Idézet: Emvy - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:09
Emberek, azért vegyétek figyelembe, hogy guga nem "A" hivő ember, hanem egy azok közül. Nem kell mindennek nekiugrani, ahogy így olvasgattam, jópár dolgot leírt, ami kb. eretnekség kategória.
(a felelősséget Isten vállalja át, eltervezte az ember bűnbe esését, aki nem hisz, az elkárhozik - hogy csak erről az oldalról szemezegessek

).
A "hit" kizárólag megszólítottságon alapul, olyan nem lesz, hogy akár itt a fórumon, akár máshol egy hívő bebizonyítja hite logikusságát, és valakit meggyőz. Én hívőnek tartom magam, de ha úgy érzitek, hogy az ateizmus a megfelelő a számotokra, annak biztosan megvan az oka. Ha próbálkoztok valamilyen értékrend szerint "jónak" lenni, az bőven elegendő, hiszen mindent megtesztek a "jó" érdekében - az, hogy nem hisztek, nem hiszem, hogy kizárna titeket akár a potenciális üdvözülésből, akár a potenciálisan létező Isten kegyelméből. Az természetes, hogy hívő ember inkább keresi a hívő ember társaságát, de ezt egyáltalán nem róhatjátok fel neki, hiszen ti is keresitek a gondolkodásban, értékrendben hozzátok közel állókat - és hadd ne kelljen bebizonyítani, hogy nem feltétlen (sőt) a vallásosak vannak elrugaszkodva a valóság talajától - szerintem a sorozatokon, valóságsókon, blikken és britnin felnőtt kisembernek semmivel nincs több köze a materiális világ megértéséhez, mint egy veszélyesen elvakult "hívőnek". Mondanám, hogy melyik templomba látogassatok el, ahol fura módon egy szimpatikus, világi szakmájában és családjában sikeres, nyílt gondolkozású (!) közösséggel találkozhatnátok, de hát ez egy anonim hely mégiscsak...
Sejtem, hogy nem "direkt" nézted ki az én hozzászólásomat, de azért furcsa, hiszen nem írtam le semmi "durvábbat", ráadásul talán ha 3 postom volt ebben a topikban eddig.
Idézet
.....Nem kell mindennek nekiugrani.....
Szvsz nem "ugrottam" neki senkinek
Idézet
Ha próbálkoztok valamilyen értékrend szerint "jónak" lenni, az bőven elegendő, hiszen mindent megtesztek a "jó" érdekében - az, hogy nem hisztek, nem hiszem, hogy kizárna titeket akár a potenciális üdvözülésből....
Pedig de. Ha tévedek, Guga majd valami bibliai idézettel megcáfol
Idézet
Az természetes, hogy hívő ember inkább keresi a hívő ember társaságát, de ezt egyáltalán nem róhatjátok fel neki, hiszen ti is keresitek a gondolkodásban, értékrendben hozzátok közel állókat
Hm, vajon mennyi fogalmad van pl az én értékrendemről? Honnan veszed a bátorságot, hogy bárki "értékrendje" között különbséget tegyél?
Idézet
nem feltétlen (sőt) a vallásosak vannak elrugaszkodva a valóság talajától
Azt hiszem, erre már kár bármit is írni
Idézet
szerintem a sorozatokon, valóságsókon, blikken és britnin felnőtt kisembernek semmivel nincs több köze a materiális világ megértéséhez, mint egy veszélyesen elvakult "hívőnek".
Ehhez tényleg csak gratulálni tudok....

Na most tudom sarkítok, meg nem ezt akartad ide írni, de ebből ami
nekem lejött: Vannak a
hívők, és vannak a [felnőtt kisemberek]. (Akik mint tudjuk valóságsókon' nőttek fel. Hm, mióta is vannak valóságsók'?

)
No flame, csak szvsz akaratadon kívül más reakciót váltották ki legalább 1 emberből, mint amit (szintén szerintem) szerettél volna.
(No meg ugye az én postomra ment a repy)
Szval peace!