Excel probléma
Elküldve: 2006. 09. 25. 00:02
Elküldve: 2006. 10. 15. 20:17
Idézet: wix - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 15:01
A problémám az lenne, hogy adva van két excel tábla melyek tartalmaznak azonos oszlopokat és különbözőeket is, ugyan így a sorokban is vannak azonosak és különbözőek is. Ezt a két táblát, hogy lehetne a legegyszerűbben összefésülni?
Ha csak egyszer kell megcsinálni és ezer sor alatt van, akkor kézzel.
Ha nem, akkor valami kis VB scriptet faragj rá.
Elküldve: 2006. 10. 16. 03:51
Idézet: zsabi - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 20:17
Ha nem, akkor valami kis VB scriptet faragj rá.
Ez a bökkenő! Ezt hetente többször is meg kellene csinálni és a táblák 20-30000 sorosak. Viszont én nem vagyok annyira penge a VB-ben hogy megtudjam csinálni a scriptet, ezért kértem segítséget.
Elküldve: 2006. 11. 01. 13:59
Elküldve: 2006. 11. 01. 21:13
Idézet: qqcs - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 13:59
Elvileg a CELLA függvénnyel lehetne ilyet csinálni, gyakorlatilag nem tudok rájönni a használatára. Sajnos a súgó sem túl egyértelmű ezen a téren. Marad a VBA függvény készítése, legalábbis most hirtelen ez jutott az eszembe.
Azaz:
1. Nyisd meg a kérdéses Excel táblát, majd nyomj ALT+F9-et. Ekkor bejön a VBA panel.
2. A baloldali Project Explorerben jobb klikk -> Insert -> Module. Ekkor kapsz egy üres text ablakot, meg egy "Module1" bejegyzést a Project Explorerbe.
3. Ezt másold be a szövegablakba:
Function Színkód(Cella As Range) As Long Színkód = Cella.Interior.ColorIndex End Function4. A VBA ablakot be is zárhatod. Ezután a "Színkód" függvény, mint Excel képlet meg fog jelenni a képletek között. Most tudsz csinálni egy sort az általad színezett sor alá (biztosan nem oszlopot akartál írni?
=Színkód(A1)Ahol "A1" a kérdéses cellára mutat. Ezután nincs más dolgot, mint egy összesítő függvénnyel összeszámolni az azonos színkódokat.
Ha valamely cella színén változtatsz, akkor sajnos a színkódot tartalmazó cellák nem számolódnak újra, így CTRL+ALT+F9-cel ki kell kényszerítened a teljes lap újraszámolását.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2006. 11. 02. 13:02
Szerkesztette: qqcs 2006. 11. 02. 13:03 -kor
Elküldve: 2006. 11. 02. 18:51
Idézet: qqcs - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 13:02
Sor esetén sem változik semmi.
Hogy újraszámolódik-e? Hát, itt azt hiszem puding próbája lesz, mert ezt nem tudom. (De ha nem számolná, arra is tudok scriptet.
Elküldve: 2006. 11. 07. 08:52
Volna egy olyan problémám, hogy internetről töltöttem le tőzsdeadatokat. (Egészen pontosan a portfolio.hu-ról) A bajom vele, hogy az áraknál (nyitó/max/min/záró) és a forgalomnál valamiért az érték után .-tal "elválasztva" 4 nulla található. Pl.: 2805.0000 Nem fogom fel ennek értelmét, ugyanis így az énáltalam használt excel számára értelmezhetetlen. Próbálok belőlük grafikont csinálni, nem ment. :confused: Aztán rájöttem, amikor függvényhez használtam azaz használtam volna a cellák értékeit. Azt írta ki, hogy !ÉRTÉK!. Amikor néhány cellában átírtam pl.:2805.0000 ről --> 2805 re, teljesen normálisan működött. Amikor próbáltam a tulajdonságait állítgatni a celláknak (cellaformázás->szám beállításnál) egyéni érték volt megadva (átállítottam számra) akkor sem történt semmi.
Tudja valaki, hogyan lehetne az értékekből használható adatokat kreálni? Azaz a számok utáni .0000-át eltávolítani? (Az átírogatás nem jöhet szóba, lévén több ezer (tízezer) adatról van szó)
A segítséget előre is köszi!
Elküldve: 2006. 11. 07. 09:41
amikor betöltöm a táblázatot, akkor nem ismeri fel a betűkészletet az excel, ezért ezt be kell állítani Europa (ISO)-ra. Bár ezzel nem oldódik meg, hanem van egy beállítás, amivel kiválaszthatjuk, hogy mi legyen a tizedesvessző jele. Ezt .-ra állítva, nullák (.0000) nélkül-i lesz a táblázat.
Remélem azért lehetett érteni!
Elküldve: 2006. 12. 01. 11:52
Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 17:51
Hogy újraszámolódik-e? Hát, itt azt hiszem puding próbája lesz, mert ezt nem tudom. (De ha nem számolná, arra is tudok scriptet.
A javaslatod nem 100% ig valik be mert nincs lehetoseg extra sorok beszurasara hogy taroljam a szinkodot , valahogy ugy kene osszeszamolni (igazabol csak egy szint egy sorban) hogy csak a sor vegi mezobe irja ki a vegeredmenyt. Tehat osszefoglalva arra vagyok kivancsi hogy az aktualis sorban hany zold hatterszinu mezo van.
koszi
Elküldve: 2008. 09. 23. 15:52
Olyan problémába futottam bele, hogy egy kapott excel file-ba írt VBS nem minden gépen fut le ugyanúgy. Némi utánanézés után kiderült, hogy a különbség kizárólag abban van, hogy amelyiken jól fut, azon Office 2003 SP2 excelje futtatja, amelyikeken nagyon lassú, azon Office 2003 SP3 van.
Sajnos gyakran lenne szükség e file használatára, és a futtatási sebesség különbsége nagyjából 50x-es, így a különbség percekben mérhető.
Tudtok ötletet adni mi lehet a gond? Mi okozhat ekkora különbséget?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Hani
Elküldve: 2008. 09. 23. 22:16
Idézet: Hani - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 16:52
Olyan problémába futottam bele, hogy egy kapott excel file-ba írt VBS nem minden gépen fut le ugyanúgy. Némi utánanézés után kiderült, hogy a különbség kizárólag abban van, hogy amelyiken jól fut, azon Office 2003 SP2 excelje futtatja, amelyikeken nagyon lassú, azon Office 2003 SP3 van.
Sajnos gyakran lenne szükség e file használatára, és a futtatási sebesség különbsége nagyjából 50x-es, így a különbség percekben mérhető.
Tudtok ötletet adni mi lehet a gond? Mi okozhat ekkora különbséget?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Hani
Nem tudom mi lehet a gond, így én benchmarkolnám a VBA-t. Azaz tele kell rakni "Debug.Print" utasításokkal, amelyek kiírják, hogy hol tart a kód és mennyi éppen az idő (másodpercre). Ez alapján gyorsan kibukik a problémás rész.
Elküldve: 2008. 09. 24. 19:17
Elküldve: 2008. 09. 24. 23:27
Idézet: Hani - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 20:17
No de pont ezért kéne benchmarkolni, hogy melyik műveletnél akad meg a feldolgozás, mit nem bír az Excel.
Elküldve: 2008. 09. 25. 19:59
Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 0:27
Ma kiderült, hogy nem SP függő a probléma, az egyik gépen SP3-as office van, mégis rendesen fut rajt. Holnap elkezdünk játszani az office összetevőkkel, hátha kibukik valami

Súgó
A téma zárva.