HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2001 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 25. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: zeuss - Dátum: 2010. 06. 21. 20:01

Helló !Én nagyon meg vagyok elégedve ezzel a készülékkel amelyet nem régiben vettem : http://www.boltcente...2200-dvb-t.html Kékesről :digi10-es antennával,(s100%/q100% ) ma vettem hozzá MinDigTv extra előfizetést, megfelelően kezelia kártyát is, ajánlom mindenkinek, én kinéztem magamnak , másnap már ki is szállították.Üdv,Zeuss

Szia!

Kep arany valtasokkal hogyan all az Echolite? USB-rol lejatszik media fajlokat vagy csak PVR-re jo?

#2002 Felhasználó inaktív   zeuss 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 25. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Waldi - Dátum: 2010. 06. 25. 14:52

Szia!

Kep arany valtasokkal hogyan all az Echolite? USB-rol lejatszik media fajlokat vagy csak PVR-re jo?

Hello!

Itt van róla leirás : http://www.boltcente...2200-dvb-t.html

de az én tapasztalatom, kép arány váltással nincs gond, USB-ről tökletesen lejátsza a felvett anyagot, MP3 zenéket, és JPG kép nézegető funkció
média lejátszónak ajánlom a Skydigital Venicet pl: :) - http://www.boltcente...ice-v13-hd.html
ha kedvező árú Sigma Designs pr. készüléket akarsz..., ha kemyényebbet akkor is van választék.. ;)
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Amit nem tudok , arról kérdezek.... :) De amit tudok.............:) na ugye ...

#2003 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 27. 17:05

(x) :p
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2004 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 28. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: zeuss - Dátum: 2010. 06. 25. 20:46

Hello!

Itt van róla leirás : http://www.boltcente...2200-dvb-t.html

de az én tapasztalatom, kép arány váltással nincs gond, USB-ről tökletesen lejátsza a felvett anyagot, MP3 zenéket, és JPG kép nézegető funkció
média lejátszónak ajánlom a Skydigital Venicet pl: :) - http://www.boltcente...ice-v13-hd.html
ha kedvező árú Sigma Designs pr. készüléket akarsz..., ha kemyényebbet akkor is van választék.. ;)

Hat a lenyeg az lenne, hogy ha mar az ember kiad egy rakat penzt egy CI-s DVB-T tunerert, amiben olyan brutal proci van, ami 1080i H.264 videot dekodol, akkor ezt tegye meg egy mkv file-al vagy egy xvid-el is, es meg srt feliratot is tegyen ra :D
Egy linux-os DVB-T tunert talaltam is, de meg nincs kesz a medialejatszos firmware hozza.

#2005 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 28. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jimanszky - Dátum: 2010. 06. 25. 13:48

Vagyis 12dB-es az antenna erősítője.

Gyulavitéz: sima, mezei antenna, valami lengyel lehet a felirat rajta :D

Keress már meg PÜ-ben légyszi, hogy mikor nézhetném meg esetleg a végeredményt! Köszi :)Nem akarok óriási villámhárítót az erkélyről kilógatni... minden kis méretű antenna érdekel!
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2006 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 10:29

Sziasztok!

Valamikor par honapja lattam valamelyik DVB-T-vel foglalkozo topicban egy alkalmazast, ami szepen debuggolta a DVB-T mux csatornakat, nem tudom hogy ez adott tunerhez volt-e irva, vagy valami altalanos program, de most persze nem talalom seholsem a screenshotokat. Mindenesetre beszereztem egy AverMedia Hybrid Volar HD-t es a hozzaadott antennaval gyonyoru szepen be lehet fogni a belvarosi irodaban a HD adast. Csak a keretprogramja nem tetszik, meg probalgatnam mas programmal, ha van ilyen...

#2007 Felhasználó inaktív   cigam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Goodman - Dátum: 2010. 06. 29. 11:29

Csak a keretprogramja nem tetszik, meg probalgatnam mas programmal, ha van ilyen...

DVBdream (fizetős)
DVBviewer (fizetős)
Splash Lite (ingyenes)
ProgDVB (ingyenes)
Ts analizátor

#2008 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 16:57

koszi!

#2009 Felhasználó inaktív   andatti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 13:17

Hello!

Engem a pc-n, azaz a számítógépen/géppel való tv nézés érdekel. core2 duo procis gépem van, a vassal nem lenne gond, szerintem, de nem tudok dönteni az usb-s kütyük közül melyik lenne a legjobb.
pl. ott az alcor dvb-t 1000 készülék amit már több helyen agyondicsértek, de ugyanezért az árért van 2 tuneres is... nem is beszélve a "szuper érzékeny" Alcor DTV HS DVB-T -ről...
Én tetőantennával akarom fogni a 7 csatornát, összekötve a gépet a régi tv-vel (esetlegesen), vagy nézem a szgépen... De az is elképzelhető később, hogy veszek egy 20-26 colos monitort amit beállítok a régi tv helyére és úgy nézném az adásokat... ami tesztelős videót találtam (laptopon) ott eléggé elmosódott volt a kép az alcor 1000-el...
Nem tudom az alcor-on kívül milyen jó minőségű dvb-t vevők vannak még pc-hez?
köszi előre is...

#2010 Felhasználó inaktív   newman1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: andatti - Dátum: 2010. 07. 13. 12:17

Hello!

Engem a pc-n, azaz a számítógépen/géppel való tv nézés érdekel. core2 duo procis gépem van...

Helló!

Én egy core2-es (1.4 GHz) laptopon nézek DVB-T adást egy ASUS US2-400 külső USB tunerrel. Ez tud analóg és digitális adást is venni, de értelemszerűen csak digitálisra használom.
Miskolcon használom, pont rálátásom van Tokaj felé, így a hozzá adott kb. 10 centis antettának csúfolt valamivel is tökéletesen az adás, ha kipakolom az ablakba. (jelerősség progdvb szerint olyan 85-90% között ugrál)

A gép nekem még egyszer sem akadt meg, még akkor sem, amikor az M1 HD adását nézem. Felvételnél sincs probléma.
Igaz a tuner kicsit hamar felmelegszik, de ahogy észrevettem egy bizonyos hőmérséklet felé nem ment még eddig egyszer sem, így valószínű ez az üzemi hőmérséklete lehet.

#2011 Felhasználó inaktív   hotibi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 22:49

üdv, egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem egy DVB-T antennát (kültéri) . Szeretném közösíteni a kábelszolgáltatóval. Mi van abban az esetben ha a szolgáltató pont ott ad kábelen mint mindigt TV. Egyiket sem fogom tudni nézni , a gyengébbet elnyomja az erősebb jel ? Vagy van valami megoldás erre esetleg?
köszönettel
hotibi

#2012 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 07:07

Üzenet megtekintéseIdézet: hotibi - Dátum: 2010. 07. 14. 23:49

üdv, egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem egy DVB-T antennát (kültéri) . Szeretném közösíteni a kábelszolgáltatóval. Mi van abban az esetben ha a szolgáltató pont ott ad kábelen mint mindigt TV. Egyiket sem fogom tudni nézni , a gyengébbet elnyomja az erősebb jel ? Vagy van valami megoldás erre esetleg?
köszönettel
hotibi

Szerintem a szolgáltatód nem DVBT rendszerben ad kábelen, ezért nem fog ütközni a kettő. A tunernek szerintem két külön üzemmódja van erre, ezért mindkettőt külön fogja kezelni.

#2013 Felhasználó inaktív   cigam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 07. 19. 08:07

Szerintem a szolgáltatód nem DVBT rendszerben ad kábelen, ezért nem fog ütközni a kettő. A tunernek szerintem két külön üzemmódja van erre, ezért mindkettőt külön fogja kezelni.

Már hogyne ütközne?
Attól hogy más rendszerben van kódolva (moduláció), még ugyanúgy zavarni fogják 1mást (azonos frekvencián működnek).
Néhány készüléken ezt úgy oldották meg, hogy egy kis kapcsolójelet adnak ki magukból, ami egy "doboz"-t vezérel. Eze a doboz fogadja a kábeltv, és a tetőantenna jelét, és a vezérlésnek megfelelően kapcsolgat a 2 között.
http://www.antennawe...?page_info=1806
A másik megoldás 1 közösítő szűrő, de ilyenkor az UHF 52 feletti kábeltv csaornákat kiszűri, hogy az UHF 55 től beengedje a dvb-t adók jeleit a másik antennáról.
http://www.betacomsz...0deb577b58c679b
Arra kell ügyelni, hogy nem1 olyan adó van ami UHF 55 alatt sugároz. Ezeknél ez a módszer nem alkalmazható.

Szerkesztette: cigam 2010. 07. 20. 14:57 -kor

#2014 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 11:25

Emlékeztek talán, vettem egy kis "panel antennát" az erkélyre, amivel úgy-ahogy de bejött az adás 60-70 km távolságból is. Nem voltam elégedett az úgy-ahoggyal, de nem is akartam egy 1 méteres karácsonyfát rögtön kirakni az erkélyre, pláne nem 10e ft-ot kiadni úgy, hogy nem is tudom, használható vételt biztosítana-e.
Tegnap szétfeszegettem a kis panel antannát, aminek a belsejében három darab gemkapocsból hajlított bigyó az antenna. Ez ad "éppen nézhetetlen" képet.
Na gondoltam akkor nincs veszve itt még semmi sem, ha ez a kis fos ilyen jelet ad a tv-nek, akkor mégis megpróbálkozom egy egyszerűvel így első körben.
A másik képen látható, ún J-pole antennát sikerült hajtogatnom 4-es rézcsőből a képlettel számított hosszra, és durván karnyújtásnyira kitartva és irányba forgatva így passzívan is stabil képet kaptam, amin nagyon meglepődtem. Persze a jelerősség itt nem 90% körüli volt, mint a panel antannánál, mert ugye ezen nem volt erősítés, nade az az 5% körüli jelerősség az tiszta vétel volt, stabil 5% körüli qualityvel jött a Duna tv, kockásodás és egyéb hiba nélkül.
A köv terv egy ún Slim Jim típusú antenna lesz, ami ennek egy továbbfejlesztett változata, azt írják, hogy irányba forgatva 3dB-el jobb egy azonos J-pole-nál...
Vagy inkább egy 3 részes Yagi?

Kérdésem is van:
Az a gondom ezeknél, hogy kiszámolom ugye egy adott frekvenciára a drótok hosszúságát, nade nekem egyszerre két frekit kellene jól befogni. A vágáskor a kettő közötti értékre készítsem a darabot és így lesz annyi szórása, vagy inkább két külön darab antennát csináljak az adott frekvenciához?

Csatolt fájl:

#2015 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 08. 11. 12:25

...
Kérdésem is van:
Az a gondom ezeknél, hogy kiszámolom ugye egy adott frekvenciára a drótok hosszúságát, nade nekem egyszerre két frekit kellene jól befogni. A vágáskor a kettő közötti értékre készítsem a darabot és így lesz annyi szórása, vagy inkább két külön darab antennát csináljak az adott frekvenciához?

Szia!

Igen a két freki átlagértékére tervezz!
Azaz:

Kab-hegy
UHF 61 (794 MHz)
UHF 64 (818 MHz)
Antenna hangolás: 806MHz

Uzd
UHF 52 (722 MHz)
UHF 67 (842 MHz)
Antenna hangolás: 782MHz

Üdv:
SAti

#2016 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 06:49

Üzenet megtekintéseIdézet: SAti - Dátum: 2010. 08. 11. 16:53

Szia!

Igen a két freki átlagértékére tervezz!
Azaz:

Na már pont nem sikerült olvasni az tanácsodat... legyártottam 818 MHz-re méretezve, de ez még bőven csak egy próba. Word-ben berajzoltam a vonalakat, pontos méretet adtam nekik. A kinyomtatott lapot ráragasztottam egy vastag kartonra, hogy azért valamennyire merev legyen, majd egy 0.75-ös merev rézdrótot a vonal mentén a papírra ragasztottam. Kókler munka, de tesztnek jó lett.
Olyannyira, hogy a 64-es csatorna teljesen folyamatosan nézhető. A 61-es csak hellyel-közzel ad folyamatos képet, a fent leírtak miatt.
Az "éles" antennát vagy átlagolt értékre csinálom, vagy hangolhatóra.

Csatolt fájl:

#2017 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 05. 23:00

A 2012-es átállás csak a földfelszíni DVB-T adásra vonatkozik?

Azaz kábeles szolgáltatóknál maradhatnak továbbra is az analóg sugárzások?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2018 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 05. 23:13

Alapvetően maradnak, de a kábelszolgáltatóknak az a hosszútávú érdeke, hogy digitális legyen, mert ahhoz settopbox kell, ergo minden tv-hez venni kell előfizetést.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2019 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2010. 09. 06. 00:13

Alapvetően maradnak, de a kábelszolgáltatóknak az a hosszútávú érdeke, hogy digitális legyen, mert ahhoz settopbox kell, ergo minden tv-hez venni kell előfizetést.

Ez a digire nem áll (még?).

#2020 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 20:17

Egy ideje nézegetem, hogy van-e valami tetszetős beltéri egység a TV mellé, de nem találtam meg még az igazit. Vak vagyok, vagy nincs olyan a hazai boltok kínálatában, amiben van Conax kártyaolvasó, megy vele a felvétel / timeshift és le tud játszani avi/mkv fájlokat?

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.