HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   snpetit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 11:34

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 20:36

Feltéve, hogy legális forrásból lett beszerezve...
A számlát meg nem lehet sztórnózni, max jóváíró számlát lehet írni.

:respect:
igazad van, a stornó felől. Az eredeti számla viszont télleg kell, nem elég fénymásolat se /saját bőrömön tapasztaltam/, a szervízbe max számlamásolatot adjatok le mindig ezért! A kutya egyébként ott lehet elásva, hogy legtöbbször itt a szervíz és az eladó uaz.
Én más műszaki termékkel jártam végig az utat, de ott a szervíz adott a végén egy csereutalványt, ami a forgalmazótól származott leigazolva, ezzel slattyogtam el aztán a boltba.

#82 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 13:43

Idézet: Studi - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 10:21

.. Most várjuk a pénzt.

Mit kell azon várni :confused:
Nem volt elég a kasszában?

#83 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 13:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 12:43

Ha nem lenne bürökrácia, Magyarország fele éhenhalna! Ezeknél 5 emberen keresztül jut el egy utasítás a tényleges kifizetésig, pedig a főkolompos a pénztártól 2 szobányira ül! De ő inkább szól a titkárnőnek, hogy hívja fel a pénzügyeseknél a titkárnőt, hogy az mondja meg a főnökének, hogy szóljon a csoportvezetőnek , hogy mondja meg a kasszás-kisasszonynak, hogy kifizetheti a tartozást!
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#84 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 09. 27. 16:47

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 14:43

Mindenképp utalni akarták. :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#85 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:50

Idézet: Studi - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 16:42

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség véleménye erről: klikk!

Elég egyértelműnek tűnik számomra.

En orulok, h az FVF-nek van velemenye, de a velemennyel kitorolhetem. Vannak torvenyek, ha abban szerepel, akkor vissza kell adni. En meg a budos eletben sehol nem kaptam vissza penzt.
Egyebkent sem talalnam tul eletszerunek a dolgot: ha egy 3 ev garis videokartya beszarik 2,5 ev mulva, tutira nem lesz belole uj. Innentol meg mindenki a penzet kerne vissza, es nem vallalna be a cseret.

#86 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 19:57

Idézet: viharhozo - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 19:50

En orulok, h az FVF-nek van velemenye, de a velemennyel kitorolhetem. Vannak torvenyek, ha abban szerepel, akkor vissza kell adni. En meg a budos eletben sehol nem kaptam vissza penzt.
Egyebkent sem talalnam tul eletszerunek a dolgot: ha egy 3 ev garis videokartya beszarik 2,5 ev mulva, tutira nem lesz belole uj. Innentol meg mindenki a penzet kerne vissza, es nem vallalna be a cseret.

Ha rákattintasz a linkre, amit írtam, akkor ott le van írva az is, hogy mely törvényben/rendeletben szerepel ez.
Más: igen, ha valaki 3 év garit vállal, akkor a magyar törvények szerint vissza kell adnia a teljes pénzt akár 2,5 év múlva is. Ezért pattintja le a kereskedők nagy része a hosszabb garit, és vállal csak 1 évet.

A véleménnyel nem kell kitörölnöd, mert pont az a baj, ha mindenki beletörődik. Ha mindenki a kereskedőkre borítaná az asztalt, akkor egy idő után megtanulnák a törvényeket. De ha te beletörődsz, és nem juttatod érvényre jogaidat, akkor csak egy példa vagy számukra, hogy megéri szívatni a népet.

#87 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 20:01

Na igen, csak ha rá vagy szorulva a zsetonra, akkor lenyeled a békát meg a -5 -10 rongyokat. Mert ha ugrálsz, akkor FVF ide, meg oda, repked a sz*roskenyér, és neked meg se pénzed, se cuccod akár 1-2 évig is, amig az ügy lezárul. Persze ha időd van, tejed van, miért ne szoptassál, de a végén utánajárkálással meg az idegekedésre szedett gyógyszer+pia felállással kijjeb vagy, mintha nyelnél egyet és azt mondanád: magyarország, magyar törvényértelmezés.

#88 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 27. 20:03

Sziasztok!

Elmesélem a mai kis kalandomat, hátha okultok belőle...
Cél: 2.1 hangrendszer
Bolt: Budapest,ÖRSön lévő Bluefish!

Bemegyek, ajánlanak a srácok egy OZAKI VA303as-t mondom ok, impozáns, nincsenek rossz jelátviteli adatai, mondom ok, rákérek 2%-ot... ;)
Hazamegy kibont, üzembe helyez, és az első kopp a recsegés... Távrángatóval valami nincs rendben, ha erősítek recseg, néha game vagy zene alatt is berecseg... Visszavisz 1 hét múlva(Rohadtúl nem értem rá sajna, sok meló etc) megnézik igazam van, kérdem mik a lehetőségek: mondják tudják ajánlani a nagytesót(VA403) cirka ~3K+, mondom yo(közben megkérdeztem kipróbálhatom??? "nyugodtan vidd haza ez jó lesz..." mondom, ha nem jöttök egy sörrel...  :D )! Hazavisz, kinyit...stb... hobbá a bal hangszoró bugyborékol, tipikus hálozati gerjedés effektus, beteszem másik földelt elosztóba 1edül, akkoris, megcserélem a hangszórokat, akkoris a bal kimenet sux! odatelefon Bluefish(nagy röhögés, mondják vigyem vissza) VISSZAVISZEM!!!! mondom teszt, bedugjuk, előjönnek a hibák... Hopp sajna igazam volt... Ondják a skacok "na ma elfogyasztottad az összes 2.1-et" (kérdem, hol a söröm? :Đ )
Gondolkodás 1000L :think: mondják, elviheted a nagytesó Genius 5.1et 20as ráfizetéssel, a kistesó Genius 5.1 +13K belenézek a pénztárcába, mondom van nálam 13K és akkor hónap elejéig éhenhalok :Đ ...  :think: Mondják rádobsz 9K-t és viheted a kicsit (SW-HF 5.1)... HOPPÁ  :OOO "decsak azé, mert ennyit szenvedtél, meg teszteltél, meg nincs sörünk :Đ !"
NAGYON KORREKTEK, JÓ ELÖKÖRKÖDTÜNK, NEM VOLT SEMMI FESZENGÉS, mint a Mistr*lban, ahol a fiatalabb srác is magázott, amikor a szervízben voltam...
Tényleg csak jókat mondhatok róluk, ritka az ilyen Mo.-on, korrektek és rendesek voltak...
NYERTEK egy vásárlót maguknak...
JAH Nem vagyok Kékhal dolgozó, ez tényleg egy pozitív magánvélemény, mert van ilyen is...

KÖSZI, és bocsi a hosszúért...
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#89 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 20:07

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 21:01

Na igen, csak ha rá vagy szorulva a zsetonra, akkor lenyeled a békát meg a -5 -10 rongyokat. Mert ha ugrálsz, akkor FVF ide, meg oda, repked a sz*roskenyér, és neked meg se pénzed, se cuccod akár 1-2 évig is, amig az ügy lezárul. Persze ha időd van, tejed van, miért ne szoptassál, de a végén utánajárkálással meg az idegekedésre szedett gyógyszer+pia felállással kijjeb vagy, mintha nyelnél egyet és azt mondanád: magyarország, magyar törvényértelmezés.

Nem kell elmenni az FVF-ig, elég, ha azt kiharcolod, hogy valami fejessel beszélhess, ne a bamba eladóval, vagy szervízessel. Tapasztalatom szerint ők már nemigen szívóznak, jobban átérzik az ügy súlyát. Szvsz nem szabad hagyni magad, határozottnak kell lenni. Nem árt, ha a törvényekből nyomtatott idézetekkel felkészülsz, azt szeretik olvasgatni. :)

A törvények úgy szólnak, hogy te, mint vásárló nem járhatsz rosszul. Ha elértéktelenedett a termék, de nem tudják azonos típusra cserélni, akkor vissza kell kapnod az eredeti árát.

#90 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 20:24

Idézet: Studi - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 20:57

A véleménnyel nem kell kitörölnöd, mert pont az a baj, ha mindenki beletörődik. Ha mindenki a kereskedőkre borítaná az asztalt, akkor egy idő után megtanulnák a törvényeket. De ha te beletörődsz, és nem juttatod érvényre jogaidat, akkor csak egy példa vagy számukra, hogy megéri szívatni a népet.

Boritgathatsz asztalt, ha nem akkar penzt visszaadni, akkor nem fog. Tisztaban van vele, h beperelni senki nem fogja 10-20-50k-ert.
Mindenesetre ez a penzvisszafizetes dolog tovabbra sem koser nekem, a tavaly novemberben megvaltozott kormanyrendeletben nem lattam ilyesmit, jobban meg nem melyedtem el benne.

Helyette belekerult a 10k-s limit, azaz netto 10k alatti cuccra a bolt nem koteles jotallast vallalni. Tettunk egy nagy lepest a fogyasztovedelem fele.

#91 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 20:25

Na igen. Csak mint mondottam volt, simán megcsinálhatja, hogy elhúzza a dolgot, mint a rétestésztát. Neki ugyanis nem érdeke fizetni neked, hiába veszit vele egy vásárlót, lesz*rja. Hallotam én már cifrább kalandokat is, nemcsak ekkora értékben.
Amugy, szerviz, blufos és mistral. Persze, marha korrektek, hogy elvihetted a drágábbat, plusz valag pénzért, közben meg elmarháskodtatok. Csak ugyebár, rövidebb lettél ha jól számolok 14 ropi+3xi utiköltséggel. Persze ha jófejek megéri....
Én nem azt mondom, hogy ki kell nyalni a szervizes seggét, mert végülis te vagy a vevő, belőled él, de azért pár dolgot, egyfajta elemi udvariasságképpen, nem árt betartani. Ezeket vagy az ember megérzi a saját bőrén, és tanul belőle, vagy sem, és fujjog az adott eladóra, cégre. Nem azt akarom mondani hogy minden sz*rt le kell nyelni, multkor a rondaarcu leány engem is kiokatott routerügyben a mistralban, jóllehet érdemi kérdésre egyre sem tudott válaszolni, de legyen neki. Végülis, a BKV ellenőr is meg a rendőr is belőlem él, mégsem kell odaállni óberkodni és megmondani a frankót. Főleg, mert ő ül a pult megett, és lehet hogy adott esetben elsőbb kézből vannak infói az adott termék minőségét tekintve, mint a kedves vevőnek. Ugyanis gyakran a felállás az, hogy kovács józsika a papa bukszáját izzadt kis kezében markolva odaböfögi köszönés nélkül, hogy aggyá má egy ilyenolyan lapot, mire lehet hogy az eladónak esetleg rossz napján leesik a mosoly az arcáról és eltörik a pult sarkán, esetleg kicsit érdesen meg is jegyzi hogy az ugy talán nem lez jó, mert itt áll 8 doboz garira várván a pult megett. Erre az eladó a szemét, a g*ci, aki tiszteletlen a vevővel, és különben is rá akarja tukmálni a sz*rabbat, és pfujj.
Egyszóval, jó össze-vissza lett ez is, de csak egyet zárásképpen: ezért az a monitorfejüt is meg lehet valahol érteni, hogy miért olyan, amilyen, aki 60 rongy nettóért áll a pult mögött és szolgálja ki a jónépet, és elvégre ő is ember. Vagy az volt.

#92 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 09:58

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 21:25

Na igen. Csak mint mondottam volt, simán megcsinálhatja, hogy elhúzza a dolgot, mint a rétestésztát. Neki ugyanis nem érdeke fizetni neked, hiába veszit vele egy vásárlót, lesz*rja. Hallotam én már cifrább kalandokat is, nemcsak ekkora értékben.
Amugy, szerviz, blufos és mistral. Persze, marha korrektek, hogy elvihetted a drágábbat, plusz valag pénzért, közben meg elmarháskodtatok. Csak ugyebár, rövidebb lettél ha jól számolok 14 ropi+3xi utiköltséggel. Persze ha jófejek megéri....
Én nem azt mondom, hogy ki kell nyalni a szervizes seggét, mert végülis te vagy a vevő, belőled él, de azért pár dolgot, egyfajta elemi udvariasságképpen, nem árt betartani. Ezeket vagy az ember megérzi a saját bőrén, és tanul belőle, vagy sem, és fujjog az adott eladóra, cégre. Nem azt akarom mondani hogy minden sz*rt le kell nyelni, multkor a rondaarcu leány engem is kiokatott routerügyben a mistralban, jóllehet érdemi kérdésre egyre sem tudott válaszolni, de legyen neki. Végülis, a BKV ellenőr is meg a rendőr is belőlem él, mégsem kell odaállni óberkodni és megmondani a frankót. Főleg, mert ő ül a pult megett, és lehet hogy adott esetben elsőbb kézből vannak infói az adott termék minőségét tekintve, mint a kedves vevőnek. Ugyanis gyakran a felállás az, hogy kovács józsika a papa bukszáját izzadt kis kezében markolva odaböfögi köszönés nélkül, hogy aggyá má egy ilyenolyan lapot, mire lehet hogy az eladónak esetleg rossz napján leesik a mosoly az arcáról és eltörik a pult sarkán, esetleg kicsit érdesen meg is jegyzi hogy az ugy talán nem lez jó, mert itt áll 8 doboz garira várván a pult megett. Erre az eladó a szemét, a g*ci, aki tiszteletlen a vevővel, és különben is rá akarja tukmálni a sz*rabbat, és pfujj.
Egyszóval, jó össze-vissza lett ez is, de csak egyet zárásképpen: ezért az a monitorfejüt is meg lehet valahol érteni, hogy miért olyan, amilyen, aki 60 rongy nettóért áll a pult mögött és szolgálja ki a jónépet, és elvégre ő is ember. Vagy az volt.

Nem lettem rövidebb, mert a pénzt visszaadhatták volna, nem volt utiköltségem, mert kb 5 percre lakom a bolttól!
Jah ha jól számolom 2%osan megkaptam nettó árban az 5.1et, talán ezek után megérte...
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#93 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 10:14

Meghalálozott az LG GSA-4081B DVD-íróm, visszavittem a boltba (Raptor), 3 hétig ültek rajta, kaptam egy 4082B-t. Egy percig sem szívóztak. :up:

#94 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 23:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 9:14

Meghalálozott az LG GSA-4081B DVD-íróm, visszavittem a boltba (Raptor), 3 hétig ültek rajta, kaptam egy 4082B-t. Egy percig sem szívóztak. :up:

De mi tartott ebben az ügyben három hétig? Rögtön adniuk kellett volna egyet! Szegény vásárló meg háromhétig tépi a haját CD-rom nélkül, mi? Ilyenkor jön jól, hogy egy-két régi kacatot megtartok otthon! Múltkor kolis havernak tönkrement a CDírója, benyúlok szekrénybe 4 CD-ROM közül egy kihúz, mondom: "Tessék, használd ezt, amíg nem kapsz újat!"  :D
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#95 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 10:48

nemtom, lehet h csak a nagykereknel van, de kb egy gepben 3 alkatresz is kiment 2 het alatt ,memoria, tap, alaplap... mind a 3-at 1 oran belul leteszteltek es ki is csereltek... de lehet hogy ez csak azert, mert nagyker  :rolleyes: na mind1, azert a R4m|r|5 -ban normalis emberek vannak

-C0pp3rM!n3-

:lollypop:

Szerkesztette: Coppermine 2004. 11. 02. 10:48 -kor

#96 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 15:52

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 23:17

De mi tartott ebben az ügyben három hétig? Rögtön adniuk kellett volna egyet! Szegény vásárló meg háromhétig tépi a haját CD-rom nélkül, mi? Ilyenkor jön jól, hogy egy-két régi kacatot megtartok otthon! Múltkor kolis havernak tönkrement a CDírója, benyúlok szekrénybe 4 CD-ROM közül egy kihúz, mondom: "Tessék, használd ezt, amíg nem kapsz újat!"  :D

Sulinetes cucc volt a lelkem.

Egyébként nem vagyok az a hajtépős típus. :)

#97 Felhasználó inaktív   Otto 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 03. 16:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 11:14

Érdekes találni ilyen elégedett ügyfelet. Ha jól tudom a Raptor egy kecskeméti bolt, de lehet, hogy tévedek.

Szóval a boltot ebben az ügyben kár dícsérni, hiszen ő átvette tőled felküldte a nagykernek, az kicserélte és megkaptad az újat. Azért 4082-est, mert 4081 megszűnt.
Azaz a bolt egy szemernyi felelősséget nem vállalt! Akkor lett volna :up:, ha azonnal cseréli, tehát beviszgálja azt mondja "tényleg rossz" és a kezedbe nyom egy 4082-t (ő meg majd intézi a nagykerrel)!

Szal ne szállj el tőlük!

#98 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 17:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 11:14

istenem ilyen kuncsaftott akarok, mint amilyen te vagy :)
sulinet ide sulinet oda

Egyik foszernak meghalt a gépe, meloidőben kirohantam, majd betettem a kocsiba =sápitozott milyen szar gépet vett mert 1/2 ora után meghalt :))
Mondom neki alaplap hiba, másnap megyek kicseréltettem egy másikra ha van a nagykerbe:)
Másnap melo után berobogok, már utközben jön a telefon hogy kicserélték e mert neki nagyon kell a gép:) Végre beértem nyugodtan, majd adom a lapot, nincs nekik ugyanolyan igy 1 hét türelmi idő.
Megyek haza , ujabb telcsi, hogy ugye másnap viszem reggel 9-re :)
Kis pofára ejtés hogy 1 hét csuszás. Emberke üvölt a telefonba, hogy öt nem érdekli, vigyek neki másik gépet mert fontos munkája van.

Ilyen is előfordul, megoldva a winyot betettem a másik gépébe majd onnan melozhat mig nincs kész.
Csak csendben megjegyzem 3x hivott ki, mert tele van szir szarral a gépe és a mocskos tüzfal letiltja a kedvenc szex oldalait. Csináljam meg hogy be lehessen hozzni, de virus ne menjen a gépere, mert ugye fontos meloja van a szexoldalak terén.

:)

Na mindegy, csak szeretnék olyan kuncsaftott mint amilyen te vagy. Nem kell 3 hétig várnod igérem max 1 hétig
Már van nettem :)

#99 Felhasználó inaktív   bigfoot651 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 01:33

ezt már régebenn meg akartam irni de nem voltam regisztrált stb....

szoval ( kb 15-20 km lakom bp től) vettem a mis.... ban anno egy videokarit gf4200ti
már az első nap őtődjére ált fel a win.. na mondom format c -install stb.stb tők jo kb egy hétig
hozzáteszem amikor felált a win utánna tőkéletesen mükődőtt csak idegesitett hogy 3-8 inditás
után sikerült. scandisk képernyőt tőbbet láttam mint winampot. na viszem gariba két ora várakozás kb
csávo megnéz addig nézte még látott rajta nagyitoval valamit amit senki más csak ők.na mindegy kártya berak végigfuttat 3D2001se csávo kivesz akártya jo. hozzáteszem véletlen egyből sikerült neki valami mert tényleg jo volt...ott itthon megint csinálta amig nem cserélt helyet egy 9600pro val...

most egy helyi kis pc üzletben vásárolok és le a kalappal..bármi gondom volt
egyből de max 2 napon belül cserélték......500-1000 tal drágább mint hatalmas cégek (talán érdekük a kicsiknek ilyenekre adni )

üdv  :big

#100 Felhasználó inaktív   Bécike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 12:14

Meghalt az ATI 9600 Pro kártyám

Nézzen már ide be aki tapasztalt, hátha tud segíteni....
A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki sem látott.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.