HWSW Informatikai Kerekasztal: R520 (Fudo) pletykák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

R520 (Fudo) pletykák -avagy a GPU ( VPU?:) ) jövője. Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 15:50

normál méretű? :confused:
van egy bizonyos pont, amikor már nem lehet egy bizonyos méret alá menni az adott gyártási technológiával...
sm3, 32pipe, csillivilliblabla...ez már nem low-profile kategória...

Szerkesztette: FragMaster 2005. 06. 23. 15:50 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#402 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:07

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 16:10

Hadd vonjam elorelátó képességeidet kétségbe. Vagy van rezüméd ? Mit láttál még eddig elore ?  :p

:D  :up:

azert mondjuk 2 honap mulva beszeljuk meg ezt ujra  :cool:
what the fuck is WTF?

#403 Felhasználó inaktív   he7edik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:13

"Hááát, pl. RV410, nem egy nagy durranás. Az X700XT is csak a nullszériáig jutott el."

De nem is próbálták ráeröltetni a gyanutlan vásárlókra!!! (ellentétben a 6800LE-vel)
Inkább belátták hogy ez így nem fog menni, és kiadták az X800-at 6600GT árában.
Arról meg nem az ATI tehet hogy a kereskedők baxnak egy árban adni a két kártyát ill. hogy a magyaroknak csak az AGP kell.

ui.: nekem volt X700XT magos kártyám, simán ment 6600GT szinten
Mióta PlayStation 3-am van megtértem :Đ

#404 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:17

Idézet: he7edik - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 17:13

"Hááát, pl. RV410, nem egy nagy durranás. Az X700XT is csak a nullszériáig jutott el."

De nem is próbálták ráeröltetni a gyanutlan vásárlókra!!! (ellentétben a 6800LE-vel)
Arról meg nem az ATI tehet hogy a kereskedők baxnak egy árban adni a két kártyát ill. hogy a magyaroknak csak az AGP kell.

Hát USA-ban sincs egyárban a kettő... Ott is megvan az 5-8k különbség HUF-ra átszámolva.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#405 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:42

Idézet: he7edik - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 15:13

Nem, ők a drága X600-at erőltetik.
Az X800 nincs 6600GT árban.

Az X700XT nincs egy szinten a 6600GT-vel, és kapni sem lehet.

Idézet

Ja hát zsi..k mindenhol vannak

Jah, mindent meg lehet magyarázni, csak legfeljebb senki nem hiszi el.

Szerkesztette: faster 2005. 06. 23. 16:43 -kor

#406 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:58

:nevet2:

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 06. 23. 16:58 -kor

JóSebesség

#407 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:02

Idézet: faster - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 14:27

Amennyiben a több pipe a jobb elvet az ATI találmányának tekintjük, akor igen, az Nvidia adoptált, egyébként nagyon nem ugyanaz a két GPU.

Nézőpont kérdése, ha én a másik irányba lennék elfogult, most azt mondanám, hogy most az ATI fogja az SM3-at adoptálni az Nvidiától. Ugyanazt a dolgot egyik irányban negatív, másik irányban pozitívként tünteted fel.
Másrészt az X850 széria is pont a pillanatnyi elsőbbségért jelent meg, nem másért. Szerintem.

Hááát, pl. RV410, nem egy nagy durranás. Az X700XT is csak a nullszériáig jutott el.

Az Ati az SM 3.0-át nem az "Nvidiától adoptálja" mert az egy gyártófüggetlen specifikáció. Azaz nem az Nvidia találta ki hanem o csak egy ennek megfelelo csipet tervezett.
Mellesleg ki mondta hogy ugyanaz a ket GPU (R400 es NV40-re gondoltal gondolom) ? Az elv ugyanaz es azt az Ati hoztaaz R300-al, amíg Nvidia csak szerencsétlenkedett es fantázialt az NV30-ban olyan specifikációkról amibol azóta se lett semmi. Legalább az NV40-el észheztértek ...

Az X700 XT meg nem azert nem volt siker mert rossz arhitektúrájú csip lett volna, de ebbe nem megyek most bele. Mondjuk azt hogy a 6600 GT sikerült nagyon jól, hisz majdnem egy X800 szintjén van. :)
Next stop, Wonderland.

#408 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:04

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 18:02

Az Ati az SM 3.0-át nem az "Nvidiától adoptálja" mert az egy gyártófüggetlen specifikáció. Azaz nem az Nvidia találta ki hanem o csak egy ennek megfelelo csipet tervezett.
Mellesleg ki mondta hogy ugyanaz a ket GPU (R400 es NV40-re gondoltal gondolom) ? Az elv ugyanaz es azt az Ati hoztaaz R300-al, amíg Nvidia csak szerencsétlenkedett es fantázialt az NV30-ban olyan specifikációkról amibol azóta se lett semmi. Legalább az NV40-el észheztértek ...

Az X700 XT meg nem azert nem volt siker mert rossz arhitektúrájú csip lett volna, de ebbe nem megyek most bele. Mondjuk azt hogy a 6600 GT sikerült nagyon jól, hisz majdnem egy X800 szintjén van. :)

x700xt nem azert nem lett, mert nem tudtak normalis kihozatallal gyartani?  :think:
what the fuck is WTF?

#409 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:13

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 14:50

normál méretű? :confused:
van egy bizonyos pont, amikor már nem lehet egy bizonyos méret alá menni az adott gyártási technológiával...
sm3, 32pipe, csillivilliblabla...ez már nem low-profile kategória...

Hmmm. A nagyobb kártyaméretnek biztos köze van ahhoz hogy bonyolultabb a csip, több áramkört kell rátenni, meg az 512 Mb memónak is hely kell. Viszont az tapasztalat azt mutatja (NV30 vs R300 pl, vagy eddig az osszes csúcskártya) hogy az Ati-nak sikerült mindig elegánsabb megoldást találnia.
Az R400 is elegánsabb, csak 160 millió tranyóval hoz többet mint az NV40 220-al. Igaz utóbbiban van az a plusz ami az SM 3.0-hoz kell meg egyéb majdnem haszontalan kütyük  :) ... de amire az SM 3.0 minimum követelmény lesz, az NV40 órajele, memória sávszéle rég nem lesz elég.
Szóval mivel az Nvidia mindig olyan oroszos (ne mondjam szovjet) bunkós darabokat gyártott addig az Ati elegánsabb volt.
Nekem a high proile azt is jelenti hogy kicsi, vagy legalábbis könnyen szerelheto. Ha a méret adná a high profile-t akkor még mindig az ENIAC lenne a legmenobb.

Szerkesztette: Hubert 2005. 06. 23. 17:16 -kor

Next stop, Wonderland.

#410 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:14

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 18:13

Hmmm. A nagyobb kártyaméretnek biztos köze van ahhoz hogy bonyolultabb a csip, több áramkört kell rátenni, meg az 512 Mb memónak is hely kell. Viszont az tapasztalat azt mutatja (NV30 vs R300 pl, vagy eddig az osszes csúcskártya) hogy az Ati-nak sikerült mindig elegánsabb megoldást találnia.
Az R400 is elegánsabb, csak 160 millió tranyóval hoz többet mint az NV40 220-al. Igaz utóbbiban van az a plusz ami az SM 3.0-hoz kell ... de amire az SM 3.0 minimum követelmény lesz, az NV40 órajele, memória sávszéle rég nem lesz elég.
Szóval mivel az Nvidia mindig olyan oroszos (ne mondgyam szovjet) bunkós darabokat gyártott addig az Ati elegánsabb volt.
Nekem a high proile azt is jelenti hogy kicsi, vagy legalábbis könnyen szerelheto. Ha a méret adná a high profile-t akkor még mindig az ENIAC lenne a legmenobb.

relativ, hogy kinek mi mennyire elegans..  :rolleyes:
what the fuck is WTF?

#411 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:23

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 16:02

És az SM2? Azt ki találta ki? Ne mondd már, hogy az SM2-t az ATI találta ki, az SM3-mat pedig a Microsoft, mert ezt úgysem fogom bevenni. :D

#412 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:24

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 16:14

relativ, hogy kinek mi mennyire elegans..  :rolleyes:

Mi az hogy relatív ? Az, hogy könnyebb beszerelni, nem akadályozza annyira a légáramlást, hogy nem szakad le a saját súlya alatt, nem igényel tápcserét, kétszlotos hutést az szeintem több mint relatív. Ez adja az eleganciát, nem az hogy szerintem elegánsabb. Érvek, nem szubiektív vélemény.
És igen Atinak is van kétszlotos monstruma, mielott valaki ezt kezdené pedzeni. Ettol még hiszek abban hogy lehet pl. a 7800 GTX-el egyenl vagy nagyobb teljesítményu kártyát készíteni 2-3 cm-el rövidebb NYÁK-on.
Next stop, Wonderland.

#413 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:25

Idézet: faster - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 18:23

És az SM2? Azt ki találta ki? Ne mondd már, hogy az SM2-t az ATI találta ki, az SM3-mat pedig a Microsoft, mert ezt úgysem fogom bevenni. :D

nV és MS karöltve fejlesztették... SM2.0b-vel meg az ATi játszotta ugyanezt. No de mind1.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#414 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:25

Idézet: faster - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 18:23

imo tokmind1 ki talalta ki, az atlag embernek, sot, az atlag jatekosnak nemigen fontos az sm3.. nade az megint mas szitu, hogy csak az egyik gyartonak sikerult implantalni..
what the fuck is WTF?

#415 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:26

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 18:24

Mi az hogy relatív ? Az, hogy könnyebb beszerelni, nem akadályozza annyira a légáramlást, hogy nem szakad le a saját súlya alatt, nem igényel tápcserét, kétszlotos hutést az szeintem több mint relatív. Ez adja az eleganciát, nem az hogy szerintem elegánsabb. Érvek, nem szubiektív vélemény.
És igen Atinak is van kétszlotos monstruma, mielott valaki ezt kezdené pedzeni. Ettol még hiszek abban hogy lehet pl. a 7800 GTX-el egyenl vagy nagyobb teljesítményu kártyát készíteni 2-3 cm-el rövidebb NYÁK-on.

es ha szerintem az adja az eleganciat, hogy 2db molex disznolkodik a kari popsijan, es nem lehet latni a nyakot a kondi hegyektol? ertsd meg: izlesek es pofonok!
what the fuck is WTF?

#416 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:27

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 18:24

6800U sem ígyényel tápcserét, hacsak nem 300W-os Codegányra akarod rákötni, mert az manapság már egy géphez sem nagyon elégséges...

Nállam volt X800Pro, és vígan elment egy 250W-os Acorp táppal. Persze nem is volt túl hűvös a levegő, ami utánna tápból jött. Másrészt az ATi féle 1 slot-os X800Pro és X800XT hűtéssel meg ne viccelődjünk, mert kicsi is, meg halk is éppen csak a rajta lévő matrica olvad le, meg hasonlók. Szóval télleg relatív, hogy kinek mi az elegáns.
Twittegylet

#417 Felhasználó inaktív   he7edik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:28

Idézet: faster - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 17:42

Nem, ők a drága X600-at erőltetik.
Az X800 nincs 6600GT árban.

Az X700XT nincs egy szinten a 6600GT-vel, és kapni sem lehet.

Jah, mindent meg lehet magyarázni, csak legfeljebb senki nem hiszi el.

Hát ha az oem-eknek az kell, te nem gyártanád? ill. tehet arról az ATI hogy az NV nem tudott sokáig gyártani ebben a kategóriában megfelelő árú és mennyiségü PCI-E kártyát?

Az pedig hogy 399$ ( ha jól emléxem) áron áruja mindkét cég a saját kártyáit szerintem nem titok senki elött aki kicsit is foglalkozik a témával.

Senki nem írta hogy X700XT-m volt X700Pro Toxic kártyám volt ami bőven egy szinten van egy Asus Extreme 6600GT-vel.

Miért van az hogy ti indulatból írtok, és a tényeket sem vagytok hajlandóak figyelembe venni???
Ez a dögöljön meg az aki nem nVidiás stílus lehetetlenné teszi a normális eszmecserét.

egy kis  :respect:  teccikérteni!!!
Mióta PlayStation 3-am van megtértem :Đ

#418 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:29

Idézet: faster - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 16:23

Majdnem bedoltem ennek az aljas provokálásnak ... aztán megláttam a vigyort. Szerencséd hogy öreganyádnak szólítottál. :D
Next stop, Wonderland.

#419 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:34

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 16:29

Majdnem bedoltem ennek az aljas provokálásnak ... aztán megláttam a vigyort. Szerencséd hogy öreganyádnak szólítottál. :D

Azért jó lenne, ha érdemben is reagálnál rá. Most csak azt érzem, hogy amit az ATI csinál, az király, amit az Nvidia, az szar, de ha nem szar, akkor az azért van, mert másolta az ATI-ról.
Szóval, mi az oka, hogy az SM2-es ATI chip zseniális, az SM3-as chip pedig csak egy adaptáció, de az SM3-as R520 megint egy zseniális újítás lesz. Én ellentmondást vélek felfedezni a gondolatmenetben.

#420 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:34

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 16:26

es ha szerintem az adja az eleganciat, hogy 2db molex disznolkodik a kari popsijan, es nem lehet latni a nyakot a kondi hegyektol? ertsd meg: izlesek es pofonok!

Nem egészen elfogadható az észrevétel, mert ilyen alapon nekem az Ati szép piros logója tetszik nem a csúnya zöld Nvidia, és részemrol a téma be van fejezve. :D

Amúgy csak egy kis izgalmat akartam, meg forgalmat generálni a hwsw-nek. :)
Next stop, Wonderland.

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.