HWSW Informatikai Kerekasztal: Bővítés vagy kivárás?!? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bővítés vagy kivárás?!? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 01. 16:03

Idézet: Omega - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 11:40

:D

"640kb-nak elégnek kell lennie" :D  :D
Én ebbe a konfigba egy pl. 2700+-os Thorougbred-et vennék. Socket939-el, ill. 64-bites rendszerrel, én az nForce4 megjelenéséig várnék :cool:

#22 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 06:41

Idézet: tus - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 13:23

Ez karaj. De még mindig nincs 64 bites környezet. Az , hogy van 64 bites Win még nem hawai. Nincs 64 bites driver (kiforrott), nincs progi (pl játék) , ami kihasználná.

Ha ezek meglesznek, én is kihajintom a mostanit.

Nehez elkepzelni, hogy vkinek nincs Windows a gepen? :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#23 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 06:46

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 15:32

Hol van :)? Vmi bétáról hallottam össz-vissz eddig...

Hát erröl beszélek. "Ha" kijön végre, mindenki szívni fog a gyerekbetegségeivel. Amikor kijavítják, még akkor sem lesz tökéletes driver hozzá.
1,5 éve a Catalyst semmit nem gyorsít a gépen, csak a játék buggokat foltozzák. Azelött új Cat, nagyobb sebesség. Mára már elérték a max-ot. A 64 bites driverrel ugyanez lesz, mire kiforr, már bőven 2006 -t írunk.
Nézem a teszteket, 32 biten néha gyorsabb az A64. Akkor meg minek cserélni?? Max a 2csatornás memvezérlő miatt.
754 re hülyeség váltani, már most kihalt, 939 kanyarban sincs, még legalább félév, mire ideér.De milyen ára lesz :omg:
Szvsz én, ha kijön a longhorn, és lesznek normális driverek, programok, amik kifutják magukat 64 biten - állítólag 2007-ben jön az elsö 64 biten futó game - majd akkor cserélek.
Esetleg egy laptopot beizzítok.  :think:
üdv
tus

#24 Felhasználó inaktív   maxika007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 13:54

Köszönöm a kreatív hozzászólásokat (pl:Do-it-yourself, Georgo a dekan, viperous, tomes, bigkoko, tus..., meg aki még építő jellegű tanácsokkal látott el!!).
A Többieknek: Ha hallgattál volna...... (ugye tudjátok).

Nem fogok bővíteni, kivárok.

Mégegyszer köszi mindenkinek!

Sziasztok.

u.i. kérem a topic lezárását :offtopic:
ABIT KV8 pro 3rd-eye, ATHLON 64 2800+, 2x512 DDR Hynix, Radeon9600 PRO, 160GB SAMSUNG SATA, ZALMAN RESERATOR 1 CPU hűtéssel, Coolermaster VHC-L61 VGA hűtés, Coolermaster DHC-U03 HDD hűtés+ V7000D Thermaltake ház 5 ventivel, Thermaltake 420W táp.

#25 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 14:01

Idézet: maxika007 - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 14:54

Köszönöm a kreatív hozzászólásokat (pl:Do-it-yourself, Georgo a dekan, viperous, tomes, bigkoko, tus..., meg aki még építő jellegű tanácsokkal látott el!!).
A Többieknek: Ha hallgattál volna...... (ugye tudjátok).

Sziasztok.

Szerintem nem muszály lezárni, én is hasonló cipőben vagyok. (KT 133 A, Athlon XP 1600+, 1 Gbyte SDRAM, R9600)

De én nem bővítek egyelőre, elketyeg ez is arra, amire kell nekem...még egy kis játék is belefér....

#26 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 14:28

Idézet: maxika007 - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 14:54

Sziasztok.

Szerintem ne kapkodd el a döntésedet. Ha jól vettem ki a hozzászólásaidból, akkor te is olyan ember vagy, mint: "anembővítősfajta". :D Ha viszont ilyen vagy, akkor miért érdekel téged, hogy bővíthető-e a géped vagy sem? :p

Ha van 100 ezred gépbővítésre, akkor az alábbi konfig bővíthető és iszonyú gyors, ugyanakkor belefér a keretbe:
- Athlon 64 2800+ vagy 3000+ (30-40+fa)
- 754-es alaplap (20-25+fa)
- 1 GByte memória (40+fa)

Ez nettóban belefér a keretbe, bruttóban nem. Lehet spórolni a memórián, ha fél gigát veszel, akkor már bruttóba is beleférsz. Akármennyit is veszel, mindenképpen egy modult vegyél, így kényelmesen tudsz bővíteni a későbbiekben.

Bővítési lehetőségek:
- Athlon64 3700+, lehetőleg 90 nanós: +20-25% teljesítmény
- plusz memória
- új grafikus kártya: +100-300% teljesítmény

A 3700+ teljesítménye még 2-3 év múlva is tisztességes lesz, valahogy úgy, mint ma egy 3200+ Barton. Magyarán egy ilyen gépet minimális ráfordítással fent tudsz tartani 3-4 évig. A PCI-Express hiánya sem gond, mivel még a most őszi és a jövő tavaszi kártyageneráció is lesz AGP-vel, ráadásul a PCI-E teljesítményplussza sem (lesz) jelentős. Az Athlon64-ek sebességét a dual-channel memória és a nagyobb cache sem befolyásolja jelentősen, mivel integrált memóriavezérlőjük van, így az FX-51 is csak 2-3%-al lenne gyorsabb, mint egy 3400+ (ezek vannak azonos órajelen).
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#27 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 02. 15:27

Idézet: hvuk - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 15:28

...

hvuk, nem értek egyet Veled. 754-es lapot vesz, belerak egy utólag kiadott, 'csóróknak' szánt 2800+ vagy 3000+ procit, amit 3700+ig tud lecserélni (illetőleg ennél picit talán nagyobbra, de nem biztos.) Lesz egy lapja, bővíthetőség szerint halott, a foglalat(ok) miatt. Plusz memória. Talán. Ha nem beszélünk sebességről, lehetséges tuningról.

Új grafikus kártya +100-300% teljesítmény, PCI-E nélkül? Nem. Főleg nem 3-4 évre kitekintve. A PCI-Express jelentősebb gyorsulást hoz, nem szabad elbagatelizálni. Ez nem olyasmi, mint a 2x/4x vs 8x AGP. Ez valóban 'forradalmi'. A talán újjáéledő 'SLI'-ről nem beszélve (én remélem, nem éled újjá, legalább is nem ebben a formában $$$ :D )

A procis eszmefuttatásod nem igazán értem, s939 foglalat valőszínűleg 'hosszú' életű lesz (már amennyiben ezen a piacon hosszú életű lehet valami), így esetlegesen kerülhet majd bele olyan proci, ami tartalmaz most még nem ismert meglepetéseket. (Ennél többet és konkrétabbat nem írok :p;)

Szóval, várjon a T. topic-indító, ne ruházzon be halott cuccba. :smoker: Várjon egy rev 2-es nVidia nForce 4-gyel szerelt (dual+) PCI-E lapra, ami az újabb s939 procikat maximálisan támogatja,  a DDRII újabb generációit (x GHz) támogatja, nem beszélve SATA-300ról, stb... Ez jó esetben 2005 tavasza, nyara... :think:

Bocs, ha hosszú voltam. :smoker:

#28 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 15:37

majd talán 2005 végére mindez meglesz, kb 300e ft-ért   :D

túl sokat azért nem érdemes várni, mert MINDIG lesz valami jobb, valami újabb, valami "bíztatóbb"..

Szerkesztette: Viper0us 2004. 09. 02. 15:40 -kor

#29 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 15:47

Idézet: Viper0us - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 16:37

majd talán 2005 végére mindez meglesz, kb 300e ft-ért :D

túl sokat azért nem érdemes várni, mert MINDIG lesz valami jobb, valami újabb, valami "bíztatóbb"..

Az időpontban bizonytalan vagyok, de úgy gondolom, hogy az alaplap / processzor téma, fejlődés szempontjából picit felgyorsul, részben a gyártástechnológia gondok leküzdésének köszönhetően. ;) Lehet, hogy a dologból csak 2005 végére lesz valami, mindenesetre, még középtávon gondolkodva is, az s754 és az AGP haldoklik... persze a türelemre intés csak egy vélemény, részemről. Én így látom, nem muszáj rám hallgatni, de szerintem most csak rossz kondíciókat lehet összehozni, pont a legszerencsétlenebb időszak gépfejlesztésre ez a mostani. :smoker:

#30 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 15:52

hájja. sajnos. de nem is most _KELL_ új gépet szereznem magamnak, ugyhogy muszáj s754-et vennem... 939 nagyon drága.. 93ezer csak a prociért(3500+)  :mad: jó lesz nekem egy 3200+ -as abit kv8max3-al  :D

#31 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 16:08

Idézet: Viper0us - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 16:52

hájja. sajnos. de nem is most _KELL_ új gépet szereznem magamnak, ugyhogy muszáj s754-et vennem... 939 nagyon drága.. 93ezer csak a prociért(3500+)  :mad: jó lesz nekem egy 3200+ -as abit kv8max3-al  :D

:think: Nem is most kell, de muszáj venni?

#32 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 16:12

hmm upsz.. érdekes lett a mondat  :D szóval, igen, most kell vennem gépet.

#33 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 16:23

Ha most kell, akkor vegyél... nem tudok rá mit mondani... :think: Amit kinéztél, az egy jó gyors, de vége. A jövőben vége. Ez van. ;)

#34 Felhasználó inaktív   -Vitya- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 16:35

Idézet: Omega - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 16:27

hvuk, nem értek egyet Veled. 754-es lapot vesz, belerak egy utólag kiadott, 'csóróknak' szánt 2800+ vagy 3000+ procit, amit 3700+ig tud lecserélni (illetőleg ennél picit talán nagyobbra, de nem biztos.) Lesz egy lapja, bővíthetőség szerint halott, a foglalat(ok) miatt. Plusz memória. Talán. Ha nem beszélünk sebességről, lehetséges tuningról.

Új grafikus kártya +100-300% teljesítmény, PCI-E nélkül? Nem. Főleg nem 3-4 évre kitekintve. A PCI-Express jelentősebb gyorsulást hoz, nem szabad elbagatelizálni. Ez nem olyasmi, mint a 2x/4x vs 8x AGP. Ez valóban 'forradalmi'. A talán újjáéledő 'SLI'-ről nem beszélve (én remélem, nem éled újjá, legalább is nem ebben a formában $$$ :D )

A procis eszmefuttatásod nem igazán értem, s939 foglalat valőszínűleg 'hosszú' életű lesz (már amennyiben ezen a piacon hosszú életű lehet valami), így esetlegesen kerülhet majd bele olyan proci, ami tartalmaz most még nem ismert meglepetéseket. (Ennél többet és konkrétabbat nem írok :p;)

Szóval, várjon a T. topic-indító, ne ruházzon be halott cuccba. :smoker: Várjon egy rev 2-es nVidia nForce 4-gyel szerelt (dual+) PCI-E lapra, ami az újabb s939 procikat maximálisan támogatja,  a DDRII újabb generációit (x GHz) támogatja, nem beszélve SATA-300ról, stb... Ez jó esetben 2005 tavasza, nyara... :think:

Bocs, ha hosszú voltam. :smoker:

Dear Ω!

hvuknak abszolut igaza van. Tobb dologban is.
1. a T. topicindito gepebol es az indito uzenetbol vilagosan kiderul, hogy O NEM egy fel evente uj proci az alaplapomba fajta ember. Ha tovabbra sem akarja  a  gepet csak 3-4 evente cserelni, akkor IGENIS megeri most egy s754-es alaplapba fektetni, es egy 2800+ vagy 3000+ netan 3200+ A64-es procival megvenni, 1G DDR400 memoriaval. Oriasi sebessegnovekedest fog tapasztalni. Ami meg legalabb 2 even keresztul boven megteszi neki.

Lesz egy lapja, bovihetoseg szerint NEM halott, ugyanis kotve hiszem, hogy amikor 2 ev mulva a 4000+ kornyeki s939-es proci lemegy vegre 100e ala belefektetne annyi penzt, inkabb vehet ugyancsak 2 ev mulva egy s754-es 3700+ -t, ami akor mar csak 30e lesz kb, es ismet nagy sebessegbeli ugrast fog tapasztalni, olcson meguszta. Bar ekkor mar feltetelezzuk, hogy maxika egy uj procival fejleszti a gepet, ami lassuk be a mult tapasztalataibol nem biztos, hogy megtesz. Bar jolteszi, ha meglepi ezt a  lepest.

Uj grafikus kartyaval pediglen ismet csak igaza van hvuknak a +100-300%-al, ugyanis a mostani radeon9600-at figyelembe veve, az AGP8x felulet igenis biztosit ennyi fejlodesi lehetoseget, de lehet, hogy 400% is van benne!!!!

Ha ezeket nem ismered el, azt kell, hogy mondjam nem ertesz hoza. Ezt meg lassuk be mindketten ferfiasan, egyikonk sem szeretne, mivel eddigi tapasztalataimbol kiindulva ertesz hozza.

Es megegy fontos dolog:

Ha a T. topicindito arra var amit Te javasoltal neki, akkor anyagi csodbe kergeted szegenyt. Ha kifizeti annak az erteket akor megvallhat csekely 200e forintocskajatol, hogy tenyleg jo gepe legyen, es megnyeri, hogy cserelgetheti benne a procikat kb 4000+ - 4500+ -ig biztosan. Dual core is belemegy. Na bumm, TUDOD MILYEN ROHADT DRAGAK LESZNEK EZEK ITT NALUNK?

-PCI-E tehat nem lenyeges, kihuzva.
-Dual video nem lenyeges (mivel szerintem egy videokartyara sem lesz szegenynek felesleges 150e bruttoja, nemhogy 300e a kettore...)
-DDRII felesleges, 2 even belul nem lesz jelentosen gyorsabb mint a mostani low latency DDR, kihuzva
-s939 a bovithetosegert, felesleges kihuzva, mivel eddig sem bovitett sokszor ;) , talan ezutan sem fog fel evente procit cserelni, hogy mindig high-end up-to-date legyen, iszonyatos penzekert
-SATA-300 nah ez az egy ami jo lenne, ha lenne, mert a vinyo sebesseg mindig is a szuk keresztmetszet, de lassuk be, a csatolofelulet gyorsabb, a vinyok nem igazan gyorsabbak, szoval koszonom a SATA300-at, ha a SATA150-et sem lehet meg FELIG sem kihasznalni... Egyedul a parancsok sorbaallitasa jo valamira. Szoval ez az egyeduli jo dolog, de ez is csak kicsit jo, es neki nem  jelent semmit.

csokolom, tessek ezeket megfontolni, aztan donteni, mivel nincs mindenkinek millaja a gep vasarlasra, amit evente 200e-el megfejel, hogy up-to-date gepe legyen. Hulyenek is tartom kisse az ilyeneket.
csao

Szerkesztette: -Vitya- 2004. 09. 02. 16:39 -kor

#35 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 16:48

hvuk, nem értek egyet Veled. 754-es lapot vesz, belerak egy utólag kiadott, 'csóróknak' szánt 2800+ vagy 3000+ procit, amit 3700+ig tud lecserélni (illetőleg ennél picit talán nagyobbra, de nem biztos.)

Figyelj, észrevetted, hogy a srác nem az a buherálós fajta? Megvesz egy konfigot, használja egészséggel, esetleg minimális bővítést végez rajta (grafkártya csere, memóriabővítés), használja 3-4 évig, aztán bagórért eladja. Ehhez felesleges a 939-est vennie, ami lényegesen drágább. És ráadásul nálunk még nincs is.

Ezenkívűl ez az egész bővítgetés egy legenda. Most őszintén, az Athlon korszakban sem lehetett egy konfigot épkézláb módon csak procicserével bővíteni: gyorsabb lett a busz, gyorsabb lett a memória, átalakult SD-ből DDR-ré, így ha bővíteni akartál 2 év múlva, akkor mindenki lap+proci+memória cserét javasolt. Hiába lesz tartós a 939-es tokozás, ha jövő ilyenkor az AMD is átáll DDR2-re, így 2-2.5 év múlva már megint mindenki lap+proci+memória cserét fog javasolni. Nem beszélve arról, hogy 2.5 év múlva már remélhetőleg K9-et fognak javasolni. :D  :respect:

Idézet

Egyelőre semmi bizonyíték nincs rá, hogy PCI-E jelentős gyorsulást hoz rövid távon (2 éven belül). A 9600 Pro-hoz képest pedig már egy X800Pro is hoz vagy 200%-ot, ha nem többet, tehát ha mondjuk 2 év múlva cseréli a grafkártyáját a jövő tavaszi gyors kártyára, akkor az bő 300% fog jelenteni.  Ha mondjuk jövő nyáron cserél egy X800XT-re (40-50 k nettó - akkor!), majd rá fél-egy évre egy 3700+-ra (35 k nettó), akkor 70-80 ezerből megháromszorozta a jelenlegi teoretikus gépének teljesítményét (2800+, 9600Pro).

Idézet

Én igen: gondolom a duál core-osra gondolsz. Meg esetleg a K9-re. :D

Idézet

Tehát szerinted várjon bő egy évet? Azzal a géppel? Mert ugye a DDR-II-es alaplapok és procik kezdetben nagyon drágák lesznek, így inkább jövő ősszel tud olyat venni, mint amit te beígértél neki. Mert abban ugye egyetértünk, hogy PCI-E-s, de nem DDR-II-es alaplapot jövő tavasszal éppúgy nem érdemes venni, mint most 754-est? :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#36 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 16:51

Idézet: -Vitya- - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 17:35

Dear Ω!

hvuknak abszolut igaza van. Tobb dologban is.

Nem olvastam a te postodat, ha olvastam volna, akkor nem írtam volna meg az enyémet. :D

#37 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 16:53

jó lesz nekem 3-4 évig az a halott 754-es  :smoker:

#38 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 02. 17:24

:)

#39 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 06:29

Idézet: Viper0us - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 17:53

jó lesz nekem 3-4 évig az a halott 754-es  :smoker:

MOst nekem is jó lenne, hidd el. De ha már veszek, akkor azt tudjam bőviteni is késöbb. Állítólag a 939 hosszú éltünek van szánva, esetleg 2 procit is megélhet (upgrade szempontjából)

A 754 max "csak" 3700+ ig megy, ami most sütő lenne, de 1/1.5 év múlva labdába nem rúg a 2 csatornás, 1000 órajelű 939-ek melett.

Ha már lúd, ......

:respect:

ui: nem akarom megsérteni a 754 tulajokat, hisz simán bevállalnék egy olyantot. De ha kiforr ez az egész 64 bit dolog, addigra már elavult lesz ez a platform

Szerkesztette: tus 2004. 09. 03. 06:29 -kor

üdv
tus

#40 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 07:00

A Socket 754 valtja az XP-t, elvileg ez lesz a mainstream rendszer. A 939esek arat minden valoszinuseg szerint az egekben fogja tartani az Amd, azon egyszeru oknal fogva, h annyiert is lesz ra kereslet. A Pci-E es a ddr2 eddig egyaltalan nem tunik diadalmenetnek, ilyen A64es lap maximum a tervezoasztalon letezik. Az S939 annyira hosszu eletu, h mar utodja is van.

Az utolso tanacs pedig nem sokat er, ha varsz, mindig jobbat vehetsz olcsobban, csak eppen sose lesz geped.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó