HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 21:58

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 18:42

Kerdezem, hogy miket ajanlatok meg megtekintesre es mi a nagyon ajanlott vetel.

Ha nem kell AGP port akkor lehet ASUS P4P800-MX (ezen csak integrált VGA van), i865GV chipset és támogatja Prescott-ot, HT-t, 800-as FSB-t is.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1742 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 23:41

De hulye vagyok! Ugy csinaltam, mintha nem tanultam volna meg lapozni kiskoromban...

A VGA port vegtere is nem kotelezo. Viszont egy arlistat "szabad" csak neznem, itt pedig:

asus p4p800-MX: 12.640,- (netto)
abit IS10: 13.344,- (netto)

Ez szamomra szerencsere nem arkulonbozet. Ugyan nem volt kriterium, de nyugodtabban alszom, ha ott az AGP port. Chipset alapjaiban ua. A memoriaslotok szam sem kritikus, mert max. 2db modul lesz. A garancia szinten azonos idotartamu. Az egyeb felszereltsegek, mint hangkartya, usb, nem erdekel most. Ugyhogy, hacsak nem erkezik meg valasz, akkor koszonet a segitsegert, marad az abit.

Apropo, az integralt kartyak a rendszermemoriat eszik. Ezeknel a kartyaknal mi lehet a legminimalisabb memoria meret?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1743 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 19:46

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 23:41

Apropo, az integralt kartyak a rendszermemoriat eszik. Ezeknel a kartyaknal mi lehet a legminimalisabb memoria meret?

1 MB? :think: Ha jól tévedek, jónéhány integrált VGA-s alaplap BIOS-ában állítható a videomemória mérete.
... a trip back in time is all I need ...

#1744 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 00:14

videokartyakerdes

mi a kulonbseg ezek kozott:

MSI videokartyak

RX800XL-VT2D256E
RX800XT-VTD256E - gondolom ez a jobb, es ezt erdemes megvenni - nezegettem 1-2 tesztet es ez derult ki

ja es gondolom a PE meg jobb ...
RX800XT Platinum Edition-VTD256E

:confused:  :confused:  :confused:

elore is koszi a valaszt es ne szurjatok le h milyen bena vagyok h nem tudom megnezni (Megneztem), igy egyszerubb mert lehet ir vki akinek van v volt pl meg a vegen mind2 :)

nVIDIA-t nem szeretnek

Szerkesztette: KekszNET 2005. 02. 25. 00:44 -kor

::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#1745 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 01:21

Helló Mindenki!

Haverom szeretné felújítani a gépét kb. nettó 100e forintért. Csak a következő alkatrészek kellenek, mert a többi a régiből megvan.

Ház          Zizon black USB 400W                                            17388
Alaplap        Abit IC7-G  Intel 875 Chipset                                  27572
Processzor P4 2,40-E 533Mhz / 1MB "BOX"                                25962
Memória      2x512MB 400MHz Brand PC-3200                            26956 --->2x13 478
Videókártya AGP nVidia GeForce FX5200 128MB DDR TV-OUT   9918
                                                                                            ---------
                                                                                            107796

Fontos, hogy a gépbe kerül egy SkyStar2 digitális műholdvevő. A gép nem játékra lesz használva, hanem inkáb filmek felvételére, nézésére, cd-re írására. A gépet belátható időn belül nem szeretné bővíteni. A gép innen lesz vásárolva.

Ha a gépre szánt összeget ki tudja még bővíteni, akkor a következőket javasoltam neki:
Processzor     P4 3,00-E GHz 800Mhz / 1Mb "BOX"                                          36 699
Memória        2x512Mb 533MHz Brand DDR2 Dual chanel                                2x18 004 -> 36008
Videókártya      AGP nVidia GeForce FX5200 128MB +TV Tuner 64bit DDR TV-OUT 15 134

Segítségeteket előre is köszönöm!

#1746 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 05:34

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 0:14

..

figyelj, most végülis mit kérdezel? Ott vannak a tesztek, egyértelmű melyik jobb. Ajánlani se lehet semmit, mer' 'nvidia-t nem'
JóSebesség

#1747 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 10:00

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 6:34

figyelj, most végülis mit kérdezel? Ott vannak a tesztek, egyértelmű melyik jobb. Ajánlani se lehet semmit, mer' 'nvidia-t nem'

jo, akkor az XT a jobb, erre voltam kivancsi :)
es akkor vszinuleg jo vetel

marha van vkinek annyi penze
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#1748 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 12:00

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 19:46

1 MB? :think: Ha jól tévedek, jónéhány integrált VGA-s alaplap BIOS-ában állítható a videomemória mérete.

Errol biztosat kitol lehet megtudni?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1749 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 12:55

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 12:00

1 MB az már nagyon kevés, én 4 MB-ra emlékszek, bár az SIS chipset volt, amin állítottam.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1750 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 03:14

Idézet

Helló Mindenki!

Haverom szeretné felújítani a gépét kb. nettó 100e forintért. Csak a következő alkatrészek kellenek, mert a többi a régiből megvan.

Ház          Zizon black USB 400W                                            17388   
Alaplap        Abit IC7-G  Intel 875 Chipset                                  27572
Processzor P4 2,40-E 533Mhz / 1MB "BOX"                                25962
Memória      2x512MB 400MHz Brand PC-3200                            26956 --->2x13 478
Videókártya AGP nVidia GeForce FX5200 128MB DDR TV-OUT      9918
                                                                                            ---------
                                                                                            107796

Fontos, hogy a gépbe kerül egy SkyStar2 digitális műholdvevő. A gép nem játékra lesz használva, hanem inkáb filmek felvételére, nézésére, cd-re írására. A gépet belátható időn belül nem szeretné bővíteni. A gép innen lesz vásárolva.

Ha a gépre szánt összeget ki tudja még bővíteni, akkor a következőket javasoltam neki:
Processzor        P4 3,00-E GHz 800Mhz / 1Mb "BOX"                                          36 699
Memória        2x512Mb 533MHz Brand DDR2 Dual chanel                                2x18 004 -> 36008
Videókártya      AGP nVidia GeForce FX5200 128MB +TV Tuner 64bit DDR TV-OUT 15 134

Segítségeteket előre is köszönöm!

Vélemény semmi? Videokártyát milyet ajánlanátok hasonló árban? Az Abit tudja 533 MHz-es proci mellett tudja kezelni a 400MHz-es memóriát?

#1751 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 06:31

hát, ha nem játékra kell, akkor mind1. Prescott helyett Northwood...? Kevésbé melegszenek, és hát gyorsabbak is nem egy-két helyen.

ja, és DDR2 nem megy bele a lapba....  :rolleyes:

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 02. 26. 06:32 -kor

JóSebesség

#1752 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 10:50

jooo reggelt

Naszóval nekem lenne egy kérdése. Igazából nem nekem hanem egyik ösmerősömnek.
Ő megrögzött inteles és mindenképpen egy socket 775-ös konfigba gondolkodik.
Vki tud esetleg ajánlani vmien alaplapot hozzá. Az msi-nél láttam elég meggyőző lapokat, de próbát, tesztet, tapasztalatot nemigen tudtam hozzá találni. FONTOS (ddr2-es memókat támogasson a lap)

köszi
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1753 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 14:05

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 12:00

Alaplap kézikönyve. :) Nem cukkolni akarlak: chipsetenként, BIOS-onként változhat.

#1754 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 26. 15:37

Eh, lehet, hogy nem jó témába, írok, de végül is új gépről van szó...

Szóval, még nálam is lámább rokon a Mammutban, egész pontosan a Saturn-ban (nem röhög :D ) kinézett egy komplett konfigurációt, ami az alábbiakat tudja(?):

Abit alaplap (típus: ?)
Celeron 2,4GHz processzor
80GB merevlemez (típus: ?)
CD-RW (noname)
256 MB DDR ram (típus:?, sebesség:?)
HIS 9250 128MB videókártya
integrált hang, hálókártya
ház, 300W táp (típus:?)
+ noname (magyar) billentyűzet, 2-gombos egér
+ BENQ 15"-os LCD monitor (max felbontás:1024*768)
+ Windows XP Home OEM (teljes telepítő lemez nincs, csak egy javító készlet)
+ 1+2 év garancia
- "matricázás": garancia csak sértetlen matricával a házon, bármivel bővíthető, de a garancia elvesztése nélkül csak a kijelölt szervízben szereltethető be új alkatrész...
- nincs floppy (bár ez lehet, hogy inkább előny, mint hártány...)

MINDEZ EGYÜTT: bruttó 119.000,-Ft

Ja, amire kellene: leginkább irodai (jellegű) használat, némi internet; játékigény, filmnézés, videóvágás, tunning iránti igény (legalábbis jelenleg, illetve 1-2 éven belül várhatóan nincs).

Megér ez ennyit, mármint ár/teljesítmény?

Üdv: scaurus

u.i.:kérek szépen mindenkit, hogy ne kezdje el a boltot/konfigurációt öncélúan, indokolás nélkül ócsárolni, igazából a véleményetek érdekelne, hogy ennyi pénzért - figyelemmel a felhasználásra - érdemes egy ilyet megvenni, vagy egy ilyen gépet semmi pénzért nem érdemes...

u.i.2.: ja, azt is tudom, hogy használtan már lefutott, de minőségi alkatrészekből álló gépet is lehet kapni ennyi pénzért, de a potenciális vevő ragaszkodik új, garanciális géphez...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1755 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 15:40

Ennyiér már gépet is össze lehet rakni...Én lebeszélnélek a hiperekben össze :boa: gépekről!

#1756 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 26. 16:02

Idézet: Oli35 - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 15:40

Ennyiér már gépet is össze lehet rakni...Én lebeszélnélek a hiperekben össze :boa: gépekről!

Tudom, én magam sohasem vettem/vennék egyben gépet, pláne nem hipermarketben...

De én vagy rossz boltokban jártam eddig, vagy nálunk vidéken drágák a boltok, mert a kedves rokonnak ennyi pénzért LCD monitorral, legális op.rendszerrel nem sikerült gépet alkatrészenként összeválogatnunk... :mad:

#1757 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 16:14

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 16:02

Tudom, én magam sohasem vettem/vennék egyben gépet, pláne nem hipermarketben...

De én vagy rossz boltokban jártam eddig, vagy nálunk vidéken drágák a boltok, mert a kedves rokonnak ennyi pénzért LCD monitorral, legális op.rendszerrel nem sikerült gépet alkatrészenként összeválogatnunk... :mad:

A gond a következő: van egy csomó alkatrész az általad írt konfigban, amiről semmit sem tudunk, vagy fontos infókat nem tudunk. Tápegység, alaplap, HDD, CD-RW. Én már csak emiatt sem venném meg. A konfig amúgy az említett igényekre megfelel - más kérdés, hogy Pentium III-as vagy Athlon Classic fölött bármilyen konfig megfelelne.

Garancia: kellemetlen lehet vidéki embernek felhurcolászni a gépet, ha elromlik. Gondoljátok át ebből az irányból is.

Win XP telepítő CD: OEM változathoz is jár! Sőt, csak az jár hozzá. :) (Egyáltalán, milyen az a javító készlet?)

Szerk.: egy DVD-olvasó sem ártana bele...hátha mégis akar majd filmet nézni vele.

Szerkesztette: Telcontar 2005. 02. 26. 16:17 -kor

#1758 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 26. 16:25

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 16:14

...
van egy csomó alkatrész az általad írt konfigban, amiről semmit sem tudunk, vagy fontos infókat nem tudunk.
...
Garancia: kellemetlen lehet vidéki embernek felhurcolászni a gépet, ha elromlik. Gondoljátok át ebből az irányból is.

Win XP telepítő CD: OEM változathoz is jár! Sőt, csak az jár hozzá. :) (Egyáltalán, milyen az a javító készlet?)

1.) Ezért próbálom én is lebeszélni...
Azért tettem itt fel a kérdést, hogy hátha találkozott már valaki ilyen konfiggal és többet tud(na) róla mondani, hogy ténylegesen mi is van benne.

2.) A szerencsétlen(?) láma nemrég költözött Pestre, ezért nem a már bevált helyen rakatnánk össze...

3.) Ezt én is így gondolom; erről a javító készletről fogalmam sincs, hogy mi, de az eladó állítása szerint előre van telepítve a win (arról nem beszélek, hogy elmondása szerint a 80GB egyetlen egy partíció...) és csak egy javító készlet (????) van a cd-én...

Szóval ez az, azért nem tudtam rögtön én sem mit mondani, mert hiányoznak bizonyos infók, na mindegy.
Egyébként köszönöm a gyors válaszokat.

#1759 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 16:47

Először kösz a segítséget -Turbo-  :respect: !

Idézet

hát, ha nem játékra kell, akkor mind1.

Nos, nem játékra kell, ha van jobb ebben az árkategóriában akkor az menne bele, iiletve a drágábbik kártyára azért esett a választás mert van rajta TV tuner.

Idézet

Prescott helyett Northwood...? Kevésbé melegszenek, és hát gyorsabbak is nem egy-két helyen.

Akkor a két árkategóriában a processzorok:
P4 2,4-C GHz 800Mhz / 512Kb Socket-478 PGA fogl. "BOX"      29 468
P4 3,0-C GHz 800Mhz / 512Kb OEM                                        36 239

Idézet

ja, és DDR2 nem megy bele a lapba....

hát ezt rendesen elnéztem :confused:
A két árkategóriában a memóriák:
2x512MB 400MHz Brand PC-3200        2x13 478=26 956
2x512MB 400MHz dual channel            árat nem tudok mondani, mert a kereskedő honlapján csak
                                                        méregdrága GEIL DDR400-as dual channel-es memóriát
                                                        találtam, az pedig valószínűleg nem kell.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

#1760 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 17:04

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 16:25

2.) A szerencsétlen(?) láma nemrég költözött Pestre, ezért nem a már bevált helyen rakatnánk össze...

Ejnye! Itt a nagyfaluba' rengeteg jó hírű bolt is van ám! Menjetek be egybe (priviben szívesen ajánlok néhányat), mondjátok meg, hogy mire kell, mennyi pénz van rá, és kaptok egy árajánlatot a lehetőségekhez képest korrekt konfigra. Ha több helyre is elmentek, még válogathattok is az ajánlatok között - abban igazán szívesen segítünk, ha kell.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.