HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#321 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 13:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 13:58

Miért mit gondoltál? Majd az AH jótékonyságból sugároz  :D

Egy fenet. A DVB-T nem olyan mint az AM mikro, hanem olyan mint a tobbi foldi sugarzasu csatornak (mtv, rtl, tv2)... lesz 10-15 csatorna amit az ORTT fog meghirdetni es koncessszioba adni. Kerdes az, hogy hany csatornat fognak kodoltra meghirdetni (es erre palyazhat pl. az HBO vagy a Sport1/2). Az AH csak a technikai reszet fogja bonyolitani (ahogy a jelenlegi foldisugarzasu csatornaknal).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#322 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 14:16

Egyébként meg egy multiplexen belül is lehet titkosított és FTA.

#323 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 12:26

Ne tünjünk el a süllyesztőbe kérem szépen:

http://www.antennadi...rek/050914.html

Az Antenna Hungária a Philips cég CryptoWorksTM rendszerét választotta digitális műsorszóró szolgáltatásainak biztonságos üzeméhez | 2005.09.14.
Az Antenna Hungária Rt. a Philips CryptoWorks™ Conditional Access (CA) (feltételes hozzáférési) rendszerét választotta digitális MMDS TV szolgáltatásának indításához, és ennek megfelelően az analóg előfizetőinek a digitális rendszerre való átállításához.

A CryptoWorks CA rendszer megőrzi és fizetéshez köti a műsortartalmat, valamint biztosítja, hogy csak a fizető nézők férhessenek hozzá a digitális szolgáltatásokhoz.

A rendszernek köszönhetően az Antenna Hungária a televíziós műsortartalmat rendkívüli rugalmassággal csomagolhatja. A szolgáltató abban a kellemes helyzetben van, hogy személyre szabott kombinációkat tud nyújtani a különféle nézőcsoportok igényeinek megfelelően. Az Antenna Hungária saját előfizetői részére előnyös a nagyobb csatorna választék, és saját maguk dönthetik el, hogy milyen kiegészítő tematikus csomagokat szeretnének nézni

Nem ez az első eset, hogy az Antenna Hungária a Philips CA rendszert választotta - a műsorszóró ezt kísérleti DVB-T üzemeltetésre használta, amely már csaknem készen áll a kereskedelmi indításra.

Alex Terpstra, a Philips CryptoTec vezérigazgatója elmondta: "Örülünk, hogy az Antenna Hungária részére a CryptoWorks CA rendszert adjuk. Az Antenna Hungária példát mutat a térségben az analóg szolgáltatásának átalakításával digitális szolgáltatásra, és örülünk, hogy ebben segítségére lehetünk. Ez a bejelentés kihangsúlyozza az elkötelezettségünket és helyzetünket, mint az egyik élenjáró feltételes hozzáférés szolgáltató Közép- és Kelet-Európában."

Hegedűs Sándor, az Antenna Hungária fejlesztési és informatikai vezérigazgató-helyettese megjegyezte: "A Philips' CryptoWorks feltételes hozzáférési rendszer számunkra megadta azt a bizakodást, amelyet vártunk a fizető TV műsortartalmunk védelmében. A biztos és jó tartalom a kulcsfontosságú szempont televíziós szolgáltatásunk digitálisra való átállásában. "

A Philips cégről
A Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) a világon az egyik legnagyobb, és Európában a legnagyobb elektronikai vállalat, amely 2003-ban 29 milliárd EURO forgalmat ért el. Világviszonylatban élenjáró a színes TV készülékek, világítástechnika, elektromos borotvák, orvosi diagnosztikai képalkotó és betegfigyelő rendszerek, valamint egyetlen chip-ből álló TV termékek terén. 165 600 alkalmazottjával több, mint 60 országban a világítás, fogyasztói elektronika, háztartási készülékek, félvezető és orvosi rendszerek terén tevékenykedik. A Philips-ről híreket az alábbi web oldalon talál: www.philips.com/newscenter.

Üdv

#324 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 21. 16:45

Na ennyit a digitális műsorszórásról:
http://www.antennadi...l.hu/index.html
Úgyhogy nem a földi sugárzásban lesz kódolás, hanem az AM-Mikrón.  :reklamacio:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#325 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 11:23

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 17:45

Ez most miert faj neked? Az a jo, ha a DVB-T nem kodolt...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#326 Felhasználó inaktív   Beltav 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 11:39

Az jó, csak azt hittem több adót kezdenek DVB-T-n sugározni...

#327 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 12:43

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 12:23

Ez most miert faj neked? Az a jo, ha a DVB-T nem kodolt...

Samott

Mikor lesz még itt DVB-T? :)
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#328 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 12:51

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 13:43

Mikor lesz még itt DVB-T? :)

Mar dolgoznak rajta, de sajnos tul sok az ellenerdekelt fel... :( egyebkent linkeltem egy hirt a HDTV topicba, az allamokban 2009-ben atallnak digitalis sugarzasra, meghozza digitalis HDTV sugarzasra, ha jol ertelmeztem a cikket.

Samott

#329 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 13:09

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 13:51

linkeltem egy hirt a HDTV topicba

Olvastam... remélem nálunk is lesz addigra... legalább SD minőségű DVB-T.
Sokba kerül az átállás analógról -> DVB-T rendszerű sugárzásra? Kik az ellenérdekelt felek? Miért megy ez ilyen lassan? (vagy csak türelmetlen vagyok?)
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#330 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 13:15

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 17:45

Antenna Digital az AM Mikrot valtja fel, mondjuk ugy, hogy semmi koze a DVB-T-hez, marmint amennyi abbol minket erdekel...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#331 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 13:16

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 14:09

Sokba kerül az átállás analógról -> DVB-T rendszerű sugárzásra? Kik az ellenérdekelt felek? Miért megy ez ilyen lassan? (vagy csak türelmetlen vagyok?)

Atallas koltsegeit nem tudom, nem hinnem hogy megrazo lenne... ellenerdekelt felek: a kabeltarsasagok (beletartozik ide az Antenna Hungaria is) (mert ez kinyirna az alapcsomagokat - hiszen ingyen adja azt, amiert ok havidijat kernek), es a nagy kereskedelmi TV-k (hiszen hirtelen sok ingyenes konkurens csatorna indulhatna)... es szerintem ezek miatt megy lassan.

Samott

#332 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 13:20

Az AH Rt. 2007-ben szeretne kiirni 3 orszagos multiplexre szolo palyazatokat, szal meg varni kell egy kicsit... torvenyi hatter sincs meg hozza meg. :(

Krinyo

#333 Felhasználó inaktív   ludovikusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:41

Üdv! Használ valaki Cinergy T2-es dvb-t tunert? Lenne néhány kérdésem és mivel nincs saját fóruma, itt tenném fel őket...

#334 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:53

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 13:09

Olvastam... remélem nálunk is lesz addigra... legalább SD minőségű DVB-T.

minimalis, kb 1milliardos beruhazas kell a musorszolgaltato tarsasagok reszerol osszesen. ami melyviz ellenben az a lakossagi beruhazasok kerdese. DVB-T/DVB-C ready tvk szinte sehol, settop boxok meg 30-40 korul vannak. Isten igazablo a fo gond az nemis a technology kerdese, hanem a tartalome. amikor azt latom hogy az osszes ker ado 4:3-ra csonkolja a filmeket, a sorozatok igenytelen szinkronnal jonnek, akkor elmondhato, hogy a TV tarsasagok belottek az igenyszinteket, es egy budos petakkal sem akarnak tobbet kolteni a kelletenel. a piac beallt, elkartellesedett. A TV2 reszesedese alacsonyabb mint szeretne. O pl. nyomulhatna DVB-T/DVB-C ugyben 720p normaval, hogy novelje a reszesedeset, de jol latszik ez nem valos cel. csak vissza kell emlekezni hogy hogyan nyirta ki a 2 kertv mintegy kartellt alkotva a TV3-at. Aztan ottvan a viasat is, amely csupan azert, hogy ne kelljen hiradot kesziteni, inkabb beszuntette a foldi sugarzast. Szal mindenki megtalalata a szamitasat a magyar mediapocsolyaban, nyomjak a kritikan aluli nivotlan szart, hulye, dilettans banda, na. Aki meg igenyesen akar szorakozni, az ugyis az internetrol szerez be mindent.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#335 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:55

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 13:20

Az AH Rt. 2007-ben szeretne kiirni 3 orszagos multiplexre szolo palyazatokat, szal meg varni kell egy kicsit... torvenyi hatter sincs meg hozza meg. :(

Krinyo

ugyan mar Krinyo - ez kifogas, teis tudod. az m1, m2, duna adokat sugarozza DVB-ben az AH ami mostmar maganceg ugye. Nem sugarozna, ha torvenyi tilalom lenne eteren. Amit meg a torveny nem tilt ugye, azt lehet...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#336 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 20:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:53

Szal mindenki megtalalata a szamitasat a magyar mediapocsolyaban, nyomjak a kritikan aluli nivotlan szart, hulye, dilettans banda, na. Aki meg igenyesen akar szorakozni, az ugyis az internetrol szerez be mindent.

No igen, többek között ezért mondtam le a UPC előfizetésünket egy fél éve; a VoD jobban bejön :Đ. Ebből kifolyólag egyre nehezebben tolerálom a szellemképes híradót.

#337 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 23:31

Kértem kölcsön egy Freecom USB-s vevőt, gondoltam kipróbálom. Aztán mégsem a freecomos topikba írok, inkább ide való. Szóval a DVB-T tök állat, mégpedig leginkább zebra, mármint csíkos, vagy sávos, vagy mit tudom én. Ami biztos, hogy öt métrenként változik nulla és max között a jelerősség. Na, de sorban.

Kabhegy körzet. Nem sokat hallani erről a vidékről, de próba nélkül nem akartam pénzt kiadni egy vevőért. Az AH-s térképben amúgy sem bíztam, mivel én a Balaton északi partján lakom, és itt soha senki nem tudott (analóg) adást fogni Kabhegyről, mindig Pécsre, vagy Siófokra néztek az antennák. Az AH utca, házszámos adatbázis szerint tetőantennával van vétel. Jelentem földfelszíntől 17m-re Freecom antennájával semmi. Persze miért is lenne, ha nincs rálátás, ezen szvsz egy lokátor méretű lepkeantenna sem segítene, esetleg egy hőlégballon. Mindegy, ilyen könnyen nem adom fel. Notebook, autóba be, antenna autó tetejére kirak, irány Veszprém. Nem az adásra figyeltem, hanem a jel erősség jelző LED-re, 40-50 km/ó tempónál ahol bevillant, ott megálltam és megpróbáltam adást fogni.

Veszprém elkerülő körgyűrűjén három helyen volt vétel. A tapolcai leágazótól északra kb. 1 km hosszon, a várostól északra, a Házgyári útnak a 8-as főút felőli végén kb. 1km hosszon, a körgyűrű balatonalmádi leágazásánál Almádi felé kb. 3 km hosszon. A körgyűrű legenyhébb völgyében is, mint például a teljes keleti részen semmilyen vétel nem volt. A térerő néhány méteren belül is drasztikusan változott. Jó példa erre a város Balatonalmádi felőli kijárata. Lámpás kereszteződés a körgyűrűn, ahol rövid időn belül mind a négy irányból megfordultam. Mindegyik esetben percekig álltam a pirosnál egyedül a kereszteződésben, a négy pozíció kb. 15x15 méteres négyzetet adott ki, azonban a négy esetből csak kettőnél tudtam adást fogni. Egyébként úgy tapasztaltam, hogy a haladási sebesség nincs különösebb hatással a vételre. A keleti oldalon lehajtva, Fehérvár felé találtam egy kb. 5 km-es szakaszt a 8-ason, ahol folyamatos volt a vétel. Ott 120 km/ó-nál is folyamatos volt. Viszont olyan helyen, ahol csak be-be villant a térrő LED, ott gyalog sem tudtam adást fogni. A városban a völgyes részekre már le sem mentem, de csillagszerűen bejártam a megyeszékhelyt. Nekem úgy tűnt, mintha még egy fa is képes lenne kitakarni az adót, annyira változó volt az eredmény. Belvárosban utcaszinten gyakorlatilag nulla. Kifelé haladva délen a rendőrségen túl kisebb fehér foltokkal van vétel. Nyugatra haladva időnként fogtam jelet, de nagyon darabos volt a lefedettség, jel csak a dombtetőkön. Keletre gyakorlatilag semmi, északra a város külső peremén, illetve a fennsíkon.

Gondoltam, keresek már egy helyet, ahol tényleg folyamatos a vétel. Elindultam Tapolca felé. Ez az út Kabhegy alatt megy el, szinte végig szemmel látható az adótorony. A torony légvonalban 20km, illetve legközelebb 5km az úton haladó autótól. Folyamatosnak kb. 10km-es távnál közelebbi területen nevezném az adást, bár egész enyhe völgyekben még itt sem volt térerő, de a fennsíkokon már folyamatos volt. Ettől távolabb, még tiszta rálátás esetén sem biztos, hogy volt vétel. Néha csak méterekkel gurultam arrébb, és már folyamatos volt a kép - vissza tolattam, és megint elment. Nem tudom, hogy a környező bokrokkal, vagy valami hullámjelenséggel függ össze, de nagyon bosszantó.

Szóval az AH térkép, még elméleti szinten sem használható. Szerintem aki eddig tudott analóg adót fogni Kabhegyről tetőantennával, az a digitálisat is tudja fogni - ez viszont a jelölt területnek csak kb. 60%-a. Aki egy szál zsinórral a szobában is befogta az analóg Kabhegyet, az viszont most lehet tetőantennára kényszerül, mert tapasztalhatóan több az üres folt a digitális sugárzásban. Viszont az, hogy a fennsíktól délre lévő részeket kék zónával jelölik, egyszerűen nevetséges. A Balatonparton úgy ahogy van, el kell felejteni a digitális vételt. Talán, majd Siófokról, ha adnak.

#338 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 29. 07:06

Ez nem semmi, ahogy letesztelted!  :up:
Talán erősebben kéne sugározniuk...

Szerkesztette: Mykee 2005. 11. 29. 07:06 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#339 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 08:31

Majd fognak. még mindig kisérleti adás van.

#340 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 12:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:55

ugyan mar Krinyo - ez kifogas, teis tudod. az m1, m2, duna adokat sugarozza DVB-ben az AH ami mostmar maganceg ugye. Nem sugarozna, ha torvenyi tilalom lenne eteren. Amit meg a torveny nem tilt ugye, azt lehet...

Arrol szo sem volt, hogy torvenyi tilalom van, csak arrol, hogy nem olyan a jelenlegi szabalyozas, hogy a kereskedelmi csatornak sugarzasat is megalapozza... ezert vannak csak a kozszolgalatik a csomagban.

Krinyo

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »