HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2081 Felhasználó inaktív   ludovikusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 22. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 11. 18. 17:01

Igen, néztem a Pan&Scan-t, és jó is lenne, viszont macerás előszedni, és szerintem túl sokat vág le. Legalábbis úgy éreztem.

A beállításoknál menj az opcióra (jobbról a harmadik fülecske, amin egy fogaskerék van), és ott a feliratozás nyelvét kapcsold ki. Akkor nem lesz ott a teletext.

Mikor vetted amúgy? Még mindig akciós? Elvileg múlt vasárnapig volt az, de mikor mentem, még halomban álltak.

Köszi, hétvégén kipróbálom.

Múlt vasárnap vettem, de nem az MM-ben, hanem az edigital-nál, ott is ugyan annyi volt.

#2082 Felhasználó inaktív   boticelli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 16:09

Most néztem én is, hogy már edigitálnál is lehet, így 6 havi előfizetéssel megvásárolni.

#2083 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 22. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: boticelli - Dátum: 2010. 11. 22. 16:09

Most néztem én is, hogy már edigitálnál is lehet, így 6 havi előfizetéssel megvásárolni.

Te amugy nekik (az infopatikanak) dolgozol? Vagy mi a banatert reklamozod ennyire ezt a cuccot? Tizenketto egy tucat kinai kacat, valszeg semmiben nem jobb mint a konkurensei, de minden masodik hozzaszolasod azzal foglalkozik.

Szerk: kulonben is ki az a kreten, aki 30e forintert vesz ilyet 6 honap elofizetessel, amikor egyenesen a MinDigTv Extratol 24e forintert egy eves elofizuval kap egy tok ugyanilyen Wayteq dobozt? Mar a multkor se ertettem, miert ezt a versenykeptelen arakon nyomulo szerencsetlen ceget reklamozzak itt egyesek, mikor hivatalos forrasbol sokkal jobb ajanlatokat is talalni....

Samott

Szerkesztette: Samott 2010. 11. 22. 16:36 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2084 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: ludovikusz - Dátum: 2010. 11. 22. 12:43

Köszi, hétvégén kipróbálom.

Múlt vasárnap vettem, de nem az MM-ben, hanem az edigital-nál, ott is ugyan annyi volt.

És most lapoztam át a Metro prospektust, ott is van, szintén 12 000.

#2085 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 23:35

Sziasztok!

Help! Szentendrén lakom (Izbég), és beruháztam egy Samsung Led TV-be (UE40C6000RW). Negynyereségű yagi van fenn a tetőn, külső árbócon. A Széchenyi hegy 22 km-re van tőlem, majdnem D-i irányban. Beállítgattem mindent, de a DVB-T vétel sehogy sem jön össze.

+ A földi műsorok (m1, RTL, TV2) zajmentesek, közvetlenül az antennán mérve 73-77 dBuV
+ 20 dB-s Hirschmann szélessávú erősítő és elosztás után 80 dBuV mérhető az aljzaton.

A következőkkel próbálkoztam (miután az analóg vételt beállítottam):

+ Automatikusan megkerestetem a digit műsorokat. 55-ös, és 62-es csatin kicsit gondolkozott, aztán nem talált semmit.
+ Kézzel sem jutottam eredményre az 55-ös, és 62-es csatornán.
+ Nehogy a házerősítő okozzon valami gondot, kivettem, és a levezetés közvetlenül a TV-be ment (kb. 70 dBuV) Semmi!

Megjegyzem, az anál músorok végig tökéletesek. A furcsaság, hogy ez a második Samsung, (az előző pixelhibás volt) de emlékezetem szerint automatán az sem talált digit műsrokat, megjegyzem annál a tuner hangolásával nem sokat foglalkoztam, mert rögvest kiderült, hogy hibás az LCD.

Szerintetek mit rontottam el? Hibás a DVB tuner????

Segítségeteket előre is köszönöm!

#2086 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 17:31

Annak akit erint: hetfoig bezarolag Kab-hegyen megtortenik a teljesitmenyemeles, 20-rol 100 kW-ra.

pilot-telecom: kerj kolcson egy biztosan mukodo dobozt vagy egy usb-s vevot, es probald azzal. Szerintem kellene vetelnek lenni ilyen eszkozokkel.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2087 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 11. 26. 17:31

Annak akit erint: hetfoig bezarolag Kab-hegyen megtortenik a teljesitmenyemeles, 20-rol 100 kW-ra.

pilot-telecom: kerj kolcson egy biztosan mukodo dobozt vagy egy usb-s vevot, es probald azzal. Szerintem kellene vetelnek lenni ilyen eszkozokkel.

Samott

Időközben megoldódott. Samsung 6000-es csere (2 db-ot próbáltunk), egyikkel sem jó, Samsung 5000-es, kettőt próbáltunk, mindkettővel tökéletes, 100%-os minőség, 0%-os hibaarány. Samsung nagyker köti az ebet a karóhoz, hogy nem a 6000 sorozat a hibás. 2 6000-esből 2 sz....r, 2 5000-esből 2 tökéletes. Érdekes álláspont...

#2088 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 20:18

http://pcworld.hu/95...n-20101201.html

#2089 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 10. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 11. 26. 17:31

Samott

Tyű, jó hír... most már értem miért nem kockásodik pár hete. :) Hazamegyek, és meg is nézem a jelerősséget.

(emlékeztetőül: Szfvár, panelrengeteg, 60 km-re van Kabhegy, LG tv-be épített tuner, az antennám pedig egy 3 mm-es rézdrótból hajtogatott "Slim Jim" a két csatorna frekijének közepébe)

Szerkesztette: Gyulavitéz 2010. 12. 10. 12:19 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2090 Felhasználó inaktív   AF9015 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 03. 11:52

Sziasztok!

Nekem is van egy USB-s dvb-t vevőm, ami AF9015 BDA eszközként van jelen a gépemen. A gyártója az ITETech nevű cég.
Amikor megvettem, tudtam, hogy Magyarországon problémák lehetnek vele, viszont arra nem számítottam, hogy két szék közül a földre kerülök vele. XP alatt a ProgDVB nevű programmal ezt sikerült elérnem:
Kép

Tudnátok esetleg tippet adni?

#2091 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 03. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: AF9015 - Dátum: 2011. 01. 03. 11:52

AVC codec van a gepeden? Hang van? Ahogy latom a jelerosseg es a jelminoseg kivalo...

Szerk: most latom a DVB-H frekit fogtad be... Budapesten a 746 es a 802 MHz-en probalkozz.

Samott

Szerkesztette: Samott 2011. 01. 03. 12:08 -kor

#2092 Felhasználó inaktív   AF9015 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 03. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 01. 03. 12:07

AVC codec van a gepeden? Hang van? Ahogy latom a jelerosseg es a jelminoseg kivalo...

Szerk: most latom a DVB-H frekit fogtad be... Budapesten a 746 es a 802 MHz-en probalkozz.

Samott

Szia!

Köszi a gyors választ. AVC codec van.
Viszont a ProgDVB valahogy nem ismeri fel ezt a codec-et. Lehet, hogy át kell másolni valamelyik könyvtárába? Van egy másik program a Splash Lite nevű, és az is megtalálja a csatorna neveket, de aztán semmi. Az általad említett frekvenciatartományban a jelminőség csak 10%-os. Lehet, hogy ez a baj. Rendeltem is egy MCX/RF átalakítót, csak még nem jött meg. Erről a DVB-H-ról nem is tudtam...

#2093 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 19. 11:39

Egy kis statisztika annak, akit érdekel:

Kép
Kép

azért az HBO elég lol :laugh:

#2094 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 19. 11:50

Nem gondoltam volna hogy az rtl/tv2 parosnal is lehet kisebb savszellel adni... azt hittem az a vege, az ala mar nem mer senki menni. Tevedtem.

Samott

#2095 Felhasználó inaktív   dandu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 23. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 12. 10. 12:10

Tyű, jó hír... most már értem miért nem kockásodik pár hete. :) Hazamegyek, és meg is nézem a jelerősséget.

(emlékeztetőül: Szfvár, panelrengeteg, 60 km-re van Kabhegy, LG tv-be épített tuner, az antennám pedig egy 3 mm-es rézdrótból hajtogatott "Slim Jim" a két csatorna frekijének közepébe)

Ezzel a szoftwerrel tökéletes: "ArcSoft TotalMedia 3.5"

#2096 Felhasználó inaktív   dandu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 23. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: AF9015 - Dátum: 2011. 01. 03. 11:52

Sziasztok!

Nekem is van egy USB-s dvb-t vevőm, ami AF9015 BDA eszközként van jelen a gépemen. A gyártója az ITETech nevű cég.
Amikor megvettem, tudtam, hogy Magyarországon problémák lehetnek vele, viszont arra nem számítottam, hogy két szék közül a földre kerülök vele. XP alatt a ProgDVB nevű programmal ezt sikerült elérnem:
Kép

Az elöbb rossz helyre ment

#2097 Felhasználó inaktív   AF9015 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 26. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: dandu - Dátum: 2011. 01. 23. 14:37

Az elöbb rossz helyre ment

Szia!

Rajtam sajnos az sem segít. Az mcx/rf adapterrel kipróltáltam egy kb. 10m hosszú koax kábelt, de a jelminőség továbbra is csak 10%. Tetőantennába nem akarok befektetni, annyit nem ér az egész. Inkább eladom valakinek.

#2098 Felhasználó inaktív   Digger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 04. 20:22

Sziasztok!

Szert tettem egy "MSI Digivox mini hybrid" USB stickre.
Egy HP cq56-110sh lapossal próbálgatom, egyenlőre leginkább az analóg tunert kábel TV-vel, bár már teszteltem a DVB-T tunerrel is.
A hozzá kapott TotalMedia 3.5-el nem akar jól menni. Nincs szín és hang. Beállítani nem sok mindent tudok. Az országot beállítottam, de így nem jó!
A win7 MédiaCenterrel jól működik, de a távirányító nem jó hozzá, meg nagyon fapadosan lehet beállítgatni!

A DVB-T tunert egy utazás közben teszteltem, Szeghalom közelében.
A hozzá kapott botot az autó tetejére tapasztva jól működött, tökéletes volt a vétel.
Csak pár percig játszadoztam vele, mert sietős volt az utam.

Tudtok ajánlani programokat, amivel tesztelni lehet a vett jel minőségét, illetve alkalmasak erre a feljebb említett programok?

Szerkesztette: Digger 2011. 02. 04. 20:27 -kor

#2099 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 11:33

Milyen olcsó szobaantennával lenne érdemes nekiesni a XIII. kerületben, Béke tér környékén? Nyugat felé elvileg lehet rálátás...
Havernak kéne, jelenleg nincs antenna és úgy nem szeretne vmi drága cuccot venni, hogy nem is biztos a vétel.

#2100 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 22. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 17. 11:33

Milyen olcsó szobaantennával lenne érdemes nekiesni a XIII. kerületben, Béke tér környékén? Nyugat felé elvileg lehet rálátás...
Havernak kéne, jelenleg nincs antenna és úgy nem szeretne vmi drága cuccot venni, hogy nem is biztos a vétel.

A rálátás nem feltétlen fontos, mert a szórt jelekből is össze lehet szedni használhatót, ha szerencséd van.

Régebben a tévékhez adtak gyárilag teleszkópos antennát, melyhez kb 40 centis kábel és egy 75-ohmos koaxdugó volt szerelve.

Próbához szerezz egy ilyet, mondjuk kérj kölcsön valakitől. Ha ezzel a cuccal működik akkor valszeg egy profi, aktív szobaantennával is fog. Persze "játszani" kell az antennával, irány, magasság, hely

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.