HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2121 Felhasználó inaktív   fifferfiffer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 08. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2011. 04. 08. 16:56

Ha az ingyenes DVB-T szolgáltatást nézem, akkor egy "középkategóiás" antenna kb. 7500 Ft, de ha ezt még fel is kell szereltetni, az még mondjuk 6000, alsó hangon. Ha kicsit többet akarok nézni, akkor kell vennem egy Conax CI-t durván 12e-ért plusz kártya, 15300 Ft-ért.

Ez eddig 40800 Ft, ha van újabb kiadású lapos tévém. Ha nincs, akkor STB kell, ez még egy ötös, mondjuk.

Az egyik nagy műholdas szolgáltatótól ebből az összegből nézhetek egy évig több, mint 70 csatornát. Noha az igaz, hogy a befektetett DVB-T eszközök ára megtérül, a csatornaválaszték viszont szegényes marad.

Az előfizetéses része jelenleg szerintem sem éri különösebben, bár ebben az is benne van, hogy én egyik adóért se fizetnék jelenleg. Ahhoz tudnia kéne a következők mindegyikét az adónak: - kivétel nélkül 16:9 - kivétel nélkül fullHD valódi, nem felskálázott (na jó egy régebbi filmnél elmegy) - minden filmhez vagy sorozathoz választható eredeti hang (gyakorlatilag angol) - és esetleg magyar és angol felirat. Na így lehet, hogy fizetnék is :)
Addig marad netről "okosban".

Az ingyenes része jó térerő esetén akár meglévő lepkével jó lehet, ezt azért lehet, hogy tetőre kell helyezni, viszont ez mért lenne 6000? Kitenni egy antennát nem egy nagy valami. Így 10k egy STB, és ennyi.

Szerkesztette: fifferfiffer 2011. 04. 08. 17:30 -kor

#2122 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 08. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: fifferfiffer - Dátum: 2011. 04. 08. 18:25

Az előfizetéses része jelenleg szerintem sem éri különösebben, bár ebben az is benne van, hogy én egyik adóért se fizetnék jelenleg. Ahhoz tudnia kéne a következők mindegyikét az adónak: - kivétel nélkül 16:9 - kivétel nélkül fullHD valódi, nem felskálázott (na jó egy régebbi filmnél elmegy) - minden filmhez vagy sorozathoz választható eredeti hang (gyakorlatilag angol) - és esetleg magyar és angol felirat. Na így lehet, hogy fizetnék is :)
Addig marad netről "okosban".

Az ingyenes része jó térerő esetén akár meglévő lepkével jó lehet, ezt azért lehet, hogy tetőre kell helyezni, viszont ez mért lenne 6000? Kitenni egy antennát nem egy nagy valami. Így 10k egy STB, és ennyi.

Teljesen egyetértek.

Ahol van rendes térerő, ott még antenna se kell. Szegeden csak az antennakábel összeszed antenna nélkül annyi jelet, hogy kifogástalan minőségben jönnek az adók.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2123 Felhasználó inaktív   skylaner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 08:23

Sziasztok.
Szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget.
Fateromnak UPC Direct előfizetése van, az adást laptopon szeretné nézni TV helyett.
A beltéri egységen 2db Scart, Digitális Audio kimenet, RCA Audio, Soros (RS-232), antenna bemenet, telefon modem csatlakozó van.
A laptop egy ősrégi Toshiba Satellite 1800-364E lényegében 1 RCA Video kimenettel, soros csatlakozóval, audio jack kimenettel.
Hogy lehetne megoldani ?
Lehet kapni olyan digitális külső tunner kártyát amin van ilyen kódkártya olvasó ?
Illetve milyen tuner is kellene ?DVB-S vagy a DVB-T is jó ?

Nem vagyok otthon a témában, megköszönném ha segítenétek.

Szerkesztette: skylaner 2011. 04. 11. 08:24 -kor

#2124 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 13:07

Az UPC Direct ugyebár műholdas cucc, úgyhogy DVB-S vevő kell hozzá. (S = satellite)

Mondjuk egy ilyen:
http://www.technisat...94131238891-228

Két kérdés van még, amire én nem tudom a választ:
- Enged-e egyáltalán az UPC saját vevőt használni, vagy ragaszkodnak a sajátjukhoz?
- Ki lehet-e venni az UPC vevőjéből a CI modult (nem csak a kódkártyát) ? Ha nem, akkor kell még egy CI modul is.

Üzenet megtekintéseIdézet: skylaner - Dátum: 2011. 04. 11. 08:23

Sziasztok.
Fateromnak UPC Direct előfizetése van, az adást laptopon szeretné nézni TV helyett.
A beltéri egységen 2db Scart, Digitális Audio kimenet, RCA Audio, Soros (RS-232), antenna bemenet, telefon modem csatlakozó van.
A laptop egy ősrégi Toshiba Satellite 1800-364E lényegében 1 RCA Video kimenettel, soros csatlakozóval, audio jack kimenettel.
Hogy lehetne megoldani ?
Lehet kapni olyan digitális külső tunner kártyát amin van ilyen kódkártya olvasó ?
Illetve milyen tuner is kellene ?DVB-S vagy a DVB-T is jó ?

Nem vagyok otthon a témában, megköszönném ha segítenétek.

#2125 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 13:12

Úgy látom nem lehet kivenni - úgyhogy kell egy CryptoWorks CI modul is.
Pl. ez: http://sat.hu/shop/p...&products_id=74

#2126 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 13:28

(Ja, és nem vagyok biztos hogy elég lesz-e az a laptop az USB vevőhöz. Pentium 4 1.8 Ghz-et írnak mint minimum sys. req...)

#2127 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 12. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: skylaner - Dátum: 2011. 04. 11. 09:23

Sziasztok.

Laptop is gyenge, beruházást is igényel, szopni is fog, de szerintem kérdezz rá, mert simán azt hiszi, hogy hordozható lesz, innentől meg aztán pláne nem ajánlott. Amúgy beltériből át lehet kábelezni a laptopba, lehet rajta nézni, de ennek sem sok értelmét látom.
Make love not Wor.

#2128 Felhasználó inaktív   skylaner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 17:25

Köszi az ötleteket.
Így tényleg felesleges lenne.
Amúgy fater kamionozik és jelenleg egy kis TV-t használ, azért lenen jobb a laptop mert nagyobb a képernyőre.

És ha vennénk egy analóg tunnert ?
A media-box scart kimenetét egy átalakító segítségével összekötni az analóg tunner S-Video/Audió bemenetével ?

#2129 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 22:34

Az általam ismert módszer, hogy a laptopba egy analóg kártya, amin van a/v bemenet. Egyes szolgáltatók beltérije 12 voltos, így egy kétbeltéris csomag megvételével az egyiket a kamionban használja óccsóért. A lavór, meg a fej filléres beruházás.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2130 Felhasználó inaktív   fifferfiffer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 15:13

Ma beindult az adás a Karancsról (Salgótarján), és jelentem Balassagyarmat (távolság 40 km) mellett pár km-re gödörben egy DAT75 erősítős antennával (tetőre kirakva, afölé kitolva mindenképpen) és egy olcsó 82 cm LG beépített DVB-T tuneres tv-vel jön gond nélkül jön az adás. (HD adást is fogja, csak ezt leskálázva jeleníti meg, nincs benne FreeviewHD)

Ja és erősítő nélkül még ezzel az antennával magasra kirakva sem fogható, ebből én azt szűröm le, hogy az erősítő megléte vszínűleg többet számít (legalábbis gödörben), mint, hogy az antennának nagyobb legyen a tiszta nyeresége.
Szerintem ha valaki hasonló helyzetben van, mint én és nem akar ennyit kiadni antennára (Televes DAT75 + az erősítője 28k HUF), inkább egy gyárilag erősítős antennát vegyen, mint egy nagyobb nyereségű antennát több pénzért, mert valószínűeg ahhoz is meg kell majd venni az erősítőt (hangsúlyozom, hogy mindez gödörben). A Televes DAT HD erősítővel 17k, szerintem ez is jó lenne.

http://www.mindigtv....%2004%2022.aspx

Szerkesztette: fifferfiffer 2011. 04. 22. 15:18 -kor

#2131 Felhasználó inaktív   fifferfiffer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 00:25

Ha egy LCD TV dvb-t tunerje helyett egy STB-t használnék, annak mennyivel lenne jobb a bemeneti érzékenysége?

#2132 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 06:34

Üzenet megtekintéseIdézet: fifferfiffer - Dátum: 2011. 04. 27. 01:25

Ha egy LCD TV dvb-t tunerje helyett egy STB-t használnék, annak mennyivel lenne jobb a bemeneti érzékenysége?

Szerintem semmivel, legfeljebb az erősítése lehet jobb elméletben, de a gyakorlatban nem biztos, sőt lehet még annyi érzékenysége sem lesz. Próbálj egyet kölcsönkérni kipróbálni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2133 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 07:20

Jelentem tisztelettel, hogy Szfváron (Kabhegytől 60+ km-re) az ablakpárkányra szilózott kis dipól antennámnak nekiröpült valami madár, a fél antennát elvitte, elgörbítette, és így is van 60%-os jel, amitől a kép picit szakadozik ugyan (5 percenként leakad 1 másodpercre), de nézhető. Irányba állítottam és máris jó volt a fél antennával. (eredetileg ugye slim-jim volt, de így hogy a fele hiányzik, csak egy sima J-pole)
Itt van a törés előtti állapot:

Szerkesztette: Gyulavitéz 2011. 04. 28. 07:21 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2134 Felhasználó inaktív   spidersoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 10. 21:16

Sziasztok!

Vásároltam USB-s DVB-T tunert ebayről még januárban. Akkor nem vett semmit, most megpróbáltam: ismét nem vesz semmit. Azóta annyi változott, hogy tisztább az ég, meg a mindigtv térképe szerint halványsárgából narancsvörösre változtunk (telepítettek adótornyot, de optikai rálátásunk nemigen van... viszont ugyanarról a toronyról sugárzott helyi rádió már mostanság bejön).

Antenna: hátul nagy rács reflektor, előtte X-ek meg pici rudakon pici direktorok. Sajnos a Yaginál megállt a tudományom, így ennek nemtom a nevét...

USB gyugó: AF9015 belű. Ilyen:
http://cgi.ebay.com/...r-/260500880947

Szoftver: A hozzá adott BlazeDTV, valamint, mivel amaz nem ment, adtam egy esélyt a MediaCenternek... nyilván sok szép animáció, nulla információ, leszámítva azt, hogy nem talált csatornát.

Ami érdekes: a BlazeDTV szerint januárban is és most is 100% jelerősség volt, valamint 10% minőség (nyilván ebbe kép még nem fér bele). Ezt három helyen produkálta, amiből kettő az a freki, amin nálunk adnak, egy meg valahol lejjebb (a többi csatornán természetesen 0%/0%). Ha kihúzom az antenna erősítőjét, akkor azon a bizonyos három helyen is 0/0.

Ebből mire lehet következtetni? Hibás az eszköz? Gyenge a vevő? Még mindig gyenge a sugárzás? Gyér az antenna? (Analóg adások szépen jönnek vele, alig-hangyásan, jó teletexttel).

Ami megzavart, hogy januárban is 10%-osnak találta a jelet, meg most is...

Valakinek bármiféle tapasztalat, ötlet, bármi?... Előre is köszi!

#2135 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 10. 22:34

Üzenet megtekintéseIdézet: spidersoft - Dátum: 2011. 05. 10. 22:16

Sziasztok!

Vásároltam USB-s DVB-T tunert ebayről még januárban. Akkor nem vett semmit, most megpróbáltam: ismét nem vesz semmit. Azóta annyi változott, hogy tisztább az ég, meg a mindigtv térképe szerint halványsárgából narancsvörösre változtunk (telepítettek adótornyot, de optikai rálátásunk nemigen van... viszont ugyanarról a toronyról sugárzott helyi rádió már mostanság bejön).

Antenna: hátul nagy rács reflektor, előtte X-ek meg pici rudakon pici direktorok. Sajnos a Yaginál megállt a tudományom, így ennek nemtom a nevét...

USB gyugó: AF9015 belű. Ilyen:
http://cgi.ebay.com/...r-/260500880947

Szoftver: A hozzá adott BlazeDTV, valamint, mivel amaz nem ment, adtam egy esélyt a MediaCenternek... nyilván sok szép animáció, nulla információ, leszámítva azt, hogy nem talált csatornát.

Ami érdekes: a BlazeDTV szerint januárban is és most is 100% jelerősség volt, valamint 10% minőség (nyilván ebbe kép még nem fér bele). Ezt három helyen produkálta, amiből kettő az a freki, amin nálunk adnak, egy meg valahol lejjebb (a többi csatornán természetesen 0%/0%). Ha kihúzom az antenna erősítőjét, akkor azon a bizonyos három helyen is 0/0.

Ebből mire lehet következtetni? Hibás az eszköz? Gyenge a vevő? Még mindig gyenge a sugárzás? Gyér az antenna? (Analóg adások szépen jönnek vele, alig-hangyásan, jó teletexttel).

Ami megzavart, hogy januárban is 10%-osnak találta a jelet, meg most is...

Valakinek bármiféle tapasztalat, ötlet, bármi?... Előre is köszi!

Lehet, hogy az erősítőd nem tudja azt a frekvenciát, másrészt nem nagyon látom, hogy tudna MPEG4-et...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2136 Felhasználó inaktív   spidersoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 05:03

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 05. 10. 22:34

Lehet, hogy az erősítőd nem tudja azt a frekvenciát, másrészt nem nagyon látom, hogy tudna MPEG4-et...

Itt már azt írja ugyanolyanra, hogy tudja... >>
http://cgi.ebay.com/...0-/220289410254

...szerintem mindegy, hogy mit streamel, nem ő játszik le, hanem a gépen a szoftver. Inkább ezt a bandwith meg hasonló dolgokat kellene jól beállítani -- van egy csomó paraméter, amit nem tudok, hogy mi. Majd délután teszek fel róla egy shotot, hogy mi mit jelent, mit mire kell állítani.

Köszi!

#2137 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: spidersoft - Dátum: 2011. 05. 11. 06:03

Itt már azt írja ugyanolyanra, hogy tudja... >>
http://cgi.ebay.com/...0-/220289410254

...szerintem mindegy, hogy mit streamel, nem ő játszik le, hanem a gépen a szoftver. Inkább ezt a bandwith meg hasonló dolgokat kellene jól beállítani -- van egy csomó paraméter, amit nem tudok, hogy mi. Majd délután teszek fel róla egy shotot, hogy mi mit jelent, mit mire kell állítani.

Köszi!

Ilyen tunerem nekem is van. Nagyon érzéketlen, másik tunerrel teljesen jól megy a vétel, ezzel meg alig jön valami.

#2138 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 23:06

Valakinek van tapasztalata IT9135 BDA chipes tunerrel?
Vettem egy ilyen chippel szerelt USB-s vevőt, de eddig csak szenvedek vele. :(
Adtak hozzá TotalMedia 3.5-öt serial nélkül. Szereztem egy másikat azzal semmi, próbáltam BlazeDTV-vel semmi.
SmartDVB-vel fél siker, mert a csatornákat megtalálja, viszont mozgó képet nem sikerült előállítanom, hangot sem.
Nem tudom az érzékenysége milyen lehet a kis bot antennával? Keresek valami régi telefon antenna kábelt és megpróbálom szoba antennával, amivel a TV csont nélkül megy.

#2139 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2011. 01. 19. 12:39

Egy kis statisztika annak, akit érdekel:

Kép
Kép

azért az HBO elég lol :laugh:

Ez a két grafikon még mindig aktuális? Vagy nem jellemző, hogy nagyon változtatnák az értékeket?

#2140 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 12:12

Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam, de nem sok megoldást találtam (vagy túl vak voltam).
Nekem egy USB-s PCTV tunerem van (Pinnacle 330e) és a tuner nekem is a 610 Mhz-en talál csatornákat, a többi frekvenciára rá sem hederít. Úgy olvastam itt, hogy ez a DVB-H frekvenciája. Bár legutóbb úgy olvastam, hogy lekapcsolják ezt...
Viszont a vicc, hogy ez a legerősebb és ezt több program is megtalálja, mint adat típusú adó. Viszont a többi adót még ha kézzel is adom hozzá, semmit sem lát ott. Viszont ez a 610-es úgy jön, mint bivaly, 100%-os minőséggel és erősséggel.
Nem sokat értek a DVB cuccokhoz, de ha ez ilyen erős, akkor miért nem tudnám ezt az adást visszakódolni, ha már ilyen jó a jele? Plusz ha ez ilyen jól jön szobában, akkor minek vacakolunk a DVB-T-vel, amihez lassan tetőre kell költöznöm?
De a lényeg: ha ezzel az adatfolyammal nem tudok mit kezdeni, akkor hogyan vehetem rá a szoftvereket a másik két frekvencia megfelelő lekezelésére?
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.