Idézet: Dextrose - Dátum: 2011. 05. 18. 15:35
Aha! Tehát akkor egy idő után felfelé repülnénk...
Áruld már el, hogy mit nem értesz azon amit írtam?
Mivel a kötélnek is, meg neked is van súlyod, ezért a föld középpontja felé fogsz lógni. az egyszerűség szerint számoljunk két olyan körrel, ahol a nagyobbik kerülete pont a duplája a kicsinek. Amíg a felső körön (ojjektum pályája) megtesz az ojjektum egy negyed kört, addig te mint ojjektum kettő, szintén egy negyed kört fogsz megtenni ugye. Nah, ebből következik, hogy a fent említett példa esetében a sebességed a fele lesz az ojjektuménak, mivel a kötél miatt ugyanannyi idő alatt tesztek meg egy negyed kört, csak te fele távon.
Persze mindez elméleti síkon, mert ugye ha lógsz akkor neked meg a kötél légkörön belüleső részének lesz légellenállása ami lassít. Sőt a kötélnek lineárisan annyival lesz egyre kevesebb a légellenállása amennyire éppen ritkul a légkör. Megasztán én a helyedben beleszámolnám azt is, hogy a föld gravitációs mezeje görbíti a teret, ezáltal az időt is. Tehát az ojjektum sebességébe számold bele azt is, hogy az általa megtett negyed kört, igazából nem annyi idő alatt teszi meg mint te, hanem egy picit kevesebb idő alatt. Ráadásul utolsó szektás tanaink szerint a köcsög föld nem szép kereken görbíti azt a nyomorult teret, ezért ha az ojjektumod nem pontosan az egyenlítő mentén mozog, akkor némi elliptikus pályát is figyelembe vennék a tér-idő görbület függvényében.
Persze ha a helyedben lennék, a fenti magyarázatot csak akkor fogadnám el, ha a szektás tanok gyakorlatban való működése bizonyíthatóan nem egy intergalaktikus összeesküvés elterelő manőveréhez kitalált, a -velem együtt- könnyen manipulálható egyszerű népek tartós sötétségben tartására alkalmazott pszchioenergikusan az agyamba sugárzott kép. Egyéb kockázatok és mellékhatások tekintetében pedig kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyíkemberét...
De igazából ha a helyedben lennék, akkor leülnék egy csendes sarokba és megvárnám amíg elmúlik...
SZERK:
Idézet: gazdi - Dátum: 2011. 05. 18. 18:31
Fizikuspalántáknak: milyen hosszú homogén acélhuzal (kör keresztmetszetű) szakad el a saját súlyától? Számít-e a huzal átmérője?
Ugyanez kenderkötéllel?
Bazz, ezt kifelejtettem

Ég a pofám, pedig annyira figyeltem
Szerkesztette: Zsul 2011. 05. 18. 17:42 -kor