HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   Pedrox 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 17. 00:20

:jump:

Sziasztok!

2500-as sempronomhoz szeretnék alaplapot venni, max 25000-ig
fontos lenne az s-ata,  jó hangártya, ja és tuningbarát legyen!

Előre is köszi...  :respect:
Képernyő, ház, klaviatúra egér!

#1702 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 17. 08:36

Idézet: Pedrox - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 0:20

:jump:

Sziasztok!

2500-as sempronomhoz szeretnék alaplapot venni, max 25000-ig
fontos lenne az s-ata,  jó hangártya, ja és tuningbarát legyen!

Előre is köszi...  :respect:

NF7-S? :think:
Rhino666

#1703 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 11:46

Pedrock: ASUS A7V880-EAYZ jó lesz.

VIA KT-880 chipset, 200/266/333/400 MHz FSB, 4 DDR DIMM max. 4 GB PC3200/2700/PC2100 Dual channel
5PCI, 1AGP (8x), 1 WiFi slot, 2 UDMA66/100/133 Bus Master IDE, 8 USB 2.0
1P/2S, PS/2 bill/egér, ATX, C.O.P processzor hővédelem, ADI SoundMAX audio S/PDIF, Gigabit LAN
2 Serial ATA RAID 0,1 lehetőséggel

Garancia: 3 év

Bruttó kisker kb 17.000.-Ft!
Asztalravissza!

#1704 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 11:52

Turbo:

Idézet

jó lenne megtudni, mi olyan vicces. az 5900xt nem egy játékban GYORSABB mint a 9600xt..emellett kiváló a tuningpotenciája is, hisz csak egy butított 5900-as.

Jó ha tudod, hogy ami az nVidiánál XT az a legyengített, (64 bites?) memória és proci frekvencia vágott verziót, az az "XT" az ATI chipesnél pont fordítva, a tuningolt, memória és proci frekvencia húzott, gyorsabb példányt jelenti.
Persze, ha rajongsz az nVidia chipes kártyákért, akkor vegyél olyat, de szvsz akkor már inkább egy GeForceFX 6800LE-t vehetnél.

Üdv!
Asztalravissza!

#1705 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 12:08

Idézet

NF7-S?

Minimum 2.6-os BIOS legyen rajta, illetve Sempron Ready címke, és ne keverd össze az NF7-S2-vel. Talán az Abit AN7 mégjobb.

Idézet

ASUS A7V880-EAYZ

Valamennyit biztos lehet vele tuningolni, de nem az igazi, szolgáltatások terén viszont tuti. Én is gondolkodtam rajta, hogy veszek egy ilyet, elsősorban a Gigabit LAN miatt :) De a következő lapom inkább már S939-es lesz :)
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1706 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 13:34

Hú. Vak vagyok. Elnéztem a tuningbarát szót.  :cool:
De balf*sz módra arra gondoltam, hogy a srácnak csak egy megbízható alaplap kell, amig kihúzza a 939 lábacskásig, nomeg a Sempron 2400 nem egy harcore  tuningos csóka procija. De azért elég jó lap.
ABIT-ot ne!  :reklamacio:

Üdv!
Asztalravissza!

#1707 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 17:28

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 13:34

ABIT-ot ne!  :reklamacio:

Most ezt miért kell?  :confused:  :rolleyes:

#1708 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 17:39

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 11:52

Turbo:

Jó ha tudod, hogy ami az nVidiánál XT az a legyengített, (64 bites?) memória és proci frekvencia vágott verziót, az az "XT" az ATI chipesnél pont fordítva, a tuningolt, memória és proci frekvencia húzott, gyorsabb példányt jelenti.
Persze, ha rajongsz az nVidia chipes kártyákért, akkor vegyél olyat, de szvsz akkor már inkább egy GeForceFX 6800LE-t vehetnél.

Üdv!

akkor azthiszem ideje lenne olvasni :) 5600XT esetében igen, 5900XT esetében csak az órajelek butítottak :) ugyanúgy 256bites, mint az ultra.

amúgy geforce FX6800 nincs, csak gef 6800
JóSebesség

#1709 Felhasználó inaktív   SolymossyB1980 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 18. 00:13

Sziasztok!

