HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#3721 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 30. 09:18

Idézet: charlie - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 7:34

mer az alkoholos hőmérőbe baromi sok elem kell :omg:

Nem néztem utána, de teljesen belefér a képbe, hogy annak forgalmazáast is megszüntették.
(megjegyzem, az alkohol lázmérőt elég nehezen olvasom le, alig látszik a vékony csíkja)

Látom mekkora falme-t kavartam. Sokan kapaszkodnak a higany mérgező vonalba, ami nem is baj.
Most megpróbálom elterelni másik irányba, ami szerintem a valós irány:
A higany mérgezése kifogás. A lényeg az elemes kütyük fogyasztásának a növelése.
Én éltem olyan korban, olyan helyen, amikor, és ahol válság volt. Nem ilyesmit jósolnak most is?
Azon a helyen és abban a korban elég sok mindent nem lehetett kapni. Többek között elemet sem nagyon.

A TV digitálissá alakítását is eröltetik. Mert nem mind1, milyen formátumban sugározzák a szellemi moslékot.
Meg a ZRT. Hogy akiket érint, a pénzügyi szakemberek, meg tudják különböztetni a nyílt RT-t, a zárttól. Mert nem egyszerű ám, így nem lehet tőzsdézni. Mert állítólag EU előírás. Ezért az összes olyan RT-ből ZRT lett, amelyik amúgy az EU-ban KFT-nak ven bejegyezve. (BKV, POSTA, stb.)
Olyan, mintha  a szabályozásokat egy másik valóságból gyakorolnák.

Ja, és szerintem az összes autós átülhet tőlem kerékpárra. Engem nem zavarna.

Úgy vélem, ha valaki feltalálná az elemmel működő reklámszatyrot, azt előbb utóbb
kötelezővé tennék. Mert mennyire környzetszennyező a sima nylonszatyor.
Mi minden működik elemmel a lakásban? Mert én már lassan hülyét kapok ezektől.
5 éve elekztem felvinni a manager kalkulátorba, hogy melyik kütyübe milyen típusú elem való, hogy vásárlásnál ne legyeg gondba, ha éppen olyan helyen járok. (Ja, most 2 hete keresek CR2032-es elemeket, és mindenhol azt mondják, már hónapok óta nincs.)
Elkezdtem az elemes kütyük számát csökkenteni, erre tessék, most megint növekedni fognak....

A lényeg, hogy évente egy alkalommal 1 órára oltsuk el a lámpákat, oszt minden jó lesz.

#3722 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 09:39

alkoholos hőmérőt elhet venni.

és ha jó típust veszel, látszik jól.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3723 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 09:57

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 10:18

A higany mérgezése kifogás. A lényeg az elemes kütyük fogyasztásának a növelése.

Az ilyeneket meg úgy hívják, hogy összeesküvés-elmélet.

#3724 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 10:09

Idézet: charlie - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 9:39

alkoholos hőmérőt elhet venni.

és ha jó típust veszel, látszik jól.

Most rákerestem a net-en. Nem találtam, de lehet, elveszett a sok digitális ajánlat között.
Még az Office Depot-ban is kínálják a digitálsi lázmérőt.

Hazafele betérek pár gyógszertárba...

#3725 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 10:11

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 9:57

Az ilyeneket meg úgy hívják, hogy összeesküvés-elmélet.

Azt hogy hívják, hogy az EU, aki előrja a higanyos hőmérők
cseréjét állítólag azért mert a higany mérgező, a gőze veszélyes az emberre,
azt is előírta, hogy 2012-ig a hagyományos izzókat le kell váltani HIGANYGŐZÖS
"energiatekerékos" világító testekre.

Már most nem lehet kapni 100 W-os hagyományos izzót...

#3726 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 11:35

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 14:53

A gázvezetékben túlnyomás van, ezért nem terjed tovább a láng a csőrendszerbe, hanem csak ott ég, ahol kilyukadt. Ez a belobbanást is megakadályozhatja, ha elég gyorsan áramlik a gáz, akkor "elfújja" a lángot.

Így van, különben egy sima gáztűzhelyen gyújtásnál is robbannia kéne, az meg érdekes volna. A lánghegesztásről ne is beszéljünk.

Az egész szűkítés, fojtás, s áramlási törvények kérdése.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3727 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 11:57

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 10:18

A TV digitálissá alakítását is eröltetik. Mert nem mind1, milyen formátumban sugározzák a szellemi moslékot.

pedig van értelme, még ha minden változás ellen is vagy.

Idézet

(Ja, most 2 hete keresek CR2032-es elemeket, és mindenhol azt mondják, már hónapok óta nincs.)

2 hét alatt háromszor bejött volna hongkongból negyedáron :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3728 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:15

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 11:11

Azt hogy hívják, hogy az EU, aki előrja a higanyos hőmérők
cseréjét állítólag azért mert a higany mérgező, a gőze veszélyes az emberre,
azt is előírta, hogy 2012-ig a hagyományos izzókat le kell váltani HIGANYGŐZÖS
"energiatekerékos" világító testekre.
...

Nem a szándék a bajos, inkább a megvalósítás: a problémát rossz végén fogják meg. Egyik oldalról kivonják a higanyt a hagyományos lázmérők tiltásával, másik oldalon hatalmas mennyiséget pumpálnak vissza a világítótesteken keresztül... Ez azért elgondolkodtató, még akkor is, ha jóval kevesebb higanyos lámpa törik, mint lázmérő. Majd 10 év múlva kíváncsi lennék, hogy ugyanez lesz-e az arány, ill. hogy a higany mennyisége csökkenni fog-e, vagy megint a tökvakargatás lesz-e?

Itt, amikor volt egy multinál a klórüzemben egy baleset, olyan higanyömlés volt, ami egész Magyarország összes lázmérőjét "fedezte" volna (jósok tonnaszám volt a higany szabadon). Sőt, talajba ment lefelé, rengeteg kárt okozva ezzel. Katasztrófatervek készültek, hogy néhány év múlva hol lesz majd a higany, stb.
Nos, a lázmérő-projekt szép dolog, de a helyzetet hosszú távon nem fogja még csak jobb irányba sem vinni. Hihetjük, hogy az egyik oldalról simogatnak bennünket, ha a másikról olyat vernek belénk, hogy csak úgy zeng...

Szerkesztette: Warrior 2009. 03. 30. 12:17 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3729 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:16

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 12:57

pedig van értelme, ...

Úgy kell érteni, hogy az összes előnyével és hátrányával együtt - gondolom.

#3730 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 11:57

pedig van értelme, még ha minden változás ellen is vagy.

Jaj, ez nem igaz.

Azon változások ellen vagyok, amik abból állnak, hogy min. 10x beruházási költséggel,
+ 10x üzembentartási költséggel biztosítsák - ugyanazt, ami addig is volt.
Még mindig nem tiszta, hogy az ilyenek miatt ven ez a válság is?

Mondjuk a leghajmeresztőbb ötleteket a melóhelyen kell megélnem, de azokról hiába
is mesélnék, nagyon specifikusak, de kb. nagyon hasonlít az analog TV digitálisra átültetéséhez.
(mondjuk az a része, hogy kétmagos procis ménkű teljesítményű gépen használjuk a mai napig fejlszetett és karbantartott 386-os gépet igénylő DOS programot, talán érthető).

Semmi nem lesz jobb csak attól, hogy ménkű sokba kerülő, nagy bonyolultságú eszkökkel használjuk, biztosítjuk, gyártjuk.
A digitális TV-vel nem lesznek nívosabbak a műsorok, de kib@..tt számítási teljesítményt nyújtó dekodoló egység kell minden vevő állomáshoz, persze, van egy csomó kapcsolodó szolgáltatása
a dolognak, mint EPG, ami a jelenlegi színvonalat biztos tartja (pontatlan, elcsúszott, felületes, nem igaz), meg hasonló...

És nem igaz, hogy az a fejlődés, annak van értelme, ha minél több dolgot teszünk áramfüggővé az életünkben.

Szerkesztette: hkpk 2009. 03. 30. 12:51 -kor

#3731 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:15

Nem a szándék a bajos, inkább a megvalósítás: a problémát rossz végén fogják meg. Egyik oldalról kivonják a higanyt a hagyományos lázmérők tiltásával, másik oldalon hatalmas mennyiséget pumpálnak vissza a világítótesteken keresztül... Ez azért elgondolkodtató, még akkor is, ha jóval kevesebb higanyos lámpa törik, mint lázmérő. Majd 10 év múlva kíváncsi lennék, hogy ugyanez lesz-e az arány, ill. hogy a higany mennyisége csökkenni fog-e, vagy megint a tökvakargatás lesz-e?

Itt, amikor volt egy multinál a klórüzemben egy baleset, olyan higanyömlés volt, ami egész Magyarország összes lázmérőjét "fedezte" volna (jósok tonnaszám volt a higany szabadon). Sőt, talajba ment lefelé, rengeteg kárt okozva ezzel. Katasztrófatervek készültek, hogy néhány év múlva hol lesz majd a higany, stb.
Nos, a lázmérő-projekt szép dolog, de a helyzetet hosszú távon nem fogja még csak jobb irányba sem vinni. Hihetjük, hogy az egyik oldalról simogatnak bennünket, ha a másikról olyat vernek belénk, hogy csak úgy zeng...

Törött lázmérőt még nem láttam, úgyhogy az égő ahhoz képest fogyóeszköz errefelé. Igaz nem egyszerű annyit bénázni, hogy eltörjön, de én ki szoktam tudni vitelezni. :Đ

#3732 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:33

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 12:15

Ez azért elgondolkodtató, még akkor is, ha jóval kevesebb higanyos lámpa törik, mint lázmérő.

Ugye nem gondolod komolyan, hogy kevesebb higangőzős lámpatest törik, mint lázmérő?
Tudok egy boltot, ahová vissza lehet vinni a tönkrement világító testeket (monst már elvileg, ugye kötező)- itt van egy nagy konténer, abba dobálják bele. Van, amelyiknek az üvegtese megmenekül...

Lázmérő nálunk van 3 is. Takarékos izzó, nem is tudom hány, de tucatnál több. Tartalékban is van, meg tönkre ment is. Már csak a nagyobb számuk is azt sejteti, hogy a véletlen törések száma is nagyobb.

#3733 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:36

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 12:15

Nem a szándék a bajos, inkább a megvalósítás: a problémát rossz végén fogják meg.

És persze, kicsit sem furca, hogy akármilyen rosszul kivitelezett, félresikerült, de az mindeképpen úgy van, hogy adolog utána többe kerül, bonyolultabb, külső szállítótól függ, és jobban terheli a környezetet...

#3734 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:42

És miért nem lehet a ledes lámpákat tolni? Talán, ha tucat termék lenne, nem kerülne ennyibe. Másik, meg, hogy hajlamosak mindenhol megvenni a legvakítóbb hőmérsékletű, legvibrálóbb, legszarabb lámpákat, legyen az energiatakarékos, ledes, vagy akármilyen. Tecsó és társaiba beesve, fél óra után minden baja van a szememnek, csak éppen a dolgát nem teszi. Azon agyalok, hogy megvakuljak, vagy menjek haza. :omg: Még szerencse, hogy ritkán megyek ilyen helyekre, akkor se sokáig.

#3735 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:47

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:16

Úgy kell érteni, hogy az összes előnyével és hátrányával együtt - gondolom.

persze. meg nem ilyen hazai megvalósítás mellett.

#3736 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:55

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:33

Lázmérő nálunk van 3 is. Takarékos izzó, nem is tudom hány, de tucatnál több. Tartalékban is van, meg tönkre ment is. Már csak a nagyobb számuk is azt sejteti, hogy a véletlen törések száma is nagyobb.

A három lázmérőtöknek viszont nem tucatnál több, hanem körülbelül ezerötszáz darab takarékos izzó higanytartalma felel meg. Nem is emlékszem, mikor törtem utoljára villanykörtét (hopsz, a ultimate érvetek! :) ), valamivel biztosabb a fogása, mint a lázmérőnek. :)

#3737 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:56

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:28

A digitális TV-vel nem lesznek nívosabbak a műsorok, de kib@..tt számítási teljesítményt nyújtó dekodoló egység kell minden vevő állomáshoz, persze, van egy csomó kapcsoldó szolgáltatása
a dolognak, mint EPG, ami a jelenlegi színvonalat biztos tartja (pontatlan, elcsúszott, felületes, nem igaz), meg hasonló...

hogy jön ide a műsorok tartalma?

egyébként a digitális tévé mindenképp fejlődés, képminőségben is, ha hd akkor főleg, szolgáltatásban is, meg főleg hogy egységnyi frekvenciasávban jóval többminden fér el.

a tévéhez képest egy dekóder fogyasztása pedig igazán nem nagy, viszont ha egy multiplexben van 3 tévéadó, akkor máris harmadakkora adóteljesítmény kell, mintha külön menne a három, egymástól függetlenül.

#3738 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:57

hja, hosszú évek óta digitális lázmérőnk van, egész életemben egy alkalomra emlékszem, amikor elemet cseréltünk benne, az pedig az előző lakásunkban volt, tehát legalább 8 éve :p

#3739 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:20

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 12:42

És miért nem lehet a ledes lámpákat tolni? Talán, ha tucat termék lenne, nem kerülne ennyibe.

Lehet, hogy néhány év alatt tucat termék lehetne, ha nem jött volna be ez a válságnak titulált valami.
A ménkű erős fényű LED-ek ugyanis a gyártás során nanotechnológiára épülő megoldásokat igényelnek, ami nagyon drága.

De, az LCD monitorok is így voltak, osztán többé-kevésbé lecsökkent az áruk annyira, hogy már hétköznapi emberkék is megvehetik, ha spórolnak rá. Ám mindez, tény, hogy a "fogysztói társadalom" által biztosított gazdasági növekedás mellett volt lehetséges.

Lehet, nem lesz egyhamar olcsó az OLED. Ja, és nem is bioztos, hogy jó, tekintve hogy nagyon hiányos a spektruma, sokkal rosszabb, mint a higanygőzös világító testé. Próbálj megnézni egy színes térképet a LED-es kerékpárlámpánél, hogy érzékeld...

Ha lenne is sok forrás az ilyesmi támogatására, akkor is szerintem a napkollektorokat kellene jobbára nyomatni, vagy Magyarországon pl. a geotermikus energia kiaknázást.

#3740 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 13:22

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 12:55

A három lázmérőtöknek viszont nem tucatnál több, hanem körülbelül ezerötszáz darab takarékos izzó higanytartalma felel meg.

Nem, mert a 3 lázmérőból egyik elemes.... Utálom is azt a vacakot.

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.