HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:15

Idézet: Spada - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 23:20

512MB DDR2 533MHz

Itt is van egy kis hiba...

#1842 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:47

Idézet: Oli35 - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 10:15

Itt is van egy kis hiba...

Balkezes szekerce sokat segíthet  :pokeas:

#1843 Felhasználó inaktív   Spada 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:06

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 6:58

a vga pcie-s szal' nem megy bele a lapba. helyette 9600pro.

Kössz az eddigi észrevételeket.

Legjobb tudomásom szerint a fenti alaplap NForce 4 ultra chipsetes, ami PCI-expresses. A DDRII az tényleg hiba.

Amúgy a gigabyte-hoz nem ragaszkodom, ha tudtok jobbat ilyen árban, akkor szóljatok!

#1844 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 16:27

Tényleg PCI-e. Szvsz jó kis deszka, de 1 Gb Ram kell ebbe a konfigba, különben nem sokat ér. Ha nem fér bele a keretbe, akkor a S754 se rossz  :) .

#1845 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 02:49

Helló Mindenki!

Kb. két héttel ezelőtt kértem a segítségeteket, egy új gép összeállításában. Most újra ehhez kérném.
Haverom szeretné felújítani a gépét kb. nettó 100e forintért. Fontos, hogy a gépbe kerül egy SkyStar2 digitális műholdvevő kártya. A gép nem játékra lesz használva, hanem inkáb filmek felvételére, nézésére, átkódolására, cd-re írására. A gépet belátható időn belül nem szeretné bővíteni.
Csak a következő alkatrészek kellenek, mert a többi a régiből megvan. Én a következő konfigot javasoltam:

Ház:Zizon Extreme CWT-400 táppal
Alaplap:ABIT IC7-G
Processzor:P4 2,4-C GHz 800Mhz / 512Kb Socket-478 PGA fogl. "BOX"
Memória:512Mb 400Mhz CL3 (2-3-2-6-1) Kit of 2 Kingston
Videokártya:Pixelviev Geforce FX 5200

Ha pedig ki tudja bővíteni a részánandó összeget kb nettó 125000-re:
Ház:Zizon Extreme CWT-400 táppal
Alaplap:ABIT IC7-G
Processzor:P4 3,0-C GHz 800Mhz / 512Kb "BOX"
Memória:1024Mb 400Mhz CL3 Kit of 2  Kingston
Videokártya:
Pixelviev Geforce FX 5200

Ha valaki tud jobbat, szóljon! :reklamacio: És ha nem akkor is! :respect:

Segítségeteket előre is köszönöm!

#1846 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 18:45

Mindkét konfig meg fogja állni a helyét, bár a 3 gigás proci értelemszerűen tartósabb lesz. De! Filmfelvételnél fontos lehet a merevlemez alrendszer sebessége. Feltéve, hogy IDE HDD-je van, annak 7200-as fordulatúnak kéne lennie. Ha a régi HDD-jét akarja használni, akkor ezt vegyétek figyelembe.
... a trip back in time is all I need ...

#1847 Felhasználó inaktív   Spada 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 09. 20:42

Idézet: Oli35 - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 17:27

Tényleg PCI-e. Szvsz jó kis deszka, de 1 Gb Ram kell ebbe a konfigba, különben nem sokat ér. Ha nem fér bele a keretbe, akkor a S754 se rossz  :) .

Az 1 GB ramot tervezem, csak majd később, ha kézzel foghatóvá válik a szüksége, meg lesz rá pénz. Inkább azért 939-es konfigot szeretnék.

#1848 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 08:27

Igen, az tartósabb, mint a 754, és van benne kétcsatornás memóriavezérlő. Ha csak 512 ram lesz, olyat vegyél, amihez meg tudod venni a párját is később!

#1849 Felhasználó inaktív   Spada 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:56

Még egy kérdésem lenne. Mi a különbség a Gigabyte e két lapja között:

-GA-K8N Ultra-9
-GA-K8NXP-9

Első ránézésre az Ultra-9esen nincs alaplapi chip-venti, csak borda. amúgy ugyan az. És még egy: hol lehet kapni őket? Csak 1-2 boltot találtam google-el.

#1850 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:25

GA-K8NXP-9: azt találtam, hogy ez SLI-s, a másik nem.

#1851 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 15:49

Sziasztok!

Szeretnék én is összerakni egy gépet majd, de az utóbbi időben sajnos kiestem a témából. Utoljára két éve raktam össze komplett masinát és a fordítva felapplikált vinyó ledet leszámítva ment a dolog. Igaz, hogy nem is siettem, mert egy egész délelőtt készült. A filozófia akkor is az volt, mint most lenne: legyen nagyon csendes és nagyon stabil. Még annyit hozzá, hogy mindezt sima ventillátoros hűtéssel, nem akarok extrém megoldásokat.

A jelenleg is szolgáló gépben Chieftec Dragon nagy ház van, 2-2 fordulatszám szabályzós ventivel és Enermax táppal (minimumra tekerve). Mivel a vinyó is halk, az alaplapon pedig nincs venti (Epox 8RDA), így jó csendes. Egy Athlon XP2200+ van benne, Silent Breeze hűtővel, a gépnek alig van hangja. Jelenleg öcsém használja, de én elköltöztem barátnőhöz és kéne oda is masina. Nyáron tervezem a váráslást, akkor egy közepes teljesítményű gép is elég lesz alighanem. Ennyit röviden a háttérről :)

Kicsit próbáltam tájékozódni itt a fórumon és ragadt rám némi ismeret, de messze nem elég a jó géphez még. Ezért szeretném a tisztelt fórumtársak kimeríthetetlen tudásbázisát is igénybe venni, egy kicsit "értsetek szak"

A rendszer AMD alapú lenne, mert az már bevált egyszer. Tiszteljük a hagyományokat. Alighanem egy olyan sebességűt választok, ami a nagy árugrás előtt van éppen. Legyen most mondjuk a A64 3000+ (Socket 939) proci.

Az alaplap fogós kérdés, olyat szeretnék, amin nincs chipset venti. Jelenleg ugyan Nforce2 alaplapom van, de egy dekát nem tuningolok rajta és nem is akarok. Inkább a stabil és halk működés érdekel. Sajnos egy tekintetben meg is szívtam az Nforce2 chipsettel, nem működik rajta a g-gameport-os Gravis Xterminator joypad. Ez azért fájó pont, mert a kedvenc helikopterszimulátoromat nagyszerűen lehetett vele irányítani, így viszont nem megy. A VIA chipsettel újra tudnám használni? Erre nézve van tapasztalat? Tehát az alaplap még nincs eldöntve. Valószínűleg PCI-E foglalatú is lehet, mert addigra már jobban elterjed a szabvány. Grafkártyát átmenteni nem akarok bele, így nem akadály.

A procihűtő legyen nagyon csendes. Láttam GlacialTech Silent Breeze III hűtőt, de van valami Igloo 7200 is, ami szintén halknak tűnik. Amelyik ráfér és csendes, de ajánljatok mást ha van jobb.

Memóriából valami jó stabil kéne. Jelenleg Hyper-X 400 MHz-es CL2.5-ös van a gépemben, de most láttam olyat, hogy Kingmax és A-Data. Melyik a jobb, miért jobb?

Vinyóból jó csendes kéne, 3 év garival. Gondolom addigra SATA lesz, 8 mega kess előny, 120-200 giga lehet felőlem. Most Seagate Barracuda 80 gigás van, de éppen most krepál be szegény. Szerencsére még garis (erre jó a 3 év gari), öcsém most vett helyette Hitachi 120 gigásat szintén 3 évvel. Nincsenek előítéleteim, de csendeset akarok.

Floppy is kell, ebből mindegy. Legyen mondjuk Teac vagy Samsung. Ezek jók?

Optikai meghajtóból sajnos eléggé finnyás vagyok. Jelenleg egy 4x Teac CD-RW van a gépben és egy Toshiba DVD-olvasó. Az újban valami minőségi DVD-írót szeretnék, hogy az adataim (digitális fényképek nagy mennyiségben) biztonságosan eltárolódjanak. Inkább veszek egy drágább meghajtót és jó minőségű lemezeket, de maradjon is meg az adat sokáig. Itt valószínűleg a Plextor PX-716A típusra fogok szavazni, de itt is nyitott vagyok a jóra.

A grafkártya ismét fogós kérdés. Nem vagyok elfogult az nVidia/ATI (vagy ATI/nVidia) témában, volt már mindkettő. Jelenleg R9800Pro van, teljesen jól működik. Mindenképpen 50 rugó körüli legyen, sokkal drágább ne. Az érdekelne, hogy a kedvenc szimulátoraim működjenek rajta és tudjak gyakorolni egyes tervező programokkal. Hogy nyárra mi lesz ilyen áron, azt csak egy Nosztradamusz-processzor tudná kiszámolni, de majd valami jó kellene. Jelenleg lehetne valami Club3D Geforce 6600GT 128 Mbyte DDR3 például vagy egy hasonló árú ATI.

A hangkártya ügyében tanácstalan vagyok. Jelenleg van a gépben egy korábbról átmentett SB Live, ami pozitív dolog. Ugyanis az egyik kedvenc játékom a Transport Tycoon Deluxe (vindózos verziója), ami ugyanolyan szép jazz zenét játszik, mint a DOS-os verzió Gravis Ultrasound (esetleg Soundblaster AWE32) alatt, General Midi segítségével. Barátnőm integrált hangkártyás gépén tök néma marad, így valószínűleg kell majd hangkártya. Mivel nem akarok olyan ábrándokat kergetni, hogy egy számítógépből hifit varázsolok, ezért az Audigy variációk alighanem túlságosan sokat tudnának számomra. Ezért kinéztem egy Creativ SB Live 24 bit 7.1 hangkarit. Úgyis csak egy kis 1W-os sztereó "hangfal" lenne rákapcsolva és természetesen egy jó füles (AKG-K66 megarulez).

Az egér és a billentyűzet jó legyen. Nagyon fontos, hogy az egéren legyen 3 igazi gomb, ne egy görgőt nyomkodjak. Utoljára egy ilyen egér volt, az A4Tech Winbest 4D+, ami tök érzékeny és van rajta sok görgő és gomb is, de teljesíti a fenti feltételt. Ha lehet még ilyet kapni, akkor ilyen lesz. Ha nem, akkor bajban vagyok. Javasoljatok olyan optikai egeret, ami drótos, van rajta lehetőleg három gomb (egymás mellett klasszikus módon) és nem 20 rugó. Billentyűzetből nem tudok mit javasolni magamnak. Nem kellenek külön multimédia gombok, meg görgők, de jó lenne valami nagyon minőségi lenyomás (mint egy IBM Thinkpad mondjuk) és jó csuklótámasz. Lehet Logitech vagy Microsoft is, de jó legyen.

A ház külön téma, mindenképpen valami jól szellőző kell. Jelenleg Chieftec van, ezért valami hasonló kellene. Kinéztem a Thermaltake Xaser V8000+ típust. Ez nagyon ronda, de cserébe sok dolgot lehet bele pakolni jó szellősen és eléggé átgondolt szervezésűnek tekinthető. Sajnos ablakos oldalt és világít is (jönnek majd rá a rovarok este), de akár passzív hűtéssel is működik. Van benne 2 db 12 cm-es alacsony fordulatszámú venti és a tetején is kifújja a levegőt. Lehet bele felül is csatlakozni néhány porton keresztül, ami poén. Lehet, hogy inkább meggondolom magam és egy sima fekete Chieftec nagytornyot választok megint, de egyenlőre ez is tetszik. Mondjuk értelmetlenül drága, de egyenlőre tetszik. A többi TT ház nekem túlságosan harsány, egyedül a kicsit ível polírozott alu fedlapos torony tetszik a sorozatból még.

Gyanítom, hogy ezekben nincs táp, mert úgy elegáns, ezért az is kell választani hozzá. Jelenleg Enermax 465 van otthon, de a következő lehet Chieftec is, mondjuk 420W-os duplaventis. A lényeg az, hogy elvigye a konfigot stabilan és nagyo halk legyen. Elvileg ez ilyen…

Kéne monitor is. Ebben is nagyon dilemmában vagyok. Barátnőmnek egy régi Samsung 17"-os CRT van, ami már sípol és homályos is. A cégnél 20"-os TFT van, ez nem jó viszonyítási alap. Vagy vennék egy közepes 17"-os TFT monitort (1280x1024, 16 ms legalább, de inkább 8 ms legyen, DVI csatlakozóval) vagy egy jobb 19"-ost. A feltétel az, hogy az 1280x1024 menjen 100, de inkább 120 Hz-en tűéles kép mellett. Nagyon sokat ülök a gép előtt munka közben, nem bírom a homályos és vibráló képet. A 100Hz alatti frissítéstől fáj a szemem, erre rendkívül érzékeny. Tehát valószínűleg TFT, de egy nagyon jó CRT is lehet. Láttam 65 rugóért Viewsonic VA721 panelt, ez például már elmegy. Egy dolog kérdéses: hobbi fotós vagyok és sokat macerálom a digitális képeimet a feldolgozás során. Ehhez pedig a TFT nem annyira jó a színhelyesség miatt, nem? Vagy azt is lehet kalibrálni?

Még egy dolog az egész témához: nincs nagykeres összeköttetésem, sima kisker árakból tudok csak válogatni. A fenti konfig kábelek és egyéb sallangok nélkül most bruttó 350e lenne, ami elég sok. Mindenképpen 300 rugó alá kéne szorítani monitorral együtt, ezért még várok vele nyárig vagy őszig. Akkor egy ilyen teljesítményű gép sokkal olcsóbb lesz valószínűleg és a most még kiforratlan alaplapok és kártyák is "összeérnek" egy kicsit. Sajnos a ház/monitor/bill/egér négyesnek mindenképpen jónak kell lennie és ez eléggé megnyomja az árat. De egy kis engedménnyel ez majd még faragható lejjebb is, ez csak egy első felmérés volt.

Mit javasoltok a konfiggal kapcsolatban? Ha most vennék ilyesmit, akkor ez jó lenne? Alaplapra javaslat?

Köszi előre is a segítséget és a türelmet!
Üdv!
.
.
.

#1852 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 15:58

....húúú...ez igazán szép....

Szinte mindent megválaszoltál...Az S939 3000+ jó választás jó az ár-teljesítményaránya. Alaplap? Nem tudok ajánlani...Jó most az Asus, Gigab., DFI, a legtöbbön passzív chipszetventi. Via v. Nforce, lényegében mindegy, nagy különbség nincs...

A PCI 6600 szintén jó választás, árában a legjobb.

Mindenképp 1 Gb ramot vegyél, ha hosszabb távra gondolkodsz: Kingmax, A-Data, Kingston, Samsung.

#1853 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 01:41

Köszönöm Telcontar! :respect:

#1854 Felhasználó inaktív   petyaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 11. 07:37

mennyibe kerulhet egy INTEL D865GBF alaplap?

#1855 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 10:45

Idézet: petyaa - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 8:37

mennyibe kerulhet egy INTEL D865GBF alaplap?

1

2

#1856 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 01:25

Helló Mindenki!

Tudnátok ajánlani olyan videokártyát amin TV IN/OUT van és AGP-sen nem kerül többe 15e-nél vagy pedig PCIE-sen 20e-nél?

#1857 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 08:52

Idézet: laciband - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 2:25

Helló Mindenki!

Tudnátok ajánlani olyan videokártyát amin TV IN/OUT van és AGP-sen nem kerül többe 15e-nél vagy pedig PCIE-sen 20e-nél?

AGP: R9200, butított R9550, PCI pedig RX300, és ha már lehet kapni GF6200

#1858 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 21:04

Idézet: laciband - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 1:25

Helló Mindenki!

Ti4200 - Ritka, mint a fekete holló. :D Már csak használtan lehet venni.
vagy
6200 - Szerintem ezzel járnál a legjobban főleg, ha a pipeket lehet aktíválni.
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#1859 Felhasználó inaktív   Spada 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 14. 14:36

Úgy látszik, sehol nem lehet kapni Gigabyte K8N Ultra-9, és K8NXP-9 lapokat. Az SLI-s változatok túl drágák. Ezért kénytelen leszek más alaplaphoz nyúlni.

Mit ajánlotok? Chaintech VNF4 Ultra Zenith, vagy esetleg Abit AX8 VIA chipsettel? PCI-E-t szeretnék bele, és max. (netto)25K körül kéne. Bármilyen fel nem sorolt megoldás is érdekel.

#1860 Felhasználó inaktív   samura 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 16:38

Sziasztok!
Kérdezném, tudtok e segiteni egy PIII- as gép összeállitásában. A szitu a következő: a melóhelyemre kéne a gép, csak internetezésre használom, ami nekem lényeges:
P III
videokártya 8 - 16 MB
hangkártya stereo
256 MB ram
10/100 hálókártya
3 GB körüli vinyó
cd meghajtó
USB port.
Kerül még bele mobilrack.
A ház mini 2 db 5.25 hellyel 300 W -os táp.
Xp toleráns legyen, stabilitás fontos.
Sajnos erősen árérzékeny vagyok.
Valami ötlet?
Elöre is köszönöm!

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94