Előre kérlek, ne ordítstok le a hajam! --> láma vagyok a hardware-témához.
Van egy problémám, amit annak ellenére hogy nem ide tartozik, mindjárt ismertetek! :o) Ha nem sikerül megoldanom, akkor "sajna" rákényszerüllök arra, hogy beruházzak egy új alaplapba, prociba, tápba, esetleg memóriába és videókártyába is. Főleg ezek összeválogatásához kérném a segítségeteket, de ha van javaslatotok a problémám megoldására, szívesen fogadom! Tehát:

Vettem egy 200Gb-os Maxtor winchestert és tettem rá egy Xp-t ntfs partícióra (Elsődleges, 10Gb). Utána pakoltam egy 12Gb-os ext3-at szintén elsődleges partícióra, majd egy 256-os ext3/swap-et és végül egy kb.: 170Gb-s FAT32-es partíciót. Mindent felpakoltam, majd szépen lassan egyes könyvtáraim a FAT32-es partíción kínai karakterekké válva meghaltak.
Valaki felvilágosított, hogy FAT32-es partíciót ne csináljak 32Gb-nál nagyobbra. OK. Átalakítottam az egész vinyót, de a PMagic megfektette a do$ert és a linuxot is. OK. Újraraktam az egészet úgy, hogy a 170Gb-s FAT32 helyett egy kb.: 140Gb-s NTFS lett és egy 32Gb-s FAT32. Namármost a PartitionMagic8-as hibát észlel, miután megcsinálta a partícióinat. MIÉRT?  (Íme a hibaüzenet egy része:
Error #109: Partition ends after end of disk.
  ucEndCylinder (20711) must be less than 16709.
Error #107: Partition begins after end of disk.
  ucBeginCylinder (20712) must be less than 16709.
)

Az alaplapom egy Asus A7V266-EX "gyári" biosszal. (Még megpróbálhatok egy BIOS frissítést...) Ha valakinek van javaslata, szívesen fogadom!!!

VÁSÁRLÁS!!! ---> Ha nem sikerül megoldani a hibát, akkor hardware-frissítésre adom a fejem:

Van 120e Ft-om (bruttó), amiből szeretnék sulinetes cuccokat venni. Kellene alaplap, proci, proci-hűtő. Esetleg új táp, memória és videó-kártya. (AMD-párti vagyok.)

Köszönöm a türelmeteket és az esetleges javaslataitokat!!
Tisztelettel,
    Solymossy Balázs

#1710 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 01:12

Idézet: SolymossyB1980 - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 0:13

Vettem egy 200Gb-os Maxtor winchestert és tettem rá egy Xp-t ntfs partícióra (Elsődleges, 10Gb).

Milyen XP? Minimum SP1 van rajta? A BIOS frissítés is megér egy próbát.

#1711 Felhasználó inaktív   wasawski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 01:14

A Tanácsom: Ne kavarj ennyi partícióval és fájl rendszerrel! Egy winchit szedd max ketté, a winfosnál mindegyik ntfs legyen! A linux meg egy másik winyon legyen! No... Ja és töröld egyszer az összes particiót és hozzd létre a két partíciót!

#1712 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 01:42

Idézet: wasawski - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 1:14

A Tanácsom: Ne kavarj ennyi partícióval és fájl rendszerrel! Egy winchit szedd max ketté, a winfosnál mindegyik ntfs legyen! A linux meg egy másik winyon legyen! No... Ja és töröld egyszer az összes particiót és hozzd létre a két partíciót!

Nyugodtan lehet több partíció is, nekem is így van, ahogy neki. Én a partíciókat mondjuk inkább a cél oprendszerrel hoznám létre, Partition Magic több gondot okozott nekem eddig, mint jót.

#1713 Felhasználó inaktív   Piskótatekercs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 02:33

Sziasztok jó vásár lehet egy ilyen alaplap: ECS 915P-A S775 INTEL esetleg egy x300-as gecube VGA card-dal?
Köszi válaszotokat!   

#1714 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 08:19

Idézet: SolymossyB1980 - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 0:13

Sziasztok!

Van egy problémám, amit annak ellenére hogy nem ide tartozik, mindjárt ismertetek! :o) Ha nem sikerül megoldanom, akkor "sajna" rákényszerüllök arra, hogy beruházzak egy új alaplapba, prociba, tápba, esetleg memóriába és videókártyába is. Főleg ezek összeválogatásához kérném a segítségeteket, de ha van javaslatotok a problémám megoldására, szívesen fogadom! Tehát:

Vettem egy 200Gb-os Maxtor winchestert és tettem rá egy Xp-t ntfs partícióra (Elsődleges, 10Gb). Utána pakoltam egy 12Gb-os ext3-at szintén elsődleges partícióra, majd egy 256-os ext3/swap-et és végül egy kb.: 170Gb-s FAT32-es partíciót. Mindent felpakoltam, majd szépen lassan egyes könyvtáraim a FAT32-es partíción kínai karakterekké válva meghaltak.
Valaki felvilágosított, hogy FAT32-es partíciót ne csináljak 32Gb-nál nagyobbra. OK. Átalakítottam az egész vinyót, de a PMagic megfektette a do$ert és a linuxot is. OK. Újraraktam az egészet úgy, hogy a 170Gb-s FAT32 helyett egy kb.: 140Gb-s NTFS lett és egy 32Gb-s FAT32. Namármost a PartitionMagic8-as hibát észlel, miután megcsinálta a partícióinat. MIÉRT?  (Íme a hibaüzenet egy része:
)

Az alaplapom egy Asus A7V266-EX "gyári" biosszal. (Még megpróbálhatok egy BIOS frissítést...) Ha valakinek van javaslata, szívesen fogadom!!!

VÁSÁRLÁS!!! ---> Ha nem sikerül megoldani a hibát, akkor hardware-frissítésre adom a fejem:

Van 120e Ft-om (bruttó), amiből szeretnék sulinetes cuccokat venni. Kellene alaplap, proci, proci-hűtő. Esetleg új táp, memória és videó-kártya. (AMD-párti vagyok.)

Tisztelettel,
    Solymossy Balázs

200 gigás vinyót egy Via266 alaplapra?  :eek:
A régebbi deszkák nem nagyon ettek 130 giga felett.

#1715 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 08:55

Idézet: SolymossyB1980 - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 1:13

Sziasztok!

)

Tisztelettel,
    Solymossy Balázs

Eéőször is a P.magic-et felejtsd el!!!! Használd a Windows-os lemezkezelőt!!! Vezérlőpult>Felügyeleti eszközök>Sz.gép kezelés>Lemezkezelés. Töröld mindkét particiót és hozz létre újakat, és NE KEVERD őket. Minek a Fat32??? Aki  a XXI. században Win98-at használ, az ***** :mad:, mert másra nem tudom elképzelni, hogy mire jó!? Még egy 300Mhz-s konfigon is használhatóan megy, ha van alatta 256Mb-nál több memória.

#1716 Felhasználó inaktív   SolymossyB1980 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 18. 22:04

Köszönöm a sok reakciót!
Rá kellett jönnöm, hogy a 200Gb ténylegesen megfekszi a kis alaplapom gyomrát.

Így hát úgy határoztam, hogy belenyúlok a pénztárcámba és felújítom a gépet egy picikét. Ebben szeretném akkor a segítségeteket kérni!

Tehát van 120.000 Ft-om, amit SULINETES cuccokra szeretnék költeni. Ami kell:
-Processzor (AMD, 64?)
-Proci-hűtő (HALK legyen)
-Alaplap (Integrált hangkártyával)
-RAM (min. 512Mb)
-Táp (HALK legyen. Ja van a gépben 2 vinyó, egy dvd-író és egy olvasó)
-Videokártya (Most Radeon8500-ösöm van. Ennél "nagyobbat" szeretnék.)

Nem fogom húzni a gépet, viszont szeretném a képet néha kivezérelni TV-re (Linux alatt is.), szeretnék néha játszani (Nem feltétlenül a jövő évi csúcsjátékokkal.). Irodai alkalmazások, cd-másolás, dvd-írás, CAD programok és levelezés a fő profil.

Előre is kössz a segítséget!!!

Balázs

#1717 Felhasználó inaktív   Gonzales 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 11:00

Sziasztok!

Új gép téma...

Egyre inkább kezdek arról meggyőződni, hogy jobban járnék egy AMD 64-essel, mint egy Intel P4-el, legalábbis pillanatnyilag. Ugyanakkor van egy-két dolog, ami elbizonytalanít.

Ha veszek pl. egy ASUS ... Nvidia Nforce4-es chipsettel, akkor ha fél év múlva kijön az AMD  a DDR2-es memória kezeléssel, bele tudom-e tenni a DDR2 memóriát az alaplapomba? (Persze új proci mellé.) Egyáltalán érdekes-e ez?

Ha veszek mondjuk egy ASUS ... Intel 925XE chipsettel, akkor mi van, ha esetleg az Intel szeptemberben kiadja a 64 bites processzorait? Bele tudom tenni? És a kétmagosat?

Most összevakartam egy csomó pénzt, így az pillanatnyilag nem számít, de nem szeretnék fél év múlva őrjöngeni, hogy cserélhetném le az egészet, ha kicsit jobbat akarok. Egy régi proci eladása mellett pár ezresel kipótolva félév múlva még beleférne egy kis újítás, de tök új konfig már nem férne bele.

Segítsetek! Köszönöm. Gonzales.

#1718 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 14:49

Idézet: Gonzales - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 11:00

Sziasztok!

Új gép téma...

Egyre inkább kezdek arról meggyőződni, hogy jobban járnék egy AMD 64-essel, mint egy Intel P4-el, legalábbis pillanatnyilag. Ugyanakkor van egy-két dolog, ami elbizonytalanít.

Ha veszek pl. egy ASUS ... Nvidia Nforce4-es chipsettel, akkor ha fél év múlva kijön az AMD  a DDR2-es memória kezeléssel, bele tudom-e tenni a DDR2 memóriát az alaplapomba? (Persze új proci mellé.) Egyáltalán érdekes-e ez?

Ha veszek mondjuk egy ASUS ... Intel 925XE chipsettel, akkor mi van, ha esetleg az Intel szeptemberben kiadja a 64 bites processzorait? Bele tudom tenni? És a kétmagosat?

Most összevakartam egy csomó pénzt, így az pillanatnyilag nem számít, de nem szeretnék fél év múlva őrjöngeni, hogy cserélhetném le az egészet, ha kicsit jobbat akarok. Egy régi proci eladása mellett pár ezresel kipótolva félév múlva még beleférne egy kis újítás, de tök új konfig már nem férne bele.

Segítsetek! Köszönöm. Gonzales.

Nincs segítség. :( Egyre inkább afelé hajlik a világ, hogy procit csak alaplappal együtt lehet cserélni. Legföljebb ugyanazon a family-n belül a low-end felváltható később a high-end példánnyal. Ezért jelenleg az AMD Athlon64 + egy Socket 939-es alaplap a jó választás. Időtállóbb, mint a jelenlegi P4 platformok.

A DDR2 meg eleve nem lábkompatibilis a DDR-rel. Jelenleg nem is gyorsabb. Ha mégis úgy véled, hogy neked az feltétlenül fog kelleni, akkor inkább várj. De ne feledd, ebben az iparban minden új cucc iszonyú gyorsan avul. Fél év sok idő.
... a trip back in time is all I need ...

#1719 Felhasználó inaktív   Minike28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 16:00

Na az lenne a kerdesem hogy melyiket vegyem illetve melyik a jobb?

Abit IC7-MAX3 vs. ASUS P4C800E-deluxe

Tunningolni szeretnem egy kicsit... ez elott az Asus lapom volt de beszart es igy nem tom melyiket vegyem. a gepoembe vihutes van, 3.2Ghz EE, Corsair 500Mhz 2x512 ram.

Na melyiket?
MSI K8N Neo2 Platinum, AMD64 3200+, Corsair 500Mhz 2x512MB, ASUS V9999 Ultra (6800 Ultra), Plextor PX712A DVD-RW, Plextor PX116A DVD-ROM, Seagate 160GB SATA, Maxtor 160GB SATA, Silentmaxx ST-11 case, Silentmaxx 450W, innovatek watercooling system.

#1720 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 22:02

Idézet: SolymossyB1980 - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 22:04

Köszönöm a sok reakciót!
Rá kellett jönnöm, hogy a 200Gb ténylegesen megfekszi a kis alaplapom gyomrát.

Így hát úgy határoztam, hogy belenyúlok a pénztárcámba és felújítom a gépet egy picikét. Ebben szeretném akkor a segítségeteket kérni!

Tehát van 120.000 Ft-om, amit SULINETES cuccokra szeretnék költeni. Ami kell:
-Processzor (AMD, 64?)
-Proci-hűtő (HALK legyen)
-Alaplap (Integrált hangkártyával)
-RAM (min. 512Mb)
-Táp (HALK legyen. Ja van a gépben 2 vinyó, egy dvd-író és egy olvasó)
-Videokártya (Most Radeon8500-ösöm van. Ennél "nagyobbat" szeretnék.)

Nem fogom húzni a gépet, viszont szeretném a képet néha kivezérelni TV-re (Linux alatt is.), szeretnék néha játszani (Nem feltétlenül a jövő évi csúcsjátékokkal.). Irodai alkalmazások, cd-másolás, dvd-írás, CAD programok és levelezés a fő profil.

Előre is kössz a segítséget!!!

Balázs

Mire szánod a gépet?
... a trip back in time is all I need ...

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.