HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#7901 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 09. 08. 07:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 09. 08. 07:51

Egy monitornál mondjuk nem ennyire egyértelmű, de egy mosógépnél vagy autóalkatrésznél simán behatárolják a gépész/villamos/anyag mérnökök, hogy kb. mennyi ideig tudod használni az adott komponenst (sőt, továbbmegyek, kész tesztelőcsoportok vannak erre).
Azt meg a menedzsment dönti el, hogy milyen komponenseket használnak fel.
Ez nem úgy, hogy beleraknak valamit, aztán megy valameddig.

Akkor nálam szarul tesztelték :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#7902 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 07:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 09. 08. 07:34

Akkor nálam szarul tesztelték :)

Mindig a QA-val van a gond. :laugh:
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#7903 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 09. 08. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 09. 08. 07:51

Egy monitornál mondjuk nem ennyire egyértelmű, de egy mosógépnél vagy autóalkatrésznél simán behatárolják a gépész/villamos/anyag mérnökök, hogy kb. mennyi ideig tudod használni az adott komponenst (sőt, továbbmegyek, kész tesztelőcsoportok vannak erre)

Ezt be. Kérdés ki mondja meg előre, hogy mennyi lehet, vagy 100 egyforma cucc miért nagy szórással hullik el. Nyilván akciós Beko nem Miele, azt értem.
Make love not Wor.

#7904 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 08:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 09. 08. 07:57

Szóval, akkor iparág szinten tervezett a dolog?
Egyébként simán el tudom képzelni, hogy adott kategóriában sokkal inkább jellemző az óccsítás, mint korábban volt.

Pont, hogy nem tervezett. Egyszerűen csak spórolás, amit a versenytársak nem előre tervezetten, de utólag, kényszerűségből átvesznek.

Iparág szintjén akkor lenne tervezett, ha az összes gyártó előre összeült volna, és megegyeztek volna, hogy adott időponttól fogva mindenki kollektíven azért spórol az alapanyaggal, hogy a termék ne tartson sokáig. Viszont ez azért is kizárt, mert sok gyártó versenyez, nincsenek egymással jóban, néhány gyártó még ezzel az összeesküvési dologgal tudatosan szembemenne, meg kiteregetné a hatóságoknak, a versenytársakat eláztatandó, úgyhogy hidd el, hogy semmilyen amerikai kormányos, ufós, világvégés összeesküvés nincs emögött.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7905 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 09:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 09. 08. 09:13

Pont, hogy nem tervezett. Egyszerűen csak spórolás, amit a versenytársak nem előre tervezetten, de utólag, kényszerűségből átvesznek.

Félig két külön dologról beszéltek. Itt a tipikus villanykörtés elmélet, amin vitatkozni szotunk. Mai modern Osram csőnél pld. szépen rajt van a várható üzemóra, amit teljesít is. Szórás van benne, de nem titkolják, az olyan. Nyilván méretezni kell és tudják is, hogy kb. mit bír. Aztán a kávéfőzőben is vagy elfárad az a pöcök, vagy nem, autónál hajtás kérdése is, viszont a kompaktcsőnél ha annyira jobbat lehetne csinálni, akkor ipariban a pénzre gyúrós cégek miért nem csinálják? Sezrintem ennyit tud a technológia. Valaki akár drágábban is több üzemórát ígérne, rögtön onnan vásárolnánk.

Egyszer pld. a Niketól néztem doksifilmet, hogy mennyi erőt tesznek az új kosaras cipőjük kifejlesztésébe. Ami aztán nyilván nem 6ezer lett a Hervisben kettesével, no meg célcucc és tartósabb is.

Általában mérve a nagy összeesküvős dumák, mint a villanykörtések kicsit sarkítanak és kihagynak pár dolgot (pld. a számla/fényerő opciót), valamint arányaiban nézve még mindig azt mondom, hogy legyen olcsóbb és kevésbé tartós. Másrészt ezer+1 olyan dolog van régről, ami nem tartós, akkor még nem értettünk hozzá, esetleg kezdetleges kivitel volt, ahonnan csak fejlődni lehetett. Legyen az Gyula kedvenc Pannóniája, vagy nálam az orosz objektívek, amiknél érdekes módon nem teljesen sikerült lemásolni a német technológiát...
Make love not Wor.

#7906 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 10:01

Igen, én is pont ezt magyarázom, hogy elbeszélünk vele egymás mellett. Egyetértek, inkább legyen olcsóbb, az az esetek 99%-ában fontosabb, mint hogy hosszan tartson. Aztán úgyis fejlődik a technika, legközelebb már olcsóbban jobbat kapni, szóval nem tragédia ez a rendszer. Csak ez is egy olyan téma, ami kézre esik, +1 dolog, amin az összesküvés-elméletesek kiélhetik a fantasztikus paranoiájukat.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7907 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 09. 08. 08:13

Tervezett alatt azt értem, hogy nagyságrendileg megtudják mondani, hogy az adott gép mennyit fog bírni (a konkurenciájét is).
A gyárak között azonos tulajdoni szerkezet, közös befektető, bérgyártó, beszállító is egészen biztosan van, nem látunk ilyen mélyen a belügyeikbe.

#7908 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 09. 08. 12:45

Tervezett alatt azt értem, hogy nagyságrendileg megtudják mondani, hogy az adott gép mennyit fog bírni (a konkurenciájét is).
A gyárak között azonos tulajdoni szerkezet, közös befektető, bérgyártó, beszállító is egészen biztosan van, nem látunk ilyen mélyen a belügyeikbe.

Igen, rá is írják.

#7909 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 09. 08. 11:50

Igen, rá is írják.

A fogyasztást.

#7910 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 09. 08. 12:51

A fogyasztást.

meg a várható élettartamot, mosási ciklust, stb

#7911 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 09. 08. 11:59

Hol láttál ilyet (lehet, hogy van, én 5 éve vettem utoljára mosógépet)?

#7912 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 09. 08. 10:01

Igen, én is pont ezt magyarázom, hogy elbeszélünk vele egymás mellett. Egyetértek, inkább legyen olcsóbb, az az esetek 99%-ában fontosabb, mint hogy hosszan tartson.

Azért egy közép vagy akár alsó kategoriás mosógépnek sem szabadna 2.5 év után a vezérlő hibája miatt gtk-nak lennie.
Ha megkérdezel egy szerelőt, ez meglehetősen gyakorni.

#7913 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 09. 08. 13:03

Azért egy közép vagy akár alsó kategoriás mosógépnek sem szabadna 2.5 év után a vezérlő hibája miatt gtk-nak lennie.
Ha megkérdezel egy szerelőt, ez meglehetősen gyakorni.

Többiben meg nem gyakori, ezt mondom, hogy nagy a szórás. Szerelő szerint ha gyakori, az lehet kevés, mert nyilván csak a rosszat látja. Sok más cucc meg 10 éveket megy, holott ugyanaz. Akkor mégsem terveznek jól?
Make love not Wor.

#7914 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 09. 08. 12:59

Kompaktcsövön, meg ki tudja min láttam, többin nem is kerestem. Ipari izzóimat is órában mérik.
Make love not Wor.

#7915 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 09. 08. 13:01

Hol láttál ilyet (lehet, hogy van, én 5 éve vettem utoljára mosógépet)?

Pl legutóbb vett izzón is.

#7916 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 19. 19:14

Sziasztok!

Felhozom ezt a témát, mert kérdésem van.
1.) lakásban gázcsövet odébb lehet rakatni? Kb. mi kell hozzá, mennyire macera? Jelenleg a fal közepén fut, a lehető legszerencsétlenebb helyen. A sarokban jobb helyen lenne, aztán vagy költözik vele a tűzhely is, vagy valami flexibilis megoldással megtoldatnánk.

2.) Egy olyan háztömbben, aminek egy gázórája van és a lakók átalányt fizetnek, lehet szüneteltetni a gázvételt? Nem biztos, hogy marad a gáztűzhely, viszont ha más lesz helyette, akkor szeretnénk leplombáltatni. A csövet meghagynánk, mert később még jól jöhet.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#7917 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 19. 20:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2015. 04. 19. 20:14

Sziasztok!

Felhozom ezt a témát, mert kérdésem van.
1.) lakásban gázcsövet odébb lehet rakatni? Kb. mi kell hozzá, mennyire macera? Jelenleg a fal közepén fut, a lehető legszerencsétlenebb helyen. A sarokban jobb helyen lenne, aztán vagy költözik vele a tűzhely is, vagy valami flexibilis megoldással megtoldatnánk.

2.) Egy olyan háztömbben, aminek egy gázórája van és a lakók átalányt fizetnek, lehet szüneteltetni a gázvételt? Nem biztos, hogy marad a gáztűzhely, viszont ha más lesz helyette, akkor szeretnénk leplombáltatni. A csövet meghagynánk, mert később még jól jöhet.

Az új csővezeték helyét meg kell terveztetni hozzáértők bevonásával, hivatalos helyen engedélyeztetve, pecséttel ellátva.
Utána jöhet a kivitelező (nem akárki), majd a műszaki átvétel hivataloséktól, pecséttel.

Le is lehet csatlakozni a rendszerről, de ez társasházi dolog, ha ők belemennek, akkor első pont újra, plusz plombázás.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#7918 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 19. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 04. 19. 21:44

Az új csővezeték helyét meg kell terveztetni hozzáértők bevonásával, hivatalos helyen engedélyeztetve, pecséttel ellátva.
Utána jöhet a kivitelező (nem akárki), majd a műszaki átvétel hivataloséktól, pecséttel.

Le is lehet csatlakozni a rendszerről, de ez társasházi dolog, ha ők belemennek, akkor első pont újra, plusz plombázás.

Igen, azt gondoltam, hogy ez nem olyan téma, amit akárki megcsinálhat. Kb. van valami infó a munkaigényről, várható költségekről?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#7919 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 20. 07:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2015. 04. 19. 19:14

Ez jónak szívásnak tűik, nem tervezitek (lehet egyáltalán?), hogy külön mértek?

#7920 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 20. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2015. 04. 20. 08:13

Ez jónak szívásnak tűik, nem tervezitek (lehet egyáltalán?), hogy külön mértek?

Csak a konyhai tűzhely használ gázt és közeledik a csere ideje. Nem biztos, hogy gáztűzhely marad, az indukciós tűzhelyek nagyon szimpatikusak. Viszont akkor minek fizessük az átalányt.

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.