Lám, lám, még a tökéletesek is követnek el hibát.... ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#308 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:46

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:44

Ezt írta Guga:

Hibát követett el? :eek:  :eek:  :confused:   Akkor nem mindenható. Ha pedig elkövette, miért nem tette jóvá? :confused:

Hey! Én akartam elöbb írni! :D

#309 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:48

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:12

Nagyszerü. Nem kell hinni. Igaz, hogy örök kárhozat a sorsom ha nem hiszek, de nem kell. Még jó, hogy van alternatíva... :)

#310 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:49

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:46

Hey! Én akartam elöbb írni! :D

Hozzászólás szerkesztve! :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#311 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:51

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:49

Hozzászólás szerkesztve! :D

:D  :respect: :up:

#312 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 09:20

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:44

Hibát követett el?

A hibát én követtem el, lehet rossz szóhasználatot alkalmaztam.

Isten tényleg nem hibázik, de látom mindenki szenvedélyesen nekiugrott a bakinak :Đ

Inkább azon gondolkozzatok el, hogy milyen lelki folyamat része az, hogy az ember azt kívánja, hogy Isten vele egyenrangú legyen és hibázzon.

Mindent előre eltervezett, a Sátánt is és az ember bűnbe esését is. S miért?

Ha az ember Isten nélkül akar élni, akkor erre meg van a lehetősége és annak ára is van.

De ha Istennel éled az életed, akkor nincsenek problémák, minden felelősséget Isten vállal át.

#313 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 09:29

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 10:20

De ha Istennel éled az életed, akkor nincsenek problémák, minden felelősséget Isten vállal át.

guga, itt a lényeg. Sok ember azért fordul a valláshoz, mert 20 miatyánkkal és üdvözléggyel kiválthatja a szomszéd Mari kúrogatását, az ivászatot, a gyerek irdatlan felképelését, a szomszéd rohadt macskájának megmérgezését, a csalfaságot, a lustaságot, a brazil sorozatok nézegetését takarítás helyett, a chips mértéktelen, ugyanakkor alakformáló zabálását - lehetne folytatni.

Lerázzuk a felelősséget a tetteinkért.

A hit szerintem nem erről szól. Pontosabban semmiképp nem erről kellene szólnia.

#314 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 09:38

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 10:29

A hit szerintem nem erről szól. Pontosabban semmiképp nem erről kellene szólnia.

Tényleg nem erről szól. Van ilyen is, amiről te írtál, de ez nem hit, hanem a vallás mögé bújt álerkölcs és képmutatás.

A pontos hitről ezt írja a Biblia:

25.  Rm 10,17 
Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.

valamint:

> nem szeretnék egy egész oldalt bemásolni, akit érdekel a pontos válasz az itt elolvashatja, hogy mit mond Isten a pontos hitről <

#315 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 09:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 10:29

guga, itt a lényeg. Sok ember azért fordul a valláshoz, mert 20 miatyánkkal és üdvözléggyel kiválthatja a szomszéd Mari kúrogatását, az ivászatot, a gyerek irdatlan felképelését, a szomszéd rohadt macskájának megmérgezését, a csalfaságot, a lustaságot, a brazil sorozatok nézegetését takarítás helyett, a chips mértéktelen, ugyanakkor alakformáló zabálását - lehetne folytatni.

Lerázzuk a felelősséget a tetteinkért.

A minap ledöbbentem nagyobbik fiam (8 éves) beszólásán. Valamiért elagyalta az öccsét, majd amikor kérdőre vontam, azt válaszolta, hogy ő nem akart rossz lenni, a Sátán fondorlatai miatt verte el az öccsét, ebben csakis a Sátán hibás . :eek:  :eek:  :eek:  Iskolában hittanra jár...

#316 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 09:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 10:40

A minap ledöbbentem nagyobbik fiam (8 éves) beszólásán. Valamiért elagyalta az öccsét, majd amikor kérdőre vontam, azt válaszolta, hogy ő nem akart rossz lenni, a Sátán fondorlatai miatt verte el az öccsét, ebben csakis a Sátán hibás . :eek:  :eek:  :eek:  Iskolában hittanra jár...

Szép....  :eek: Viszont okos fiad van, mert frankón meg tudta magyarázni :up:

Eszembe juttott erről, hogy neki van mentsége, mert ugye "csak" 8 éves. No és a felnőtt embereknek?  :think:

#317 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:09

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:48

Nagyszerü. Nem kell hinni. Igaz, hogy örök kárhozat a sorsom ha nem hiszek, de nem kell. Még jó, hogy van alternatíva... :)

Emberek, azért vegyétek figyelembe, hogy guga nem "A" hivő ember, hanem egy azok közül. Nem kell mindennek nekiugrani, ahogy így olvasgattam, jópár dolgot leírt, ami kb. eretnekség kategória. :)
(a felelősséget Isten vállalja át, eltervezte az ember bűnbe esését, aki nem hisz, az elkárhozik - hogy csak erről az oldalról szemezegessek :D ).
A "hit" kizárólag megszólítottságon alapul, olyan nem lesz, hogy akár itt a fórumon, akár máshol egy hívő bebizonyítja hite logikusságát, és valakit meggyőz. Én hívőnek tartom magam, de ha úgy érzitek, hogy az ateizmus a megfelelő a számotokra, annak biztosan megvan az oka. Ha próbálkoztok valamilyen értékrend szerint "jónak" lenni, az bőven elegendő, hiszen mindent megtesztek a "jó" érdekében - az, hogy nem hisztek, nem hiszem, hogy kizárna titeket akár a potenciális üdvözülésből, akár a potenciálisan létező Isten kegyelméből. Az természetes, hogy hívő ember inkább keresi a hívő ember társaságát, de ezt egyáltalán nem róhatjátok fel neki, hiszen ti is keresitek a gondolkodásban, értékrendben hozzátok közel állókat - és hadd ne kelljen bebizonyítani, hogy nem feltétlen (sőt) a vallásosak vannak elrugaszkodva a valóság talajától - szerintem a sorozatokon, valóságsókon, blikken és britnin felnőtt kisembernek semmivel nincs több köze a materiális világ megértéséhez, mint egy veszélyesen elvakult "hívőnek". Mondanám, hogy melyik templomba látogassatok el, ahol fura módon egy szimpatikus, világi szakmájában és családjában sikeres, nyílt gondolkozású (!) közösséggel találkozhatnátok, de hát ez egy anonim hely mégiscsak...
while (!sleep) sheep++;

#318 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:11

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 10:52

Szép....  :eek:   Viszont okos fiad van, mert frankón meg tudta magyarázni :up:

Éppen ezen akadtam ki. Mindig azt mondtam neki, a korának éppen megfelelő tálalásban, hogy ha rosszat csinál, vállalja érte a felelősséget. Nem is hiába, eddig nem volt vele gond, sőt, nagyon büszke rá, hogy soha nem hazudik. Most meg ez a Sátános dolog... :think:

#319 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:20

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:11

Éppen ezen akadtam ki. Mindig azt mondtam neki, a korának éppen megfelelő tálalásban, hogy ha rosszat csinál, vállalja érte a felelősséget. Nem is hiába, eddig nem volt vele gond, sőt, nagyon büszke rá, hogy soha nem hazudik. Most meg ez a Sátános dolog... :think:

Netán érdemes lenne utánanézni, hogy a többi hittanos gyerekkel mi van. Ha előfordulnak hasonló gondok, akkor a többi szülő nyitott lesz a kapcsolatfelvételi kísérletre - a többi meg nem Isten vagy ördög, hanem a Ti dolgotok.
Elköltöztem :-)

#320 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:21

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:09

Emberek, azért vegyétek figyelembe, hogy guga nem "A" hivő ember, hanem egy azok közül. Nem kell mindennek nekiugrani, ahogy így olvasgattam, jópár dolgot leírt, ami kb. eretnekség kategória. :)
(a felelősséget Isten vállalja át, eltervezte az ember bűnbe esését, aki nem hisz, az elkárhozik - hogy csak erről az oldalról szemezegessek :D ).
A "hit" kizárólag megszólítottságon alapul, olyan nem lesz, hogy akár itt a fórumon, akár máshol egy hívő bebizonyítja hite logikusságát, és valakit meggyőz. Én hívőnek tartom magam, de ha úgy érzitek, hogy az ateizmus a megfelelő a számotokra, annak biztosan megvan az oka. Ha próbálkoztok valamilyen értékrend szerint "jónak" lenni, az bőven elegendő, hiszen mindent megtesztek a "jó" érdekében - az, hogy nem hisztek, nem hiszem, hogy kizárna titeket akár a potenciális üdvözülésből, akár a potenciálisan létező Isten kegyelméből. Az természetes, hogy hívő ember inkább keresi a hívő ember társaságát, de ezt egyáltalán nem róhatjátok fel neki, hiszen ti is keresitek a gondolkodásban, értékrendben hozzátok közel állókat - és hadd ne kelljen bebizonyítani, hogy nem feltétlen (sőt) a vallásosak vannak elrugaszkodva a valóság talajától - szerintem a sorozatokon, valóságsókon, blikken és britnin felnőtt kisembernek semmivel nincs több köze a materiális világ megértéséhez, mint egy veszélyesen elvakult "hívőnek". Mondanám, hogy melyik templomba látogassatok el, ahol fura módon egy szimpatikus, világi szakmájában és családjában sikeres, nyílt gondolkozású (!) közösséggel találkozhatnátok, de hát ez egy anonim hely mégiscsak...

Sejtem, hogy nem "direkt" nézted ki az én hozzászólásomat, de azért furcsa, hiszen nem írtam le semmi "durvábbat", ráadásul talán ha 3 postom volt ebben a topikban eddig.

Idézet

.....Nem kell mindennek nekiugrani.....

Szvsz nem "ugrottam" neki senkinek

Idézet

Ha próbálkoztok valamilyen értékrend szerint "jónak" lenni, az bőven elegendő, hiszen mindent megtesztek a "jó" érdekében - az, hogy nem hisztek, nem hiszem, hogy kizárna titeket akár a potenciális üdvözülésből....

Pedig de. Ha tévedek, Guga majd valami bibliai idézettel megcáfol ;)

Idézet

Az természetes, hogy hívő ember inkább keresi a hívő ember társaságát, de ezt egyáltalán nem róhatjátok fel neki, hiszen ti is keresitek a gondolkodásban, értékrendben hozzátok közel állókat

Hm, vajon mennyi fogalmad van pl az én értékrendemről? Honnan veszed a bátorságot, hogy bárki "értékrendje"  között különbséget tegyél?

Idézet

nem feltétlen (sőt) a vallásosak vannak elrugaszkodva a valóság talajától

Azt hiszem, erre már kár bármit is írni

Idézet

szerintem a sorozatokon, valóságsókon, blikken és britnin felnőtt kisembernek semmivel nincs több köze a materiális világ megértéséhez, mint egy veszélyesen elvakult "hívőnek".

Ehhez tényleg csak gratulálni tudok....  :respect:  Na most tudom sarkítok, meg nem ezt akartad ide írni, de ebből ami nekem lejött: Vannak a hívők, és vannak a [felnőtt kisemberek]. (Akik mint tudjuk valóságsókon' nőttek fel. Hm, mióta is vannak valóságsók'?  :think: )

No flame, csak szvsz akaratadon kívül más reakciót váltották ki legalább 1 emberből, mint amit (szintén szerintem) szerettél volna.

(No meg ugye az én postomra ment a repy) ;)

Szval peace!  :respect:

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »