HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#601 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 08. 19:40

Kérdés 1: miért vannak olyan nagyon sokan a 4-6-os villamosokon mindíg?!?! (na jó, csak költői kérdés)

Kérdés 2: Miért pontoznak a televíziós játékokban, meg a szgépes játékokban is mindíg tizessével, vagy százassával, amikor úgy sincs annál kisebb pont, miért nem lehetne a 123.000 helyett 123 pont ?
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#602 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 09. 12:16

Idézet: doodie - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 19:40

Kérdés 2: Miért pontoznak a televíziós játékokban, meg a szgépes játékokban is mindíg tizessével, vagy százassával, amikor úgy sincs annál kisebb pont, miért nem lehetne a 123.000 helyett 123 pont ?

Mi hozná meg könnyebben a telefonálás/játék/akármi iránti vágyadat: ha százhuszonhárom gergenyicét ígérnek, vagy ha százhuszonháromezret? :)

[szerk: elgépelés]

Szerkesztette: gazdi 2005. 01. 09. 12:17 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#603 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 14:57

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 11:16

Mi hozná meg könnyebben a telefonálás/játék/akármi iránti vágyadat: ha százhuszonhárom gergenyicét ígérnek, vagy ha százhuszonháromezret? :)

Nekem aztán mindegy, hány 0 van a végén, ennek csak a hülyék dőlnek be. De mintha ők lennénel többségben ?!?!
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#604 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 23:58

Azt nem értem, hogy ha felrobbant a Csernobili erőmű, akkor hogyhogy nem sugárszennyezettek a mezőgazdasái termékek? Vagy azok, csak nem nagyon hangoztatják...?

Hiszen a sugárzás több száz kilóméterre kiterjedt, sőt még 1000 kilóméterekre is hatással volt (szél). Év ezredek kellenek ahhoz, hogy a környéken és az ottani területeken elbomoljon végleg az atomszennyződés. Szóval hogyhogy nem radioaktív az ukrán bor, a sör, a kenyér (búza) ? Mert ha ezek radioaktívak lennének, akkor elméletileg egy fertőzött termék fogyasztása pár éven belüli halált eredményezne... Ukrajna népessége mégis 52 057 000 fő

:confused:

Szerkesztette: Dextrose 2005. 01. 09. 23:59 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#605 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 00:04

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 23:58

Azt nem értem, hogy ha felrobbant a Csernobili erőmű, akkor hogyhogy nem sugárszennyezettek a mezőgazdasái termékek? Vagy azok, csak nem nagyon hangoztatják...?

Én meg azt nem értem, hogy miért csernobilizik mindenki, amikor 45-től kezdve több ezer felszíni atom- és hidrogénbomba robbantást hajtottak végre a világon.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#606 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 00:06

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 0:04

Én meg azt nem értem, hogy miért csernobilizik mindenki, amikor 45-től kezdve több ezer felszíni atom- és hidrogénbomba robbantást hajtottak végre a világon.

De ez egy jól behatárolható lokális probléma
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#607 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 10. 00:08

Bár nem azért csinálják - mert ahhoz is kellene minimális ismeretanyag :) -, de Csernobil önmagában okozott akkora sugárszintet, mint az 1963-ig elvégzett légköri robbantások összesen.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#608 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 00:13

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 0:08

Bár nem azért csinálják - mert ahhoz is kellene minimális ismeretanyag :) -, de Csernobil önmagában okozott akkora sugárszintet, mint az 1963-ig elvégzett légköri robbantások összesen.

Na tessék...és akkor mi magyarázza azt, hogy egyes ukrán péktermékek kiváló minősítést kapnak? Vagyhogy az ukrán sörök miatt nem lesz semmi baja az embereknek? Hogy lehet ez...

paranormal.hu

#609 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 00:15

Lehet, hogy megint valami bolond szájtra akadtam:

Idézet

Bármennyire is hihetetlennek tűnik (világszerte végzett mérések és számítások szerint), az atomenergetikai ipartól származó kollektív lakossági sugárterhelés - beleértve a csernobili reaktorbalesetből eredő sugárdózist is! -, kisebb, mint a Föld lakosságának világító számlapú óráktól származó sugárterhelése!

#610 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 00:17

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 0:15

Lehet, hogy megint valami bolond szájtra akadtam:

Hát hallod...ezt 3× elolvastam, mire felfogtam  :)

paranormal.hu

#611 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 10. 00:22

És egész mellékesen a többezer:

Idézet

1945. és 1980. között összesen 423 légköri atomkísérletet végeztek.

Közülük 193-at az USA (46 %), 142-t a Szovjetunió (33 %), 42-t Franciaország (11 %), 22-t Kína (5 %) és 21-et Anglia (5 %) hajtott végre.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#612 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 10. 00:27

Idézet

Az Egyesült Nemzetek Tudományos Bizottsága az "Effects of Atomic Radiation 1988 Report" című anyagában azt mondja, hogy az összes nukleáris robbantásból adódó effektív kollektív dózis, amelyre az UNSCEAR 1982 kiadványban 3 x 107 Sv-fő becslést adtak, még mindig érvényes. Ezt most egyenlőnek tekintik a Föld jelenlegi népessége által körülbelül három év alatt kapott természetes forrásokból eredő sugárterhelésével.

¤

#613 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 00:39

Idézet

Az Egyesült Nemzetek Tudományos Bizottsága az "Effects of Atomic Radiation 1988 Report" című anyagában azt mondja, hogy az összes nukleáris robbantásból adódó effektív kollektív dózis, amelyre az UNSCEAR 1982 kiadványban 3 x 107 Sv-fő becslést adtak, még mindig érvényes. Ezt most egyenlőnek tekintik a Föld jelenlegi népessége által körülbelül három év alatt kapott természetes forrásokból eredő sugárterhelésével.

Meg vagyok lepve, és tudatlan is vagyok egyben, de nekem büdösek ezek a jelentések (paraszti megérzés)

#614 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 10. 00:56

Ezek a lózungok még büdösebbek:

Idézet

Szerkesztette: lameXpert 2005. 01. 10. 00:57 -kor

¤

#615 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 01:47

Örülök ennek a topicnak, most látom először :)

Mivel ötvözik a rezet és miért?
Addig megvagyok hogy pl. cinkkel,az lesz a sárgaréz  :)

Idézet: Egy rövid ~ Tárnok Zoltán-tól (s3nki)

A szilárd fémek hővezetése a gázoktól eltérően nem az atomok és molekulák rendszertelen mozgása, ütközése, hanem a fém kristályrácsát alkotó atomok rezgése, illetve a szabad elektronok diffúziója révén terjed.  A fémek hővezetése nem az anyag részecskéinek mozgásán, hanem azok rezgésén alapul, tehát hővezetés közben a részecskék egy adott területen belül mozognak csak.

Valami hasonlóról még hwoc-n olvastam, de nem találtam meg:
Hogyha pl. ötvözik  1:5 arányban ólommal (vagy ónnal?) ,akkor az nagyon összebarmolja az atomszerkezetét ( :think:)
A hővezetési képességét kb. ötödére rontja.

Természtesen nem csak az IT érdekelne,hanem összességében,maga a RÉZ :) (aztán jöhet más is  ;) )
Eddig ezt találtam a rézről, viszont amire én kíváncsi vagyok azt nem írja le.

:respect:

#616 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 10. 09:03

Miért hajlik rózsaszínbe az ég alja (télen)? Az rendben van, hogy az égbolt kék, mert annak a legrövidebb a hullámhossza ezért az szóródik leginkább, meg hogy a keleti égbolt napkeltekor vörös az előző ellentéte miatt, de hogy az egész horizont rózsaszín legyen...  :think:
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#617 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 10:45

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 0:56

Ezek a lózungok még büdösebbek:

Az a lényeg, hogy te elhiszed az aktuális jelentéseket. Egészen a következő cáfolatig.
Jó neked.  :D

#618 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:13

Ne kezdjünk személyeskedni pls. Köszönöm. :)

#619 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 11:37

Üdv!

Adott egy Renault Mégane 1.4 kombi, pár hónapos példány. Ha csak néhány kilómétert megyek is vele, kiszállás után, mikor megfogom az ajtót h. becsukjam olyan egészségesen megcsíp az autó, h. néha legszívesebben belerúgnék. Gondolom statikusan feltöltődik a karosszéria, de eddig még egyetlen autó sem rázott meg, csak ez. Most télen vastag kabátban még elkerülhető azzal, h. a kabáton keresztül fogom meg... nade később...  :think:

Mit lehet ilyen esetben tenni a kocsival? (tudom h. hülye ötletek egész sorát nyithatja ez a kérdés, de légyszi mellőzzük :) )
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#620 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 11:50

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 11:37

Mit lehet ilyen esetben tenni a kocsival? (tudom h. hülye ötletek egész sorát nyithatja ez a kérdés, de légyszi mellőzzük :) )

Lehet kapni ilyen kis gumiban lévő fémszálat ami levezeti az elektromosságot, valahova az autó aljára rögzíted és az hozzáér az úthoz. Autósboltban mondod, hogy ez a bajod van, és már mondják is, hogy Neked ilyen kell :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33