HWSW Informatikai Kerekasztal: HiX Aréna - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HiX Aréna lassan 10 éves a legrégebbi magyar chat

#1 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 02:14

Nos, igen... közeleg az idő. A 10. születésnap.

Maga az Aréna rendszer 1995. januárja óta működik.

Kevesen ismerik ezt a hálózatot, talán azért, mert nem webes megoldással működik (bár van rá asszem webes kliens valahol), de nem is irc-klienssel lehet elérni. Hanem telnet -tel.  A kora meg is látszik a működésén (pl. az ékezeteket mostanság kezdte megismerni), de régen eléggé felkapott volt. Utána holtpontra jutott, sokan a közeli eltünését jósolták, de nemrég megint elkezdett visszatérni az élet... és a régebbi tagok is. És néha beles pár új vendég.
Egyszóval jó kis hely, a maga zárt (de minden értelmes emberre nyitott) közösségével. Szerencsére vannak rá kliensprogramok is (ha valaki nem szeret a butácska telnettel bíbelődni), de pl. itt az akII Linux és Unix rendszerekhez, illetve itt egy régebbi Arénázó a Windows rendszerekhez.
Aki pedig prűdségre vágyik:  telnet arena.zold.net
Amúgy sikerét annak is köszönhette, hogy a telnet (és ez miatt a kliensek is) általában különösebb gond (és korlátozás) nélkül kimennek a céges és iskolai hálózatokról. És ugye telnet kliens már szinte minden operációs rendszerben található.

Úgy érzem, a közelgő 10. évforduló kapcsán minimum egy topicot megérdemel itt. A hivatalos honlap:
http://arenaportal.hix.com/

Ugyan régen frissült, de úton van egy újabb portál...  :)

És további sok sikert, sok értelmes látogatót, és sok kellemes beszélgetést kívánok eme helynek...!  :)

U.i.: a kliensem rendszeres bent van (ha csak ki nem dob a szerver, vagy szakad a hálózat), de általában esténként a "bőrébe" is bújok, azaz online vagyok...  :)

Szerkesztette: Nevergone 2004. 08. 31. 02:35 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 18:27

Tényleg rég volt... hogy megismertem, ott voltam. Aztán jött két-3 borús év, nem tudtam menni. Most nemrég fel-felnézegettem, desajnos azt tapasztaltam, hogy sokan eltűntek... ezért igencsak ritkán járok fel. Most benézek. Boldog szülinapot, A.R.E.N.A. !!!

Ui.: mi van az ekezetkezelessel? Nem latom, hogy mukodne. Milyen klienssel? Ez manapsag nagyon hianyzik szerintem.

#3 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 20:24

Idézet: Omega - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 19:27

Tényleg rég volt... hogy megismertem, ott voltam. Aztán jött két-3 borús év, nem tudtam menni. Most nemrég fel-felnézegettem, desajnos azt tapasztaltam, hogy sokan eltűntek... ezért igencsak ritkán járok fel. Most benézek. Boldog szülinapot, A.R.E.N.A. !!!

Ui.: mi van az ekezetkezelessel? Nem latom, hogy mukodne. Milyen klienssel? Ez manapsag nagyon hianyzik szerintem.

Asszem a telnet -tel is mennie kell... ha nem, akkor próbáld ki a "/8bit" parancsot, asszem így hívják. Igen, sokan elmentek, de jött pár új arc is... illetve pár nagyon régi visszatért. Láttam is, hogy bent voltál délután, csak rohanás közepette nem volt időm megszólítani... majd legközelebb... és azért gyere máskor is... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#4 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 20:29

Meg mindenki hozzon magával még egy Embert... és terjessze, mint az igét...  :)
Hiszen ráfér... nem olyan rossz hely az...  :)

Idézet

[link]

#5 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:15

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 21:24

Asszem a telnet -tel is mennie kell... ha nem, akkor próbáld ki a "/8bit" parancsot, asszem így hívják. Igen, sokan elmentek, de jött pár új arc is... illetve pár nagyon régi visszatért. Láttam is, hogy bent voltál délután, csak rohanás közepette nem volt időm megszólítani... majd legközelebb... és azért gyere máskor is... :)

McClane, Vera, Christa, Ejejump vannak? DLight-ot láttam, citromheja-val jót csevegtünk (pedig Őrá nem is emlékeztem...).

#6 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:44

Idézet: Omega - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:15

McClane, Vera, Christa, Ejejump vannak? DLight-ot láttam, citromheja-val jót csevegtünk (pedig Őrá nem is emlékeztem...).

Ejejump van, most is... általában melóhelyről jön. Christa átmenetileg megszünt, de nemsokára jön vissza. A többieket sejna nem tudom...  :confused:

Idézet

[link]

#7 Felhasználó inaktív   ironiq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:14

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 21:24

Nos... Az összes kliens tudja a 8bites adatátvitelt, a szerverbe is implementálva lett a támogatása. Annyi, hogy az akII -ban V@zul ügyesen megoldotta, hogy számmal nem kezdődhet parancs, tehát ott a /nyolcbit parancsot kell használni.

Amúgy az akII honlapja itt érhető el, amit NeverGone mondott, az nem biztos, hogy állandó lesz.

Útban van egy (vagy kettő) grafikus kliens is Linuxra, de még nem publikusak (bár elvileg működnek valamilyen szinten).

Kb. ennyi...

uff...

#8 Felhasználó inaktív   ironiq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:16

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:44

Ejejump van, most is... általában melóhelyről jön. Christa átmenetileg megszünt, de nemsokára jön vissza. A többieket sejna nem tudom...  :confused:

McClane -nek melóhelyről nincs net, meg elmondása szerint ideje sincs sok, Vera -ra nemnagyom emléxem, pedig énis régi motoros vagyok arrafele...

#9 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:19

Idézet: ironiq - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 12:16

McClane -nek melóhelyről nincs net, meg elmondása szerint ideje sincs sok, Vera -ra nemnagyom emléxem, pedig énis régi motoros vagyok arrafele...

Hja, melóhelyen nekem sem volt jódarabig; sajna' telnet/ ftp nincs uitt. Viszont aug. 6. óta otthon is van NET, és megy minden :up:  Mindenesetre üdvözlöm, ha beszélsz Vele :D

Vera... lehet, gogy Lux vagy Luxx volt a nick-je, nemtom'... :think:

#10 Felhasználó inaktív   ironiq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:27

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 3:14

Nos, igen... közeleg az idő. A 10. születésnap.

Maga az Aréna rendszer 1995. januárja óta működik.

Kevesen ismerik ezt a hálózatot, talán azért, mert nem webes megoldással működik (bár van rá asszem webes kliens valahol), de nem is irc-klienssel lehet elérni. Hanem telnet -tel.

Naszóval... Sajnos webes felület nincs és sajnos technológiai okokból nem is nagyon várható. Ellenben akinek van ideje és energiája, az dobhat be ötleteket, hogy lehetne mégiscsak, nagyobb gányolás elkerülésével megoldani a helyzetet...

Idézet

A kora meg is látszik a működésén (pl. az ékezeteket mostanság kezdte megismerni),

Mostanság??? Már legalább 2éve ismeri, csak nemigazán használja senki...

Idézet

de régen eléggé felkapott volt. Utána holtpontra jutott, sokan a közeli eltünését jósolták, de nemrég megint elkezdett visszatérni az élet... és a régebbi tagok is. És néha beles pár új vendég.
Egyszóval jó kis hely, a maga zárt (de minden értelmes emberre nyitott) közösségével. Szerencsére vannak rá kliensprogramok is (ha valaki nem szeret a butácska telnettel bíbelődni), de pl. itt az akII Linux és Unix rendszerekhez, illetve itt egy régebbi Arénázó a Windows rendszerekhez.
Aki pedig prűdségre vágyik:  telnet arena.zold.net
Amúgy sikerét annak is köszönhette, hogy a telnet (és ez miatt a kliensek is) általában különösebb gond (és korlátozás) nélkül kimennek a céges és iskolai hálózatokról. És ugye telnet kliens már szinte minden operációs rendszerben található.

Úgy érzem, a közelgő 10. évforduló kapcsán minimum egy topicot megérdemel itt. A hivatalos honlap:
http://arenaportal.hix.com/

Ugyan régen frissült, de úton van egy újabb portál...  :)

Erről mondhatnál konkrétumokat is, mert így eléggé homályos... Mármint az újabb portálról...

#11 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:33

Idézet: ironiq - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 12:27

Naszóval... Sajnos webes felület nincs és sajnos technológiai okokból nem is nagyon várható. Ellenben akinek van ideje és energiája, az dobhat be ötleteket, hogy lehetne mégiscsak, nagyobb gányolás elkerülésével megoldani a helyzetet...

Mostanság??? Már legalább 2éve ismeri, csak nemigazán használja senki...

Erről mondhatnál konkrétumokat is, mert így eléggé homályos... Mármint az újabb portálról...

Nos... a webes felületről annyit, hogy egy ismerősöm készítget (amennyira az ideje engedi) egy java -s klienst, melyet appletként weblapra lehet tenni. Nem túl szép megoldás, de legalább használható, és kéznél van...  :)

Az új portált pedig csinálgatom, lesz rajta pár érdekesség (többek közt ez az applet is), illetve jobban karban lesz tartva. Mert akárhogy is nézzük, az utolsó hír a portálon lassan egy éves... és ez nem jó. Mert azért azóta is történtek dolgok. A hiányzó fórumról nem is beszélve...

Szal, alakulgatnak...  :)

Idézet

[link]

#12 Felhasználó inaktív   ironiq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:43

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 12:33

Nos... a webes felületről annyit, hogy egy ismerősöm készítget (amennyira az ideje engedi) egy java -s klienst, melyet appletként weblapra lehet tenni. Nem túl szép megoldás, de legalább használható, és kéznél van...  :)

Ahham... szóval nekem ez is új... De hajrá, legalább egyre többen tudják használni...

Idézet

Az új portált pedig csinálgatom, lesz rajta pár érdekesség (többek közt ez az applet is), illetve jobban karban lesz tartva. Mert akárhogy is nézzük, az utolsó hír a portálon lassan egy éves... és ez nem jó. Mert azért azóta is történtek dolgok.

Azt ugye tudod, hogy a szervernek, amin ez lesz, erősnek kell lenni...

Idézet

A hiányzó fórumról nem is beszélve...

Most látom csak, hogy tényleg nincs fórum...
Ezért meg majd Sharkot még le fogom b***ni...

#13 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:46

Idézet: ironiq - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 12:43

Ahham... szóval nekem ez is új... De hajrá, legalább egyre többen tudják használni...

Azt ugye tudod, hogy a szervernek, amin ez lesz, erősnek kell lenni...

Most látom csak, hogy tényleg nincs fórum...
Ezért meg majd Sharkot még le fogom b***ni...

Portálszervernek erősnek...? talán azért annyira nem... vagy ha mégis, azért találok neki helyet valamelyik gépen, nem feltétlenül "ott". Amúgy ha lesz ráérő időd, valamiféle php -s kliensen is gondolkozhatnál...  :)

És bizony-bizony már jó ideje nincs fórum... :(

cszolee -t megkeresem... "Bástya-elvtárs" néven szokott itt nyomulni... legalábbis régen ez volt a neve...

Idézet

[link]

#14 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 20:41

Jelentem vagyok :)

Sajna (?) mostanság nem nagyon van időm... fórum még csak-csak, 1-2 szabad percben, de IRC-re nincs energiám.
Azért felpillantok majd, idővel :)

#15 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 11:35

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 21:41

Jelentem vagyok :)

Sajna (?) mostanság nem nagyon van időm... fórum még csak-csak, 1-2 szabad percben, de IRC-re nincs energiám.
Azért felpillantok majd, idővel :)

IRC.... d0h... telnet... :)

De azért várunk szeretettel...  :)

Idézet

[link]

#16 Felhasználó inaktív   plazmo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 21:52

En csak azert irok mert nekem nagyon tetszik az ahogy Lrd Dalamar  aszamitogepekkel banik. En szemelyesen ismerem ezta szent embert s ha valakire ra kene bizzam a beteg PC-t biztos o lenne az, csokolom a ket dolgos kezet s a kis duci csavahuzojat. Csokolom.

#17 Felhasználó inaktív   Finrod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 21:52

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:33

Az új portált pedig csinálgatom, lesz rajta pár érdekesség (többek közt ez az applet is), illetve jobban karban lesz tartva. Mert akárhogy is nézzük, az utolsó hír a portálon lassan egy éves... és ez nem jó. Mert azért azóta is történtek dolgok. A hiányzó fórumról nem is beszélve...

Szal, alakulgatnak...  :)

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:46

Portálszervernek erősnek...? talán azért annyira nem... vagy ha mégis, azért találok neki helyet valamelyik gépen, nem feltétlenül "ott". Amúgy ha lesz ráérő időd, valamiféle php -s kliensen is gondolkozhatnál...  :)

Neverkem, ugy latom aprocska tanulnivalo azert meg van az appletek programozasarol. Ha applet-el akarsz az arenara csatlakozni, akkor nem artana ha az az applet az arena szerveren lenne elerheto. Egyebkent akkora java.lang.SecurityException-t kapsz a browsertol, hogy attolkoldulsz :-)

Ha pedig nem az arena szerverre csatlakozol vele, akkor pedig erosnek kell lenni a gepnek amire csatlakozol, hogy elbirja az osszes user beszelgeteseinek a tarolasat, akik rajta keresztul mennek az arenara...

Robi

Szerkesztette: Finrod 2004. 09. 09. 21:57 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 14:32

Idézet: Finrod - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 22:52

Neverkem, ugy latom aprocska tanulnivalo azert meg van az appletek programozasarol. Ha applet-el akarsz az arenara csatlakozni, akkor nem artana ha az az applet az arena szerveren lenne elerheto. Egyebkent akkora java.lang.SecurityException-t kapsz a browsertol, hogy attolkoldulsz :-)

Ha pedig nem az arena szerverre csatlakozol vele, akkor pedig erosnek kell lenni a gepnek amire csatlakozol, hogy elbirja az osszes user beszelgeteseinek a tarolasat, akik rajta keresztul mennek az arenara...

Robi

Bocs, biztos igazad van... nem én írom. Szóval nekem annyi közöm van a Java -hoz, hogy...

De azért örülök, hogy látlak itt (is), szépen lassan összeáll a társaság...  :)

Szerkesztette: Nevergone 2004. 09. 11. 14:33 -kor

Idézet

[link]

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó