HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 26. 17:12

...nincs igazad, mert az eshétötfennégy igenis megéri most... :Đ

#262 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 19:51

Idézet: Digitel - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 18:02

Egyébként globális piacot nézve nem nagyon éri meg most fejleszteni.
AMD vonal: Socket 939-hosszú élettartamúnak tűnik, de nagyon drága, ugyanakkor én megnézném mi sül ki a ViA-nVidia-ATi chipkészletpárharcból. Főleg utóbbi kettő érdekes, mindkettő rebesgeti, hogy övé lesz az Athlon64 piac :)
Socket 754: Gyors, de sajnos halott vonal, később már nem továbbfejleszthető.

Intel:
Socket 478: Vége.
Socket T sorsa pedig nagyon  a levegőben lóg. Prescott már nem fog minket sokáig boldogítani, tehát ez sem igazán járható út.

Ha Intel vs. AMD-t nézünk, szerintem az elkövetkező év(ek?) az AMD-é, így elsősorban abba az irányba érdemes fejleszteni. Tehát én, ha nem muszáj, nem fejlesztenék, megvárom mi sül ki az Athlon vonalon dúló chipsetháborúból, és mit kezd az Intel a Prescott nyügjeivel(érzéseim szerint semmit). A Socket 478/SocketA lassan eltűnik a süllyesztőben, fejleszthetőségük konvergál a 0-hoz, tehát akinek nem létfontosságú a nagy teljesítmény, az vagy halassza a bővítést, vagy ne áldozza minden pénzét korlátozottan életképes modellekbe. Október 15-én itt az nForce4, illetve a 4000+-os Opteron, AMD is probléma nélkül átállt a 90nm-re, tehát sokáig már nem kell várni, és kezd letisztulni a piac.

Ez szerintem sem igaz... akinek most kell gép a közeljövőben (1-2 hónapon belül, esetleg karácsony is) annak nagyonis jó vétel az S754 és egész elérhető árú lett az utóbbi időben.
Az S939 még drága és csak AGP-s lapok vannak hozzá. Vagyis meg kell várni a PCI-Exp.-is, amiből még csak "papír" chipset létezik AMD-hez, vagy épp most jelentették be.
Mire ezek mind elérhetőek lesznek nagy mennyiségben és elfogadható áron az bőven 2005 lesz szerintem, ami meg már egyeseknek késő lehet.

Ha meg az S939-et AGP-t megveszed idén akkor a VGA miatt máris ugrott az "időtállósága".

...

Intel fronton sem lefutott még a S478, ha csak pl alaplap procit cserélsz rá.

Viszont az S775-ös lapok már ott vannak DDRII és PCI-exp támogatással. És ez a plattform szerintem legalább olyan sokáig lesz mint az S939. Vagyis aki megteheti már érdemes beruházni hosszútávra.

Az meg hogy az elkövetkező időszak az AMD-é, az egyáltalán nem nyilvánvaló. Amikor az Athlon megjelent az is sokkal jobb volt mégsem tudta kihasználni ezt, sőt az XP korában az "újraszámozással" (mikor megtöre a "linearitást" és gyengébb proci kapott ugyanolyan számozást) még csökkentette is előnyét amit én akkor sem értettem miért tett. És egyelőre most sem tudja a mostani előnyét nagyon kihasználni, és már most is az Intelhez kezdi gyengíteni a processzorait (ugyanaz a számozás gyengébb processzort jelent).

#263 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 14:22

Idézet

Ez szerintem sem igaz... akinek most kell gép a közeljövőben (1-2 hónapon belül, esetleg karácsony is) annak nagyonis jó vétel az S754 és egész elérhető árú lett az utóbbi időben.

Ez oké, én arra céloztam, hogy ha nem feltétlenül fontos, érdemesebb lenne inkább kihúzni. Ha új gépet szeretne(nincs neki), akkor természetesen nyugodtam mehet a S754.

Idézet

Az S939 még drága és csak AGP-s lapok vannak hozzá. Vagyis meg kell várni a PCI-Exp.-is, amiből még csak "papír" chipset létezik AMD-hez, vagy épp most jelentették be.

Október 15-én jön az nForce4, december végefelé már talán kapható lesz itthon is. Február-március környékén pedig "olcsón" lehet már lapokat is venni, és a prociknak is redukálódik az ára. 

Idézet

Amikor az Athlon megjelent az is sokkal jobb volt mégsem tudta kihasználni ezt, sőt az XP korában az "újraszámozással" (mikor megtöre a "linearitást" és gyengébb proci kapott ugyanolyan számozást) még csökkentette is előnyét amit én akkor sem értettem miért tett

Sajnos az Athlonoknak nem feküdt a nagyfrekvenciás működés.Az új széria azonban bíztatóbb,  ráadásul elkezdődött a 90nm-es prockók gyártása, amivel lehetne feljebb, és feljebb tonászni az órajeleket, és a számozást is.
Intelnél furcsa látni, hogy a mindig céltudatos nagy óriás kapkod, és rohan a konkurencia után. Kívülről nem igazán úgy látszik mintha tudná mit csinál.

#264 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 17:53

Halihó !!!

Én még tavasz végén fejlesztettem gépet, sulinet :) keretében...
Akkor volt egy 266-os FSB-vel megszánt ECS-lapom, 1.2-es duronnal, de cserélni akartam, egyetlen modern játék sem ment el rajta...
Jó, egyáltalán nem voltam tájékozott az idei ujdonságokban, megnéztem a pár honappal azelőtti (novemberi-decemberi) roadmap-eket. Ugy néztem egy AMD roadmapen, hogy simán lesz XP 3600, talán még 4000 is, jol van mondom ez az én barátom. pár hónapja a 64-bites rendszerek nem jöhettek szóba nálam, nem volt rá progi és az ára is durva volt, a sulinet változás miatt nem várhattam :(
Azátn vettem egy nforce2-s lapot 2500XP-vel, meg 0.5 GB ramot, elégedett voltam, de csak akkor tudtam meg hoyg socket A= kalap kabát...
DE! nem bánom, mert kicsit még rá lehet gyurni, 3200-as XP-vel!
Különben ha Longhornt akarnék talán jövöre vagy 2006-ban feltenni hát nem teszem, mert ahhoz kell állitolag 4-5-6 Ghz. A Win XP bőven jó...
Amugy most "óvatos" árkategoriában tényleg az s754 tünik jonak, (fejlesztői) munkaállomás géphez meg S939, vagy S940, de aki ilyenben utazik nem AMD-t vesz. Nyáron dolgoztam egy Siemens mérnöki irodában, persze DUAL Xeonokat haszáltak, 4 GB rammal, amihet meg kellett unixos 64-bites (sun?) gépet vettek 8 GB rammal.
Szóval átlagembernek szerintem is az Nforce3 vagy a közeljövöben nforce 4-es alaplap teszi meg, különben meg az a nevetséges, hogy ezek mind 4 GB memot kezelnek, ugy mint a 32-bitesek. Én többek között ezért sem bánom, hogy nem 64-biteset vettem.

Szerintem a 64-bit lényege (4 GB feletti lineáris memo cimzés) majd valamikor 2005 vége-2006 eleje felé jön ki), akkor is csak 16 vagy 64 GB-ra számitok...

U.i.:Persze izlések és pofonok...

u.i.2.:Michael Crichton (jövökutató) szerint azért nem tudunk nagyobb távban gondolkodni, mert a fejlödést lineárisnak gondoljuk nem exponenciálisnak, pedig az. 1900-ban azt hitték, hogy 2000-re a sok lovaskocsi miatt a sok trágya elhelyezése lesz a legnagyobb probléma...
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#265 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 17:56

jöhetnek a meggyőző ellenérvek  :idea:
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#266 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:12

Idézet

munkaállomás géphez meg S939, vagy S940, de aki ilyenben utazik nem AMD-t vesz. Nyáron dolgoztam egy Siemens mérnöki irodában, persze DUAL Xeonokat haszáltak, 4 GB rammal, amihet meg kellett unixos 64-bites (sun?) gépet vettek 8 GB rammal.

S939 az asztali gépekbe van kifejlesztve.

Azért az Opteronok(S940) jól otthagyák a Xeonokat.

Szerkesztette: -Turbo- 2004. 09. 27. 18:14 -kor

JóSebesség

#267 Felhasználó inaktív   VSI.Lenin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 28. 15:55

lenne egy kérdésem, mert úgynéz ki, hogy újítás előtt állok
most van egy igen gyenge alaplapom, szerencsére 478-as socket-tal, de sdram
az lenne a kérdésem, hogy ezek közül melyiket ajánljátok
Foxconn 865A01-PE-6LS alaplap 16 000ft
vagy
Foxconn 875A02-6EKRS alaplap 24 000ft
vagy esetleg
ABIT ic7 alaplap 23 000ft

ezek közül lenne főként a kérdés, annyi az előbbi 2 előnye, hogy külföldről jönne, és ezért sokkal olcsóbb, mint nálunk a boltba
viszont azért megkérdem, hogy esetleg érdemes lenne e egy teljes váltás(úgy értem, hogy az lga775-re), ha igen, akkor mire, amit még viszonylag olcsón megúsznék
azért erre az esetre is kinéztem 1-2 alaplapot, ide nyugodtan ajánlhattok ti is, de az a lényeg hogy legyen integrált vga, vagy legyen az alaplapon agp és pci16x bemenet is, hogy a videókarit ne most kelljen újítanom, de azért pci-osra újíthassam nos a kinézett alpalapok:
ECS 915P-A alaplap 20 000Ft
Foxconn 915M07-G-8EKRS alaplap 26 000ft
Foxconn 915M03-G-8EKRS2 alaplap 24 000ft
nekem innen a legelső nyerte meg a teccésemet a legjobban

írjátok létszi azt is le, hogy milyen sebességbeli különbség van a két socket között, és hogy mik az előnyei az újabbik socket-nek

ja és mégegy: milyen procit vegyek bele, hogy azér viszonylag ne kelljen sokat fizetnem érte(max 60k)

Szerkesztette: VSI.Lenin 2004. 09. 28. 16:00 -kor

#268 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 12:13

Melyik a jobb proci?

P4 2,4-C GHz 800Mhz / 512Kb Socket-478
vagy
P4 2,40-E 533Mhz / 1MB  Socket-478

#269 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 12:14

attol fugg, hogy overclockolni akarod-e
Per Aspera Ad Astra

#270 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 12:18

A kettő közül melyikben HyperThreading?

#271 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 12:29

mind2ben
Per Aspera Ad Astra

#272 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 12:45

Idézet: Sumi - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 11:29

mind2ben

Akkor hogy lehet, hogy amelyikben 1MB L2 cache van olcsóbb?

#273 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 13:22

Idézet: heaven - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 13:45

Akkor hogy lehet, hogy amelyikben 1MB L2 cache van olcsóbb?

Prescott, joval lassabb...

#274 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 22:45

533FSBn mióta van HT? Vagy félreértettem? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#275 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 23:31

Osszes Prescott magos proci HT-s, fuggetlenul az FSB-tol.

Northwood-bol viszont csak a 800-as FSB-sek (P4-x.yC), es a P4-3.06B.

#276 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 08:49

understand  :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#277 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 12:10

Hali mindenkinek!

Olcson hozzájutott 1GB Samsung 400Mhz-es ramhoz és egy 2500-as Bartonhoz.  ;)
Milyen lapot  és vga kártyát javasoltok hozzá hogy egy normális gépet legyen belőle és jővő év első felében is eladható legyen, ha éppen szükség van rá?
Hobbym a házivideók, filmek átalakítása dvd-re.

Előre is kösz.

#278 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 13:52

áááááááááááááááá....
Valaki adjon pénzt 3800+-os AMD-re!!!!!! NAGYON KELL!!! :)
macbook air 2014

#279 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 15:29

Idézet: almighty - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:52

áááááááááááááááá....
Valaki adjon pénzt 3800+-os AMD-re!!!!!! NAGYON KELL!!! :)

Figyi, ezt mar nem eloszor lovod el, akkor anno is gyenge volt, most szerinted jobb?

Inkabb te adj nekem penzt, hogy a villanyszamlat befizessem, ha mar itt tartunk... Es arra tenyleg kell...

No mind1, no offense...

#280 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 15:32

Idézet: lenbazso - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 13:10

Hali mindenkinek!

Olcson hozzájutott 1GB Samsung 400Mhz-es ramhoz és egy 2500-as Bartonhoz.  ;)
Milyen lapot  és vga kártyát javasoltok hozzá hogy egy normális gépet legyen belőle és jővő év első felében is eladható legyen, ha éppen szükség van rá?
Hobbym a házivideók, filmek átalakítása dvd-re.

Előre is kösz.

Akkor jobban jartal volna egy P4-gyel.. :)
De en mar elbol el sem mondom az ajanlatom, mert az masok szerint ugyis x(-k)ar.. :)

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.