Idézet: Zsul - Dátum: 2010. 10. 08. 10:17
Így van, még az immunrendszer jó állapota sem old meg mindent. Én kórházban dolgozom, igaz nem egészségügyi részen, de rengeteget jövök-megyek az épületben. Én ami kórokozót itt összeszedhettem az évek folyamán... Az immunrendszerem kb egy ebolát megesz 1,5 nap alatt, sosem vagyok beteg. Ha mégis elkapok valamit, napok alatt kiheverem. Most mégis elkapott ez a náthás járványos istennyila, és nem tudok kikeveredni belőle. Igaz, hogy negyede olyan rosszul nem vagyok mint azok az ismerőseim akik ugyanezt kapták el, de én már ezt is sérelmezem...

Van orvos ismerős, az életben nem volt beteg soha, még influenza járványban sem, amikor dőltek hozzá naponta százasával a betegek.
Nyugdíjba ment már jó 3-4 éve, és mindig azzal dicsekedett, hogy ő sosem volt beteg, és neki nem árt az influenza sem. Azonban az utóbbi 10-12 hónapban már kétszer ő is elkapta.
Lehet, hogy csak véletlen, de lehet, hogy valóban annak volt jó hatása az immunrendszerére, hogy sok beteggel találkozott.
Vagy pl. nagyfater anno, sosem volt beteg. Nyugdíjas koráig, max. télen egy kis megfázás, de lábon kihordta, soha az életben nem volt betegállományban.
Persze nála is számíthatott, hogy kis faluban lakott, ott is dolgozott, nem sok emberrel találkozott. Ha volt is olyan beteg, aki nem feküdt otthon (akkoriban azért simán elmehetett az ember betegállományba akár egy kis hasfájással, míg ma azért sok munkáltató félholtan, meg lázasan is dolgoztat) akkor na bumm, találkozott egy beteggel az utcán. Míg ha én bemegyek a melóba, és megfogom a kapaszkodót a metrón, akkor azt csak egy óra alatt már előttem 25-en megfogták taknyos kézzel. Arról nem beszélve, ha járvány van, akkor 500 beteg fogta meg. Plusz krákognak, prüszkölnek össze-vissza, így könnyebben terjed a betegség.