HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#6021 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 25. 18:37

Mondjuk van egy kertem, be van füvesítve, nem nyírom éjjel nappal, nem golfgyep. Megjelennek különféle növények. Lehet, hogy kinő egy fenyőfa. Hogy a picsába? Én nem ültettem olyat soha!
Valószínűleg az ufókra, vagy legalábbis a kormányra gyanakodnék. Az biztosan nem jutna eszembe amit több száz éve tanítanak a növények magjainak terjedéséről.
A Google-t sem használom, mert a kormány hazugságaival van tele. A paranemnormálponthún keresnék választ.
Dex olyan mintha tényleg valami időutazó lenne, nem a mai korban élte volna le az eddigi életét. Vagy ha igen akkor tényleg be volt zárva valami földalatti szobába. Úgy csodálkozik rá a világra mint egy újszülött.
Nagy nehezen elfogadta, hogy depressziós, erre mit tett? Bevizsgáltatja a reggeli kakaóját, mert biztos nehézfémekkel szennyezett, de csak az övé, senki másé nem aki ugyanazt issza.
Nem tartom tudatlan hülyének, mert gondolkodik, keresi a válaszokat. Ha egy 10 éves gyerek lenne, még csodálnám is ezért, látnák benne tehetséget.
De ő mindenhol ellenséget, hazugságot keres.

A szőlőből miért lesz bor? És miért lesz az egyikből kiemelkedően jó minőségű, a másikból meg ihatatlan. A szőlő tudata miatt? Ő akarja így? A magasabb rezgésszámú jó lesz, a másik meg olyan amit Jahno hitelbe sem inna meg?
Na erre válaszoljatok!

Szerkesztette: rupic 2011. 10. 25. 18:38 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#6022 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 25. 18:36

Nem, mert abból mindig csak annyit termelsz, amennyi aznapra kell.

Miért? Azt nekem kell termelni??? Nemár!!!! Az nem csak úgy terem?
Akkor nem is kell.

#6023 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 10. 25. 19:37

Miért látszik nagyobbnak a Hold a horizont közelében, mint magasabban?
A színváltozást értem, csak a látszólagos méretváltozást nem.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#6024 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2011. 10. 25. 20:37

Talán a levegő sűrűsége - ritkasága lehet a befolyásoló tényező.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#6025 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2011. 10. 25. 20:37

holdillúzió
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#6026 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 20:21

Miért van télen hideg és nyáron meleg?
(és miért vannak télen is melegek? Miért nem vonulnak délebbre a költöző madarakkal együtt?)

Szerkesztette: rupic 2011. 10. 25. 20:23 -kor

#6027 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 21:03

Viccet félretéve, kérdeznék valamit.
Mi emberek a földön jelenlévő életformák közül a csúcson lévőnek tartjuk magunkat. Nem akarok belemenni az evolúció vs. teremtés kérdéskörbe.
Biztos, hogy mi vagyunk a legfejlettebbek? Megszületik egy gyermek, ösztönösen levegőt vesz, táplálkozik. De utána? Mindent tanulnia kel. Miért nem úgy születünk, hogy a szüleinktől az ösztöneinken kívül a tudást is örököljük?
Az állatok is tanulnak a szüleiktől, nyilvánvalóan egy állatkertben felnőtt oroszlán, nem lenne profi vadász, ha visszahelyeznék a természetes életkörülményei közé.
De az oroszlán is fejlettebb mint egy hal.Nekem évtizedek óta van akváriumom, a szaporulat teljesen elkülönítve felnő, nincs apucihal aki tanítsa őket. Mégis kifejlődnek, és egy másik akváriumba téve idegen halak közé, élnek vidáman.
Ezek szerint ők tökéletesen megfelelnek az életkörülményeiknek. Mi emberek viszont folyamatosan megváltoztatjuk a környezetünket a kedvünk, szükségünk szerint. Most akkor mi vagyunk tökéletesek és a minket körülvevő világ tökéletlen, vagy fordítva?
Lehet, hogy a halak röhögnek, szörnyülködnek rajtunk, hogy mi ez a mutáns faj, ami bekavar a mi tökéletes világunkba.
Miért nagyobb az agyunk, mint amire szükségünk lenne? Ha meg azért amekkora mert, akkor miért nem használjuk maximálisan?

#6028 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 10. 25. 22:03

miért nem használjuk maximálisan?

Csak a magad nevében beszélj. :-D

#6029 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Ndrew - Dátum: 2011. 10. 25. 22:37

Csak a magad nevében beszélj. :-D

Akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy miért használod ki a teljes kapacitást (A többi miért bad sector?:pokeas2:), az enyémhez képest?
Maradjunk az evolúciónál. Vagy a földtörténetnél.A tanítások szerint egykor a hüllők,pontosabban a dinoszauruszok voltak a csúcson. Valami miatt kipusztultak, jöttek az emlősök, jöttünk mi emberek a csúcsragadozók. De mi nem a másik élőlényen hatalmaskodunk, mert akkor éhen haltunk volna már régen. Elvileg mi is egy tökéletesen nekünk megfelelő környezetben fejlődtünk ki.(evolúció). Miért akarjuk változtatni? Ha meg teremtés volt az alapja mindennek akkor meg pláne a tökéletes életfeltételek voltak adottak. Bármelyik verziót akarom elfogadni, mindenképpen ideális körülmények voltak. Ha ezt elcsesztük akkor mi vagyunk a fejlettek, vagy mi vagyunk a fejletlenek? És itt jön be a Guga féle elmélet, hogy korlátozzuk 500 millióra az emberiséget. Kiírtjuk egymást a nagy fejlettségünkben? Vagy csak simán bekövetkezik, mert leromboljuk az életfeltételeinket?
Mindegy. ha nem vegyi vagy atomfegyverekkel tesszük meg akkor túlélnek minket a rovarok vagy egyéb egyszerűbbnek tartott életformák.
Biztos, hogy mi vagyunk a fejlettebbek? Saját magunkat pusztítjuk, a többi életforma mellett.

#6030 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:09

Viccet félretéve, kérdeznék valamit.
Mi emberek a földön jelenlévő életformák közül a csúcson lévőnek tartjuk magunkat. Nem akarok belemenni az evolúció vs. teremtés kérdéskörbe.
Biztos, hogy mi vagyunk a legfejlettebbek?

Nem biztos, és nem is tartja mindenki úgy, ahogy gondolod. Ezek a gondolkodás ill. kulturális hatások képzetei.
Időben és területileg is számos kultúra sokféle hovatartozási szintet határozott meg a lét síkjában. Eredendően bűnős lelkek, felsőbbrendű lények (istenek) alattvalói, humanizmus, satöbbi.
Én speciell tudom, hogy a virágok nem nekünk nyílnak, már csak abból is, hogy nem is látjuk színeik összes pompáját. A szemünk ugyan valamennyi földi lény között a "legjobb", mert a fénynek legnagyobb hullámhossz tartományát átfogja a látásunk, mégpedig abban a sávban, amelyikben a "legtöbb" fény van. De a fehérnek látott virág ultraibolya színeit nem látjuk, mert az bogárék ajándéka. A légy 400 fps-es látása meg az övé. Azért tud olyan ügyesen kitérni legtöbbször a legyintésed elől. A róka viszont hallóbajnok, meghallja ha tőle 2 méterre kibújik a giliszta a földből. Én viszont képes vagyok az Univerzumot gondolatilag modellezni az agyamban.
Na bumm.

#6031 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 10. 13. 09:08

De mi haszna?
Tudom hogy a jó áramvezető képessége miatt az elektronikában sokszor használják, de több fémnek is hasonlóan jó (pl. ezüst)..

Van egy Videoton modul TV a padláson. Ha meglátnád a modulok csatlakozóit (ezüstözöttek), akkor mindjárt megérted, hogy mitől jobb az arany. És miért aranyozottak a normális PC csatlakozók tüskéi (proci, LPT / COM port, bővítő kártya satöbbi.

Fényvisszaverő képessége is kiemelkedő (minőségi optikai adathordozók), de az egyes emberi kultúrákban pont a korrozió állósága miatt lett értékes. Az örökkévalóságot jelképezte.

#6032 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:19

Miért kell a mosás után kit eregetni?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6033 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 25. 18:35

A bornál előbb. De ha már foltokban röpködnek, akkor meglepik a sört is. Csak sörre nem jönnek.

Egyszer egy megzöldült réz mozsarat fényesítettem. Cif-el. És olyan muslica raj gyűlt oda, hogy csak lestem.
Mindezt kint, a ház előtt tettem, tehát van a környezetben mindenhol.

#6034 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 10. 25. 19:37

A szőlőből miért lesz bor? És miért lesz az egyikből kiemelkedően jó minőségű, a másikból meg ihatatlan. A szőlő tudata miatt? Ő akarja így? A magasabb rezgésszámú jó lesz, a másik meg olyan amit Jahno hitelbe sem inna meg?
Na erre válaszoljatok!

Nézd végig, vagy olvass utána, hogy készül a bor. Derengeni fog a válasz...

#6035 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 10. 25. 23:19

Miért kell a mosás után kit eregetni?

:laugh: (egyébként nem kell)

#6036 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:39

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 10. 25. 23:00

Akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy miért használod ki a teljes kapacitást (A többi miért bad sector?:pokeas2:), az enyémhez képest?
Maradjunk az evolúciónál. [...] Ha ezt elcsesztük akkor mi vagyunk a fejlettek, vagy mi vagyunk a fejletlenek?
[...]
Biztos, hogy mi vagyunk a fejlettebbek? Saját magunkat pusztítjuk, a többi életforma mellett.

Ez elég gyakori dolog, mármint, hogy laikusan értelmezik az evolúciós elméletek "fejlődés" fogalmát.
Nincs olyan, hogy fejlettebb vagy fejletlenebb abban az értelemben, hogy az egyik jobb, vagy több, a másik rosszabb vagy kevesebb, azaz nem létezik semmiféle mérce, skála, amin ilyen mérőpontokat lehetne felvenni.
Az evolúció, a fejlődés annyit jelent, változás. Ha valamiből lesz valami más, akkor ez utóbbi fejlettebb, csak azért, mert ez lett, a másik fejletlenebb, mert abból lett, az volt. De semmi több.

Minden további dogma, tévképzet (mint amilyen az, hogy az ember az evolúció csúcsa) ebből a laikus értelmezésből ered, és azért nyer teret, mert hízelgő.

#6037 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:56

Üzenet megtekintéseIdézet: 7of9 - Dátum: 2011. 10. 25. 21:15

:up: kösz
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#6038 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 25. 23:08

Üzenet megtekintéseIdézet: 7of9 - Dátum: 2011. 10. 25. 21:15

Discoveryn tegnap olyan jó optikai csalódásos film volt, hogy kész voltam tőle teljesen.
Make love not Wor.

#6039 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 08:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 26. 00:08

Discoveryn tegnap olyan jó optikai csalódásos film volt, hogy kész voltam tőle teljesen.

Melyik az?

Vagy nem a sima Discovery Channel-en volt? :think:

#6040 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 09:22

...
Miért nagyobb az agyunk, mint amire szükségünk lenne? Ha meg azért amekkora mert, akkor miért nem használjuk maximálisan?

Az ilyeneken meg én szoktam jókat röhögni. Miért, egy prociban dolgozik az FPU, ha csak integer műveleteket hajt végre?
Egyébként ki mondja meg, mekkora agyra van szükségünk? Ki mondta, hogy csak egy részét használjuk ki?

Hogy egy klasszikust idézzek:
"Szerencsére - mondta az orvos - a golyó pont olyan agyterületet talált, amit nem használ semmire. Túl fogja élni."
Ha van kapacitásod, ezt elolvashatod...

Egyébként meg... :Đ
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.