HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#5421 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 07. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 07. 18:43

Hát erre overallban talán azt lehet mondani, hogy az egész szervezetet kell megfelelő kondiban tartani: immunrendszer, egészségi állapot, fizikai, lelki állapot, ez mind-mind összevegyítve adja azt a kondíciót, ami egyfajta rizikófaktorként működik, a fertőzés utáni állapot kialakulásában, ill. bizonyos fertőződések létrejöttében. De vírusok ellen általában nehezebb a dolog, meg a megelőzés hatalmas fontosságú. Mert a baktériumok szervesek, a vírusok nem, ezért őket sokkal nehezebben lehet "pusztítani", más a hatásmechanizmus, stb. A vírus sokkal kisebb, mint a baktérium, s ha úgy tetszik: nem élő. A fertőzött sejtek működését változtatja meg - de rendesen. Illetve olyan szinten gondolom nem is kell mondani, hogy egy picike változtatás mire képes... A baktériumok élőlények.

De mondom: immunrendszer szerintem a kulcs, s általános kondíció. A kettő persze szorosan összefügg.

jó pár éve nem volt ilyen influenzaszerű fertőzésem, mostanában viszont nagyon keveset mozgok, ha ez jelenti a kondíciót, stressz meg persze jelen van
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#5422 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: r2r - Dátum: 2010. 10. 07. 18:49

jó pár éve nem volt ilyen influenzaszerű fertőzésem, mostanában viszont nagyon keveset mozgok, ha ez jelenti a kondíciót, stressz meg persze jelen van

A mozgás meg a táplálkozás rengeteget számít, de alapvetően embere válogatja, van, aki a szezonban folyamatosan beteg, bármit csinál, valakinek meg még az sem árt, ha egy helyiségben van egy kazal beteg emberrel órákig.

#5423 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 19:40

Üzenet megtekintéseIdézet: r2r - Dátum: 2010. 10. 07. 18:49

... stressz meg persze jelen van

Sajnos a stresszt a mai világban akár dupla terhelésnek is lehet venni. :(
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5424 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 07. 20:40

Sajnos a stresszt a mai világban akár dupla terhelésnek is lehet venni. :(

Nem kell annyira elhinni, hogy a "boldog békeidők" nem most van.... :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5425 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 09:15

köszi :)
szerk.: mármint a kérdésemre a választ :D

Szerkesztette: Gery80 2010. 10. 08. 09:16 -kor

Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#5426 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 10. 07. 19:05

A mozgás meg a táplálkozás rengeteget számít, de alapvetően embere válogatja, van, aki a szezonban folyamatosan beteg, bármit csinál, valakinek meg még az sem árt, ha egy helyiségben van egy kazal beteg emberrel órákig.

Így van, még az immunrendszer jó állapota sem old meg mindent. Én kórházban dolgozom, igaz nem egészségügyi részen, de rengeteget jövök-megyek az épületben. Én ami kórokozót itt összeszedhettem az évek folyamán... Az immunrendszerem kb egy ebolát megesz 1,5 nap alatt, sosem vagyok beteg. Ha mégis elkapok valamit, napok alatt kiheverem. Most mégis elkapott ez a náthás járványos istennyila, és nem tudok kikeveredni belőle. Igaz, hogy negyede olyan rosszul nem vagyok mint azok az ismerőseim akik ugyanezt kapták el, de én már ezt is sérelmezem... :D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#5427 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 10. 08. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: r2r - Dátum: 2010. 10. 07. 17:55

hogy lehet/érdemes védekezni a vírsuok/baktériumok ellen? ez a mostanában terjedő pl. megtámadott :(

Pálinka.
Make love not Wor.

#5428 Felhasználó inaktív   LGabci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 10. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 10. 08. 10:17

Így van, még az immunrendszer jó állapota sem old meg mindent. Én kórházban dolgozom, igaz nem egészségügyi részen, de rengeteget jövök-megyek az épületben. Én ami kórokozót itt összeszedhettem az évek folyamán... Az immunrendszerem kb egy ebolát megesz 1,5 nap alatt, sosem vagyok beteg. Ha mégis elkapok valamit, napok alatt kiheverem. Most mégis elkapott ez a náthás járványos istennyila, és nem tudok kikeveredni belőle. Igaz, hogy negyede olyan rosszul nem vagyok mint azok az ismerőseim akik ugyanezt kapták el, de én már ezt is sérelmezem... :D

Van orvos ismerős, az életben nem volt beteg soha, még influenza járványban sem, amikor dőltek hozzá naponta százasával a betegek.
Nyugdíjba ment már jó 3-4 éve, és mindig azzal dicsekedett, hogy ő sosem volt beteg, és neki nem árt az influenza sem. Azonban az utóbbi 10-12 hónapban már kétszer ő is elkapta.
Lehet, hogy csak véletlen, de lehet, hogy valóban annak volt jó hatása az immunrendszerére, hogy sok beteggel találkozott.

Vagy pl. nagyfater anno, sosem volt beteg. Nyugdíjas koráig, max. télen egy kis megfázás, de lábon kihordta, soha az életben nem volt betegállományban.
Persze nála is számíthatott, hogy kis faluban lakott, ott is dolgozott, nem sok emberrel találkozott. Ha volt is olyan beteg, aki nem feküdt otthon (akkoriban azért simán elmehetett az ember betegállományba akár egy kis hasfájással, míg ma azért sok munkáltató félholtan, meg lázasan is dolgoztat) akkor na bumm, találkozott egy beteggel az utcán. Míg ha én bemegyek a melóba, és megfogom a kapaszkodót a metrón, akkor azt csak egy óra alatt már előttem 25-en megfogták taknyos kézzel. Arról nem beszélve, ha járvány van, akkor 500 beteg fogta meg. Plusz krákognak, prüszkölnek össze-vissza, így könnyebben terjed a betegség.

#5429 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 10. 08. 10:17

Mert a betegség lefolyása - erős, jól működő immunrendszer esetén - sokkal enyhébb, mint egy gyengébb szervezetben. Ha el is kapja valaki ugyanazt, ugyanazzal a vírussal fertőződik, az egész sokkal enyhébb lefolyású lesz, talán akár tünetmentes is, míg másik embert ágyhoz vágja. Szóval az erős immunrendszer esetén is megbetegedhet az ember, de könnyebben fogja leküzdeni, mintha legalábbis gyenge volna a szervezete. Az a baj, hogy ezt értjük valahol, meg el is hisszük, de igazán konkrét bizonyítékok csak olyan van, amit vagy elhisznek az emberek vagy sem. :(
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5430 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: LGabci - Dátum: 2010. 10. 10. 16:58

...
Lehet, hogy csak véletlen, de lehet, hogy valóban annak volt jó hatása az immunrendszerére, hogy sok beteggel találkozott.
...

Öregek azt mondják, hogy évente 1 kiló port kell megennünk. Én jelentem, volt olyan hétvége, hogy lenyeltem 10 dekát... :)

Ezt persze nem feltétlen szó szerint..., de azért van benne valami. Gyermekeknél is meg lehet figyelni: akit a szülők mindentől "agresszívan" megkímélnek, abból betegesebb "hajlamú" lesz, akinek picit engednek, hogy menjen, ahova akar, az ellenállóbb lesz. Csak ez is olyasmi, amit hosszú évtizedek, egy full életmód stb. bizonyít. Nem nagyon lehet egyértelműen megfogni.

#5431 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 08:31

Lenne egy olyan kérdésem, hogy hol lehet utánna nézni, hogy egyes virágok a nap melyik szakában nyílnak ki. Van-e valami adatbázis/lista erről valahol?
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#5432 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 09:10

Ha úgy szorítjuk ökölbe a kezünket, hogy hagyunk egy kis lyukat, és azon nézünk át, akkor miért látunk jobban?

#5433 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gery80 - Dátum: 2010. 10. 14. 10:10

Ha úgy szorítjuk ökölbe a kezünket, hogy hagyunk egy kis lyukat, és azon nézünk át, akkor miért látunk jobban?

Jobban látunk olyankor? Hogy érted?

#5434 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 14. 10:32

Jobban látunk olyankor? Hogy érted?

Gondolom ugy erti, hogy elesebben lat.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5435 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 10. 14. 10:54

Gondolom ugy erti, hogy elesebben lat.

Ez igaz volna? Én nem látok élesebben olyankor... :(
Merthogy a kérdés lehet, hogy épp a fókuszálásra fókuszál. Ha a szem megfelelően tud adott pontra fókuszálni, akkor nincs szükség a pici résre. De lehet, hogy hasonló a lényegül a "lyukas" szemüvegeknek, ahol épp az van, hogy adott pontokra erőltetik a fókuszálást?
Vagy csak annyi van, hogy a kezedet olyan közelről ugye homályosnak látod, a távoli pontot meg élesnek, s élesebb érzetet ad. De ahogy próbálom, rés nélkül is ugyanolyan élesnek látom a távoli pontokat, mint résen át. Max. nem tudom olyan sokáig rajta tartani a fókuszt. De az élesség ugyanaz nekem.

ps.: ja, gondolom, statikus képről van szó. Mozgó esetében nem hiszem, hogy jobban látnánk, hisz a periférikusan összeszedett infók (nevezzük a retina teljes felületére vonatkoztatottnak) lényegesen "jobb" képet adnak, mint egy résen át annak a töredéke.

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 14. 10:05 -kor

#5436 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 10:04

Aha úgy :)
Amúgy egyszer láttam is valami olyan szemüveget, aminek nem volt lencséje, hanem egy csomó apró lyukon kellett átnézni =)

#5437 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 11:17

ugyanazért, amiért fotózásban szűkebb blendével. bár én csak rövidlátóként tudtam kipróbálni a dolgot, a szemem nem tud elég messzire fókuszálni, de a kis lyuk miatt nagyobb lesz a mélységélesség :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5438 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 11:29

áhá! kösz =)

#5439 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 15. 07:01

1. Az üveg egy túlhűtött, spec. szerkezetű folyadék, ami évszázadok alatt lassan megfolyik.
Ezt hogyan kell elképzelni?
Leteszek egy söröskorsót az asztalra, és kétezer év múlva lesz a helyén egy üvegtócsa? :-)

2. Miért nem lehet kumiszt vásárolni?
Lovasnemzet vagyunk, van 3-4 millió alkoholistánk, gondolom nem kell az előállításához részecskegyorsító sem.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#5440 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 15. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: 7of9 - Dátum: 2010. 10. 15. 08:01

1. Az üveg egy túlhűtött, spec. szerkezetű folyadék, ami évszázadok alatt lassan megfolyik.
Ezt hogyan kell elképzelni?
Leteszek egy söröskorsót az asztalra, és kétezer év múlva lesz a helyén egy üvegtócsa? :-)

Hőmérséklet függvényében szorozd meg egy picivel... és igen.

Idézet

2. Miért nem lehet kumiszt vásárolni?
Lovasnemzet vagyunk, van 3-4 millió alkoholistánk, gondolom nem kell az előállításához részecskegyorsító sem.

De ló igen... legalább.

A lovasnemzet eredete...

Idézet

.... a régió népességére jellemző, hogy egyedei igen gyakran megfigyelhetőek - akár egyidőben is - a ló mindkét oldalán, azonban az írásos feljegyzéseken túlmenően a legöregebb szájhagyomány sem emlékezik meg arról, hogy bármely egyedet megfigyelték volna lovon ülve...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.