HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#841 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 05. 22:14

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 22:49

Képzeljétek el, most tökre parázom, mert egy doboz sört iszok épp, és véletlenül belahamuztam, és beleittam, és fogalmam sincs mennyi hamut nyeltem le!!  :eek:  :eek:

Nem lesz semmi bajom?? Vagy hívjam a mentőket már most??  :)

Én a helyedben nem paráznék a hamu miatt. A cigi miatt viszont...:)
... a trip back in time is all I need ...

#842 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 22:16

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:38

A WHO jelentése szerint a Földön évente 8,8 millió ember betegszik meg tbc-ben. Az új fertőzések és a halálesetek túlnyomó többsége az afrikai és közép-európai országokban következik be. Hazánkban az utóbbi években folyamatosan csökken az újonnan regisztrált tbc-s fertőzöttek száma. Az eredmény elsősorban a következetes felderítő munkának és a kibővült ellátóhálózatnak köszönhető. Ijesztő azonban az a tény, hogy terjednek a tbc kórokozójának olyan változatai, amelyek az eddig ismert gyógyszerekkel szemben már rezisztensek.

És még ijesztőbb, hogy a szomszédos országok némelyike (elsősorban Ukrajna) nagyon rosszul áll a tbc-vel vívott harcban.
... a trip back in time is all I need ...

#843 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 22:30

A végtelennek középpontja?
Hát végülis akárhol vagy, mindkét vége végtelen messzire van tőled, szóval a közepén vagy. De ha úgy nézzük, akkor egy pontot sem tudsz kinevezni a közepének.
...

#844 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 07:19

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 13:38

A WHO jelentése szerint a Földön évente 8,8 millió ember betegszik meg tbc-ben. Az új fertőzések és a halálesetek túlnyomó többsége az afrikai és közép-európai országokban következik be. Hazánkban az utóbbi években folyamatosan csökken az újonnan regisztrált tbc-s fertőzöttek száma. Az eredmény elsősorban a következetes felderítő munkának és a kibővült ellátóhálózatnak köszönhető. Ijesztő azonban az a tény, hogy terjednek a tbc kórokozójának olyan változatai, amelyek az eddig ismert gyógyszerekkel szemben már rezisztensek.

http://www.origo.hu/...0301sulyos.html

...és már megin az állam...  :rolleyes:
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#845 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 06. 08:00

szerk: semmi...

Szerkesztette: gazdi 2005. 04. 06. 08:01 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#846 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 06. 08:06

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 8:19

http://www.origo.hu/...0301sulyos.html

...és már megin az állam...  :rolleyes:

Vedd föl

Lobbyérdekeket meg ne keverjünk tényekkel.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#847 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 08:42

1, Miért nem tudunk nyitott szemmel aludni?

2. Kiskoromban emlékszem rá, belenéztem a Napba, pár másodpercig néztem. Szenvedtem-e látáskárosodást? (Pár éve rövidlátó vagyok, itthoni használatra van szemüvegem, ezzel nem hiszem hogy összefüggésbe lenne).
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#848 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 15:24

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 9:42

2. Kiskoromban emlékszem rá, belenéztem a Napba, pár másodpercig néztem. Szenvedtem-e látáskárosodást? (Pár éve rövidlátó vagyok, itthoni használatra van szemüvegem, ezzel nem hiszem hogy összefüggésbe lenne).

Egy anekdóta szerint Newton egyszer olyan hosszú ideig nézett a Napba, ameddig csak bírta, de mégsem szenvedett hosszútávú látáskárosodást. Igaz, több napig egy sötétszobába kényszerült, de utána felgyógyult. :) Szerintem a Napba nézés közvetlenül nem, de ha mondjuk távcsővel vagy nagyítóval vagy bármivel nézed az már káros, hiszen, ezek a dolgok kisebb területre fókuszálják a fényt, így a retina már károsulhat.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#849 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 12:43

Ti amugy szoktátok látni a szemetekben az ereket?

Nem arra gondolok, hogy tükörbe nézés során, hanem mondjuk sima nézéskor a térbe.

Ilyen átlátszó apró pontszerű dolgok ezek, de kivehető a szabálytalan hajszálér formájuk, melyeket én mindig látok, ha mondjuk az ég felé nézek. Különösebben sose zavart, csak ha ráfigyelek, kicsit idegesítő. Ez normális?

Szerkesztette: Dextrose 2005. 04. 16. 12:43 -kor

paranormal.hu

#850 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 12:47

szerintem igen
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#851 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 12:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 12:47

szerintem igen

Te is látod?

paranormal.hu

#852 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 13:12

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 13:43

Ti amugy szoktátok látni a szemetekben az ereket?

Nem arra gondolok, hogy tükörbe nézés során, hanem mondjuk sima nézéskor a térbe.

Ilyen átlátszó apró pontszerű dolgok ezek, de kivehető a szabálytalan hajszálér formájuk, melyeket én mindig látok, ha mondjuk az ég felé nézek. Különösebben sose zavart, csak ha ráfigyelek, kicsit idegesítő. Ez normális?

Öhöm öhöm. Ezt kivételesen tudom.
Szóval azok nem erek.
A szemgolyóban folyadék van. Ezt a folyadékot veszi körül maga a szem és ennek akkor kell hogy legyen valamilyen határoló fala. Erről néha válnak le sejtek. Bizonyos mértékig normális, de gondolom ha nagyon sok válik le, akkor az már valamilyen bajt jelez. És ezek a levált sejtek úszkálnak abban a folyadékban, de csak szép lassan, mivel a víznél valamivel sűrűbb ez a folyadék, ha jól tudom. És amikor a kellő távolságban van a retinától, akkor a rajta keresztülmenő fény úgy fókuszálódik, hogy látod őket.

Ez teljesen normális, szerintem ilyen mindenkinek van, legfeljebb nem veszi észre.
...

#853 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 13:17

miért olcsó az iglo zöldborsó?
:nevet:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#854 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 22:05

Romolhat-e az ember szeme minuszban - a szemüveg viselésétől függetlenül - egészen a látás elvesztéséig?

paranormal.hu

#855 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 23:13

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 21:05

Romolhat-e az ember szeme minuszban - a szemüveg viselésétől függetlenül - egészen a látás elvesztéséig?

Mire gondolsz konkrétan? Pl cukorbetegségtől nagyon is elromolhat, a szemüvegtől függetlenül. Vagy úgy értetted, hogy ha már mínuszos szemüveged van, romolhat-e még jobban, hogy újabb kelljen? Ez utóbbi is gondolom igen, de nem vagy szemész...
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#856 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 29. 00:16

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 23:05

Igen, romolhat. Hogy meddig, az teljesen alkatfüggő, van, akinek egyszer csak megáll a romlás, van, akinek nem. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#857 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 21:53

Idézet: doodie - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 0:13

Mire gondolsz konkrétan? Pl cukorbetegségtől nagyon is elromolhat, a szemüvegtől függetlenül. Vagy úgy értetted, hogy ha már mínuszos szemüveged van, romolhat-e még jobban, hogy újabb kelljen? Ez utóbbi is gondolom igen, de nem vagy szemész...

Hát arra, hogy adott egy ember, aki rövidlátó. És mondjuk hord szemüveget, de félévente egyre inkább romlik a szeme. A kérdés az, hogy lassacskán romolhat-e egészen addig, amíg totálisan elveszítheti a látását?

paranormal.hu

#858 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 22:35

Sziasztok.

Lehet-e (es hol) kapni olyan (kismeretu, hordozhato) meroeszkozt amivel kulonfele vilagitoeszkozok fenyenek a szinhomersekletet lehet merni?

#859 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 02. 14:22

Rátaláltam egy olyan emberre (történetesen nőnemű), akivel abszolút egy hullámhosszon vagyunk, be tudjuk fejezni egymás mondatait ugyanazokkal a szavakkal, amelyekkel a másik is mondta volna, ugyanarra gondolunk, nagyjából mindenben egyezik a véleményünk és ami a legfurcsább: olyan, mintha mindig is (értsd mióta a világ világ avagy "több életre visszamenőleg" - bár nem nagyon hiszek a lélekvándorlásban) ismertük volna egymást. Mintha valami láthatatlan kötelék lenne köztünk...  Mitől van ez? :think:

#860 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:39

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 15:22

Rátaláltam egy olyan emberre (történetesen nőnemű), akivel abszolút egy hullámhosszon vagyunk, be tudjuk fejezni egymás mondatait ugyanazokkal a szavakkal, amelyekkel a másik is mondta volna, ugyanarra gondolunk, nagyjából mindenben egyezik a véleményünk és ami a legfurcsább: olyan, mintha mindig is (értsd mióta a világ világ avagy "több életre visszamenőleg" - bár nem nagyon hiszek a lélekvándorlásban) ismertük volna egymást. Mintha valami láthatatlan kötelék lenne köztünk...  Mitől van ez? :think:

Van két ilyen barátom, és egy ilyen párom :). Megesik :).

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.