HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 14. 17:40

:drocker: egyetértek

Szerkesztette: one 2004. 08. 14. 17:55 -kor

Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#282 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 17:44

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 13:46

Utazzunk egy kicsit időben :cool:

Menjünk vissza Jeruzsálembe és akkor, amikor hírét vette mindenki, hogy Jézust elfogták.
Egyáltalán nem közömbös a téma. Nincs olyan ember, akit Jézus neve hidegen hagyna, attól függetlenül, hogy mit gondol vagy hisz róla és minek tartja.
Ha xy meglop, akkor azt nem felejted el hamar, sőt ha egy év múlva eszedbe jut, akkor talán dohogsz magadban egy keveset, de az igazi düh, ami tettre sarkallna már elszállt régen.
Sztalin, mint politikus sok embernek okozott keserűséget és, akik még emlékeznek rá, talán haragusznak, de mivel már meghalt és nincs hatalma felettük, így más hangon beszélnek róla.
Jézusról ezt nem mondhatjuk el, akárminek is tartod azt be kell ismerni, hogy nincs olyan ház, ahol ne ismernék a nevét.
Annak taglalásába meg végképp ne menjünk bele, hogy milyen a hatása a mai napig, az egyszerű nyakéktől  kezdve a végletekig (Fülöp szigetek, ahol keresztre feszítik magukat az emberek) vagy olyan helyek, ahol évről-évre véresre korbácsolják magukat az emberek.

2000 éve élt, de a mozgató rugó nem vesztett a lendületéből.

Előtte nem volt és nem élt Jézus nevű ember a földön, azóta persze vannak, de más-más indíttatásból veszik vagy adják a nevet embereknek.

Felejtsük el az egyházakat és a gyülekezeteket, hagyjunk ki a sztoriból mindenkit.

Menjünk vissza Jeruzsálembe és álljunk oda valamelyik oldalra. Vagy az öklünket rázva óbégassunk, hogy feszísd meg, vagy álljunk megrendülve és részvétteljesen, mint, aki tudja, hogy Jézus kicsoda, mert látta tetteit és hallotta a beszédeit vagy csak hallott már róla.

Ki volt ez az ember? Kitaláció? Valóban élt? Miért haragszol rá 2004-ben, milyen bűnt követett el és mivel vádolod?
Ha csak kitaláció, akkor miért reagálsz rá dühösen?
A Babszemjankó is csak egy mese, mégsem jössz dühbe ha valaki említi a nevét.
Ha meg tényleg élt, akkor...és tényleg megtörtént minden csak téged hidegen hagy... a történet még folytatódni fog, mert vannak jövendölések.

Beszélj Jézusról inkább te, én csak leírtam néhány mondatot, ami gondolkodásra serkent.

Még mielőtt beleélnéd magad abba, hogy okos vagy új dolgot tudsz mondani, ne felejtsd el, hogy az eltelt 2004 évben hanyadik vagy a sorban, aki erről véleményt nyilvánít, valamint remélem azzal tisztában vagy, hogy előtted is éltek okos/nálad okosabb emberek és mégsem tudták megállítani a földet.

Mindenféle kultuszt ellenzek, ami az embereket vakká és erőszakossá teszi. Kötődjön az akármihez, eszméhez, istenséghez, személyhez, állathoz, tárgyhoz, stb.
Wherever you go, go with all your heart.

#283 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 17:47

:drocker: egyetértek

Szerkesztette: one 2004. 08. 14. 17:52 -kor

#284 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 17:48

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 15:16

Ha Isten nincs, akkor te sem néznél vissza ide ilyen sűrűn. Ez nem az a téma, amit az ember elgurult kétforintosként kezel.
Ha pedig Isten van, akkor nyilván nem bíz semmit a véletlenre. Próféták, Jézus, 12 tanítvány, Biblia. Nincs szükség sugdolódzásra, nyilvánvalóvá tette a saját akaratát.

Olyan ez, mint egy induló vonat, aki fel szeretne rá szállni, azt mind megvárja, a többi meg eléáll.

A te világképedben van az enyémben nincs. Ezért beszélgetünk róla. :)

#285 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 14. 18:01

Idézet: Netmaster - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 11:50

A tudomány nem tud választ adni azokra a kérdésekre... nem tud okot és értelmet adni az életnek.

Értelmet adni csak az ember tud. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#286 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 18:06

v állat.

Szerkesztette: one 2004. 08. 14. 18:06 -kor

#287 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 18:21

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 18:48

A te világképedben van az enyémben nincs. Ezért beszélgetünk róla. :)

ez nem jelenti azt, hogy az egyik rosszul, a másik jól működik. mindkettő működhet egyszerre. sőt, tovább megyek: lehet, hogy egymás nélkül nem működnek.

Szerkesztette: one 2004. 08. 14. 18:29 -kor

#288 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 20:01

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 17:59

Neked sem tiltott meg semmit, de figyelmeztet, hogy mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcseség nincs a Seolban, a hová menendő vagy.

Nincs ott semmi, ezzel egyetértek. :)

#289 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 20:03

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 19:21

ez nem jelenti azt, hogy az egyik rosszul, a másik jól működik. mindkettő működhet egyszerre. sőt, tovább megyek: lehet, hogy egymás nélkül nem működnek.

Egymás nélkül jobban működnek, ezért próbálják meg meggyőzni a másikat.

Szerkesztette: Dorien 2004. 08. 15. 20:04 -kor

#290 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 20:55

Leírom a saját véleményemet, nézőpontomat, hit/vallásomat.
Ezúttal - bevallom - nem olvastam el az összes megelőző hozzászólást, de azt hiszem, erre ehhez semmi szükségem. Azt azért láttam, hogy sokan kerülgették a forró kását, néhányan felrúgták, néhányan a létét kérdőjelezték meg, esetleg azt, hogy az valójában nem tűz forró amaz, hanem jég hideg, míg mások mondják, hogy látják a kása gőzét, de nem mernek közelebb menni hozzá. Megint mások azt írják, hogy nincs szükségük a kására, még ha látják is, elvégre minek egyenek a kásából, amikor ott van egy finom sült hús az asztalon, a kása pedig maradjon meg a szerencsétlenebbek számára - mondják ők.
Nem helyezem el magamat egyik személy szerepében sem. Hanem inkább leírom saját véleményemet, nézőpontomat, hit/vallásomat.
Engem protestáns anyuka, nagymama nevelt, így konfirmáltam is ebből, tehán innen eredeztethető nem-idegenkedésem a vallás íránt, a keresztény vallás iránt. Nagymamámmal gyerekkoromba minden este imádkoztunk, elmondtuk az "Én Istenem, jó Istenem..." kezdetűt és néha a Miatyánkot is. Templomba is jártunk minden nagyobb vallási ünnepen, tehát évente többször is. Azért használok múlt időt, mert én már egyre többször azon veszem észre magam, hogy amikor ő, a nagymamám elmegy, én otthon maradok. Miért? Eltávolodtam volna a vallástól - vagy ájtatosan kifejezve: eltávolodtam volna Istentől? A válasz: nem. Csak az egyháztól. Az utóbbi néhány évben elválasztottam magamban az egyházat és Istent, az előbbit pedig hanyagoltam, és ezt céllal tettem és teszem. Nekem nincs szükségem az egyházra. Azt még nem merem mondani, és nem is gondolom, hogy Istenre sincs. Csak azt tudom, hogy még mindig imádkozom, de mostanában már inkább csak istenhez, nem pedig Istenhez. Nem tudom, ez miért van. Az imádkozásom sokszor úgy tűnik, meghallgatásra talál, pedig az is lehet csak, hogy a sors keze csupán. Mindezeken kívül azt mondom, hogy én világi életfilozófiával rendelkezem, mindent világiként magyarázok, amit pedig nem tudok, azt nem magyarázom. Csak magamban titkon gondolom, hogy talán Ő az. De nem tudom. Megintcsak teológiai kifejezéssel élve: nincs bizonyosságom. De nem is hiányzik. Ebben legalábbis nem. Mégsem lökök el magamtól a vallást, bennem maradt és marad is talán mindörökké. Hogy miért, nem tudom.
Nem fogok a vallás - vagy inkább az egyház? - összes tanítása szerint élni, úgy fogok cselekedni, ahogy az eszem és a szívem diktálja. Nem fogok másoknak szándékosan ártani, de nem is fogom egész életemet mások segítésére fordítani. Mert nekem is csak egy van. Legalábbis egy olyan, amire emlékezni tudok most.
Hogy mi az élet értelme? Ilyen talán nincs is. Az ember akkor tud boldogan és kiegyensúlyozottan élni, ha ezen az egy kérdésen nem elmélkedik. Mert ennek megválaszolása felesleges. Mindenkinek más és más okozhat örömet, és ha megtalálja ezeket, akkor már elért valamit. Egy biztos: a fájdalom nem lehet cél, a folyamatos fájdalom biztosan nem, a boldogság, az öröm viszont igen. De hogy ki hogy él, abba senki ne szóljon bele. Se az egyház, se a pápa, se a politika, se senki más. Tanácsot elfogadok bárkitől s megfogadom, ha jónak találom, de kioktatást senkitől nem kérek. Hagyják nekem élni az Életem. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#291 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 21:16

Idézet: bbence - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 19:55

Hogy mi az élet értelme? Ilyen talán nincs is. Az ember akkor tud boldogan és kiegyensúlyozottan élni, ha ezen az egy kérdésen nem elmélkedik. Mert ennek megválaszolása felesleges.

sztem: nem.
. . .

#292 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 21:21

Idézet: solide - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 22:16

sztem: nem.

Kifejtenéd?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#293 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 21:25

Idézet: bbence - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 20:21

Kifejtenéd?

csak annyi h szerintem nem felesleges gondolkodni az életünk értelmén.
meg h én elmélkedem rajta, ennek ellenére viszonylag kiegyensúlyozott az életem, és azt hiszem többnyire boldog is. szerencsés vagyok.
. . .

#294 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 16. 07:09

....

Szerkesztette: lameXpert 2004. 08. 16. 07:11 -kor

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#295 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 07:28

Idézet: bbence - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 21:55

Tanácsot elfogadok bárkitől s megfogadom, ha jónak találom, de kioktatást senkitől nem kérek. Hagyják nekem élni az Életem. :)

Akkor amit most írok, azt fogd fel tanácsnak :D  de tényleg, csak azért írom le, mert egyből kitűnik, hogy hol a hiba a gondolatmenetedben Istent illetően.

Isten egy király, nem kisebb a hatalma egy földi királynál, hanem összehasonlíthatatlanul nagyobb, végtelen.

Ezt írtad:

Idézet

Csak azt tudom, hogy még mindig imádkozom, de mostanában már inkább csak istenhez, nem pedig Istenhez. Nem tudom, ez miért van. Az imádkozásom sokszor úgy tűnik, meghallgatásra talál, pedig az is lehet csak, hogy a sors keze csupán.

Ez áll a Bibliában:

1.

Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az ő füle, hogy meg nem hallgathatna;
2.
Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orczáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott.

S a problémádra a válasz:

21.  Zsolt 37,23 
Az Úr szilárdítja meg az igaz ember lépteit, és útját kedveli.

28.  Péld 18,1 
A maga kivánsága után megy az agyas ember, minden igaz bölcseség ellen dühösködik.

30.  Péld 21,2 
Az embernek minden úta igaz a maga szemei előtt; de a szívek vizsgálója az Úr.

Röviden vázolva: Minden ember bűnben fogant és bűnösként születik meg Isten szemében. De mivel Isten nem az embert vádolja e miatt, hanem tudja jól, hogy az embernél ezerszer okosabb és hatalmasabb Sátán csapta be, így nem is az embertől várja el ennek a megoldását. Ahhoz, hogy az ember a bűntől megszabaduljon és bátran kijelenthesse magáról, hogy igaz ember vagyok, Jézusra van szüksége. Jézus olyan személy, aki:

Például mindannyian hatalmas és visszafizethetetlen adóssággal rendelkezünk egy bank felé. Ha egész életünkben dolgoznánk is csak az 1%-át tudnánk visszafizetni. Sokan mégis megpróbálják és abban bíznak, amit Ők csinálnak. Mások egyáltalán nem foglalkoznak az adóssággal, de ettől függetlenül nekik is van.
Akik pedig abban bíznak, hogy a Bank megígérte, egyszer el fog jönni Jézus és kifizeti minden ember adósságát a Bank felé. Mindenki adósságát felvásárolja és kiegyenlíti a tartozást.
A Jézus előtt élt emberek az Ó szövetségben, ezt az ígéretet kapták, majd az Új Szövetség utáni emberek mát tudnak róla, hogy Jézus elvitte a bűneinket.

Mit jelent az igaz ember fogalma? Azt, hogy tudja és hisz benne, hogy Jézus kifizette helyette Isten felé a bűneinek az árát, elvitte a bűneit.

