HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#3741 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:29

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 12:56

hogy jön ide a műsorok tartalma?

egyébként a digitális tévé mindenképp fejlődés, képminőségben is, ha hd akkor főleg, szolgáltatásban is, meg főleg hogy egységnyi frekvenciasávban jóval többminden fér el.

a tévéhez képest egy dekóder fogyasztása pedig igazán nem nagy, viszont ha egy multiplexben van 3 tévéadó, akkor máris harmadakkora adóteljesítmény kell, mintha külön menne a három, egymástól függetlenül.

Kb. úgy, ahogy az egszeri manager eseténél, aki okostelefont kapott.
Sokkal nagyobb távolságra tudott kommunikálni, egy csomó segítő alkalmazás elérhető lett számára, osztán mágsem tágultak ki a korlátolt képességei...

vagy, ahogy anno amikor magyarították a 16 bites Word-ot, láttam pár önjelölt írót, aki, mégsem lett attól zseniális író, hogy ilyen kifinomult eszközhöz jutott...

Persze, a digitalis TV adottságai vs analogé sokkal komplexebbek, és ha a nagyobb felbontás= jobb minőség, akkor jobb is. De, akiknek az egész szól, feltéve, hogy ez az ember (a véggfelhasználó) az mit nyer ezzel? Láthatja majd Győzike ráncait is?

#3742 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:32

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 14:29

Sokkal nagyobb távolságra tudott kommunikálni, egy csomó segítő alkalmazás elérhető lett számára, osztán mágsem tágultak ki a korlátolt képességei...

vagy, ahogy anno amikor magyarították a 16 bites Word-ot, láttam pár önjelölt írót, aki, mégsem lett attól zseniális író, hogy ilyen kifinomult eszközhöz jutott...

Persze, a digitalis TV adottságai vs analogé sokkal komplexebbek, és ha a nagyobb felbontás= jobb minőség, akkor jobb is. De, akiknek az egész szól, feltéve, hogy ez az ember (a véggfelhasználó) az mit nyer ezzel? Láthatja majd Győzike ráncait is?

analógon van esély arra, hogy az m1/mrtl/tv2 szentháromságon kívül legyen valami értelmes adó a levegőben?

digitálisan van rá esély. a dolgok jelen állása szerint ugyan nem sok, de analógon esély sincs.

szerintem ha rajtad múlna, még mindig ff tévét néznénk :p mert színek nélkül is felismerhető a beszélő ember.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3743 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:42

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 10:09

Most rákerestem a net-en. Nem találtam, de lehet, elveszett a sok digitális ajánlat között.
Még az Office Depot-ban is kínálják a digitálsi lázmérőt.

Hazafele betérek pár gyógszertárba...

hát, gondolom ez nem az a termék amit neten veszel.

próbáltam higanyos lázmérőt keresni, de nem találtam.

gyógyszertárban (normálisabban) biztos van.

legalábbis nálunk van.

de ha nem találsz veszek neked egyet, és elviszem.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3744 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:47

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:29

komolyan, ha rajtad mulna, még mindig secam lenne itthon... vagy tévése, mert tök felesleges.

Szerkesztette: charlie 2009. 03. 30. 13:47 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3745 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:32

analógon van esély arra, hogy az m1/mrtl/tv2 szentháromságon kívül legyen valami értelmes adó a levegőben?

digitálisan van rá esély. a dolgok jelen állása szerint ugyan nem sok, de analógon esély sincs.

szerintem ha rajtad múlna, még mindig ff tévét néznénk :p mert színek nélkül is felismerhető a beszélő ember.

Miért ne lehetne? Volt pl. Viasat is, csak persze áttért kábelre, ahelyett, hogy terjeszkedett volna.
Digitálisan mitől lenne nagyob esélye? /mellesleg már elég sok helyre eljutott a kábelTV. És attól, hogy 24 csatorna is van egy csomagban, még ugyanúgy nincsenek vele megelégedve./

Ha rajtam múlna, nem ff tévé lenne még mindig, hanem a Videoton és Orion (nem a mai, hanem a régi) gyártaná a színes TV-ket a környező piacokra.

#3746 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:58

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 14:20

Lehet, hogy néhány év alatt tucat termék lehetne, ha nem jött volna be ez a válságnak titulált valami.
A ménkű erős fényű LED-ek ugyanis a gyártás során nanotechnológiára épülő megoldásokat igényelnek, ami nagyon drága.

Tiszta sor. De a fenét lenne drága, ha nagyobb tömegekben lehetne gyártani.

A bicó lámpa meg jó sz@r, de nem is olvasáshoz kell. Bicózáshoz viszont tökéletes, arra elég, hogy észrevegyenek.

#3747 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:59

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 14:52

Digitálisan mitől lenne nagyob esélye?

Mert ott több hely van.

#3748 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:59

Idézet: charlie - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:47

komolyan, ha rajtad mulna, még mindig secam lenne itthon... vagy tévése, mert tök felesleges.

Majd megkérdem a mutert, mi a véleménye, nem jobb-e így, hogy PAL-ban nézi a TV-t naphosszat, a régi SECAM helyett? De megírom nektek a választ, ígérem!

#3749 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:02

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:59

Mert ott több hely van.

Most van hely osrszágszerve min. 5-re, de középtájt 8-ra is. Miért nem van?
Én 7 TV állomást veszek a "levegőből", tehát van helye ennyinek.

#3750 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:04

Hát miért nem készítik a higanyos hőmérőt törhetetlen anyagból?  :D
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#3751 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:06

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:42

És miért nem lehet a ledes lámpákat tolni?

Gecikurva drága, és nem olyan egyszerű, hogy a meglévő helyekre berakjuk, aztán működik, mert színhőmérséklet, szóráskép, satöbbi.

Rendesen tervezni kell, és érteni hozzá, nem egészen a berakom/megy kategória. Egyik kocsmai csehóban néztem a pultmegvilágítást, ott 3x20 watt halogénnel el lehetne érni azt a derítést, amit 30 darab, 3-4ezer pénzes árú LED-es világítás termel, így sokkal kevesebbet nem is fogyaszt, cserébe pöcsölős szerelni, meg a többi.

Arról ne mis beszélve, hogy LEDesből is összefutottam vilbrálós kivitellel, HWSW-n volt topikja, oda beírtam a nyöszörgést.
Make love not Wor.

#3752 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 15:06

Gecikurva drága, és nem olyan egyszerű, hogy a meglévő helyekre berakjuk, aztán működik, mert színhőmérséklet, szóráskép, satöbbi.

Rendesen tervezni kell, és érteni hozzá, nem egészen a berakom/megy kategória. Egyik kocsmai csehóban néztem a pultmegvilágítást, ott 3x20 watt halogénnel el lehetne érni azt a derítést, amit 30 darab, 3-4ezer pénzes árú LED-es világítás termel, így sokkal kevesebbet nem is fogyaszt, cserébe pöcsölős szerelni, meg a többi.

Arról ne mis beszélve, hogy LEDesből is összefutottam vilbrálós kivitellel, HWSW-n volt topikja, oda beírtam a nyöszörgést.

Ez okés, éppen ezért kéne népszerűbbé tenni. Akkor lentebb menne az ára. A hőmérséklet már nem gond. Naja, színvisszaadás igen, és egyéb. Jólvanakkor, lehet mégse jó.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 03. 30. 14:23 -kor

#3753 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:30

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 15:22

Ez okés, éppen ezért kéne népszerűbbé tenni. Akkor lentebb menne az ára.

Akkor még mindig ott vagyunk, hogy 3-4ezer pénz egy gagyi. Ha lentebb megy, akkor lesz 3-4ezer egy rendesebb. Nekem az 54 négyzetes panelban van 2 darab 6 ágú csillárom, ebbe akkor lenne 50ezer pénz a LEDes világítás? Ugyanmár, majd 10 év múlva visszatérünk, eleve egy rendesebb kompakt is kb. 1ezer pénz, az sem mindig tetszik.
Make love not Wor.

#3754 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:38

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 15:02

Most van hely osrszágszerve min. 5-re, de középtájt 8-ra is. Miért nem van?
Én 7 TV állomást veszek a "levegőből", tehát van helye ennyinek.

Abba is csak a tömegszemét fér bele. De lehet igazad van. Mindenesetre kereskedelmileg nem olyan sok az, kell a népnek a sok csati, másnak meg a bevétel. Nekem öt csatorna sok is lenne, csak nem a legnépszerűbb öt. Majd ezt is leépítem, aztán én is ültetek egy szép virágot a tévébe. :D Még szerencse, hogy nem vettem laposat, mondjuk abból meg szép dohányzóasztal lehetne. :D

#3755 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 15:30

Akkor még mindig ott vagyunk, hogy 3-4ezer pénz egy gagyi. Ha lentebb megy, akkor lesz 3-4ezer egy rendesebb. Nekem az 54 négyzetes panelban van 2 darab 6 ágú csillárom, ebbe akkor lenne 50ezer pénz a LEDes világítás? Ugyanmár, majd 10 év múlva visszatérünk, eleve egy rendesebb kompakt is kb. 1ezer pénz, az sem mindig tetszik.

Ok. Felírtam a naptáramba. :Đ

#3756 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:41

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:58

Tiszta sor. De a fenét lenne drága, ha nagyobb tömegekben lehetne gyártani.

Nem úgy megy az, ez csak egy populista magyarázat. Mármint, hogy valami attól olcsóbb csak, mert nagy tömegben gyártják.
A rádió, a tranzisztor, a TV, a mobiltelefon, az LCD panel, az mind úgy jutott el oda, ahol van, hogy különleges körülmények álltak rendelkezésre, ill. segítettek neki.

Elterjedésükhöz nem csak az kellett, hogy folyamatosan gyártsák, hanem kellett egy folyamatosan növekvő kereslet is, ami mindig biztosította a bevételi szintet. Azaz, kezdetben státusz szimbolúmmá kellett a terméket emelni, arányoron adni, és elérni, hogy gazdag, de ész nélküli identitások megvegyék és versengjenek egymással, hogy egymásra licitálva többet vegyenek... Amikor is ugyan kevés talált gazdára, de a magas ár miatt ez nem gáz. A nagy árbevételből folyamatosan ment a fejlesztés, és az alsóbb piacok meghóditása immáron alacsonyabb áron, de nagyobb tömegekben.

Ehhez egyfelől sok minden kell, pl. gazdagság, ami a válság miatt most háttérbe szorul.
A másik meg, hogy a dologból lehessen státusz szimbólumot csinálni, na, ezt hogy lehet egy LED esetében megcsinálni?

A tranzisztor esetében annak volt egy segítsége: A rádiókra ráírták hogy hány tranzisztort használ, és elhintették, minél több tranzisztot, annál jobb, annál értékesebb, annál profibb....

#3757 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:57

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 15:41

Ehhez egyfelől sok minden kell, pl. gazdagság, ami a válság miatt most háttérbe szorul.
A másik meg, hogy a dologból lehessen státusz szimbólumot csinálni, na, ezt hogy lehet egy LED esetében megcsinálni?

Megy az magától. Szépen leírtad mit lehetne felgyorsítani. De túltárgyaltuk, nem kell LED. :)

Idézet

Nem úgy megy az, ez csak egy populista magyarázat. Mármint, hogy valami attól olcsóbb csak, mert nagy tömegben gyártják.
A rádió, a tranzisztor, a TV, a mobiltelefon, az LCD panel, az mind úgy jutott el oda, ahol van, hogy különleges körülmények álltak rendelkezésre, ill. segítettek neki.

Azért nem kell kiforgatni a szavaimat. :) Attól se olcsóbb, hogy keveset gyártanak belőle.
Persze azt is mondhatod, hogy a túl nagy igény a termék iránt szintén felveri az árat. De van egy egészséges egyensúly, amitől a mostani helyzet szvsz messze van.

#3758 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 15:15

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 12:55

A három lázmérőtöknek viszont nem tucatnál több, hanem körülbelül ezerötszáz darab takarékos izzó higanytartalma felel meg. Nem is emlékszem, mikor törtem utoljára villanykörtét (hopsz, a ultimate érvetek! :) ), valamivel biztosabb a fogása, mint a lázmérőnek. :)

Ja, bocs, hogy megint előrángatom.
Szóval ez nem ilyen 1xrű, hogy (3 lázmérő=1500 lámpa)/higanytartalom.
Egyfelől lázmérőt nem vesz annyit az ember, pl. nekünk a legrégebbi, több, mint 20 éves.
"Energiatakarékos" lámpatestet viszont akár 3 havonta 4-et / 5-öt. Pláne ha sikerül olyan tutijó akciós 1700 Ft/db. áron beszerezni a csavaros formájú csudamindenit amelyik a 6000 óra helyett 600 órát sem bír ki.

És ha beintdul ez az EU-mizéria, akkor mi lesz ebből? Kisnyugdíjas, aki eddig 100 Ft alatt, vagy akörül vette a normál izzót, majd boldogan perkál 10x áron a "takarékos" nyavalyáért?
Nem, hanem igyekszik majd megvenni minál olcsóbban a gagyit.

Ja, a "takarékos" mivoltát is tisztáznám: Csak nagyon kevés (nekem leginkább a Tungsram feliratos) világító test bizonyult tartósnak. A Tungrsam ECO fajtájúból is azt kell keresni, amin rajta van a 6 éves gari szimbólum. Nem biztos, hogy ennyit működik, de az, hogy 6 hónapnál tovább, az biztos.
A gagyi takarékos világítótest 2-3-4 hónap után elhalványul, és ha elfogadjuk, hogy életideje alatt keveset fogyaszt, akkor is, azzal együtt amibe került, nem spórolunk, mert 3-4x annyiba kerül a dolog, mint hagyományos izzóval. Max. az árammal lehet spórolni, a pénzzel nem.

Bármennyire is biztos a fogása, jobb mint a lázmérő fogása, a begyűjtőhelyek többségénél halomra szórják egy konténerbe, nem csomagolják egyesével azokat. Tehát összetörnek. Van, ahol direkt, mert úgy kevesebb helyet foglal. Tehát fogástól függetlenül minden higanygőzös lámpa össze fog törni előbb-utóbb.

#3759 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 15:16

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 14:57

Azért nem kell kiforgatni a szavaimat. :) Attól se olcsóbb, hogy keveset gyártanak belőle.

Dehogyis forgattam ki! Csak leírtam, hogy miként gondolom.

#3760 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 15:20

Idézet

Today high power LED are generating on the average 75% heat versus only 25% light.

Several parameters have to be dramatically improved like:

* Internal Quantum Efficiency

* Electrical losses

* Extraction efficiency

* Phosphor conversion and optics quality

This report describes 10 key manufacturing technologies, in use or under investigation that considerably improved the LED optical output power among:

* New substrate materials

* Laser Lift-Off

* Temporary Bonding

* Transparent top contacts

* Binning

* Surface Texturing

* Phosphor composition and deposition

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.