HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 19. 05:44

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 12:34

Írásban ezek szerint nem jön át annyira az irónia :).

Egy vita lényege, hogy a két fél megversenyezteti az elveit. Ha az egyik félé gyengébb, veszít. De ha kizárjuk az egyik felet, mert az érvei úgyis gyengék...hááát, nem is tudom...

Az irónia átjött, csak szerintem nem jogos. Ha "a Bibliára" lehet hivatkozni (bármelyik kiadásra), akkor én keresek olyan Biblia-mutációt (ami ugye szintén "a Biblia"), amiben egészen más van leírva, mint amire hivatkoztál.

A HOLT –TENGERI TEKERCSEK REJTÉLYE
Wherever you go, go with all your heart.

#362 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 19. 06:40

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 6:24

A tökéletes tudást talán sosem érjük el, de egyre pontosabb modelljeink vannak és lesznek az általad felsorolt összes témakörben.

Szerencsére a tökéletes tudás nem létezik. Remélhetőleg.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#363 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 06:57

Idézet

[...]közösségből több jut, mint ami elfogyasztható[...]

Más kérdés, hogy jóval kevesebb ember él bármiféle közösségben - jelenkorunk pont ez ellen "hergel". Közösségi életre egyébként is képtelenek kezdünk lenni (meg házasságra, etc).

Pedig igény lenne rá.

Idézet

Regisztrált fórumtagok száma:

while (!sleep) sheep++;

#364 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 07:01

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 7:57

Más kérdés, hogy jóval kevesebb ember él bármiféle közösségben - jelenkorunk pont ez ellen "hergel". Közösségi életre egyébként is képtelenek kezdünk lenni (meg házasságra, etc).

Pedig igény lenne rá.

No és ezt mivel tudod alátámasztani?

(Nem az igényt, hanem hogy kevesebb ember él "közösség"-ben...)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#365 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 07:05

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 6:44

Az irónia átjött, csak szerintem nem jogos. Ha "a Bibliára" lehet hivatkozni (bármelyik kiadásra), akkor én keresek olyan Biblia-mutációt (ami ugye szintén "a Biblia"), amiben egészen más van leírva, mint amire hivatkoztál.

A HOLT –TENGERI TEKERCSEK REJTÉLYE

Hűha, Bibliára hivatkoztam volna? Valaki lőjön le :D.

(Istenhívő emberrel máshogy nem fogsz tudni beszélni ilyesmiről. Neki ez ugyanolyan, mint neked a mémek és replikátorok világa. Tudom, tudom, persze, nem ugyanaz, de erőltess egy kis empatikus érzést magadba, ha már meg akarod vitatni ezt a témát :) )

#366 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 19. 07:07

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 8:05

(Istenhívő emberrel máshogy nem fogsz tudni beszélni ilyesmiről. Neki ez ugyanolyan, mint neked a mémek és replikátorok világa. Tudom, tudom, persze, nem ugyanaz, de erőltess egy kis empatikus érzést magadba, ha már meg akarod vitatni ezt a témát :) )

Lelőni?  Hmm, az se rossz. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#367 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 07:12

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 8:07

Lelőni?  Hmm, az se rossz. :)

Affene, hogy kivették a keresztrefeszítős smileyt :D. Pedig az jobban passzolna a témához :D.

Úgyhogy: :shoot:

#368 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 19. 07:17

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 8:12

Affene, hogy kivették a keresztrefeszítős smileyt :D. Pedig az jobban passzolna a témához :D.

Úgyhogy: :shoot:

Tessék:

Kép

:)
¤

#369 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 07:20

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 8:17

Tessék:

*kép*

:)

Ez különösen ontopicra sikeredett :).

#370 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:19

Nem is tudom már, ki emlegette:

Idézet

The word "Lucifer" in Isaiah 14:12 presents a minor problem to mainstream Christianity. It becomes a much larger problem to Bible literalists:

"Lucifer makes his appearance in the fourteenth chapter of the Old Testament book of Isaiah, at the twelfth verse, and nowhere else: "How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the morning! How art thou cut down to the ground, which didst weaken the nations!"

The first problem is that Lucifer is a Latin name. So how did it find its way into a Hebrew manuscript, written before there was a Roman language? To find the answer, we consulted a scholar at the library of the Hebrew Union College in Cincinnati. What Hebrew name, we asked, was Satan given in this chapter of Isaiah, which describes the angel who fell to become the ruler of hell?

The answer was a surprise. In the original Hebrew text, the fourteenth chapter of Isaiah is not about a fallen angel, but about a fallen Babylonian king, who during his lifetime had persecuted the children of Israel. It contains no mention of Satan, either by name or reference. The Hebrew scholar could only speculate that some early Christian scribes, writing in the Latin tongue used by the Church, had decided for themselves that they wanted the story to be about a fallen angel, a creature not even mentioned in the original Hebrew text, and to whom they gave the name "Lucifer."

Why Lucifer? In Roman astronomy, Lucifer was the name given to the morning star (the star we now know by another Roman name, Venus). The morning star appears in the heavens just before dawn, heralding the rising sun. The name derives from the Latin term lucem ferre, bringer, or bearer, of light." In the Hebrew text the expression used to describe the Babylonian king before his death is Helal, son of Shahar, which can best be translated as "Day star, son of the Dawn." The name evokes the golden glitter of a proud king's dress and court (much as his personal splendor earned for King Louis XIV of France the appellation, "The Sun King").

The scholars authorized by ... King James I to translate the Bible into current English did not use the original Hebrew texts, but used versions translated ... largely by St. Jerome in the fourth century. Jerome had mistranslated the Hebraic metaphor, "Day star, son of the Dawn," as "Lucifer," and over the centuries a metamorphosis took place. Lucifer the morning star became a disobedient angel, cast out of heaven to rule eternally in hell. Theologians, writers, and poets interwove the myth with the doctrine of the Fall, and in Christian tradition Lucifer is now the same as Satan, the Devil, and --- ironically --- the Prince of Darkness.

FAUST
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)

#371 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 00:03

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 7:40

Szerencsére a tökéletes tudás nem létezik. Remélhetőleg.

Episztemológia <> ontológia. Filozófusok ezért harapnak. :)
Amúgy szerintem sem létezik ilyen. :)

#372 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 00:27

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 8:05

Hidd el, törekszem rá. :)
Gyerekkoromban anyai ágról nagyon erős vallásos nevelést kaptam. Apai ágon viszont materialista nézetek uralkodtak. Ez rengeteg zavarodottságot, lelki vívódást okozott, ezért kellett leásnom, amilyen mélyre csak tudtam, hogy lássam mi a helyzet.
Továbbra sem akarok megbántani senkit, de eddig senki nem tudott meggyőzni arról, hogy a katolikus vallás/egyház bármiféle hasznot hozna amellett, amennyi kárt okoz a világban.

#373 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 22. 21:17

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 1:27

Hidd el, törekszem rá. :)
Gyerekkoromban anyai ágról nagyon erős vallásos nevelést kaptam. Apai ágon viszont materialista nézetek uralkodtak. Ez rengeteg zavarodottságot, lelki vívódást okozott, ezért kellett leásnom, amilyen mélyre csak tudtam, hogy lássam mi a helyzet.
Továbbra sem akarok megbántani senkit, de eddig senki nem tudott meggyőzni arról, hogy a katolikus vallás/egyház bármiféle hasznot hozna amellett, amennyi kárt okoz a világban.

hááááát.... szerintem lehetséges, hogy hasznot hoz a társadalomnak. gondolj csak bele: legalább a hülye emberek vasárnap a templomba járással vannak lekötve. :)

Szerkesztette: one 2004. 08. 22. 21:17 -kor

Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#374 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 22. 21:19

Idézet: Öregördög - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 11:19

Nem is tudom már, ki emlegette:

....

ezen annyit röhögtem. guga már lehet, hogy felakasztotta magát. úgy emlékszem, hogy vagy fél oldalt írt luciferről még a topic felénél vhol.

Szerkesztette: one 2004. 08. 22. 21:20 -kor

#375 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 22. 22:34

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 22., vasárnap - 22:17

hááááát.... szerintem lehetséges, hogy hasznot hoz a társadalomnak. gondolj csak bele: legalább a hülye emberek vasárnap a templomba járással vannak lekötve. :)

Lamex, rajtad a sor, lécci erősítsd meg egy vicces linkkel ezt a trendi beszólást!

Szerkesztette: Miki2 2004. 08. 22. 22:34 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#376 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 22. 22:40

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. aug. 22., vasárnap - 23:34

Lamex, rajtad a sor, lécci erősítsd meg egy vicces linkkel ezt a trendi beszólást!

a ... utáni mondatot komolyan gondolom!

Szerkesztette: one 2004. 08. 22. 22:41 -kor

#377 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 23. 02:45

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. aug. 22., vasárnap - 23:34

Nem tévesztettél el valamit?

Szerkesztette: lameXpert 2004. 08. 23. 02:54 -kor

¤

#378 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 09:57

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 22., vasárnap - 23:40

a ... utáni mondatot komolyan gondolom!

Elhiszem, de talán valamivel burkoltabb formában kellett volna ezt kinyilvánítani. :rolleyes:

#379 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 18:36

a ... utáni mondat ez: "szerintem lehetséges, hogy hasznot hoz a társadalomnak." mit kell ezen burkolni? az ezt követő mondat volt hülyeség.

Szerkesztette: one 2004. 08. 23. 18:37 -kor

#380 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 18:46

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 22., vasárnap - 22:19

ezen annyit röhögtem. guga már lehet, hogy felakasztotta magát. úgy emlékszem, hogy vagy fél oldalt írt luciferről még a topic felénél vhol.

Ugyanez fordítva így hangzik:

.lohv lénélef cipot a gém lőrreficul trí tladlo léf ygav ygoh, mezskélme ygú . tágam attotzsakelaf ygoh , tehel rám agug .metgöhör tiynna neze

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.