Idézet: blabla* - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 20:41
Teljesen egyetértek Drum kijelentésével. Általánosságban azt szoktam mondani hogy az egyház(ak) ugyanolyan szervezet mint pl. az állam csak más a mögöttes ideológia. számomra sokkal bicskanyitogatóbb a lelkiismeretemre/lelki üdvösségemre játszani mint a pénzemre (ha nagyon le akarom egyszerúsíteni a kettő közötti különbséget). Ráadásul úgy látom hogy itthon nagyon is igyekszik 'hatalomhoz' jutni, belefolyni a politikába ugyanakkor meg a társadalmi problémákból nem vezsi ki a részét.
semmi sem követel senkitől hitet (legfeljebb az egyház, de szerencsére a boszorkányégetés már kiment a divatból...) mindenkinek a magánügye hogy hisz-e vmiben és ha igen, miben.
mért van az, hogy számtalan nyári tábor, idióta iskola után a református gyülekezetben találtam meg a rokonszenves embereket, akik nem csak magukra gondoltak? Ahol megkérdezték, miért vagy szomorú, hogy segíthetnénk rajta?
érdekes, ők nem kértek soha vagyonokat, az egész tábor majd nemhogy önköltséges alapú volt, templom is, az adakoztam, amit akartam és tudtam.
ennyi, ne húzzuk már le a WC-n a r.katolikusok visszásságai miatt az összes egyházat.
Magyar Narancsba még elmenne a fentebbi eszmefejtés, de ez nem a Mancs, nem a Tilos, hadd higgyem, HWSW.
Az is meglepő, a vidéki református kollégiumok egy része nem dúskál a javakban, alig van fűtés, omlik a vakolat. De azért sorra nevelik ki az éltanulókat, akik nem törtetnek, mint egy elit képzőben.Támogatás alig csurog. Valaki a Parlamentben azt mondja, ne adjunk támogatást azoknak az egyházaknak. Ugye, elavult intézmény, Felszabadítás előtti klerikális csökevény. Csak a pénzt viszi.
guganak meg elismerésem. Nesze, egy szerencsétlen, megtévesztett HÍVŐ. Annyira átmosták a fejét, hogy litániákban térít. hogy lehet ezt.
Azért elismerésem, sajnos én még nem tudok mindig ilyen higgadtan reagálni az újkori ateista panelekre.
Nem az baj, ha valaki hitetlen, vagy nem követi betűről betűre az egyházak tanításait, hanem oldalakon keresztül támadja őket, képtelen a felszíntől elszakadni. Nem kell oltani, ha nem tetszik, ne nézd. Az a jó, demokrácia van, tényleg nincs már egyházi uralom. Hadd legyen jogom hinni.
ui: előkerülnek a lelkészek, mint veszélyes elemek, akik majd megmagyarázzák, Istent.
Lehet, szerencsés vagyok, vagy csak nyitott voltam, én szinte csak igen tanult, strapabíró, értelmes, hihetetlen művelt, mégis szerény papokkal találkoztam.
Nyílván vannak negatív végletek, nem azok alapján kell ítélni.
Szerkesztette: HBP 2006. 06. 02. 00:37 -kor

Súgó
A téma zárva.