Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 9:11
Na igen... Csak mire az kijön, akkor vagy jóval drágább lesz mint a 7800GTX, vagy a 7800GTX ára fog mindenképpen lejjebb menni egy esetleges 7800Ultra piacra dobásával. Tehát mindenképpen mijárunk jól.

Ha kijön a 7800 Ultra (már ha tényleg létezik...erről is kb. annyit lehet tudni, mint az R520-ről), akkor az a GTX árát nem sokat fogja lenyomni, hisz alapból kevesebb fog készülni az Ultra-ból (feltéve aha az R520 tényleg NAGYON jó lesz, és ha az NV MINDENT ki akar majd préselni a G70-ből), és akkor a GTX nem sokat fog jelenteni az Ultrahoz képest! Miért készülne kevesebb az Ultraból?!

Csak gondold végig...elvileg kb. 100W lenne a fogyasztása (ezt már olvastam valahol...hogy nem is fogyaszt sokat), ugyanakkor a fórumon már lehetett olyat olvasni, hogy elég rendesen downclockolva van a jelenlegi 7800-asok! Ha viszont elkezdik teljes sebességen futtatni + esetleg még 8pipe-t beleraknak+ jól felemelik a chip órajelét...szvsz addig még nem jön ki az R520, addig semmi értelme azon vitatkozni, hogy milyen lesz, illetve hogy a 7800U milyen lesz, mert azt sem dobja ki az NV amíg nincs kint az R520! Ez biztos...az NV mindig így játszott! Ha viszont tényleg az lenne amit irtam, akkor azért nem hiszem hogy minden legyártott Ultra-nak szánt kártya képes lesz az Ultra tényleges sebességére! Mert azért ahhoz majd valszeg válogatott alkatrészek, VPU-k, RAM-ok kellenek majd! DE azért leszögezem, hogy EZ is CSAK spekuláció...a valósághoz csak minimális köze van...csak úgy mint az R520 az ATI FX-ként emlegetni azelőtt, hogy kijött volna!
Az már csak a hab a tortán, hogy azért eddig azt tapasztaltam (ha máshol nem is, itt Mo-on, gondolom a nép dzsíforsz mániája miatt), hogy az NV csúcskártyája jóval drágább szokott lenni az ATI csúcskártyájánál...ezért nem tartom valószinűnek, hogy az ATI R520 jóval drágább legyen, mint egy 7800Ultra, vagy éppen a GTX!
Bármit is irtam, vagy épp ti...majd MINDEN kiderül, AMIKOR majd kijönnek a kártyák!
De egy biztos, bármi is lesz, azok járnak jól akik ezekből a kártyákból akarnak egyet venni!