Ha elvitte és Isten ezt mondja a Bibliában, akkor nem nálam van. Ez a véráldozat nem csak egy adott alkalomra szólt, hanem a föld létének elejétől a végéig. Amiben az én életem is benne van, tehát életem végéig szabad vagyok az adósság alól.

#296 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 21:30

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 6:28

[..] De mivel Isten nem az embert vádolja e miatt, hanem tudja jól, hogy az embernél ezerszer okosabb és hatalmasabb Sátán csapta be, így nem is az embertől várja el ennek a megoldását. [..]

Aha, amolyan "Igyál még egyet, és fogd rá a nyuszira!" alapon tagadjuk le minden hibánkat.:rolleyes:

Remélem nem süllyed le a téma, olyan jókat lehet derülni rajta.:)

#297 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 06:42

Lucifer Isten teremtménye volt és Isten rábízta az Angyalok vezetését. Lucifer volt a leghatalmasabb és a legszebb ill. a legokosabb Angyal az összes között. De Isten ellen fordult hisz közel akkora hatalma volt, egy kis különbséggel. Isten teremtő, Lucifer teremtmény.

Lucifer nem úgy harcol Istennel, hogy megüti, leszúrja, stb., mert nincs mit, hisz mindkettő lélek, hanem ahogy te bemész a munkahelyedre és az az ember, akit ki nem állhatsz, de azért meg nem ütöd, viszont minden követ megmozgatsz, hogy bosszanthasd. Pedig hozzá sem érsz, csak villan a szemetek, susmus a háttérben, szövetségesek gyűjtése. De a lényeg, hogy mindketten arra törekedtek, hogy a másik tiszteljen benneteket.
Mondják az ördög nem alszik, persze, hogy nem, mert nincs teste. Isten nem törekszik rá, hogy Lucifer tisztelje Őt. Az Angyalok egyharmadával elment Isten színe elől és Ő lett a Sátán. A hatalmát elvesztette, de a bosszúvágyát és az okosságát nem. Isten minden teremtménye közül a Sátán a legokosabb.
A Sátán minden áron szeretne fájdalmat okozni Istennek. Például ha valaki engem akar megtámadni, de semmiképpen nem bír el velem, akkor feladja? Nem, mivel látja, hogy van két gyermekem, azokat támadja meg, mert Ők hozzá képest gyengébbek, viszont nagyon mély fájdalmat tud okozni vele nekem.
A Sátán végignézte a föld és az ember megteremtését. Isten már többet nem követte el azt a hibát, hogy olyan hatalmasat és tökéleteset teremtsen, mint Lucifer.
Az ember megteremtése jól jellemzi ezt, úgy lett megteremtve, hogy ne tudjon létezni Isten nélkül. A munkája jellemzi Őt. Minden a naptól függ, de a napba bele nem tudsz nézni szabad szemmel, minden amit látsz és, amit tudsz, az a naptól függ, mert ha az nem világít....ezek csak olyan gondolatébresztő dolgok...

Lucifer látta az embert és azt is, hogy gyenge. Pontosan tudta, hogy Isten mit mondott az embernek.

15. És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt.
  16. És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél.
  17. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz.

Ezzel szemben, hasonlítsd össze.

1. A kígyó pedig ravaszabb vala minden mezei vadnál, melyet az Úr Isten teremtett vala, és monda az asszonynak: Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?
  2. És monda az asszony a kígyónak: A kert fáinak gyümölcséből ehetünk;
  3. De annak a fának gyümölcséből, mely a kertnek közepette van, azt mondá Isten: abból ne egyetek, azt meg se illessétek, hogy meg ne haljatok.
  4. És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg;
  5. Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.

Milyen halálra gondolt Isten? Amikor ettek abból a gyümölcsből valóban összestek és meghaltak? Nem. Titok van mögötte, de figyeld csak mit mond Jézus az Újszövetségben.

59.
Monda pedig másnak: Kövess engem. Az pedig monda: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat.
60.
Monda pedig néki Jézus: Hadd temessék el a halottak az ő halottaikat: te pedig elmenvén, hirdesd az Isten országát.
61.
Monda pedig más is: Követlek téged Uram; de előbb engedd meg nékem, hogy búcsút vegyek azoktól, a kik az én házamban vannak.
62.
És monda néki Jézus: Valaki az eke szarvára veti kezét, és hátra tekint, nem alkalmas az Isten országára.

Miért mondta Isten, hogy bizony meghalsz és miért nevezte Jézus halottnak azokat az embereket, akik a mi szemünkben élőnek látszanak.

Hja és egy másik érdekesség, hogy Lucifer szépsége után, milyen volt Jézus ábrázata, hogy miként jellemzi a próféta:

1.
Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?
2.
Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!
3.
Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
4.
Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5.
És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
6.
Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.
7.
Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!
8.
A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!
9.
És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.
10.
És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.
11.
Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.
12.
Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!

Úgy őszintén, kihez hasonlatos az ember lelke? Jézus szívállapotához vagy a Lucifer szívállapotához vagy közelebb?

Vannak igaz emberek és bűnös emberek, olvasd: Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.

Külsőleg nem lehet megkülönböztetni egyiket sem, de a bűnös ember lelke és az igaz ember lelke más.

Jézust úgy nevezi Isten, hogy megelevenítő szellem. Isten és Jézus sok helyen mondja embernek a Bibliában, hogy él a te lelked. Mégis kitől függ? Az ember tehet valamit azért, hogy éljen a lelke? Semmit. Csak Istentől és Jézustól függ. S mindent megtesznek, hogy akár egy ember lelkét is megmentsék.

Az igaz emberek be vannak írva az élet könyvébe, a bűnösök pedig ítéletet kapnak a cselekedetek könyvéből.

Isten király, akinek hatalmában áll ítélet is és kegyelem is, az ember bármelyiket választhatja.

De ezek:  :mad:  :rolleyes:  :o  :p  egy kicsit sem közelítenek a kegyelem irányába.....

#298 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 07:24

S, hogy mennyire ritka és csoda az ha valaki üdvösséget kap ill. igaz emberré válik:

4. Mivel kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeretlek: embereket adok helyetted, és népeket a te életedért:

De más helyen úgy említi, hogy ezret elveszt, hogy egyet megtartson.

Ha csak a szikráját látja annak, hogy valamelyik lélek Istent keresi, akkor azért, hogy az megmeneküljön, képes elveszteni ezret.

Ki fogja ezért Istent felelősségre vonni?

1.  5Móz 28,62 
És kevesen maradtok meg, a kik annak előtte oly sokan voltatok, mint az égnek csillagai; mivelhogy nem hallgattál az Úrnak, a te Istenednek szavára.
2. Mt 20,16
Ekképen lesznek az utolsók elsők és az elsők utolsók; mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.
3. Mt 22,14
Mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.

#299 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 07:26

Guga, ez vitafórum, nem prédikációs szószék.

A téma: Vallási felekezetek, egyházak, szekták, Szerepük, helyük a társadalomban

#300 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:02

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 8:26

Guga, ez vitafórum, nem prédikációs szószék.

A téma: Vallási felekezetek, egyházak, szekták, Szerepük, helyük a társadalomban

Na ja, és mennyivel egyszerűbb lenne, ha csak mi, ateisták és egyházellenesek vitáznánk a témáról, nem?  :omg:

Guga! Ne sértődj meg ezért (tudom, hogy nem fogsz), de én az általad leírtakból csak egy fiktív eszmerendszer kiépítésébe fektetett megdöbbentően nagy mennyiségű energia elpazarlását látom. Még mindig nem értem, hogy miért kellene ebben az egészben hinni? Elhiszem, hogy talán régebben az egész vallás-dolog jó magyarázat volt az emberi léttől az emberi gonoszságig mindenre, de manapság már látunk és megismerünk dolgokat, és lassan kezd kialakulni egy közelítő képünk arról, hogy minden teremtő entitás nélkül hogy jöhetett létre ez a világ.

Miért jobb akkor még mindig egy kitalációban hinni? Menekvés? Talán csak az, hogy mikor fogékonyabb voltál a válaszokra, nem érdekelt annyira, hogy mennyire is racionálisak?

A hit félelmetes dolog. Hittel bármit átvészelhetsz, bármin felülemelkedhetsz. Én is hiszek - magamban. Nagyszüleim mélyen vallásosak voltak, és hétéves koromig mondhatni ők neveltek, mivel szüleim rengeteget dolgoztak. Mégis, valahogy sosem éreztem magamban, hogy én hinnék valamiféle istenben. Aztán gondolkodni kezdtem, és a kételytől odáig jutottam, hogy miért is volna bármi, miért szükséges ezzel takaródzni? Onnan még egy lépés, és sikerült valamennyire megismernem az emberi gondolkodást. Azóta az én hitem csak materiális dolgokra korlátozódik, és nem is érzem szükségét, hogy többet keressek.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.